Ukrajina

drug_profi

#168076 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 12/06/2023 12:24 Grafik Rusi ubijaju svoje koji bjeze nazad
Spoiler
Show
Nešto mi ne djeluje autentičan ovaj snimak.
Ovi što se povlače nekako mi izgledaju kao loši glumci. Ovi što pucaju kao da pucaju ćorcima jer ne vidim da su zrna igdje podigli neku prašinu.
A_A_AKCIJA

#168077 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

sumirprimus wrote: 12/06/2023 15:00 MAKS 23 🇺🇦➕
@Maks_NAFO_FELLA
·
38m
"A powerful attack by Ukraine on Donbas is expected in the coming days" - the head of the British parliamentary committee, Tobias Ellwood
znaci nismo jos na glavnom valu polako ce to bit sve ok...
Ove probijene linije su zato što su Rusi karina i zato jer Ukrajinci željni osvete udaraju. Prodori su bonus koji je došao kao efekt ovo dvoje.

Ovo je uvod u glavni udar. Pričali smo, ali da ponovimo. Sada je cilj omekšati artiljeriju i pojačanja, kako ih ne bi bilo na glavnom pravcu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#168078 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Crvene_brigade wrote: 12/06/2023 14:51 Heroji oslobađaju svoju zemlju 🇺🇦

ide ide kotlić mali :D
JoseMujica

#168079 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

nešto su pisali da je ta Staromlynivka čini mi se ključni mordorski položaj za odbranu Tokmaka ...kao da je to crvena linija koja se brani po svaku cijenu

mada mene buni jer ima tu još neko mjesto sličnog naziva...sad koje je od ta dva :?

bio bih zahvalan da neko pojasni ako ima upućenih..tnx

ps

ma zajebo sam se ja...nije ovo ni blizu tokmaka...jebga izvinite skroz je neko drugo selo u pitanju :roll:
Last edited by JoseMujica on 12/06/2023 15:20, edited 2 times in total.
Honda Rajvosa

#168080 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Vodokotlic mali... :D
sumirprimus

#168081 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

staromlinka je glvna linija, na koju se povlace orci.zamisljena i kopana jos za vremena surovikina.
Honda Rajvosa

#168082 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

sumirprimus wrote: 12/06/2023 15:20 staromlinka je glvna linija, na koju se povlace orci.zamisljena i kopana jos za vremena surovikina.
POslije te linije dolaze do tokmaka? ili ima nesto izmedju?
studiorum_tuzlaensis

#168083 Re: Ukrajina

Post by studiorum_tuzlaensis »

Staromlika je saobraćajno čvorište, sa lakim prelazima rijeke Mokri Yali i prvi operativni cilj ovog proboja ; budući "Pivot of operations".

Jugoistočno je Mariupol, a jugozapadno su Polohy i Tokmak. Infrastruktura treba da prati proboj...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#168084 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

JoseMujica wrote: 12/06/2023 15:17

nešto su pisali da je ta Staromlynivka čini mi se ključni mordorski položaj za odbranu Tokmaka ...kao da je to crvena linija koja se brani po svaku cijenu

mada mene buni jer ima tu još neko mjesto sličnog naziva...sad koje je od ta dva :?

ps

ma zajebo sam se ja...nije ovo ni blizu tokmaka...jebga izvinite skroz je neko drugo selo u pitanju :roll:
ovo je put prema Mariupolju

:srce: :srce: :srce:
statixx

#168085 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Rusi pokusavaju da vrate izgubljeno, ako ne uspiju moglo bi biti panike na tom dijelu.
JoseMujica

#168086 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Chmoljo wrote: 12/06/2023 15:33
JoseMujica wrote: 12/06/2023 15:17

ps

ovo je put prema Mariupolju

:srce: :srce: :srce:
daaaa i ja skonta kad sam je potražio na google maps....ali ne znam kako mi je ostalo u glovi da je ovo mjesto vezano za Tokmak :-)

kad sam ovroio kartu vidim da je podaleko
Crvene_brigade

#168087 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Oslobođene Pryyutne 🇺🇦
lajkujMe

#168088 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

statixx wrote: 12/06/2023 14:31 Ovaj izvor je bio pouzdan kad su bile borbe za Bakhmut.

Selo Urožajnoje prešlo je pod kontrolu Oružanih snaga Ukrajine. Ruske trupe su izbačene u selo Staromlinovka (Staromlynovka), čiji je dio prešao u sivu zonu.
Ako je ovo istina onda je Staromaoirske odsjecen od pozadi
Uuu dobar dobar
SanskiBiser

#168089 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Zaporozje:
Tjedno izvješće o zajedničkom radu lovaca zračnog izviđanja 129. zasebnog bataljuna Luftwaffe zajedno sa Zaporožja 55. zasebnom topničkom brigadom i sredstvima vatrenog oštećenja višeg zapovjednika u odnosu na sustav protuzračne obrane Tavria.

Izvještaj je nevjerojatan!!

Uništeno:

🔥 Radarska stanica za navođenje 9C36
🔥 TOS-1A "Solntsepek"
🔥 Sustav protuzračne obrane "TOR".
🔥 Tenkovi - 3 kom
🔥 RSZV BM-21 "Grad" - 2 kom
🔥 SAU 2C3 "Bagrem" - 2 kom
🔥 Benzinska postaja
🔥 BBM
🔥 SAU 2C1 "Karanfil"
🔥Hubica 2A65
🔥 SAU 2C19 "MSTA-S"
🔥 Kamion "Ural" - 2 kom
🔥 RSZV "Uragan"
🔥Skladište streljiva
emigrazione

#168090 Re: Ukrajina

Post by emigrazione »

Tanko ovo
zigzag

#168091 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

:mrgreen:

Da vidimo ko će se upecat.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#168092 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

urraaaaaaaaa ... al u rikverc
Crvene_brigade

#168093 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Nezvanično...

SanskiBiser

#168094 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Tom Cooper
....dobro, u redu: mogu vam pokazati ovaj isjecak slike iz videa , ruski 'zmaj-zub', prepreke koje bi trebale zaustaviti ukrajinske tenkove - na onome što svi na Zapadu zovu 'Prva ruska obrambena linija', ali _bila_ je zapravo 2. ....
Ali, ne brinite: s ruskim frontovima sve je u redu. Stvarno, savršeno dobro. Upravo po planu za '14-dnevnu specijalnu vojnu operaciju'.... 🤭
Image

Tom Cooper :
Negdje, ne mogu vjerovati što ću napisati....

No, sinoć sam 'upozorio' na Gerasimovljev 'operativni protunapad'....?

U redu, dakle, ruska 60. MRB i 366. NIB, plus ološ Kaskada, razbijeni su u onome što su nazvali 'izbočina Vermivka', južno od Velyke Novoselivka, posljednja tri dana. Raspao se pod ukrajinskim granatiranjem i napadima. Što god je to bilo u stanju, počelo je bježati prema jugu - samo da bi ga upucali vlastiti 'repovi', kao što je očito iz ovogavideo snimila ukrajinska bespilotna letjelica:

U međuvremenu, Gerasimov je premjestio 127. motostreljačku diviziju (da: cijelu diviziju, bez pukovnije ili brigade) u protunapad s obje strane Staromajorske: sa svake strane tog sela, s jugozapada i jugoistoka odjednom....

....pa ta je operacija završila fijaskom. Zapadno krilo pogodilo je ukrajinsko topništvo, a potom je naišlo na ukrajinske zasjede dok se približavalo Staroževu s jugozapada. Raspala se i povukla.

Istočno krilo naišlo je na Ukrajince u području Urozhane i bilo je tako snažno napadnuto da su Ukrajinci jutros oslobodili čak i Staromlynovske.

...začudo, nema pobjedničkih ruskih videa koji bi to ilustrirali, a Ukrajinci tek trebaju postaviti svoje. Dakle, 'ništa' se nije dogodilo i 'više ništa nije potvrđeno'. ...osim što je pola ruske blogosfere u suzama, jedni se žale da nema više Vermivkine izbočine, drugi traže ofenzivu na Harkov i Kijev kao osvetu... O svemu ovome slušat ćete sljedećih sati i dana ...

Još uvijek imam premalo vremena za crtanje karata danas. Dakle, ovdje je samo karta iz Poulet Volanta, koja prikazuje dotično područje. Dovoljno je reći da je to u međuvremenu beznadno zastarjelo, jer su ukrajinske trupe negdje u središtu njegova donjeg ruba.

...više kad nađem par minuta vremena... (i: DON, trebamo novu kartu! 😉)

(Ah da: karta je zastarjela i što se tiče Ryvnopila: njega su Ukrajinci oslobodili već jučer navečer.)
Image
512MB

#168095 Re: Ukrajina

Post by 512MB »

Japan odrijesio kesu.

Arachnoidea

#168096 Re: Ukrajina

Post by Arachnoidea »

SanskiBiser wrote: 12/06/2023 16:15

Tom Cooper
....dobro, u redu: mogu vam pokazati ovaj isjecak slike iz videa , ruski 'zmaj-zub', prepreke koje bi trebale zaustaviti ukrajinske tenkove - na onome što svi na Zapadu zovu 'Prva ruska obrambena linija', ali _bila_ je zapravo 2. ....
Ali, ne brinite: s ruskim frontovima sve je u redu. Stvarno, savršeno dobro. Upravo po planu za '14-dnevnu specijalnu vojnu operaciju'.... 🤭
Image

Tom Cooper :

U redu, dakle, ruska 60. MRB i 366. NIB, plus ološ Kaskada, razbijeni su u onome što su nazvali 'izbočina Vermivka', južno od Velyke Novoselivka, posljednja tri dana. Raspao se pod ukrajinskim granatiranjem i napadima. Što god je to bilo u stanju, počelo je bježati prema jugu - samo da bi ga upucali vlastiti 'repovi', kao što je očito iz ovogavideo snimila ukrajinska bespilotna letjelica:

U međuvremenu, Gerasimov je premjestio 127. motostreljačku diviziju (da: cijelu diviziju, bez pukovnije ili brigade) u protunapad s obje strane Staromajorske: sa svake strane tog sela, s jugozapada i jugoistoka odjednom....

....pa ta je operacija završila fijaskom. Zapadno krilo pogodilo je ukrajinsko topništvo, a potom je naišlo na ukrajinske zasjede dok se približavalo Staroževu s jugozapada. Raspala se i povukla.

Istočno krilo naišlo je na Ukrajince u području Urozhane i bilo je tako snažno napadnuto da su Ukrajinci jutros oslobodili čak i Staromlynovske.

...začudo, nema pobjedničkih ruskih videa koji bi to ilustrirali, a Ukrajinci tek trebaju postaviti svoje. Dakle, 'ništa' se nije dogodilo i 'više ništa nije potvrđeno'. ...osim što je pola ruske blogosfere u suzama, jedni se žale da nema više Vermivkine izbočine, drugi traže ofenzivu na Harkov i Kijev kao osvetu... O svemu ovome slušat ćete sljedećih sati i dana ...

Još uvijek imam premalo vremena za crtanje karata danas. Dakle, ovdje je samo karta iz Poulet Volanta, koja prikazuje dotično područje. Dovoljno je reći da je to u međuvremenu beznadno zastarjelo, jer su ukrajinske trupe negdje u središtu njegova donjeg ruba.

(Ah da: karta je zastarjela i što se tiče Ryvnopila: njega su Ukrajinci oslobodili već jučer navečer.)
Image
:zoka: :run:
SanskiBiser

#168097 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Kenneth Gregg podnevno azuriranje:
Podnevni izvjestaj sa zanimljivim događajima. Tijekom večeri bit će objavljeni podaci o našem uspješnom napredovanju u Staromaiorskim.

Do tada, mogu izvijestiti da smo napredovali do 700m u samom Bakhmutu. To je danas poslijepodne objavio časnik za tisak istočne vojske.

Digli smo u zrak željeznice u Bilgorodu i Melitopolju dronovima Kamikaza. Radarski objekti na Krimu također su pogodjeni projektilima.

Turisti, pak, počinju biti nervozni zbog Krima i danas su u Armiji evakuirali lokalne suradnike i civile koji su uzeli ruske putovnice.

Osim toga, minirali su tvornicu kemikalija kao i njezine slojeve od 200 tona tehničkog amonijaka koji se koristi u rashladnoj opremi tvornice Krimski Titan. U slučaju eksplozije, oblak amonijaka prekrit će okolna područja za 30 minuta. Čak i južni dijelovi Hersona mogu biti ugroženi, ovisno o smjeru vjetra. Spremate m.a.o ekocid.

Sve ove mjere pokazuju da turisti ni ne vjeruju da mogu zaustaviti našu ofenzivu.

SLAVA UKRAJINI
Comanche

#168098 Re: Ukrajina

Post by Comanche »

Zanimljivo ce biti tek kad im razbiju 2 i 3 linije i onda krenu da oslobadjaju vece komade zemlje. Ovo na pocetku je jos gutavo, kad nastane panika i presjecanje komunikacija itd onda ce biti tesko upratiti napredovanje.
rimano

#168099 Re: Ukrajina

Post by rimano »

SanskiBiser wrote: 12/06/2023 16:15
Spoiler
Show

Tom Cooper
Image

Tom Cooper :

Image
Previse uredno su ovi zubi naslagani za ratnu operaciju, vjerovatno nije snimak ruskih zuba ili ih ukrajinci nisu razgrtali
janje_

#168100 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

Ne znam zašto očekivati od ruja da, nakon što padne "prva" i "druga" linija odbrane, da se zaustave na nekoj trećoj ili x-toj i odluče boriti, ako su već usrali noge bježeći?!

Ovo je praktično domino efekat. I staće samo ako se Ukrajinci u jednom momentu umore ili im ponestane kamiona.
Post Reply