UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#40051 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Nepenthe11 wrote: 12/06/2023 05:57
Osmi Socrates wrote: 12/06/2023 05:50

Beograd.
I Lisabon naravno
Nije Sporting nikad bio u finalu. Bio je Porto dva puta i Benfica sedam puta.
Nepenthe11

#40052 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Osmi Socrates wrote: 12/06/2023 06:01
Nepenthe11 wrote: 12/06/2023 05:57

I Lisabon naravno

EDIT: Ah Porto, u pravu si
Last edited by Nepenthe11 on 12/06/2023 06:05, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#40053 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Nepenthe11 wrote: 12/06/2023 06:04
Osmi Socrates wrote: 12/06/2023 06:01

Pa nije ni Rad bio :) :) Pitao je ko je imao dva predstavnika
Da, ali koji grad je imao dva predstavnika, a ne koja država. Porto nije klub iz Lisabona.
Last edited by Osmi Socrates on 12/06/2023 06:06, edited 1 time in total.
Nepenthe11

#40054 Re: UEFA Champions League

Post by Nepenthe11 »

Maj bed, zaletio sam se
jeza u ledja

#40055 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Bas sam zbog Sportinga napisao da sam mozda fulao nekog. :) Pao mi je na pamet jedino jos Rangers kao opcija. Mrsko mi bilo fakat ici trazit.

Al fakat Beograd jbt kraj Madrida, Milana, Londona i Manchestera :-)
AmiĐa_Idriz

#40056 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Frenkie De Jong: “Our schedule is just getting fuller. There is also a game for 3rd or 4th place in the Nations League, literally nobody is waiting for this. There will be a new format for the Champions League with more games just so that UEFA can earn more money."
vaučer

#40057 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

Iskreno Frenkie, ali puši šta si naručio. Ne samo on, svi skupa. Kolektivno su igrači imali sto i jednu priliku da odbiju igrati debilne termine i natjecanja u organizaciji FIFE i UEFE. Uvalili su vam SP usred sezone i svi ste klimali glavom. Nikad ni jedan nije odbio igrati. Dakle ili uradi nešto ili šuti i uživaj.
Zoooka

#40058 Re: UEFA Champions League

Post by Zoooka »

Za 15-20 dana ću doći na temu da vas pitam ko je prvak evrope, eto koliko se priča o novom prvaku evrope, da ću i zaboraviti haman. Nikad se manje nije pričalo, nikad manje hypea nije bilo oko neke ekipe koja je postala prvak evrope. Mislim da se više pričalo 60 tih o prvacima evrope, nego o sadašnjem prvaku evrope. Ko je prvak evrope ?
vaučer

#40059 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

Prvak Europe je potpuno zasluženo Manchester City.
Nema hypea ni rasprave jer nemaju ni navijača i jer su igrali protiv objektivno vrlo limitirane ekipe.
Sid the sloth

#40060 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Nepenthe11 wrote: 12/06/2023 05:34 Sad su ga uzeli i nikad više, isto Fener u košarci. Džaba im lova.
Ja ipak mislim da je obratno, jer vidjeli smo koliko puta su dosli blizu u zadnjih par godina, uvijek su bili medju favoritima. Sad ce im biti puno lakse igrati finale jer nemaju vise pritisak da osvoje po prvi put.
vaučer wrote: 12/06/2023 09:53 Iskreno Frenkie, ali puši šta si naručio. Ne samo on, svi skupa. Kolektivno su igrači imali sto i jednu priliku da odbiju igrati debilne termine i natjecanja u organizaciji FIFE i UEFE. Uvalili su vam SP usred sezone i svi ste klimali glavom. Nikad ni jedan nije odbio igrati. Dakle ili uradi nešto ili šuti i uživaj.
Plate igracima su sve vece i vec, moraju se te pare negdje i zaraditi. Neka pristanu na manje plate bice i manje utakmica.
Zoooka wrote: 12/06/2023 11:53 Za 15-20 dana ću doći na temu da vas pitam ko je prvak evrope, eto koliko se priča o novom prvaku evrope, da ću i zaboraviti haman. Nikad se manje nije pričalo, nikad manje hypea nije bilo oko neke ekipe koja je postala prvak evrope. Mislim da se više pričalo 60 tih o prvacima evrope, nego o sadašnjem prvaku evrope. Ko je prvak evrope ?
Ne prica se zato sto odavno neko nije prekucao fudbal kao sto su oni ove sezone.
Zoooka

#40061 Re: UEFA Champions League

Post by Zoooka »

Ma kako nije, pa imali su 5 remija, znači daleko od neke dominacije poput Bayernovih titula ili Barcine 2015, pa i Chelseava je bila dominantnija.
luckylaka

#40062 Re: UEFA Champions League

Post by luckylaka »

Cuj ovoga ne prica se o prvaku L.S..Ono kada ti je forum na klix najveci izvor informacija gdje se rasprava svodi izmedju 5-6 forumasa.Za prvaka Europe pricat ce se I psatii dok god se fudbal igra na planeti kao sto se pise za ostale pobjednike.Pola ih ovdje ne znam ko je pobjednik l.s. prosle godine a ne prije 10-20 godina.Cijeli sportski svijetu pise o pobjedniku Europe I skidaju kapu klubu Koji je ove sezone uzeo sve sto se uzeti moze samo se ovdje podcjenjuje taj uspjeh..Al dobro ,Ono kad me vidis dalje od nosa onda je neciji uspjeh teska ljubomora
vaučer

#40063 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

Sid the sloth wrote: 12/06/2023 12:15
Plate igracima su sve vece i vec, moraju se te pare negdje i zaraditi. Neka pristanu na manje plate bice i manje utakmica.
:-) Kakva logika jebote. Inače im UEFA i naročito FIFA isplaćuju plaće. Visoke plaće su opravdanje da uvale SP usred sezone jer su ima Katarski mafijaši lagali o svemirskim klimama u stadionima. Zbo visokih plaća Infantino lobira za SP svake dvije godine. Visoke plaće su razlog da postoji Liga Nacija, najbesmislenije natjecanje ikad. Ili da teatralni turnir Klupskog Prvaka Svijeta metastazira od desetak utakmica u ogroman turnir ili da se povećava za trećinu broj utakmica u Ligi Prvaka.

Jedno je 'zaraditi svoj kruh' pošteno, a nešto savim drugo je šta radi UEFA i naročito FIFA - koja je doslovno samo tumor i parazit na globalnom nogometu.
Zoooka

#40064 Re: UEFA Champions League

Post by Zoooka »

luckylaka wrote: 12/06/2023 12:23 Cuj ovoga ne prica se o prvaku L.S..Ono kada ti je forum na klix najveci izvor informacija gdje se rasprava svodi izmedju 5-6 forumasa.Za prvaka Europe pricat ce se I psatii dok god se fudbal igra na planeti kao sto se pise za ostale pobjednike.Pola ih ovdje ne znam ko je pobjednik l.s. prosle godine a ne prije 10-20 godina.Cijeli sportski svijetu pise o pobjedniku Europe I skidaju kapu klubu Koji je ove sezone uzeo sve sto se uzeti moze samo se ovdje podcjenjuje taj uspjeh..Al dobro ,Ono kad me vidis dalje od nosa onda je neciji uspjeh teska ljubomora
Nisam mislio na forum genijalac, nego na twitter i ostale medije. Pričalo se dva sata nakon utakmice i to je to. Valjda je svima jasno na čemu je zasnovana ova titula.
darius_maximus

#40065 Re: UEFA Champions League

Post by darius_maximus »

Da se ne lažemo, City i Pep uglavnom nerviraju raju zato što su uspješni.
Kada United, Chelsea i PSG utope milijarde da bi se brukali, raja se zajebava s kompilacijama Maguirea.
Ovi ih nerviraju jer nema indikacija da će prestati biti dominantni.

Tačno će biti praznik kada Pep ode iz Citya...
Student_u_Ostavci

#40066 Re: UEFA Champions League

Post by Student_u_Ostavci »

Ko voli nogomet, ne može mrziti Pepa. :zzzz:
luckylaka

#40067 Re: UEFA Champions League

Post by luckylaka »

Zoooka wrote: 12/06/2023 12:26
luckylaka wrote: 12/06/2023 12:23 Cuj ovoga ne prica se o prvaku L.S..Ono kada ti je forum na klix najveci izvor informacija gdje se rasprava svodi izmedju 5-6 forumasa.Za prvaka Europe pricat ce se I psatii dok god se fudbal igra na planeti kao sto se pise za ostale pobjednike.Pola ih ovdje ne znam ko je pobjednik l.s. prosle godine a ne prije 10-20 godina.Cijeli sportski svijetu pise o pobjedniku Europe I skidaju kapu klubu Koji je ove sezone uzeo sve sto se uzeti moze samo se ovdje podcjenjuje taj uspjeh..Al dobro ,Ono kad me vidis dalje od nosa onda je neciji uspjeh teska ljubomora
Nisam mislio na forum genijalac, nego na twitter i ostale medije. Pričalo se dva sata nakon utakmice i to je to. Valjda je svima jasno na čemu je zasnovana ova titula.
Titula osvojena na genijalnosti Pepea I kvalitetu igraca,po isto onoj logici koju su osvajali Real,Barsa,Feynord,Zvezde,,Milan...
Sid the sloth

#40068 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

vaučer wrote: 12/06/2023 12:24
Sid the sloth wrote: 12/06/2023 12:15
:-) Kakva logika jebote. Inače im UEFA i naročito FIFA isplaćuju plaće. Visoke plaće su opravdanje da uvale SP usred sezone jer su ima Katarski mafijaši lagali o svemirskim klimama u stadionima. Zbo visokih plaća Infantino lobira za SP svake dvije godine. Visoke plaće su razlog da postoji Liga Nacija, najbesmislenije natjecanje ikad. Ili da teatralni turnir Klupskog Prvaka Svijeta metastazira od desetak utakmica u ogroman turnir ili da se povećava za trećinu broj utakmica u Ligi Prvaka.

Jedno je 'zaraditi svoj kruh' pošteno, a nešto savim drugo je šta radi UEFA i naročito FIFA - koja je doslovno samo tumor i parazit na globalnom nogometu.
Ti fakat imas limitirana vidjenja a jos gore je sto mislis da nesto znas, najgora moguca kombinacija. Samo da ti odgovorim i necu dalje, ako skontas dobro i jest, s tobom da Steven Gerrard raspravlja o Liverpoolu ti bi mu rekao 'ta ti znas'...
Pa City vise zaradio od EPL titule nego od LP, gdje je tu logika, fol najprestiznije takmicenje u Europi a za titulu dobije 60m manje nego za EPL? Zato UEFA hoce da gura sto vise utakmica da bi zaradili sto vise i platili vise. Sta mislis genijalac zasto klubovi hoce Super Ligu? Pa da zarade vise nego sto im UEFA moze platiti da bi oni mogli platiti igrace ovoliko koliko moraju da bi ih zadrzali.
vaučer

#40069 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

Sid the sloth wrote: 12/06/2023 13:37
Ti fakat imas limitirana vidjenja a jos gore je sto mislis da nesto znas, najgora moguca kombinacija. Samo da ti odgovorim i necu dalje, ako skontas dobro i jest, s tobom da Steven Gerrard raspravlja o Liverpoolu ti bi mu rekao 'ta ti znas'...
Pa City vise zaradio od EPL titule nego od LP, gdje je tu logika, fol najprestiznije takmicenje u Europi a za titulu dobije 60m manje nego za EPL? Zato UEFA hoce da gura sto vise utakmica da bi zaradili sto vise i platili vise. Sta mislis genijalac zasto klubovi hoce Super Ligu? Pa da zarade vise nego sto im UEFA moze platiti da bi oni mogli platiti igrace ovoliko koliko moraju da bi ih zadrzali.
Mislim da si doslovno opisao problem o kojem govorim, samo što tebi to očito nije problem i misliš da je problem negdje drugo. Sav nogomet počiva na leđima nacionalnih prvenstava. Nacionalna prvenstva su što bi rekli 'bread and butter', centralni događaji svake sezone u svakoj zemlji. Kvaliteta nacionalnih prvenstava, a bome i svih ostalih natjecanja, trpi i sve više će trpiti ako je raspored napuhan i pretrpan. Od češćih ozljeda, do jednostavno mentalnog zamora a najveći će utjecaj ostaviti upravo na špici klupskog i reprezentativnog nogometa - jer ti igrači igraju najviše. Dakle želiš li gledati dobar nogomet u kojem igraju spremni i zdravi najbolji igrači - ne možeš gurati iz godine u godinu, iz ciklusa u ciklus povećavanje broja utakmica u svim natjecanjima koja NISU cenetralno natjecanje - što je uvijek nacionalno prvenstvo. Dakle sve Lige Nacija, Klupska SP i ostale peripetije su od početka bile i jesu totalni višak u kalendaru. Nemaju nikakav utjecaj na plaće o kojima pričaš, jedini utjecaj imaju na rast zarade parazita kao što su FIFA. A igrači kao De Jong šute kad im se uvede jedno natjecanje, šute kad im se udupla drugo, šute kad šef FIFE trabunja o SP-u svake dvije godine i onda se nasumice sjete 'u jebote pa imat ću ako sam sretan deset dana pauze godišnje'. Dok oni sami ne krenu odbijati sudjelovanje, ništa se neće promjeniti. A treba se promjeniti, jer muzu kravu do smrti i dvije stavke su im uvijek zadnje za razmatranje: zdravlje igrača i sigurnost navijača. Za to UEFU i FIFU kolektivno boli kurac.
jeza u ledja

#40070 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Ne igra se fudbal samo u Premiershipu. Ti pricas kao navijac naj naj naj top same kreme evropskog fudbala i na to ti se prica svodi. Kad slusam tebe slusam Kloppa. (Nije to samo Klopp naravno, ali on se voli zaliti na reprezentativne tekme ko malo ko.)

Naravno da UEFA i FIFA prave ova shlj takmicenja samo radi jos vece zarade. Ovdje je samo pitanje koliko finansijske dobiti od toga imaju klubovi, tj. igraci. I sve se na to svodi. Nazivati te organizacije "parazitima" je otprilike kao nazivati UN parazitima. Naravno da su puni korupcije i da od zive od para bogatih zemalja, ali su itekako potrebni onim siromasnijim, za koje tebe, po svemu sudeci, boli kurac. Ti bi najradije da samo postoji EPL, a ostali da budu farme za klubove iz EPL. A ono, fudbal se igra u cijelom svijetu, a fudbalera ima i na Vanuatuu.

Zasto klubovi traze Superligu? Jel ti to podrzavas? Zasto je uopste nastala Liga sampiona i ostali kurci palci? Cijela historija fudbala u Evropi se svodi na povuci-potegni izmedju klubova i UEFA, pogotovo od kad je vise love u fudbalu. A to, da li je jednom EPL klubu znace evropska takmicenja, dovoljno je pogledati slavlja navijaca West Hama ili Manchester Citija u zadnjih pet dana. Ili recimo armiju engleskih navijaca kad igra reprezentacija.
vaučer

#40071 Re: UEFA Champions League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 12/06/2023 15:38 Ne igra se fudbal samo u Premiershipu. Ti pricas kao navijac naj naj naj top same kreme evropskog fudbala i na to ti se prica svodi. Kad slusam tebe slusam Kloppa. (Nije to samo Klopp naravno, ali on se voli zaliti na reprezentativne tekme ko malo ko.)

Naravno da UEFA i FIFA prave ova shlj takmicenja samo radi jos vece zarade. Ovdje je samo pitanje koliko finansijske dobiti od toga imaju klubovi, tj. igraci. I sve se na to svodi. Nazivati te organizacije "parazitima" je otprilike kao nazivati UN parazitima. Naravno da su puni korupcije i da od zive od para bogatih zemalja, ali su itekako potrebni onim siromasnijim, za koje tebe, po svemu sudeci, boli kurac. Ti bi najradije da samo postoji EPL, a ostali da budu farme za klubove iz EPL. A ono, fudbal se igra u cijelom svijetu, a fudbalera ima i na Vanuatuu.

Zasto klubovi traze Superligu? Jel ti to podrzavas? Zasto je uopste nastala Liga sampiona i ostali kurci palci? Cijela historija fudbala u Evropi se svodi na povuci-potegni izmedju klubova i UEFA, pogotovo od kad je vise love u fudbalu. A to, da li je jednom EPL klubu znace evropska takmicenja, dovoljno je pogledati slavlja navijaca West Hama ili Manchester Citija u zadnjih pet dana. Ili recimo armiju engleskih navijaca kad igra reprezentacija.

I šta si mi točno rekao na konkretno pitanje - Dokle misle i smiju ići s natrpavanjem rasporeda i koliko UEFU i FIFU boli kurac za zdravlje igrača i sigurnost navijača? Nisi ništa. Drobiš o nekoj privilegiranoj poziciji EPL-a i potrebi za FIFA i UEFA natjecanjima. Kao da sam im ja osporavao postojanje - eto ih tamo, ali moraju li u svakom novom ciklusu dodavati nova natjecanja i širiti postojeća? Dokle? Meni je Super Liga projekt koji bih podržao jedino u smislu da je to poljevanje benzina na vatru korupcije u nogometu, i da bi se cijela kula od karata brže srušila. Podržavaš li ti SP usred sezone ili SP svake dvije godine koje jebeni šef FIFE pimpa uokolo već drugu godinu? Ligu Nacija i ostale nebuloze? Podržavaš li da UEFA ne snosi nikakvu odgovornost za katastrofalnu organizaciju zadnja dva finala LP? Moja je pozicija da je trenutni kalendar već pretrpan - njihova pozicija je 'boli nas kurac - mi ćemo dodavati utakmice kako nam padne na pamet'. A pozicija im je takva upravo jer ne snose nikome nikakvu odgovornost, nego rade šta god hoće.
Sid the sloth

#40072 Re: UEFA Champions League

Post by Sid the sloth »

Broj utakmica se sigurno nece smanjivati, samo ce se mozda povecavati broj igraca u ekipi i broj dozvoljenih izmjena. Pa cemo za 10 godina imati 2 trenera u jednoj ekipi - jedan za prvu postavu a jedan za onih 10 izmjena jer ovaj prvi ne moze sve upratiti :D
jeza u ledja

#40073 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

vaučer wrote: 12/06/2023 15:56
jeza u ledja wrote: 12/06/2023 15:38 Ne igra se fudbal samo u Premiershipu. Ti pricas kao navijac naj naj naj top same kreme evropskog fudbala i na to ti se prica svodi. Kad slusam tebe slusam Kloppa. (Nije to samo Klopp naravno, ali on se voli zaliti na reprezentativne tekme ko malo ko.)

I šta si mi točno rekao na konkretno pitanje - Dokle misle i smiju ići s natrpavanjem rasporeda i koliko UEFU i FIFU boli kurac za zdravlje igrača i sigurnost navijača? Nisi ništa. Drobiš o nekoj privilegiranoj poziciji EPL-a i potrebi za FIFA i UEFA natjecanjima. Kao da sam im ja osporavao postojanje - eto ih tamo, ali moraju li u svakom novom ciklusu dodavati nova natjecanja i širiti postojeća? Dokle? Meni je Super Liga projekt koji bih podržao jedino u smislu da je to poljevanje benzina na vatru korupcije u nogometu, i da bi se cijela kula od karata brže srušila. Podržavaš li ti SP usred sezone ili SP svake dvije godine koje jebeni šef FIFE pimpa uokolo već drugu godinu? Ligu Nacija i ostale nebuloze? Podržavaš li da UEFA ne snosi nikakvu odgovornost za katastrofalnu organizaciju zadnja dva finala LP? Moja je pozicija da je trenutni kalendar već pretrpan - njihova pozicija je 'boli nas kurac - mi ćemo dodavati utakmice kako nam padne na pamet'. A pozicija im je takva upravo jer ne snose nikome nikakvu odgovornost, nego rade šta god hoće.
Cekaj, pozicije guzonja UEFA su takve da nikome ne odgovaraju? Cuuj, niko ih ne bira je li? :-)

Liga Nacija je zamjena za prijateljske utakmice. Cijeli turnir je organizovan da bi prijateljske utakmice imale neki veci smisao (i naravno $$$). Da li to znaci vise reprezentativnih utakmica godisnje, nisam siguran.
Klupska takmicenja o kojim govoris su FIFA-ina. Naravno da su i ona samo za $$$, ali globalno klupsko prvenstvo nekad u buducnosti, a s obzirom na lakocu putovanja, mozda ce dobiti vise na smislu. Kako god, to takmicenje vise privlaci gledaoce iz nekih tamo lijevih zemalja, ali ko njih jebe, jel tako? (To je ono sto ti govorim.)

Naravno da ne podrzavam SP svake 2 godine, i mislim da ne postoji ozbiljna volja za to. Sto se tice organizovanja na zimu, nesto sam kontao o tome, i mislim da nije u redu limitirati zemlje domacina samo na osnovu klimatskih uslova u odredjeno doba godine. Zasto bi se sve vrtilo oko Evrope? (opet isticem tvoj anglocentrizam).

Organizacije finala UCL i slicno, naravno da UEFA treba snosit odgovornost. Opet, interesantno je koliko se o tome kuka uglavnom od strane engleskih medija i engleskih navijaca. (Naime, nista van matice Engleske ne valja jelte. :oops: )
Jack Be Nimble

#40074 Re: UEFA Champions League

Post by Jack Be Nimble »

Sto se tice SP u toku zimu, to ce biti realsonst nakon 2026. Lijeta ce biti toplija, bilo gdje da se igralo. A ni vrucina nece biti toliki problem 2026, koliko bi pozari mogli ugroziti takmicenje. Bi li se igrala tekma u NY prosle sedmice?
Osmi Socrates

#40075 Re: UEFA Champions League

Post by Osmi Socrates »

Svjetsko prvenstvo klubova je već izvjesnost, i prvo je 2025 godine. Učestvovaće 32 kluba. Održavaće se svake dvije godine.
Post Reply