Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Bloo
Globalna šefica

#106951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Ozimician wrote: 11/06/2023 23:59 Falatar je koliko se sjećam bio protukandidat Komšiću, a ne HNS-u.

https://bljesak.info/vijesti/politika/f ... ina/239441

Baš me zanima koliko je % dobio glasova u Širokom Brijegu + sva kampanja i izjave poslije su bile okrenute protiv Komšića, a ne protiv HNS-a.

EDIT: Pronašao sam upravo - 0,68%
Kandidati su bili (dole ispod) tako da nije bio protukandidat samo Komsicu ;-)
KOMŠIĆ ŽELJKO - DEMOKRATSKA FRONTA
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH-HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE
ZELENIKA DIANA - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
FALATAR BORIŠA - NAŠA STRANKA
IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK

znaci svaki put ako se kandiduje neko uz Komsica on je protukandidat Komsicu (osim iz ovih UZP stranaka). Awesome.

Koliko Komsic dobije glasova u Sirokom?
0,52%

:D
palermo

#106952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

HelaS wrote: 12/06/2023 00:04
palermo wrote: 12/06/2023 00:02

:-D :D sve bolje od boljeg.

Ma lazu bolan, nepotizam, korupcija I kriminal stanuju samo u ovih 23 %. Valjda je to neupitno.
Zato ja i cimam @Studenta da im dokaže Borjanin nepotizam i korupciju :D
Pa kako ce dokazayi ono sto ne.postoji. Student se samo salio, ta zna I on dobro da nepotizam, korupcija I kriminal ne stanuju izvan ovih 23 %,.
Ozimician

#106953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 12/06/2023 00:08
Ozimician wrote: 11/06/2023 23:59 Falatar je koliko se sjećam bio protukandidat Komšiću, a ne HNS-u.

https://bljesak.info/vijesti/politika/f ... ina/239441

Baš me zanima koliko je % dobio glasova u Širokom Brijegu + sva kampanja i izjave poslije su bile okrenute protiv Komšića, a ne protiv HNS-a.

EDIT: Pronašao sam upravo - 0,68%
Kandidati su bili (dole ispod) tako da nije bio protukandidat Komsicu ;-)
VANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK

0,52%

CIljao je na Komšićevo glasačko tijelo, pokušavajući time umanjit šanse za Komšićevu pobjedu. (u korist Čovića)

Može se reći da je Hadžikadić tako nešto na posljednjim izborima radio prema Bećiroviću. (u korist Izetbegovića)
Dakle rezultat obojice u Širokom Brijegu je na nivou statističke greške. - Jedina je razlika što Komšić nije ni išao u Š.Brijeg po glasove, a ovaj jeste i kao što vidimo napadao Komšića, a ne HNSovce.

Inače, gdje je sad Falatar uopšte, ima li neku funkciju nakon ovih izbora?
Bloo
Globalna šefica

#106954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Ozimician wrote: 12/06/2023 00:12
Bloo wrote: 12/06/2023 00:08

Kandidati su bili (dole ispod) tako da nije bio protukandidat Komsicu ;-)
VANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK

0,52%

CIljao je na Komšićevo glasačko tijelo, pokušavajući time umanjit šanse za Komšićevu pobjedu. (u korist Čovića)

Može se reći da je Hadžikadić tako nešto na posljednjim izborima radio prema Bećiroviću. (u korist Izetbegovića)
Dakle rezultat obojice u Širokom Brijegu je na nivou statističke greške. - Jedina je razlika što Komšić nije ni išao u Š.Brijeg po glasove, a ovaj jeste i kao što vidimo napadao Komšića, a ne HNSovce.

Znaci Bosnjaci glasaju za pogresnog Hrvata i time jacaju Covica.
:cry: kmek
Od 2020 je u Ukrajini pa u Briselu.
Ozimician

#106955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 12/06/2023 00:16
Ozimician wrote: 12/06/2023 00:12

Znaci Bosnjaci glasaju za pogresnog Hrvata i time jacaju Covica.
:?
Od 2020 je u Ukrajini.
Gdje prestaje logika - tu počinje Bosna.

Dakle, ko glasa za direktnog Čovićevog protukandidata - time jača Čovića. :-) :-) :-)

Dakle ko glasa za Izetbegovića, time jača Bećirovića. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#106956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote: 11/06/2023 23:50
Meni je samo smijesno citati koliko se zeljno ocekuje odlazak Komsica I dolazak Borjane.
Sto lazes bolan
Ozimician

#106957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 12/06/2023 00:21
Meni je samo smijesno citati koliko se zeljno ocekuje odlazak Komsica I dolazak Borjane.
Sto lazes bolan
U suštini se svi nadamo da će Komšić ostaviti iza sebe dostojnog nasljednika, a da se izborni zakon neće mijenjati s lošijeg na gore.

Najveći FAIL Komšića će biti ako ne uspije ostaviti nasljednika, to znači da nije ispunio zadatak, ovo do sad radi perfektno.
Student_u_Ostavci

#106958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

HelaS wrote: 11/06/2023 23:59
Student_u_Ostavci wrote: 11/06/2023 19:48
Samo HNSovac ili član HVOa može tvrditi da je Borjana Krišto bolja opcija od Komšića.

Čak i da ne gledaš sa te nacionalne strane, Borjana Krišto je ogrezla u nepotizmu i korupciji kao i Bradara, Čović, Karamatić i sva ta hrvatska elita. Zbrinuli su sve svoje za narednih 50 godina. Lijepo bi bilo da pogledate malo šta se radi po Hercegovini. Ipak ste vi istaknuti borci protiv korupcije i nepotizma. :lol:
Da ne bi bilo trolanje i da ti drugi ne prigovaraju da samo lupetaš i podlo lažeš, hajde Allaha ti, napiši im dokaze tog Borjaninog nepotizma i korupcije, pa nek' svi vide i znaju da imaš pouzdane informacije, i da nisi samo jeftini SDA_DF trolčina na ovoj temi. Hajde, živ bio...
Idi u Livno pa pitaj za Borjanu i njenu snahu. Izađi malo iz vrhbosanske sarajevske nadbiskupije. Znam da ćeš se izgubiti, ali probaj makar. :lol:

Jedini koji lažu, spinuju i iznose neistine 24/7 ste vi, sarajevski hnsovci. Sem toga, od oktobra imate zadatak da branite uzpovsku kriminalnu hobotnicu. Jadno! :zzzz:
tramvajtrojka

#106959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Student_u_Ostavci wrote: 12/06/2023 00:25

Da ne bi bilo trolanje i da ti drugi ne prigovaraju da samo lupetaš i podlo lažeš, hajde Allaha ti, napiši im dokaze tog Borjaninog nepotizma i korupcije, pa nek' svi vide i znaju da imaš pouzdane informacije, i da nisi samo jeftini SDA_DF trolčina na ovoj temi. Hajde, živ bio...
Idi u Livno pa pitaj za Borjanu i njenu snahu. Izađi malo iz vrhbosanske sarajevske nadbiskupije. Znam da ćeš se izgubiti, ali probaj makar. :lol:

Jedini koji lažu, spinuju i iznose neistine 24/7 ste vi, sarajevski hnsovci. Sem toga, od oktobra imate zadatak da branite uzpovsku kriminalnu hobotnicu. Jadno! :zzzz:
Pa nije Borjana Fadil il Abdulah da bude korumpirana 8-) 8) :lol: , dokaze za tvoje tvrdnje a ne idi u Livno pa trazi upite :zzzz:
Point.

#106960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Čuj ovih sarajevskih Hnsljubaca, sad je i jedna Borjana bolja od Komšića.

Ono, kad se ni pertle više ne vide.
palermo

#106961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote: 12/06/2023 00:21
Sto lazes bolan
Cuj lazem :D , bas ste nekakvi smjehuljavi....

Ne lazem, jebem mu misa, samo citam sta lpise forumska elita...
elk

#106962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by elk »

Lazes, lazes
Styling

#106963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Student_u_Ostavci wrote: 12/06/2023 00:25

Vi baš otišli u ofsajd. Više i razmišljate šta pišete, bitno je da je bombastično i da se obavezno spominje UZP.

Ne znam ko je u vlasti sa UZP-ovcima u SBK i ko bi nanu svoju prodao za vlast u HNK :skoljka:
made_in_sarajevo

#106964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Juce bas nesto razmisljam, jest lijepo odvojiti se od politike, igrati se sa bebom, pogledati film. Onda udjes u neka doba malo na forum vidis kako sda pjeni i dalje jer nije na vlasti, sjetis se republike Sarajevo pa ti bude nesto toplo oko srca, lakse zaspem odma cim pomislim kako bakir nema vlast u rukama. Ovi nesto skacu ovdje uzp, hns, izdajnici, pa se sjetim kakvi su to pileci mozgovi da se ne sjecaju dalje od 3 dana, pa mi opet nesto toplo oko srca bude :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#106965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo je klasicna taktika SDFA. Spinuju i lazu da te bace u defanzivu. Ko biva mi hocemo Borjanu Kristo i sad se trebamo pravdat da nije tako :lol:
Haris.ba

#106966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 12/06/2023 07:32 Ovo je klasicna taktika SDFA. Spinuju i lazu da te bace u defanzivu. Ko biva mi hocemo Borjanu Kristo i sad se trebamo pravdat da nije tako :lol:
Tacnije, njihova taktika je samo da svedu trojku na svoj nivo u percepciji glasaca.
Nazalost, to je dovoljno za onu "svi su isti". I na tom polju Sda moze onda na nekoj ideologiji (dovoljno je samo i percepcija) laganini opet na vlast.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#106967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

A i ovih mi SDFA pun qurac, Sto ste boni zapjenili da srusite trojku radi koaliranja sa UZP-eovcima, da bi vi koalirali bolje. Koje ste gnjide.
SmokingMan

#106968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Na žalost mi ne razumijemo tu metafiziku koaliranja, samo su je oni bili dostojni kao autentični nosioci i njeni vrhovni tumači. I način na koji je nesklad funkcionisao je zapravio bila dobitnička harmonija za Bošnjake a i Prvog u Bošnjaka, koju, vidi, mi i dalje ipak ne razumijemo, kao i njeno dublje značenje za skladno funkcionisanje građanske BIH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#106969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 12/06/2023 08:27
_BataZiv_0809 wrote: 12/06/2023 07:32 Ovo je klasicna taktika SDFA. Spinuju i lazu da te bace u defanzivu. Ko biva mi hocemo Borjanu Kristo i sad se trebamo pravdat da nije tako :lol:
Tacnije, njihova taktika je samo da svedu trojku na svoj nivo u percepciji glasaca.
Nazalost, to je dovoljno za onu "svi su isti". I na tom polju Sda moze onda na nekoj ideologiji (dovoljno je samo i percepcija) laganini opet na vlast.
Tako nekako.

A niko da postavi pitanje sta ce biti kad Zeljko Komsic vise ne bude u mogucnosti da bude clan Predsjednistva, bilo zbog ogranicenja mogucnosti kandidovanja bilo zbog biologije.

Ima li neko da je njegov nasljednik? Ima li nasljednika koji se priblizio glasackom tijelu HDZ-a i koji ce im otet glasove?

Odgovore znamo.

Zato i ide spin.
palermo

#106970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Pa da odmah rijesimo dilemma. Jesi za Komsica ili Borjanu ?
breuer

#106971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breuer »

ja sam da se ozbiljno razmisli o Zlatku Miletiću :D
palermo

#106972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

elk wrote: 12/06/2023 07:16Lazes, lazes
I za yebe isto pitanje. Komso ili Borjana ?
SmokingMan

#106973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Otiđite na onaj, jedva dočekan, frišak članak o Vojvodi Lojavom i Alexandru Malenom i eto vam serviranog primjerka kako nad slabo upućenima promjenom, tačnije poptunim skretanjem percepcije, idealno funkcionišu dvije sasvim nepovezane stvari, trenutna situacija u Srbiji ( a još je poželjnija ona zapaljivija na Kosovu :D ), i problem novog "domaćeg" sastava, tačnije :D masonjerije pod patronatom Her Šmita i Vatikana, kojeg lično zastupa Dragan Mostarski. :D
A_A_AKCIJA

#106974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 12/06/2023 08:27
Sve je tačno.

Samo treba dodati da je pred nama tri godine i da Trojka igra na kartu urađenog, a ne lajanja.

Rizik jeste, mnogima neće biti dovoljno, jer im fali dopamin udaranja po prstima, ali ova ekipa vjeruje da je to pravi put.

U Sarajevu se pokazalo ispravnim.

E sada, ako sve porodilje dobiju naknadu od 1000 KM u Federaciji, ako se otupi nacionalistička retorika HDZ-A i SNSD-a neprimanjem na svaki mamac, ako nastavi rasti budžet OS, ako EU bude potvrdila da se krećemo ka članstvu, ako se budu gomilali rezultati rješavanja i svakodnevnih problema, ali i strateških, SDA smo poslali u opoziciju zauvijek, a posijali smo dobro sjeme da se to desi HDZ-u i SNSD-u.

Za Trojku je SDA u Sarajevu tvrdila svašta: da će ukinuti bosanski jezik, da će zaboraviti borce, da će pokrasti novac. U suštini, sve kao danas u Federaciji.

Od ovih nacionalnih i velikih stvari se nije desilo ništa, građani su dobili dosta napretka i na životnim pitanjima.

SDA je mnoge prepala izdajom poslije ovih izvora. Vidim to kod ljudi za koje sam mislio da su razumni.

Nema druge, nego se ne osvrtati previše i pustiti djela da dokažu suprotno.
A_A_AKCIJA

#106975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

palermo wrote: 12/06/2023 09:04
elk wrote: 12/06/2023 07:16Lazes, lazes
I za yebe isto pitanje. Komso ili Borjana ?
Heheh

Prava dilema je, 90 miliona za OS, ili udaranje po prstima?
Locked