Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
relativno84

#106801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

kakotakonikako wrote: 10/06/2023 20:28 :lol: :lol: :lol:

Jesi to ti maaajke ti Nerko-njive .
Image

A nije lose moras priznati, odmah su Kiflini jastrebovi skocili na Irfana jer se opire ovoj kolicini relaksacije i narusava ambijent kompromisa, a ovaj dio gdje se Nerko docepao vlasti i bez podrske gradjana niko nista, to je valjda ko normalno, koliko je normalno vidimo po tome kako parlament radi kad nije blokiran. :cry:

Irfan polako ali sigurno postaje Denis prije duela s Bakirom, doduse samo u tom periodu borbe imao je ako nista podrsku cak su se ustrucavali da ga oslovljavaju s rumeni. Nekoliko mjeseci kasnije i Denisa opet vracaju na staro provjereno zeleno nepovjerenje jer eto desi mu se da skrene s Draganovog puta. A to drugovi jednostavno halaliti nece.
mirza_15

#106802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 11/06/2023 00:26
mirza_15 wrote: 11/06/2023 00:20 Kao što sam i pretpostavio, animozitet prema Deliću nije zbog njegovog rada koji hvale privrednici, pa čak i poneki političar iz protivničkog tabora, već iz ideoloških razloga. U prevodu, možeš imati rezultate kave hoćeš, ali parada je parada.
Povorka*
Mozes biti zadrti homofob i rasista u privatnom zivotu i izmedu cetiri zida, na javnoj funkciji i sluzbenom profilu Ministarstva si ministar SVIH gradana :)
Moglo se malo edukovati dok se sjedilo kao zastupnik u prelaznom vremenu. ;-) Kad se vec nije imalo odgovornosti.
Doci ce nekad iz guzice u glavu.Ne mora milom, naravno. :-D
Znači nije dobro radio jer je podrška povorci jedino mjerilo? Ima logike :thumbup:
suspect_zero

#106803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by suspect_zero »

Bloo wrote: 11/06/2023 00:15
dječak sa šibicama wrote: 11/06/2023 00:13 Iskreno ne vidim da su trojkasi ista revolucionarno (u odnosu na SDFA) pomakli, pomjerili, uradili.
Samo fotelje izborise, i guraj dalje na isti nacin.
Niti je gradjanima 1% bolji zivot, niti su bilo sta promijenili.
Ocigledno sjasi kurta da uzjase murta, a SDA se u takvom blatu uvijek bolje snalazi.
Uhapsen Hadzibajric.
Ako se osudi, dodatna radost.
Ne mora za njihova mandata vise nista da urade.
Ja mogu sad umrijet sretna.
Hairli dočekale još i Sebiju da zamandale.....onda nek me kopaju.

Amin!

:D
Bloo
Globalna šefica

#106804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 11/06/2023 00:29
Bloo wrote: 11/06/2023 00:26

Povorka*
Mozes biti zadrti homofob i rasista u privatnom zivotu i izmedu cetiri zida, na javnoj funkciji i sluzbenom profilu Ministarstva si ministar SVIH gradana :)
Moglo se malo edukovati dok se sjedilo kao zastupnik u prelaznom vremenu. ;-) Kad se vec nije imalo odgovornosti.
Doci ce nekad iz guzice u glavu.Ne mora milom, naravno. :-D
Znači nije dobro radio jer je podrška povorci jedino mjerilo? Ima logike :thumbup:
Opet da crtamo šarenim bojicama. :D
On - ministar.
On ministar svih građana.
Riječ dolazi od glagola služiti.
Ja - građanin.
Ja - porezni obveznik.
On nema pravo iznositi homofobne stavove u javnosti a pogotovo na službenoj stranici Ministarstva.
Ja mogu, ali me mogu isto tako prijaviti za govor mržnje. :D
On - ministar rada i SOCIJALNE POLITIKE.NA web stranici Ministarstva čiji je on ministar je i KONVENCIJA O ZAŠTITI LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA.

Interesantno će biti ako ga ikad imenuju za ministrva za ljudska prava i izbjeglice BiH. :D Hoće li ga žuljati Istanbulska konvencija.

Kao što rekoh, Šarović je isto bio OK, zažmiri se na ideologiju. :-D
Bloo
Globalna šefica

#106805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

suspect_zero wrote: 11/06/2023 00:37 Hairli dočekale još i Sebiju da zamandale.....onda nek me kopaju.

Amin!
Ako ga osude bez mogucnosti da plati kaznu, ima da se skupimo svi iz SG i proslavimo.
Alkohol, šerbe, limunada, mentalon upakovan kao rakija...šta ko voli.
Ezel Bayraktar

#106806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ezel Bayraktar »

mirza_15 wrote: 10/06/2023 23:53
Ezel Bayraktar wrote: 10/06/2023 20:46
Kakav DF, zbog slike? Pa svi sa svakim sjede, slikaju se, a neki se kriju,on ne. To sto je mu je haver Deljković prešao u DF i lobira za njegovu podršku načelničkoj kampanji znači da prelazi u DF? To je površno posmatranje i rezonovanje. @mirza_15 ne posmatraš politiku kao zanimanje, šta se to konkretno mora raditi da bi se bio kvalitetan političar, parlamentarac? U pokušaju demanta Ćengićevog stava, da neki sadašnji ministri ne mogu biti izabrani ni u OV, ti veliš da ništa konkretno nije radio, pa ga to po defautu isključuje,jel? To je skoro isti zaključak. Koliko znam, u prvoj šestorci Garibija i Filipović su bili njegov izbor i kadar. I sada je sigurno neko od ministara, jer je općinska organizacija SG imala pravo da delegira dva ministra.
Iz čega si zaključio da sam ja napisao da njega iz nečega (čega?) isključujem?
Samo kažem da mali ima potrebu privlačenja pažnje klasičnim populizmom i pucanjem kontre javno na ama baš sve što mu stranka kojoj pripada radi. On uvijek nekakva pametnica.
Normalno da za poziciju ministra nema veze da li bi dobili dovoljno glasova da uđu u OV. Ima ljudi koji bi bili odlični ministri u određenim ministarstvima a da nisu poznati širim narodnim masama i ne bi mogli privući glasove. Na kraju, ne moraju uopšte biti na listi. Povezivanjem glasova na izborima i poziciju ministra upravo Čengić pokazuje nerazumjevanje sistema izvan kojeg ništa drugo nije radio i koji bi trebao da ima u malom prstu jer mu je to jedino što u životu radi.
Naravno da glasovi nisu mjera hoće li neko biti dobar minustar ili ne. Imamo takvih primjera, ovo je bilo čisto spočitavanje Nikšiću njegovo ho roku kadrovisanje. Da želi biti ministar, mislim da bi bio kvalitetan. Ovo što Magoda radi, vjerujem da je sve iz Irfanove glave. Mislim da griješiš, on itekako razumije procese,među prvim je komentarisao Šmitove izmjene i kazao da neće bitno uticati na deblokadu. Bio je u pravu, a tipovi kao Neka ili Stojanović još uvijek ne razumiju šta se u suštini desilo. Ti se uhvatio jedne rečenice, a ostali dijelovi da je kongres nestatutaran, da je mimo statuta organiziran, izrežiran,itd.,nista? Na kraju krajeva, njega je Niksic oprao i uzeo u usta, koristeći pitanje novinarke. Mogao je reći ne bih komentarisao. On nije svjestan rezultata Irfana iz SG i armije glasača. Čengić je vjerovatno još više frustriran jer ovaj ostaje jer su "to od njega trazili". Pa nisam ne vjeruje u ovu izvalu. Imate u štabu preča posla od Irfana, eno vam se općinska organizacija u NS raspade i cirkus sa Tanovićem koji je i Dinina i Nekina pogreška.
suspect_zero

#106807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by suspect_zero »

Ja ću nešto sa ekstraktom ruma i 🚬☕.
mirza_15

#106808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 11/06/2023 00:40
mirza_15 wrote: 11/06/2023 00:29

Opet da crtamo šarenim bojicama. :D
On - ministar.
On ministar svih građana.
Riječ dolazi od glagola služiti.
Ja - građanin.
Ja - porezni obveznik.
On nema pravo iznositi homofobne stavove u javnosti a pogotovo na službenoj stranici Ministarstva.
Ja mogu, ali me mogu isto tako prijaviti za govor mržnje. :D
On - ministar rada i SOCIJALNE POLITIKE.NA web stranici Ministarstva čiji je on ministar je i KONVENCIJA O ZAŠTITI LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA.

Interesantno će biti ako ga ikad imenuju za ministrva za ljudska prava i izbjeglice BiH. :D Hoće li ga žuljati Istanbulska konvencija.

Kao što rekoh, Šarović je isto bio OK, zažmiri se na ideologiju. :-D
Pa ne moraš crtati. Jasno mi je. Ne valja zbog svog stava o povorci i postupka taj dan. Sve ostalo može baciti u vodu.
Bloo
Globalna šefica

#106809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 11/06/2023 00:50 Pa ne moraš crtati. Jasno mi je. Ne valja zbog svog stava o povorci i postupka taj dan. Sve ostalo može baciti u vodu.
Pa dobio je novu šansu. :D Mlad je, naucice valjda kako se obnasaju javne funkcije.
suspect_zero

#106810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by suspect_zero »

Joj dobro si za Tanovića, onu noć kad su bili izbori lik kod Senada ponavlja po nekoliko puta "prva stvar koju ću uraditi biti će revizija Opštine i te rezultate ću u što kraćem vremenu dostaviti javnosti''.....šta bi od revizije, šipak....samo se uklopio i stopio sa lopovima i ljenguzama.
Promašaj samo takav.
Ezel Bayraktar

#106811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ezel Bayraktar »

suspect_zero wrote: 11/06/2023 00:56 Joj dobro si za Tanovića, onu noć kad su bili izbori lik kod Senada ponavlja po nekoliko puta "prva stvar koju ću uraditi biti će revizija Opštine i te rezultate ću u što kraćem vremenu dostaviti javnosti''.....šta bi od revizije, šipak....samo se uklopio i stopio sa lopovima i ljenguzama.
Promašaj samo takav.
Ma cirkus, sinoć vijeće trajalo do 2 iza ponoći, jedan u KUMu završio. Ne pratim toliko, ali je frapantan podatak da su 5 od 9 NiPovaca napustili stranku. Nikad lošija ekipa izgleda nije došla u vijeće. Sve prehrabri i principijelni vijećnici. Evo me ko prpa :mrgreen:
512MB

#106812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Dodik ide kod Putina, prijeti secesijom, dalje negira genocid.

Hrvatski "partneri" slave Kordića, Kordić kaže da bi opet klao Bošnje i ponovio Ahmiće.

Nerko i Kifla? :?

Vridilo je zasjest u fotelje 8)
dr_Evil

#106813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

512MB wrote: 11/06/2023 11:05 Dodik ide kod Putina, prijeti secesijom, dalje negira genocid.

Hrvatski "partneri" slave Kordića, Kordić kaže da bi opet klao Bošnje i ponovio Ahmiće.

Nerko i Kifla? :?

Vridilo je zasjest u fotelje 8)
Meanwhile 30 godina vladavine Izmetbegovica =

1. Bosnjaci naoruzani do zuba sa turskim dronovima.
2. Natalitet najvisi u europi
3. Putpuno funkcionalno tuzilastvo, koje ne samo da se bavi kriminalom nego hapsi sve ratne zlocince koji se slucajno zateknu u opstinama sa bosnjackom vecinom.
4. Potpuno razradjen lobij od domacih i stranih strucnjaka koji agitiraju za nasu stvar

Ali u qrcu. Realnost je da su Dodik i Kordic rezultat 30 godina vladavine krimogenom zlocinackog rezima.

Druga je cinjenica da ovi iz trojke nemaju kapacitet da se bave ovom problematikom i mastaju o nekim glinenim golubovima.

Bitch please, Komsic i Bakir su grlili Dragana dok je docekivao rehabilitiranog Kordica!
512MB

#106814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Jebe mi se za SDA, oni su prošlost.

Zanima me to šta su nam Kifla i Nerko prije samo dva mjeseca obećavali, dajte nama vlast, Dodik i Čović će sa nama biti drugčiji, promjenili se, proevropski :oops:

Nije valjda da su nas lagali? :?
DonieBrasco

#106815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Covic neka se promjeni dobro je ali evo demantuje ga Kordic tako da tesko. To su samoprozvani nosioci EU vriejdnosti - hrvati u BiH, za Dodika je kasno on ce nastaviti po svome.

Ja opet kazem da su stranci vece zlo od Dodika i Covica, sve vide sta se desava decenijama je jasno ko i sta je problem ali oni idalje stezu luđacku kosuju ovoj drzavi i svim narodima.
kakotakonikako

#106816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

512MB wrote: 11/06/2023 11:20 Jebe mi se za SDA, oni su prošlost.

Zanima me to šta su nam Kifla i Nerko prije samo dva mjeseca obećavali, dajte nama vlast, Dodik i Čović će sa nama biti drugčiji, promjenili se, proevropski :oops:

Nije valjda da su nas lagali? :?
:thumbup:

Da SDA je proslost i ko ih je. be . Zivi se od sadasnjosti i u sadasnjosti.
Ovi sada na vlasti a i njihovi botovi ovdje - u svojoj nemoci da promijene dodika i covica ( a to im je bio osnov u izborima uz borbu protiv sda ) ni ne pokusavaju da im se suprostave , jer fotelje su ipak vaznije i dio vlasti.
Karikiram - da im kazes pada kiša i plave podrucja - odgovor im je : e kako je gore bilo 30 godina i ni prstom da pomaknu.

Meni su od prije Denis B. i Irfan Č. neko ko su velike patriote i Drzava im je na prvom mjestu :bih:
plavi_E

#106817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Tipichno abdicevsko-gebelsovo ponashanje Trojkasha "nek se pricha shta je radila SDA u proshlosti da se nebi prichalo shta Trijkashi (ne)rade u sadashnjosti". Isto tako kad Vuchica pitaju za neki trenutni problem on odgovara "A shta su radili oni prije nas". :-)
Hakiz

#106818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stojano ... /230611039

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mirnes- ... /230611020

Eto, dok jedan priča, jedan drugi je uradio šta može, podnio prijavu. Možda od te prijave neće ništa biti, ali barem je podnio, nije samo pričao. Ovaj što je u vlasti nije ništa uradio, samo kmeči.

A vjerujem da i on bi nešto uradio, ali ne smije. Strah ga da se zamjeri HDZ-u. Pa je ostao relaksiran.
skupljac_zeljeza

#106819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skupljac_zeljeza »

kakotakonikako wrote: 11/06/2023 12:36
Meni su od prije Denis B. i Irfan Č. neko ko su velike patriote i Drzava im je na prvom mjestu :bih:
Korisni su z državu kao korektor Nikšiću. A možda na kritici njega grade paralelno i svoje pozicije unutar stranke. Nedolazak tako važnih članova na Kongres mi nekako nespojiva sa slučajnošću, godišnjim odmorima ili ranije preuzetim obavezama. Kongres stranke članova koji su ispred te stranke na visokim pozicijama u vlasti.
plavi_E

#106820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Mozda bi se na standardno ptitanje trojkashko-uzpovske frakcije "A shta je radila SDA zadnjih decenija?" moglo odgovoriti sa pitanjem "A shta je radila opozicija zadnjih decenija?". Od Nikshica se samo u predizbornoj moglo chuti "necemo spashavati vojnika Bakira" i onda u opozicionu hladovinu. Kako bash kad je Nikshic ostao bez ikakvog mandata tj. spao sa budzetskij jasala da bash onda krece "borba za drzavu". :-)
Hakiz

#106821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Pa, u suštini, SDA je pokrenula opoziciju. Prve perjanice NiP-a su SDA-ovci.

Opozicija kao SDA projekat?
Styling

#106822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

plavi_E wrote: 11/06/2023 12:43 Tipichno abdicevsko-gebelsovo ponashanje Trojkasha "nek se pricha shta je radila SDA u proshlosti da se nebi prichalo shta Trijkashi (ne)rade u sadashnjosti". Isto tako kad Vuchica pitaju za neki trenutni problem on odgovara "A shta su radili oni prije nas". :-)
A, o kome će se pričati? O vanzemaljcima? Nisu nas oni trali j pljačkali 30 godina.

Ja znam da biste vi voljeli da se zaboravi šta ste radili, ali neće da može. Nabijaćemo vam aferime na nos svakom prilikom.
plavi_E

#106823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

"Izjava ratnog zločinca Darija Kordića da bi sve isto uradio, svoje zločine ponovio, jedna je od najstrašnijih izjava u postratnom periodu u BIH. Svjesni da oko nas žive takvi ljudi naš imperativ mora biti izgradnja zdravog i funkcionalnog društva, snažnih institucija koje mogu reagovati na sve opasnosti i izazove", kazao je Konaković.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /230611043

Nakon shto su mjesto ministra sigurnosti dali Dodiku a mjesto njegovog zamjenika dali Chovicu i konktakto mjesto sa EUROPOL-om postavili u ministarstvo sigurnosti a Cvijanovicu iz HDZ90 dali parlamentarnu kontrolu nad OSA-om obanjuju ovaj narod prichama o snaznim ininstutucaijama koje bi mogle reagovati na sve opasnosti. Lazu kad na kashiku zinu. :-)
Student_u_Ostavci

#106824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Styling wrote: 11/06/2023 13:15
plavi_E wrote: 11/06/2023 12:43 Tipichno abdicevsko-gebelsovo ponashanje Trojkasha "nek se pricha shta je radila SDA u proshlosti da se nebi prichalo shta Trijkashi (ne)rade u sadashnjosti". Isto tako kad Vuchica pitaju za neki trenutni problem on odgovara "A shta su radili oni prije nas". :-)
A, o kome će se pričati? O vanzemaljcima? Nisu nas oni trali j pljačkali 30 godina.

Ja znam da biste vi voljeli da se zaboravi šta ste radili, ali neće da može. Nabijaćemo vam aferime na nos svakom prilikom.
Logično,

nećte valjda pričati o rezultatima nove vlasti kad niste u stanju ni sjednice organizirati a ne nešto više :lol:
archi_a

#106825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Image

Ne znam samo ispred koga i u kojoj funkciji će ovi razgovarati o granici države Bosne i Hercegovine?!? :D
Locked