A kakvo je ovo post mortem ispaljivanje raketa, Je li to automatski ili posljedica pogotka?drug_profi wrote: ↑11/06/2023 00:47Excalibur pretpostavljam. Vazdusna eksplozija i krug od 100 metara precnika zasut šrapnelima.
Imaju doduše i francuzi onu neku njihovu za Cezara što pravi ovakav pomor iz zraka.
Ukrajina
-
splinter
#167551 Re: Ukrajina
-
sumirprimus
#167552 Re: Ukrajina
Dnevno konvoj orka strada, sreca pa im proizvodnja stize nadoknadit gubitke. Ali i ukri su izgubili 3 leiparda
Jasno mislim na ukr nadoknadu od strane zapadnih saveznika i rusko moranje nadoknade gubitaka iz vlastite namjenske industrije.
50 na 1. Čestitam na omjeru
Plus gube ljude a ljude je najteze nadonkadit. Na vrijeme
Jasno mislim na ukr nadoknadu od strane zapadnih saveznika i rusko moranje nadoknade gubitaka iz vlastite namjenske industrije.
50 na 1. Čestitam na omjeru
Plus gube ljude a ljude je najteze nadonkadit. Na vrijeme
-
sumirprimus
#167553 Re: Ukrajina
Al su ih ovde na ovom arabatu poderali, komanda na vjecnim lovistima..
Ovo je bilo prekjuce ja mislim.
-
sumirprimus
#167554 Re: Ukrajina
Granatuška
-
Mrvice_ba
#167555 Re: Ukrajina
Nemati milosti prema ork pobjeguljama. Primjeniti smjernice sad ibn muaza prema benu kurejzi.
- Gandalf
#167556 Re: Ukrajina
Ništa dok konašenko ne potvrdi 
-
Crvene_brigade
#167557 Re: Ukrajina
Sinoć i tokom noći je napravljen veliki prodor ZSU. Putinovi fašistički agresori su doživjeli teške poraze na više pravaca na jugu. Nezvanične informacije govore kako se GŠ ZSU nije ni u najboljim opcijama nadao takvim prodorima i napredovanju. Izgleda da je između ostalog oprema za noćno ratovanje dovelo do potpunog kraha agresorskih linija i odbrane nakon njihovog probijanja.
- telllindemann
#167558 Re: Ukrajina
ne bih da te razocaram, kao ni ostale, ali unisteno je nekoliko leoparda i sve je propalo... bila su puno veca ocekivanja od ove ofanziveCrvene_brigade wrote: ↑11/06/2023 09:05 Sinoć i tokom noći je napravljen veliki prodor ZSU. Putinovi fašistički agresori su doživjeli teške poraze na više pravaca na jugu. Nezvanične informacije govore kako se GŠ ZSU nije ni u najboljim opcijama nadao takvim prodorima i napredovanju. Izgleda da je između ostalog oprema za noćno ratovanje dovelo do potpunog kraha agresorskih linija.
- refffko
#167559 Re: Ukrajina
Mrtvi se na kraju broje. Ovo je tek pocetak. Vecina snaga jos nije uvedena u borbe. Ocito je da Ruske linije pucaju.telllindemann wrote: ↑11/06/2023 09:11ne bih da te razocaram, kao ni ostale, ali unisteno je nekoliko leoparda i sve je propalo... bila su puno veca ocekivanja od ove ofanziveCrvene_brigade wrote: ↑11/06/2023 09:05 Sinoć i tokom noći je napravljen veliki prodor ZSU. Putinovi fašistički agresori su doživjeli teške poraze na više pravaca na jugu. Nezvanične informacije govore kako se GŠ ZSU nije ni u najboljim opcijama nadao takvim prodorima i napredovanju. Izgleda da je između ostalog oprema za noćno ratovanje dovelo do potpunog kraha agresorskih linija.![]()
Nalo su se Rusofili zanijeli i proglasili pobjedu, nakon unistenih par Ukro oklopa.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#167560 Re: Ukrajina
rusi bi rekli da je to genetski modifikovana ajkula iz američkih labaratorija posebno trenirana da prepozna trećerimljanskog prvoligaša od ostalih drugoligaša
-
Crvene_brigade
#167561 Re: Ukrajina
Veoma je zanimljivo da je “puškaranje” krenulo i sve je intezivnije u Tokmaku, Melitoplju i drugim privremeno okupiranim mjestima. Aktivnosti partizana je pojačana. Ovaj partizanki pokret je nama potpuno “nejesan” ili bolje rečeno nedovojno poznat u smislu jačine i važnosti kada se ZSU bude približavala gradovima pod privremenom fašističkom okupacijom.
- apsidejzi
#167562 Re: Ukrajina
Ako se kome gleda ovaj ruski bub od strane americke ajkule, bujrum.JoseMujica wrote: ↑11/06/2023 09:19rusi bi rekli da je to genetski modifikovana ajkula iz američkih labaratorija posebno trenirana da prepozna trećerimljanskog prvoligaša od ostalih drugoligaša
PS nije prijatno za vidjet, al jbg. Priroda.
Spoiler
Show
-
statixx
#167563 Re: Ukrajina
Najvise brinu ove FAB bombe, pocinju ih bacati jer je koncentracija jedinica sve veca.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#167564 Re: Ukrajina
Na osnovu cega si optimistican? Ruski telegrami?Crvene_brigade wrote: ↑11/06/2023 09:05 Sinoć i tokom noći je napravljen veliki prodor ZSU. Putinovi fašistički agresori su doživjeli teške poraze na više pravaca na jugu. Nezvanične informacije govore kako se GŠ ZSU nije ni u najboljim opcijama nadao takvim prodorima i napredovanju. Izgleda da je između ostalog oprema za noćno ratovanje dovelo do potpunog kraha agresorskih linija i odbrane nakon njihovog probijanja.
-
statixx
#167565 Re: Ukrajina
Ova Hurghada kao da je ukleta, puno zrtava u zadnjih nekoliko godina.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#167566 Re: Ukrajina
Ovo je sad stratesko nadmudrivanje. Ukri su udarili tamo gdje se i ocekivalo, Zaporozje. Oko Bahmuta je vise manje ocekivano. E sad Kupljansk , Svatove, Kremina, tu je malo škakljivo. Poslije upada u Belgorod, bilo je za ocekivati taj dio fronta da se nacinje. Uglavnom pratiti pokrete jedinica i to je to. Kraken je jos uvjek u Kupljansku, stigle su i rezervne brigade, moguce da se otvori i taj dio.
Uglavnom ja sam i ocekivao da ce ukri ubadati na svim djelovima pa gdje se probije. Glupo bi bilo da koncentrisu ogroman dio ljudstva i tehnike na jedan dio, gdje bi bili laka meta za rusku avijaciju, rakete, artijeriju i dronove.
Jos uvjek glavnina snaga je u dubini Zaporozja i Dnipra gradova. Jedan dio mi je jako blizu vjestackog jezera, bas tukne na desantnu grupu. Zivi bili pa vidjeli.
Uglavnom ja sam i ocekivao da ce ukri ubadati na svim djelovima pa gdje se probije. Glupo bi bilo da koncentrisu ogroman dio ljudstva i tehnike na jedan dio, gdje bi bili laka meta za rusku avijaciju, rakete, artijeriju i dronove.
Jos uvjek glavnina snaga je u dubini Zaporozja i Dnipra gradova. Jedan dio mi je jako blizu vjestackog jezera, bas tukne na desantnu grupu. Zivi bili pa vidjeli.
-
ramizovstrasni388
#167567 Re: Ukrajina
Izljev konašenka u mozaktelllindemann wrote: ↑11/06/2023 09:11ne bih da te razocaram, kao ni ostale, ali unisteno je nekoliko leoparda i sve je propalo... bila su puno veca ocekivanja od ove ofanziveCrvene_brigade wrote: ↑11/06/2023 09:05 Sinoć i tokom noći je napravljen veliki prodor ZSU. Putinovi fašistički agresori su doživjeli teške poraze na više pravaca na jugu. Nezvanične informacije govore kako se GŠ ZSU nije ni u najboljim opcijama nadao takvim prodorima i napredovanju. Izgleda da je između ostalog oprema za noćno ratovanje dovelo do potpunog kraha agresorskih linija.![]()
- trambusek88
#167568 Re: Ukrajina
Za obojicu: Može li kakav izvor, nešto više?telllindemann wrote: ↑11/06/2023 09:11ne bih da te razocaram, kao ni ostale, ali unisteno je nekoliko leoparda i sve je propalo... bila su puno veca ocekivanja od ove ofanziveCrvene_brigade wrote: ↑11/06/2023 09:05 Sinoć i tokom noći je napravljen veliki prodor ZSU. Putinovi fašistički agresori su doživjeli teške poraze na više pravaca na jugu. Nezvanične informacije govore kako se GŠ ZSU nije ni u najboljim opcijama nadao takvim prodorima i napredovanju. Izgleda da je između ostalog oprema za noćno ratovanje dovelo do potpunog kraha agresorskih linija.![]()
- Leopard_SA
#167570 Re: Ukrajina
Isto kao Kherson prosle godine. Svaki od tih gradova je bitan ruskim snagama(logistika, komanda itd). S napredovanjem ukrajinskih snaga i probijanjem ruskih linija odbrane, partizani u pozadini udaraju po ruskim metama i onemogucuju pravovremenu opskrbu i planiranjeCrvene_brigade wrote: ↑11/06/2023 09:24 Veoma je zanimljivo da je “puškaranje” krenulo i sve je intezivnije u Tokmaku, Melitoplju i drugim privremeno okupiranim mjestima. Aktivnosti partizana je pojačana. Ovaj partizanki pokret je nama potpuno “nejesan” ili bolje rečeno nedovojno poznat u smislu jačine i važnosti kada se ZSU bude približavala gradovima pod privremenom fašističkom okupacijom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#167571 Re: Ukrajina
Meni je trenutno nejasna taktika ofanzive Ukrajinaca. Jos uvjek operativno nisu zaustavili rusku avijaciju. Bombarduju im tacke prodora. Nebo nije cisto, ovo je jako opasno po ukrajinsku stranu. Dali je upitanju pretjerana samouvjerenost, lose procjene ili kec u rukavu. I da tukne ko prosle godine ukrajinski napad na Herson gdje su rusi vec proglasili pobjedu i krah ukrajinske ofanzive. Dali ce rusi nasjest ponovo, ne znam.
Rusi imaju ogromne snage oko Kremine i Svatove, jel cekaju da se one pomjere negdje drugo.
Rusi imaju ogromne snage oko Kremine i Svatove, jel cekaju da se one pomjere negdje drugo.
-
Bossona
#167572 Re: Ukrajina
U rašiSStičkoj krvava bari zakrvavljenih očiju i okrvavljenih ruku su sve veća previranja koja će završiti obezglavljivanjem Putlerovog Shoygua i Putlera ili njegovog kuhara sa istima ambicijama nastavka hegemonističkih ratova za "Veliku RuSSiju" u kojoj će letjeti glave i biti krvavo nakon poraza u Ukrajini i bankrota.
-
Samprotivsviju
#167573 Re: Ukrajina
Meni nije jasna protuofanziva od pocetka, ljudi je najavljuju 6 mjeseci unaprijed...faktor iznanedjenaja je pola posla kod ofanziva, a oni su ga se odrekli na samom startu...pici wrote: ↑11/06/2023 09:48 Meni je trenutno nejasna taktika ofanzive Ukrajinaca. Jos uvjek operativno nisu zaustavili rusku avijaciju. Bombarduju im tacke prodora. Nebo nije cisto, ovo je jako opasno po ukrajinsku stranu. Dali je upitanju pretjerana samouvjerenost, lose procjene ili kec u rukavu. I da tukne ko prosle godine ukrajinski napad na Herson gdje su rusi vec proglasili pobjedu i krah ukrajinske ofanzive. Dali ce rusi nasjest ponovo, ne znam.
- trambusek88
#167574 Re: Ukrajina
Danas u doba dronova i satelita možda više i ne postoje uslovi za pravi faktor iznenađenja
Nije trebala nikakva priča da se skonta da će Ukrajinci udariti čim se isuši zemlja
Nije trebala nikakva priča da se skonta da će Ukrajinci udariti čim se isuši zemlja
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#167575 Re: Ukrajina
ne treba biti zabrinut
tek su poceli udarati pomalo prava igranka nece jos neko vrijeme
juni- juli-avgust-septembar ... rusi ce svaki dan imati sve vece gubitke koje nece moci nadomjestiti
bice fataj ih zive
tek su poceli udarati pomalo prava igranka nece jos neko vrijeme
juni- juli-avgust-septembar ... rusi ce svaki dan imati sve vece gubitke koje nece moci nadomjestiti
bice fataj ih zive