Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
kakotakonikako

#106726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Student_u_Ostavci wrote: 10/06/2023 13:47
sajber87 wrote: 10/06/2023 13:18

A nista osvrt na cinjenice iz posta :mrgreen: . Dakle zasto su sda i priljepci u kantonu gdje su bosnjaci oko 70% stanovnistva a izborna je baza daria kordica od 8 ministara hdz u dali 5 a za svoju antibosansku stranu uzeli 3. Mozes li mi pribliziti tu sda komsic matematiku :mrgreen: .
Genijalče, ko dobije mandatara u SBK, dobije ministarstvo manje.
Paritet i ustav Federacije je vama NiPovcima Bernulijeva jednačina. Već rekoh neki dan da ste nepismeni za bilo šta sem za preskakanje kozlića. I za cviljenje pred Šmitom.

I nakon što su izdali SBK, izdat će i HNK. I tu laž ste ovdje podvaljivali jer ne znate ništa. Sva sreća da ljudi čitaju vaše laži pa vas sve češće pljuju i oni koji su tvrdili da donosite renesansu. :lol:
:thumbup:

Ako i zna sta znaci i gdje se koristi Bernulijeva jednacina :lol:

Mozda ako izgoogla ….
plavi_E

#106727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Vjerovatno najpametnija izjava druga Nikshica od izbora do danas.
Image
sajber87

#106728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

kakotakonikako wrote: 10/06/2023 16:10
Student_u_Ostavci wrote: 10/06/2023 13:47

Genijalče, ko dobije mandatara u SBK, dobije ministarstvo manje.
Paritet i ustav Federacije je vama NiPovcima Bernulijeva jednačina. Već rekoh neki dan da ste nepismeni za bilo šta sem za preskakanje kozlića. I za cviljenje pred Šmitom.

I nakon što su izdali SBK, izdat će i HNK. I tu laž ste ovdje podvaljivali jer ne znate ništa. Sva sreća da ljudi čitaju vaše laži pa vas sve češće pljuju i oni koji su tvrdili da donosite renesansu. :lol:
:thumbup:

Ako i zna sta znaci i gdje se koristi Bernulijeva jednacina :lol:

Mozda ako izgoogla ….
Nema potrebe, na prvu se vidi da nesto nije logicno i da je zrelo da se mijenja samo sto zanimljivo sda df ne pokrecu temu nepravde prema bosnjacima sbk (kordicevoj izbornoj bazi) jer je tamo sda vlast i briga ih, ali zato znaju reci dalo se dodiku i covicu sve iako je dokazano da se vratilo i ono sto su sda df strucnjaci poklonili zarad sarajevske milijarde. Jednostavno sda df u sbk kazu necemo praviti vlast dok ne bude bar 4 4, uradite ono sto je trojka uradila vratila jedno ministarstvo na drzavnom nivou probosanskoj strani
Last edited by sajber87 on 10/06/2023 16:47, edited 1 time in total.
relativno84

#106729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Neuspjeh je da nam je Predsjednik zadnji put uspio dobiti podršku građana na izborima prije skoro deset godina tačnije 2014. godine. Neuspjeh je da u Vladi sjede ljudi koji bukvalno ne mogu ući u Općinsko vijeće u svojoj sredini...
Lako je Irfane dobacivati iz zadnje klupe.

:oops: :D
Ezel Bayraktar

#106730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ezel Bayraktar »

relativno84 wrote: 10/06/2023 16:33
Neuspjeh je da nam je Predsjednik zadnji put uspio dobiti podršku građana na izborima prije skoro deset godina tačnije 2014. godine. Neuspjeh je da u Vladi sjede ljudi koji bukvalno ne mogu ući u Općinsko vijeće u svojoj sredini...

A što lako, pa sam se izborio uz ogromnu podrsku građana, za tu klupu. Za razliku od Neke mucavca koji nije sposoban ni kompenzaciju dobiti. Providan kao papir, eto on nije trazio da ga se ostavlja, ali će ostati da se bori za državu. Koja komedija od lika. Nije on trazio da ga ostave,nego neki kantonalni odbor, još iz TZ to trazio :lol: Ono u tišini, hajte vi trazite, da ne bude hoću ja.. Pa će se 2024 opet pogaziti statut i vjerovatno pronaći druga solucija ili će staviti neku maskotu kao Vojin ili Helez. Denis pod hitno treba početi raditi na stranci, jer ovaj zalizanko će smišljati strategiju i rovarenje da otjera ovakve poput denisa i irfana.
__Phoenix__

#106731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by __Phoenix__ »

A sve bi lakše bilo da Prlićka malo da kolegama da oslade...
relativno84

#106732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Ezel Bayraktar wrote: 10/06/2023 17:00 A što lako, pa sam se izborio uz ogromnu podrsku građana, za tu klupu. Za razliku od Neke mucavca koji nije sposoban ni kompenzaciju dobiti. Providan kao papir, eto on nije trazio da ga se ostavlja, ali će ostati da se bori za državu. Koja komedija od lika. Nije on trazio da ga ostave,nego neki kantonalni odbor, još iz TZ to trazio :lol: Ono u tišini, hajte vi trazite, da ne bude hoću ja.. Pa će se 2024 opet pogaziti statut i vjerovatno pronaći druga solucija ili će staviti neku maskotu kao Vojin ili Helez. Denis pod hitno treba početi raditi na stranci, jer ovaj zalizanko će smišljati strategiju i rovarenje da otjera ovakve poput denisa i irfana.
Ocito mu je klupa malo pa kmeci ovako sporadicno kad osjeti potrebu da izbaci svoju frustraciju. Vidljivo je da nema kapacitet za neku ozbiljnu poziciju, za razliku od Nermina koji svojim radom uspijeva nekako da balansira izmedju sebicnih zelja pojedinaca i onog sto je bitno za stranku pregladnjelih. Nermin je uspio ugurati stranku u vlast na svim nivoima i bez podrske gradjana, posebno njemu, doduse nije ni stranka nesto dominirala ali to vise nije bitno, vlast su i sada ide borba za buduce glasove. Irfan je dobar ovako da pljucka sporadicno cisto da razbije sliku jednoumlja u partiji, ali za velike stvari Nerko je ipak mag u odnosu na Irfana, vecina je prepoznala lidersku snagu i dobro je sto Nermin ima priliku da nastavi zacrtanim putem.
Ezel Bayraktar

#106733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ezel Bayraktar »

relativno84 wrote: 10/06/2023 17:40
Ezel Bayraktar wrote: 10/06/2023 17:00 A što lako, pa sam se izborio uz ogromnu podrsku građana, za tu klupu. Za razliku od Neke mucavca koji nije sposoban ni kompenzaciju dobiti. Providan kao papir, eto on nije trazio da ga se ostavlja, ali će ostati da se bori za državu. Koja komedija od lika. Nije on trazio da ga ostave,nego neki kantonalni odbor, još iz TZ to trazio :lol: Ono u tišini, hajte vi trazite, da ne bude hoću ja.. Pa će se 2024 opet pogaziti statut i vjerovatno pronaći druga solucija ili će staviti neku maskotu kao Vojin ili Helez. Denis pod hitno treba početi raditi na stranci, jer ovaj zalizanko će smišljati strategiju i rovarenje da otjera ovakve poput denisa i irfana.
Ocito mu je klupa malo pa kmeci ovako sporadicno kad osjeti potrebu da izbaci svoju frustraciju. Vidljivo je da nema kapacitet za neku ozbiljnu poziciju, za razliku od Nermina koji svojim radom uspijeva nekako da balansira izmedju sebicnih zelja pojedinaca i onog sto je bitno za stranku pregladnjelih. Nermin je uspio ugurati stranku u vlast na svim nivoima i bez podrske gradjana, posebno njemu, doduse nije ni stranka nesto dominirala ali to vise nije bitno, vlast su i sada ide borba za buduce glasove. Irfan je dobar ovako da pljucka sporadicno cisto da razbije sliku jednoumlja u partiji, ali za velike stvari Nerko je ipak mag u odnosu na Irfana, vecina je prepoznala lidersku snagu i dobro je sto Nermin ima priliku da nastavi zacrtanim putem.
Pa sa 9 godina mlađi je imao funkciju generalnog sekretara i bio je jedan od vodećih operativaca i sam izbor ovog nesposobnog Nikšića je on iznio. Prema mojim informacijama, Zlatko je na odlasku, prepoznao potencijal Irfana i on ga je predlozio Nikšiću. Lider i Nikšić ne idu u istu rečenicu i da Amerima nije dopizdio Bakir, nikad on ne bi zasjeo na premijersku fotelju kao što nije znao i mogao sjesti u paralmentarnu fotelju, uprkos kompenzaciji. Ovo je jednoumlje i tipično gušenje neistomišljenika poput Irfana, pa i Denisa. Ne znam jesi li upratio da je Denis imao neke izjave upravo suprotne Nekinim, a i nepojavljivanje danas puno kazuje. Nikšić ako misli da su stavovi delegata jednaki stavovima simpatizera i članova stranke, u velikoj je zabludi. Neka pročita komentare na ove danšnje bljuvutine. Usrat će i lokalne izbore, neka se on kao bavi državom, a u partiji rovare njegovi poltroni. Dozivjet će isto kao i SDA, autokratija i jednoumlje mozda prođe u stranci, ali u narodu prolazi nešto drugo, a to ima Irfan.
GG_1231

#106734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

Ogroman respekt za Čengića, kako se odma vidi kad neko ima koliko toliko obraza i karaktera
Bossona

#106735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

saale wrote: 09/06/2023 21:33 Konakovic ce svakako uci u historiju ali kao najvece djubre i izdajnik u Bosnjaka :D

U milenijskoj historiji nisu postojali veći u podliji izdajnici Bosne i Bošnjaka od SANU podvale Alije + Bakira Izetbegovića i lažnomuslimanske SDA sekte!
archi_a

#106736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Putem emaila sam sam poslao obavijest zašto ne dolazim na Kongres:
Jer materijali nisu dostavljeni u skladu sa Statutom SDP-a.
Jer je Kongres sazvan na nestatutaran način.
Jer izmjene i dopune Statuta nije utvrdio Glavni odbor uz mišljenje Statutarnog odbora.
Jer je nestatutarno proudužavati mandat bilo kome, jer je Statut jasan koliko mandati traju, te se ne smije suspendovati "1 član 1 glas", rekao je Čengić.
Šta očekivati od onoga ko je spreman ovo raditi u vlastitoj stranci?!?
Last edited by archi_a on 10/06/2023 18:34, edited 1 time in total.
mirza_15

#106737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Sere i Irfan i to ne prvi put. Gdje je Irfan pročitao da je dobar ministar onaj koji dobije glasove na izborima? Gdje je Irfan pročitao da se na taj način biraju ministri? Ne ulazim sada u konkretna imenovanja niti tvrdim da su dobra ili loša. Govorim o principu. Irfan bi ministre birao po broju glasova? Ima onda pjevača koji bi bili dobri ministri samo da ih stave na liste. Ja bih Irfanu dao ministarstvo da vidimo pametnicu kada preuzme odgovornost. Eto, ima glasova. Ali šipak bi on to prvo prihvatio, a onda i znao da vodi. Čitavu političku karijeru, samo iz udobne komformističke pozicije zastupnika, vjećnika nešto kao pametuje. Da sam ja bio na mjestu nekoga ko se pita u SDP-u dao bih mu neko ministarstvo u KS da pokaže svu tu pamet na konkretnim zadacima. Još od SBB-a, pa preko SBiH-a na klinac mi idu ovi što bi u vlasti glumili opoziciju. Kao oni korektni pa kritikuju, a ustvari obični populisti. Nikada u životu ništa konkretno nisu radili. Nije on jedini. Ima takvih koliko god hoćeš.
Bossona

#106738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Student_u_Ostavci wrote: 10/06/2023 12:57

:lol:
Presuđenog ratnog zločinca Daria Kordića kao i ostale Tuđmanove i Bobanove bojovnike paradržavne fašističke UZP-HZHB tvorevine je svrstao i izjednačio sa pripadnicima Armije RBiH i braniocima veleizdajnik RBiH koji je ukinuo ARBiH i MUP RBiH stvorivši tzv. vojsku pederacije i legalizovao Karadžićevu zločinačko genocindu tzv. VRS.

Image

Image
JohnnyS

#106739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Što mrzim ove izjave, koje ni Irfanu evo nisu strane, "ja se samo Boga bojim". Evo ja nisam vjernik, ali zašto bi se itko boga bojao
Cvancika

#106740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cvancika »

archi_a wrote: 10/06/2023 18:33
Putem emaila sam sam poslao obavijest zašto ne dolazim na Kongres:
Jer materijali nisu dostavljeni u skladu sa Statutom SDP-a.
Jer je Kongres sazvan na nestatutaran način.
Jer izmjene i dopune Statuta nije utvrdio Glavni odbor uz mišljenje Statutarnog odbora.
Jer je nestatutarno proudužavati mandat bilo kome, jer je Statut jasan koliko mandati traju, te se ne smije suspendovati "1 član 1 glas", rekao je Čengić.
Pa vise nego od ovih mutavih sto samo klimaju glavom na sve bljuvotine koje dolaze iz centrale.
Styling

#106741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

mirza_15 wrote: 10/06/2023 18:34

Sere i Irfan i to ne prvi put. Gdje je Irfan pročitao da je dobar ministar onaj koji dobije glasove na izborima? Gdje je Irfan pročitao da se na taj način biraju ministri? Ne ulazim sada u konkretna imenovanja niti tvrdim da su dobra ili loša. Govorim o principu. Irfan bi ministre birao po broju glasova? Ima onda pjevača koji bi bili dobri ministri samo da ih stave na liste. Ja bih Irfanu dao ministarstvo da vidimo pametnicu kada preuzme odgovornost. Eto, ima glasova. Ali šipak bi on to prvo prihvatio, a onda i znao da vodi. Čitavu političku karijeru, samo iz udobne komformističke pozicije zastupnika, vjećnika nešto kao pametuje. Da sam ja bio na mjestu nekoga ko se pita u SDP-u dao bih mu neko ministarstvo u KS da pokaže svu tu pamet na konkretnim zadacima. Još od SBB-a, pa preko SBiH-a na klinac mi idu ovi što bi u vlasti glumili opoziciju. Kao oni korektni pa kritikuju, a ustvari obični populisti. Nikada u životu ništa konkretno nisu radili. Nije on jedini. Ima takvih koliko god hoćeš.
Ja ga uskoro vidim u DF-u.
archi_a

#106742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Cvancika wrote: 10/06/2023 19:43
archi_a wrote: 10/06/2023 18:33

Pa vise nego od ovih mutavih sto samo klimaju glavom na sve bljuvotine koje dolaze iz centrale.
Pogrešno sam konstruisao. Šta očekivati od nikšića i kompanije koji su spremni ovo raditi u vlastitoj stranci? A svaka čast Čengiću na dosljednosti ;)
Danas su na kongresu od socijale i demokratije napravili autokratiju!
hzsa22

#106743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hzsa22 »

Pa Irfan ovo sve i radi ga izbace, jelte municija za naredne izbore, vjerovatno u drugim bojama i drugom Zeljkom. :D
suspect_zero

#106744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by suspect_zero »

Zašto mislite da će u DF?.....ne uklapa mi se to nikako, DF propada a on mlad i može da napreduje...tamo bi bio nevidljiv.
anelsol

#106745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Jadno je i žalosno na šta spade demokratija u BiH. Ne postoji politička stranka u BiH u kojoj predsjednik nije otvoreni ili prikriveni partijski diktator.

U svakoj normalnoj demokratskoj državi znaju se i poštuju pravila. Kandidat si na izborima, izgubiš, zna se odmah sutra ostavka.

Kod nas jok. Bakir izgubi od Denisa, stranka mu izgubi vlast na svim mogućim nivoima a on priča neku glupu priču "zašto mjenjati pobjednički tim". Ko da je neko mahnit.

Neka nije upao ni preko kompenzacione liste, stranci mu jedva ugurali fotelju pod guzicu. Pogura stare partijske ahbabe u udobne fotelje. Daj mu jos, malo je osam godina.

Željko Komšić predsjednik DF- a od kolijevke do groba.

Konaković u NIP-u još malo pa na tragu ovih prethodno nabrojanih.

Radončić izmislio i sahranio SBB.

O Čoviću i Dodiku da ne pričam.

Po tom kriteriju ispade SDS najdemokratskija politička stranka u BiH. Bem ti život.
archi_a

#106746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Ne treba mi postavljanje na kompenzacije, vrh liste ili nedo Bog Šmit, a prvi put kada vidim da nemam podršku ljudi neću maltretirati cijelu državu mjesecima da se meni osigura fotelja.
Ne znam šta nije jasno u ovoj rečenici? Neobranjivo! :wink:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#106747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Ezdea
tataćusak

#106748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

archi_a wrote: 10/06/2023 20:24
Ne treba mi postavljanje na kompenzacije, vrh liste ili nedo Bog Šmit, a prvi put kada vidim da nemam podršku ljudi neću maltretirati cijelu državu mjesecima da se meni osigura fotelja.
Ne znam šta nije jasno u ovoj rečenici? Neobranjivo! :wink:
Jebe Irfan i ne vadi. Nikšić je izjebo cijelu federaciju da bude premijer a sad i sdp jebe. Pa to je krmak najveći u državi jebbem mu pleme pogano
Student_u_Ostavci

#106749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Ne paše sarajevskim hnsovcima istina. Da je Irfo npr lajao na SDF, bio bi omiljen u lažljivom hns miljeu. Ovako ga već sele negdje jer priča istinu.
kakotakonikako

#106750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

relativno84 wrote: 10/06/2023 17:40
:lol: :lol: :lol:

Jesi to ti maaajke ti Nerko-njive .
Locked