BINGO trgovački lanac - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1101 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

konektovan wrote: 09/06/2023 22:17
teskeredzic_22 wrote: 09/06/2023 20:50

Nisam ja napisao da je originalno.
Originalno je,..to sto ti ne kontas koncept..je nesto drugo.
Da.
Baš moraš pročitati stotine knjiga da bi shvatio koncept koji je parodiran prije 25 godina i pritom shvatiti da je "originalan".
Izvini.
Last edited by teskeredzic_22 on 10/06/2023 01:30, edited 1 time in total.
mistek

#1102 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mistek »

Bingo je ovom kampanjom s Enisom ubio. Možemo mi komentarisati kako se nekome sviđa ili ne, ali hiljade ljudi im je prošlo dole kroz BCC u ovih par dana. Enisu ova uloga leži i može iznijeti, uboli pravo. Biće zanimljivo ako iznesu podatak, ali broj ljudi koji u sedmici dođe u BCC su povećali barem za 1000% (mada je i to vjerovatno malo). Plus, cijela država ovo prati, iskače svuda. Nevjerovatno mi je da su oni, amateri u marketingu inače, uspjeli napraviti ovo :D
teskeredzic_22

#1103 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

mistek wrote: 10/06/2023 01:25 Bingo je ovom kampanjom s Enisom ubio. Možemo mi komentarisati kako se nekome sviđa ili ne, ali hiljade ljudi im je prošlo dole kroz BCC u ovih par dana. Enisu ova uloga leži i može iznijeti, uboli pravo. Biće zanimljivo ako iznesu podatak, ali broj ljudi koji u sedmici dođe u BCC su povećali barem za 1000% (mada je i to vjerovatno malo). Plus, cijela država ovo prati, iskače svuda. Nevjerovatno mi je da su oni, amateri u marketingu inače, uspjeli napraviti ovo :D
Prati onaj ko želi.
Ne čudi ako je to cijela država.
Posljednja u Evropi u svim parametrima obrazovne i privredne konkurencije.
mistek

#1104 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mistek »

teskeredzic_22 wrote: 10/06/2023 01:30
mistek wrote: 10/06/2023 01:25 Bingo je ovom kampanjom s Enisom ubio. Možemo mi komentarisati kako se nekome sviđa ili ne, ali hiljade ljudi im je prošlo dole kroz BCC u ovih par dana. Enisu ova uloga leži i može iznijeti, uboli pravo. Biće zanimljivo ako iznesu podatak, ali broj ljudi koji u sedmici dođe u BCC su povećali barem za 1000% (mada je i to vjerovatno malo). Plus, cijela država ovo prati, iskače svuda. Nevjerovatno mi je da su oni, amateri u marketingu inače, uspjeli napraviti ovo :D
Prati onaj ko želi.
Ne čudi ako je to cijela država.
Posljednja u Evropi u svim parametrima obrazovne i privredne konkurencije.
To im je tržište i to je sasvim ok. Pa mogli su napraviti svemirsku kampanju, koja bi bila hit u NYC, ali kod nas ništa. Kakva korist?
suspect_zero

#1105 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by suspect_zero »

Konačno i mi imamo svoju "Zadrugu".... slijedeći gosti Rijalda, Džejla, bosanski Bali - beg, Mirza H., Šmrk...ah, da on je u čuzi...onda sin mu...i tako to.

Da ne izađe na klixu svaki dan ja ne bih imala blage veze da ovo snimaju .....ciljana grupa hajatovci.
Možda je do mene jer mi je Enis previše potrošena faca.
HelaS

#1106 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by HelaS »

Koga je Bingo ubio ovom kampanjom? Mislio si "ubo", pa u svom općem neznanju napisao ubio :lol: I dalje, najprije moraš znati finansijske informacije o prometu roba i novca, u vrijeme i prije "kampanje", pa tek tada tvrditi da je "ubo". Ovako, samo si još jedan navijač seljakluka te najveće BiH trgovine, njihovog primitivizma i perfidne pljačke BiH stanovništva trećerazrednim robama po prvorazrednim cijenama.

Da te bar plaćaju za ovakvu ofirnu i bezličnu reklamu :-)
ReymondReddington

#1107 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by ReymondReddington »

Mene vise interesuje zasto kompaniji koja ima najvecu dobit medju konkurencijom treba ovakav vid marketinga?

Da li je moguce da im se poslovanje pogorsava? Ili je nesto drugo u pitanju?

Vjerujem da ima vise ljudi nego inace ali opet većina tih ljudi dodje u nadi da ce nesto dobiti dzabe tako da bingo opet od njih nema neku korist.
made_in_sarajevo

#1108 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by made_in_sarajevo »

ReymondReddington wrote: 10/06/2023 09:27 Mene vise interesuje zasto kompaniji koja ima najvecu dobit medju konkurencijom treba ovakav vid marketinga?

:mrgreen: Da li je moguce da im se poslovanje pogorsava? Ili je nesto drugo u pitanju?

Vjerujem da ima vise ljudi nego inace ali opet većina tih ljudi dodje u nadi da ce nesto dobiti dzabe tako da bingo opet od njih nema neku korist.
Ja sam nesto siguran da napadaju vec sad radi lidla. Kad lidl napokon dodje ljudima ce podsvjesno biti bingo je prvi pa sve ostalo. Dok se lidl nije pojavio kod nas binga js bolila cuna i za kupcima i ga radnicima. Odjednom dizu 3x plate, javno to reklamiraju kako oni dizu plate, pa regresi, pa se renovira cak bingo na stupu koji je do juce bio izgleda kao i prije 20 godina kad se napravio. Lijepi strah :mrgreen:
problemnatravunu

#1109 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by problemnatravunu »

Gledaj, evo mi danas trebamo u kupovinu u Bingo , i u 99% slučajeva idemo u BCC u nabavke ,
evo danas mi ne pada na pamet da tamo odem , da me handri nenormalna gužva i njihove igrarije , već prije je supermarket sjeban paletama po prolazima , a tek sada kad su napravili "igrališta" i šta sve ne :run:
Hebala ih njihova reklamna akcija i Enis (mislim, Enisu svaka čast, o njemu sve najbolje , valja njemu za hljeb zarađivati , "krvav je to lebac bato "!)
Biće da ću danas kod braće u IS :mrgreen: ili na Pofaliće
moimoi

#1110 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by moimoi »

Razmisljate li vi sto branite Bingo svim silama sbb-kbb? Sta ako se desi “konzum”?! To su hiljade ljudi bez posla?! Ko ce ga spasavati?? Stabilnost je najbitnija. Linija rasta ce kad tad udariti plafon, a onda ide rapidno dole. To je jednostavno tako.
teskeredzic_22

#1111 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

mistek wrote: 10/06/2023 01:54 ...
Svejedno je , taj Bingo ne posjećujem , idem u lokalni Bingo po konkretne stvari i nikakav Enis me neće odvratiti od posjete lokalnom Bingu.

Rečeno je da je kampanja originalna - nije , prije 25 godina je parodirana u kultnoj americkoj treš seriji - "Bračne vode" , srcu konzumerizma i kapitalizma.

Rečeno je da to "svi prate" , nije tačno , prati onaj ko želi , ukoliko je broj ljudi zaista veliki (apsolutno je to realno) , ne treba biti čudno jer smo u poređenjima obrazovnih i privrednih parametara , na posljednjem mjestu u Evropi.

Šta je dođavola problem to prihvatiti ?
sarajevsko_pivo

#1112 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by sarajevsko_pivo »

ReymondReddington wrote: 10/06/2023 09:27 Mene vise interesuje zasto kompaniji koja ima najvecu dobit medju konkurencijom treba ovakav vid marketinga?

Cuj zasto? Zašto se Coca-Cola svugdje reklamira i ako cijeli svijet zna za Coca-Colu.

Meni ova kampanja Binga nije ništa posebno.

Bolje da su investirali pare u košarkaški klub Bingo ili tako nešto.
Last edited by sarajevsko_pivo on 10/06/2023 10:42, edited 1 time in total.
omega369

#1113 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by omega369 »

Velis u seriji bracne vode, nekakvoj?! :-) :-)

Uopste nema problem da im cestitam na potezu sa enisom jer to za ovaj region jeste orginalan potez. Ali isto tako ostajem na stavu da je Senad Bingo jedan obicni profiter i gulikoza koji kroz monopol koji je uspostavio perfidno otima narodu pare. Uz to je i obicni robovlasnik i dzaba sve milijarde koje obrce kad ga svakodnevno i njega i njegovu familiju proklinju i radnici i kupci
ReymondReddington

#1114 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by ReymondReddington »

sarajevsko_pivo wrote: 10/06/2023 10:39

Cuj zasto? Zašto se Coca-Cola svugdje reklamira i ako cijeli svijet zna za Coca-Colu.

Meni ova kampanja Binga nije ništa posebno.

Bolje da su investirali pare u košarkaški klub Bingo ili tako nešto.
Jasno je meni kad se brend reklamira standardno sto i bingo radi kroz vikend akcije, reklame na tv, bilbordi, drustvene mreze, radio itd. Ovo je ipak veci nivo reklamiranja koji mora imati razlog. Ili ti ne ide dobro pa onda organizujes nesto ovako, ili se fakat boje dolaska lidla pa je ovo pocetak nekog veceg reklamiranja koji ce bingo raditi u buducnosti.
mistek

#1115 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by mistek »

HelaS wrote: 10/06/2023 08:15
Koga je Bingo ubio ovom kampanjom? Mislio si "ubo", pa u svom općem neznanju napisao ubio :lol: I dalje, najprije moraš znati finansijske informacije o prometu roba i novca, u vrijeme i prije "kampanje", pa tek tada tvrditi da je "ubo". Ovako, samo si još jedan navijač seljakluka te najveće BiH trgovine, njihovog primitivizma i perfidne pljačke BiH stanovništva trećerazrednim robama po prvorazrednim cijenama.

Bar nije teško na forumu provjeriti ranije postove, pa vidjeti moje kritike na račun Binga, i to ne jednom. Bukvalno sam izbjegavao i izbjegavam Bingo kad god mogu :D Svejedno, ne mijenja činjenicu da su razvalili ovom kampanjom. Ostaje seljakluk, ostaje pljačka cijenama, ostaju njajsporiji radnici na planeti, loša organizacija, ali kampanja ko kampanja je vrhunski odrađena. I nije stvar nas pojedinaca, ja ne bih otišao u Bingo u ovoj sedmici da mi se plati, nisam taj tip, mrzim ovakve stvari, ali ako znaš nekog ko živi pored pitaj ga za protok ljudi i parking u ovih 7 dana. Ko hadž.
Ajdinn4

#1116 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ajdinn4 »

A ovaj što se uhvatio serije Bračne vode samo da bi dokazao da su ovi iskopirali koncept, sto puta rekao, pa jbt niđe veze :lol:

Niti sam fan Binga niti redovan kupac (svratim povremeno) ali treba biti realan i reći da im je ovo originalna marketinška fora koju niko nije napravio.
bavi

#1117 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by bavi »

Ajdinn4 wrote: 10/06/2023 14:20 A ovaj što se uhvatio serije Bračne vode samo da bi dokazao da su ovi iskopirali koncept, sto puta rekao, pa jbt niđe veze :lol:

Niti sam fan Binga niti redovan kupac (svratim povremeno) ali treba biti realan i reći da im je ovo originalna marketinška fora koju niko nije napravio.
A šta je sto puta reko? :D
nepass1

#1118 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by nepass1 »

mistek wrote: 10/06/2023 12:04
HelaS wrote: 10/06/2023 08:15

Bar nije teško na forumu provjeriti ranije postove, pa vidjeti moje kritike na račun Binga, i to ne jednom. Bukvalno sam izbjegavao i izbjegavam Bingo kad god mogu :D Svejedno, ne mijenja činjenicu da su razvalili ovom kampanjom. Ostaje seljakluk, ostaje pljačka cijenama, ostaju njajsporiji radnici na planeti, loša organizacija, ali kampanja ko kampanja je vrhunski odrađena. I nije stvar nas pojedinaca, ja ne bih otišao u Bingo u ovoj sedmici da mi se plati, nisam taj tip, mrzim ovakve stvari, ali ako znaš nekog ko živi pored pitaj ga za protok ljudi i parking u ovih 7 dana. Ko hadž.
Bio ja u srijedu, posjecenos standardno. Nisam vidio ni enisa ni kamere
Ludzak

#1119 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by Ludzak »

Sad nakon ove reklame sa Enisom, još jača
teskeredzic_22

#1120 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

Ajdinn4 wrote: 10/06/2023 14:20 A ovaj što se uhvatio serije Bračne vode samo da bi dokazao da su ovi iskopirali koncept, sto puta rekao, pa jbt niđe veze :lol:

:lol:

Ako laže koza , ne laže rog direktore marketinga , sreća tvoja pa Džombić ne čita forum.

bavi

#1121 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by bavi »

Popusti više, postaješ naporan. Nije nikog briga jel originalno il ne...
Meni je super a Enis je drag i super se snašao obzirom da ide sve spontano i da na svakakav narod nalijece. Nisam išla al upratim preko Bingovog kanala svaki dan desavanja. Od mene :thumbup: nadam se da ce i ubuduce biti slicnih desavanja.
teskeredzic_22

#1122 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by teskeredzic_22 »

bavi wrote: 10/06/2023 15:30 Popusti više, postaješ naporan. Nije nikog briga jel originalno il ne...
Ta kampanja me ne zanima , jednom čuo i ne slušam više , pratim forum generalno ,vidim tema aktuelna , napišu "originalno".

Nije originalno , pođonjeno je , da li se to nekom sviđa ili ne je stvar ukusa i da li će se to Bingu isplatiti vidjeće kad kampanja završi u očekivanom periodu rezultata kampanje.
bavi

#1123 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by bavi »

Imas previse repetativnih radnji za neurotipicnu osobu. Smaras nas sve redom ponavljanjem.
fusion_ba

#1124 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by fusion_ba »

Jeste, originalno je :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1125 Re: Bingo konačno najjača kompanija u BH

Post by konektovan »

nepass1 wrote: 10/06/2023 14:38
mistek wrote: 10/06/2023 12:04

Bio ja u srijedu, posjecenos standardno. Nisam vidio ni enisa ni kamere
Pa nece biti bukvalno 24h u pogonu, covjek je nije robot.. :lol:
Evo upravo ga maloprije otpratili na spavanac...
Post Reply