Ukrajina

dema225

#167326 Re: Ukrajina

Post by dema225 »

F&N wrote: 10/06/2023 09:54
Bloo wrote: 10/06/2023 09:43

Širi defetizam i to će se kako odraziti na ukrajinsku borbu?
Manje forumaša će ići da se bori u Ukrajinu?
Manje forumaša će da donira za pomoć Ukrajini?
Manje forumaša će da piše postove?
Moral Ukrajinaca će da oslabi?

Kako?

Inace, kome smetaju objave koje ne krše pravila foruma, imate FOE.
Konstantno kmečanje i kvotanje i onda žalbe nemaju svrhe ni smisla.
Ma hebo vas vasa pravila foruma.
Ima li neko pravilo ljudskosti? Pravilo civilizacijske vrijednosti?

Trpimo ovdje lika koji svijim nickom aludira na najveceg krvoloka, orgija na temama Ukraina i Kosovo.
Trpimo ovdje likove koji nam predstsvljaju rusku stranu price, ono kao objektivnost.

Nema objektivnosti u ovakvim stvarima.

Ili si na strani ljudskosti ili na strani fašista koji su došli na tuđu zemlju u tuđu državu da ruše i ubijaju.

I jebe mi se za izvještaje ruske strane. Ne mogu da vjerujem da ima bosnja debila koji i jednim neuronom svoga mozga odobravaju ili podrzavaju Rusiju. Ne kontam kakav mazohista moras biti.

Jebo vas i objektivnost moderatora iza koje se krije samo zelja za sto vise diskusija, rasprava, i ovakvih besmislenih ubjedjivanja sa ljubiteljima fašizma, a sve u cilju više otvaranja stranice, foruma, tj. više zarade.

Moral vas (admina) vam je stao u platu koju primate od vlasnika portala.
:thumbup:
melac

#167327 Re: Ukrajina

Post by melac »

Peacean wrote: 10/06/2023 10:09 Te civilizacijske vrijednosti danas ne bi postojale da se dozvoljava kršenje postavljenih pravila samo zato što nekome u nekom trenutku ne odgovaraju. Ako ti toliko smeta ti fino otvori novu temu i naglasi da je isključivo proukrajinska, i onda fino prijavljuj moderaciji sve komentare koji krše pravila.
Onda vrijedi i obrnuta logika. Ako ti se ne svidja tema, ne siri dezinformacije i defetizam i otvori sebi temu gdje je dozvoljeno iznositi samo defetizam i prorusku stranu, objektivnu kakkvu sve ne.
GAU8

#167328 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Kakav bi to forum bio, da nema neistomišljenika??
Koliko god se ne slagali sa nekim, moramo biti dovoljno zreli i suočiti sa stvarima koje nam se "ne sviđaju"...

Nije u pitanju nogomet već ljudi ginu na stotine.
Možda i karanana ovdje samo traži način da se nosi sa neizvjesnošću i ozbiljnošću trenutnog momenta u ratu...
Možda kuknjava pa čak i "kritike" na račun UAF pomaže da se izbori sa osjećajima...

Slava Ukrajini!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#167329 Re: Ukrajina

Post by pici »

Ima video sa svjedocenjem ruskog zapovjednika. Bio zatvoren u podrumu, mucili ga. I takve jadove da podrzavam, pa samozapalio bi se namaH.
Ruski vojni zapovjednik: Vagnerovci su otimali i seksualno zlostavljali moje vojnike
Wagnerova skupina optužena je za raspirivanje anarhije na ruskim prvim linijama nakon što je jedan od ruskih vojnih zapovjednika ustvrdio da su plaćenici Jevgenija Prigožina oteli i mučili njegove vojnike tijekom bitke za Bahmut.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/rus ... 70344.aspx
istra_hr

#167330 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Ne treba ova tema biti SAMO "pro-ukrajinska"... naravno da treba vidjeti i one druge informacije

ALI, ovdje par likova konstantno forsira te "pro-ruske" informacije kao 100% ispravne i tocne, a dokazane x-puta, kao teski photoshop/laz i jos se ocajnicki trude svima dokazat da je to istina.
U velikoj vecini slucsjeva, autori takvih "vijesti" su spomenuti Kara..., pa sRATKO general i slicni... ima ih jos. 8-)
CrveniKuk

#167331 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Svako ima pravo na mišljenje, bez obzira da li je objektivno ili ne. Nemam potrebe, da bilo koga stavljam na foe, jer iskreno i duboko vjerujem u svoje stavove. Ne smetaju mi drugačija mišljena, čak kada su upitanju samo čiste provokacije. Za mene, moj put je jasan i prav. Na tom mom putu nema skretanja ni lijevo ni desno, nego isključivo furam pravo. I da, uvijek imam lagani osmjeh na licu….
Peacean

#167332 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

melac wrote: 10/06/2023 10:24
Peacean wrote: 10/06/2023 10:09 Te civilizacijske vrijednosti danas ne bi postojale da se dozvoljava kršenje postavljenih pravila samo zato što nekome u nekom trenutku ne odgovaraju. Ako ti toliko smeta ti fino otvori novu temu i naglasi da je isključivo proukrajinska, i onda fino prijavljuj moderaciji sve komentare koji krše pravila.
Onda vrijedi i obrnuta logika. Ako ti se ne svidja tema, ne siri dezinformacije i defetizam i otvori sebi temu gdje je dozvoljeno iznositi samo defetizam i prorusku stranu, objektivnu kakkvu sve ne.
Tako je. Jedini problem je što ova tema nije ni isključivo proukrajinska ni proruska već za sve vezano za Ukrajinu bez obzira sa koje su strane.
Gandalf

#167333 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Cijenjene kolege forumaši, ne zamarajte se bespotrebnim raspravama, vratimo se temi i uživajmo u akcijama hrabre ukrajinske armije koja oslobađa svoju zemlju od okupatora.
pici

#167334 Re: Ukrajina

Post by pici »

GAU8 wrote: 10/06/2023 10:27 Kakav bi to forum bio, da nema neistomišljenika??
Koliko god se ne slagali sa nekim, moramo biti dovoljno zreli i suočiti sa stvarima koje nam se "ne sviđaju"...

Možda i karanana ovdje samo traži način da se nosi sa neizvjesnošću i ozbiljnošću trenutnog momenta u ratu...
Možda kuknjava pa čak i "kritike" na račun UAF pomaže da se izbori sa osjećajima...

Slava Ukrajini!
Meni nije jasno zasto smetaju karanana i madner. Hoce i drugu stranu price, jer i Ukri imaju zlocina, gubitaka, neuspjeha, fula itd. Ja sam najesen bio kritikovan i stavljan na foe sto sam ukrajinskoj komandi zamjerio "takticku pauzu" dok je neprijatelj bjezao glavom bez obzira. De malo ljudi uozbiljite se, nije ovo CoD pa da se naduravamo ciji je veci. Ovdje mala greska i leti glOva. Rat je jebena stvar i nesto najgore sto covjek moze prouzrociti.
Ja shvatam da nekog boli qujac za ovim ratom, samo sto se onda bakces sa njim. Poskupilo sve, ne mozes na more, nemres kupit nova kola. E znas kolko mene boli qurac za tim dok ljudi ginu.
Excel2

#167335 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

pici wrote: 10/06/2023 10:35
GAU8 wrote: 10/06/2023 10:27 Kakav bi to forum bio, da nema neistomišljenika??

Slava Ukrajini!
Meni nije jasno zasto smetaju karanana i madner. Hoce i drugu stranu price, jer i Ukri imaju zlocina, gubitaka, neuspjeha, fula itd. Ja sam najesen bio kritikovan i stavljan na foe sto sam ukrajinskoj komandi zamjerio "takticku pauzu" dok je neprijatelj bjezao glavom bez obzira. De malo ljudi uozbiljite se, nije ovo CoD pa da se naduravamo ciji je veci. Ovdje mala greska i leti glOva. Rat je jebena stvar i nesto najgore sto covjek moze prouzrociti.
Ja shvatam da nekog boli qujac za ovim ratom, samo sto se onda bakces sa njim. Poskupilo sve, ne mozes na more, nemres kupit nova kola. E znas kolko mene boli qurac za tim dok ljudi ginu.
Madner ne smeta. On je cak zabavan jer se ponasa kao forumska Jovana Jeremic. Lik je jednostavno operisan od realnosti.
Bloo
Globalna šefica

#167336 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

I sad tema postade trač partija.
pici

#167337 Re: Ukrajina

Post by pici »

Bloo wrote: 10/06/2023 10:45 I sad tema postade trač partija.
Kad ti naletiš, moramo trač partiju, dzaba, nema trača dok zemsko ne zamuti a musko jezikom oplete.
istra_hr

#167338 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

Gandalf wrote: 10/06/2023 10:34 Cijenjene kolege forumaši, ne zamarajte se bespotrebnim raspravama, vratimo se temi i uživajmo u akcijama hrabre ukrajinske armije koja oslobađa svoju zemlju od okupatora.
:thumbup:
Tako je, vec sam rekao...
pratim ovaj rat na tri foruma - ovdje je "najzanimljivije", cak i sa "pro-ruskim" argumentima i dokazima u stilu: rekla baba kazala.. 8-)
Gandalf

#167339 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Evo jedan fin vatromet
Gandalf

#167340 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Diplomatsko šamaranje Mordora se nastavlja, Tokayev mora popeglat neke košulje, pa ne može doći u S.Petersburg, nema vremena za nebitna sastančenja
Peacean

#167341 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Prijegled skorašnjih događaja

Gandalf

#167342 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Evo i tih slinih ukrajinskih gubitaka
Da malo razveselimo objektivne i neutralne
Piši propala ofanziva, gotovo, kaputt
Gandalf

#167343 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Gandalf wrote: 10/06/2023 11:01

Evo i tih slinih ukrajinskih gubitaka
Da malo razveselimo objektivne i neutralne
Piši propala ofanziva, gotovo, kaputt
Kada odjednom amidža Bajden izvadi ruku iz malog džepa i odluči da sa malo keša pogura pravu raju

Da sam ork moje muke ni 6 guslara ne bi opjevalo :D
Kiki_Musampa

#167344 Re: Ukrajina

Post by Kiki_Musampa »

Pustite malo ljude na miru, hiljade tenkova i BMP a uništeno u nešto preko godinu dana,mora se proslaviti jedan Leopard. Pa da ih ode 100, to je ništa.
Ono što je sigurno,Ukrajina i Poljska će imati 10x jače vojske nakon ovoga od Rusije
Cossack

#167345 Re: Ukrajina

Post by Cossack »

Zašto Amerika odmah nije svo oružje poslala? Zato sto ovako dobija efekat kuhane žabe :) Da je odmah svo oružje dala ko zna sta bi Putler uradio. Vjerovatno bi bacio taktičku nuklearnu. Ovako svaki put kada ubace novu igračku rusi se malo pobune ali ne reaguju. Po meni izuzetno dobro odigrano od strane Amerike. Od tri velika igrača jedan je vec izbačen iz igre kako god rat da završi.
haubica_i_to_teshka

#167346 Re: Ukrajina

Post by haubica_i_to_teshka »

Ironmen wrote: 10/06/2023 08:59
drug_profi wrote: 10/06/2023 02:17 Nedavno sam bas ovako nesto pomenuo.
Ukrajina ima know how i ljude i pogone koji su ostali. Ukrajina je zemlja beskrajnih mogućnosti ako se izbore sa korupcijom.
(Nadam se da će sloboda umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj...)

Dakle rakete srednjeg dometa. Bub aerodromi uskoro.
A ni Lenjin nije siguran.
[/youtube]0km-range.html]Ukrajina će moći proizvoditi vlastite rakete dometa preko 1.000 km
To je ta razlika izmedju mene i tebe recimo, Ti si stvarno nevjerovatni optimista koji vidi Ukrajinu sa beskrajnim mogucnostima, ne znam viditel vi slike koje nam dolaze pa ti gradovi na istoku zemlje su razoreni do temelja i tu zivota vise nema za 200 godina, ja Ukrajinu posle rata vidim kao leglo korupcije kriminala i velikih migracija ljudi sa 70% starim stanovnistvom koje ce zivjeti na granici siromastva, nesto slicno kao kod nas u BiH samo duplo gore.

Zaboravljate da je prije rata Ukrajina bila top 1 drzava po korupciji u Evropi, zaboravljate da djeca bogatuna iz Ukrajine snimaju tiktok izazove u Parizu a elita ljetuje na Jadranu i Turskoj dok njihovu sugradjani ginu za njihovu slobodu.

Jednostavno zdrav razum mi nedozovljava da budem optimista, znas onu "Sto manje dijete znas to si manje nesretan" nekad bi stvarno voliko da se vodim tom logikom bio bi mi zivot dosta sretniji.

Da zapad stvarno toliko zeli pobjedu Ukrajine poslali bi im odma najmodernije naoruzanje koje imaju u svom aresenalu ovako im salju samo ono oruzje koje ce drzati pat poziciju na terenu i mrcvariti Rusiju kap po kap, tako i ove najave za 2-3 mjeseca saljemo F16 stare 30 i kusur godina je samo produzavanje agonije i produzetak rata i naravno volej SAD-a Rusiji.
Je l' to samo bogati Ukrainci imaju djecu?
Imaju li djeca "obicnih" Ukrajinaca pravo na zivot, ili njih ne racunas?
Akoo ti je zahmetli cijeli klip, mozes samo djelic (9:57 -11:0) pa napisi nesto..bilo sta sto ti prvo padne na pamet, onako iz srca..(bar jednu "minuticu svog zivota zrtvuj..nije puno)

Ako si ti zaboravio, ja nisam:

quoter

#167347 Re: Ukrajina

Post by quoter »

Napreduju Ukri

Koliko se sjećam, ovako šture informacije su bile i kada je Herson bio u pitanju. Rusi su govorili kako satraše Ukre, vraćaju izgubljene pozicije i onda odjednom naredili povlačenje iz Hersona.
apsidejzi

#167348 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Bloo wrote: 10/06/2023 10:45 I sad tema postade trač partija.
Zato sto mnogi ovdje ne razumiju sta znaci ono ukrajinsko shhhhhhhhhhh. Oni bi volili da se sad nesto desava, da oni nekako vide sta ima na terenu, sta je osvojeno ali da rusi to ne saznaju. Da njih to shhhhhh nekako zaobidje. I onda nestrpljivi moraju nekako smiriti zivce :D
Crvene_brigade

#167349 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Fašistički agresori su izginuli u vlastitim minskim poljima...

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#167350 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

da bi se poslalo moderno oruzje prvo se moraju obuciti ljudi i formirati jedinice koje ce ga koristiti
pratite od pocetka - ukrajinci dobijaju tacno ono sto im treba u vrijeme kada im treba

bez sikiracije i srkleta - objektivno i subjektivno- rusi ga puse
Post Reply