ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nivla
#9076 Re: ZOBS
ista osovina iste gume bi trebale biti, ljetna je sezona dakle nema prepreke da mu budu sve 4 zimske, sve 4 ljetne ili 2 ljetne 2 zimske kako god
sto se tice situacije za zimu mozes voziti i sa ljetnim gumama ako ti je dubina sare minimalno 4mm a ukoliko je snijeg, led itd bolje da ne vozis a ako vozis onda u tim uslovima trebas imati lance na pogonskoj osovini(jel to znaci da 4x4 mora imati na obje?)
sto se zimskih guma tice one zimi moraju imati mimimalno 4mm sare i nije obavezno ako je ta pahuljica na njima imati lance osim tamo gdje ti policija izricito naredi da ih koristis, gdje ti stvarno trebaju i gdje ima znak da su obavezni
sto se tice situacije za zimu mozes voziti i sa ljetnim gumama ako ti je dubina sare minimalno 4mm a ukoliko je snijeg, led itd bolje da ne vozis a ako vozis onda u tim uslovima trebas imati lance na pogonskoj osovini(jel to znaci da 4x4 mora imati na obje?)
sto se zimskih guma tice one zimi moraju imati mimimalno 4mm sare i nije obavezno ako je ta pahuljica na njima imati lance osim tamo gdje ti policija izricito naredi da ih koristis, gdje ti stvarno trebaju i gdje ima znak da su obavezni
- JavierBosnia
#9077 Re: ZOBS
Ma jasno to i za zimu i sve, nego pricam o konkretnoj situaciji
Kakva glupost policajaca koji kaze da ti naprijed ne smije biti Sava nazad Continental lupam, na sve 4 gume mozes imati 4 razlicita brenda koliko znam, bitno je da je isti tip i velicina gume i to je to
Nego eto reko da nisam sta propustio u zakonu, imajte na umu onda ovo ako vas zaustave pa probaju nesto
Kakva glupost policajaca koji kaze da ti naprijed ne smije biti Sava nazad Continental lupam, na sve 4 gume mozes imati 4 razlicita brenda koliko znam, bitno je da je isti tip i velicina gume i to je to
Nego eto reko da nisam sta propustio u zakonu, imajte na umu onda ovo ako vas zaustave pa probaju nesto
- drug_profi
#9078 Re: ZOBS
U svakom slučaju, na osovini ako su iste gume, nema prekrsaja.
-
noviclan
#9079 Re: ZOBS
JavierBosnia wrote: ↑08/06/2023 22:35 Oca zaustavila policija u RSu i upozorili ga da mu mogu pisati kaznu za razlicite pneumatike. Gume su zimske, iste velicine sve, samo su naprijed Savine, a nazad neki drugi brend. Prvi put za to cujem? Jel to bila navlakusa neka za kafu ili su se desile neke izmjene zakona
- vjeshalica
#9080 Re: ZOBS
JavierBosnia wrote: ↑08/06/2023 23:29 Ma jasno to i za zimu i sve, nego pricam o konkretnoj situaciji
Nego eto reko da nisam sta propustio u zakonu, imajte na umu onda ovo ako vas zaustave pa probaju nesto![]()

- JavierBosnia
#9081 Re: ZOBS
Dobro, ali opet je on onda bio ispravan po tom osnovu, naprijed jedan proizvodjac nazad drugi
- mayab
#9082 Re: ZOBS
to su tzv. drumski razbojnici , koji pokušali na prevaru da uzmu pare od (možda) starijeg čovjekaJavierBosnia wrote: ↑08/06/2023 22:35 Oca zaustavila policija u RSu i upozorili ga da mu mogu pisati kaznu za razlicite pneumatike. Gume su zimske, iste velicine sve, samo su naprijed Savine, a nazad neki drugi brend. Prvi put za to cujem? Jel to bila navlakusa neka za kafu ili su se desile neke izmjene zakona
-
Naslovnica
#9083 Re: ZOBS
Zna li neko da li je obavezan ECO sticker na šajbi i postoji li kazna za nedostatak istog?
Koja je procedura da dobijem novi sticker?
Me pitajte me kako je došlo do toga da su mi od stickera ostali samo dugmići...

-
NediM17
#9084 Re: ZOBS
U PC nema eko testa, ne postoji eko stiker, ZOBS je državni, tako da kontam da ne bi trebalo biti kazne za to.
E sad kako dobiti novi ne bih znao, vidi MUP, stanica tehničkog možda.
E sad kako dobiti novi ne bih znao, vidi MUP, stanica tehničkog možda.
- problemnatravunu
#9086 Re: ZOBS
Ja sam prije par mjeseci imao slučaj u ePC , tamo negdje u Istočnoj Bosni, vraćao se službenim autom iz Srebrenice , i zaustave me , kaže ne radi vam sijalica u faru.
Ok, reko hvala ti, mora da mi je crkla u vožnji, imam (po zakonu obavezan) komplet sijalica tu, sad ću ja zamijeniti , kaže drot , eee ne može to tako, rekoh , pa kako može, zašto onda imam komplet rezervnih sijalica , i otvorim haubu i promijenim sijalicu za 5 minuta, on stoji , gleda , ne zna šta bi
Kad sam završio, kažem mu , evo sad je sve ispravno , gleda on mene , gleda , gleda i na kraju uz neko polu negodovanje vrati dokumenta , reko haj zdrao sada, hvala!
Razbojnici
Ok, reko hvala ti, mora da mi je crkla u vožnji, imam (po zakonu obavezan) komplet sijalica tu, sad ću ja zamijeniti , kaže drot , eee ne može to tako, rekoh , pa kako može, zašto onda imam komplet rezervnih sijalica , i otvorim haubu i promijenim sijalicu za 5 minuta, on stoji , gleda , ne zna šta bi
Kad sam završio, kažem mu , evo sad je sve ispravno , gleda on mene , gleda , gleda i na kraju uz neko polu negodovanje vrati dokumenta , reko haj zdrao sada, hvala!
Razbojnici
-
Dzontra_Volta
#9087 Re: ZOBS
Trebao te je onda kazniti naknadno, jer si imao nekompletan set rezervnih sijalica, pošto si ovu ugradio.problemnatravunu wrote: ↑10/06/2023 09:57 Ja sam prije par mjeseci imao slučaj u ePC , tamo negdje u Istočnoj Bosni, vraćao se službenim autom iz Srebrenice , i zaustave me , kaže ne radi vam sijalica u faru.
Ok, reko hvala ti, mora da mi je crkla u vožnji, imam (po zakonu obavezan) komplet sijalica tu, sad ću ja zamijeniti , kaže drot , eee ne može to tako, rekoh , pa kako može, zašto onda imam komplet rezervnih sijalica , i otvorim haubu i promijenim sijalicu za 5 minuta, on stoji , gleda , ne zna šta bi![]()
Razbojnici![]()
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#9088 Re: ZOBS
ja bi zabranio razlicite gume skroz, ne moze buraz, ili sve 4 iste ili nikako(a dodatno ljeti obavezne ljetne gume)...nisu svjesni ljudi kako olako stavljaju glavu u trobu sa tim glupostima 
- JavierBosnia
#9089 Re: ZOBS
I to samo premium gume i auta bi ti zabranio ispod 5 god starosti, aj ne rise bogati, evo uhvatit cu se tog svog primjera 25 god za volanom svaki dan, nikad jaceg brenda od Save i nikad ni najmanja nesreca. Eno ih sa sve 4 iste ginu po cesti svaki danEvolution_IV wrote: ↑10/06/2023 10:46 ja bi zabranio razlicite gume skroz, ne moze buraz, ili sve 4 iste ili nikako(a dodatno ljeti obavezne ljetne gume)...nisu svjesni ljudi kako olako stavljaju glavu u trobu sa tim glupostima![]()
- Evolution_IV
#9090 Re: ZOBS
ljudi su se okretali radi tih stvari, nabijem na kurac svakog ko radi to, ili zimi naprijed zimske a nazad ljetneJavierBosnia wrote: ↑10/06/2023 10:52I to samo premium gume i auta bi ti zabranio ispod 5 god starosti, aj ne rise bogati, evo uhvatit cu se tog svog primjera 25 god za volanom svaki dan, nikad jaceg brenda od Save i nikad ni najmanja nesreca. Eno ih sa sve 4 iste ginu po cesti svaki danEvolution_IV wrote: ↑10/06/2023 10:46 ja bi zabranio razlicite gume skroz, ne moze buraz, ili sve 4 iste ili nikako(a dodatno ljeti obavezne ljetne gume)...nisu svjesni ljudi kako olako stavljaju glavu u trobu sa tim glupostima![]()
kad se okrene u po krivine pa te sasije nenadano onda cu te pitat
starost auta ama bas nikakve veze nema, dobro vam je govorio bitanga za auta..
- problemnatravunu
#9091 Re: ZOBS
Dzontra_Volta wrote: ↑10/06/2023 10:39Trebao te je onda kazniti naknadno, jer si imao nekompletan set rezervnih sijalica, pošto si ovu ugradio.problemnatravunu wrote: ↑10/06/2023 09:57 Ja sam prije par mjeseci imao slučaj u ePC , tamo negdje u Istočnoj Bosni, vraćao se službenim autom iz Srebrenice , i zaustave me , kaže ne radi vam sijalica u faru.
Ok, reko hvala ti, mora da mi je crkla u vožnji, imam (po zakonu obavezan) komplet sijalica tu, sad ću ja zamijeniti , kaže drot , eee ne može to tako, rekoh , pa kako može, zašto onda imam komplet rezervnih sijalica , i otvorim haubu i promijenim sijalicu za 5 minuta, on stoji , gleda , ne zna šta bi![]()
Razbojnici![]()
![]()
- JavierBosnia
#9092 Re: ZOBS
Ja ti kazem bez problema tako 25 god, vjerovatno kad se jednom desi nakon 50 god bit ce, e jesam ti rekaoEvolution_IV wrote: ↑10/06/2023 10:53 kad se okrene u po krivine pa te sasije nenadano onda cu te pitat![]()
-
noviclan
#9093 Re: ZOBS
Nije obavezan, u rs-u ga nemaju tako raspoznaju nasa i svoja "vozila"Naslovnica wrote: ↑10/06/2023 09:28 Zna li neko da li je obavezan ECO sticker na šajbi i postoji li kazna za nedostatak istog?
![]()
- vjeshalica
#9094 Re: ZOBS
Zato je neko bio dovoljno glup pa je napisao onako kako sam stavila. Bezbeli da ne umara mozak ko ti.JavierBosnia wrote: ↑10/06/2023 10:52I to samo premium gume i auta bi ti zabranio ispod 5 god starosti, aj ne rise bogati, evo uhvatit cu se tog svog primjera 25 god za volanom svaki dan, nikad jaceg brenda od Save i nikad ni najmanja nesreca. Eno ih sa sve 4 iste ginu po cesti svaki danEvolution_IV wrote: ↑10/06/2023 10:46 ja bi zabranio razlicite gume skroz, ne moze buraz, ili sve 4 iste ili nikako(a dodatno ljeti obavezne ljetne gume)...nisu svjesni ljudi kako olako stavljaju glavu u trobu sa tim glupostima![]()
- vjeshalica
#9095 Re: ZOBS
Nema kazne. Ja kad sam kupila auto koje je bilo registrovano u PC, nije imalo, kad sam nakon skoro 10 mjeseci registrovala auto ovdje kod nas u FB jer je jos moralo na tehnicki, rekla sam da mi ga dadnu jer je iz PCa. Nije bio nikakav problem.Naslovnica wrote: ↑10/06/2023 09:28 Zna li neko da li je obavezan ECO sticker na šajbi i postoji li kazna za nedostatak istog?
![]()
-
Throttle
#9096 Re: ZOBS
Na tehnickom to dobijes dzabiceNaslovnica wrote: ↑10/06/2023 09:28 Zna li neko da li je obavezan ECO sticker na šajbi i postoji li kazna za nedostatak istog?
![]()
- Evolution_IV
#9099 Re: ZOBS
pa ja sam bio suvozac kad je lika okrenulo i bacilo na nas jedne zime, male brzine sreca bile, kad sta je nazad ljetne gume...htio sam mu od do al nije situacija bilaJavierBosnia wrote: ↑10/06/2023 11:29Ja ti kazem bez problema tako 25 god, vjerovatno kad se jednom desi nakon 50 god bit ce, e jesam ti rekaoEvolution_IV wrote: ↑10/06/2023 10:53 kad se okrene u po krivine pa te sasije nenadano onda cu te pitat![]()
![]()
ne pisem sto mrzim nesto ili nekoga nego eto radi sigurnosti sviju...
- JavierBosnia
#9100 Re: ZOBS
Jel se nismo dobro razumjeli ili ti kazes da je ludost voziti na novim lupam Savama naprijed i Nokianu nazad?Evolution_IV wrote: ↑10/06/2023 23:13 ne pisem sto mrzim nesto ili nekoga nego eto radi sigurnosti sviju...