Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
moimoi

#106676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moimoi »

saale wrote: 09/06/2023 22:25
moimoi wrote: 09/06/2023 22:06

Ma ja, nebitno totalno :lol: nemoj se ofirati ziv bio i ne lupetaj.
Kako taj izdajnik sam dobi 230000 glasova :D
Isto kao i sve ove godine. Sto od nepismenog zivlja, mahom ratne dijaspore, staraca i onih koji imaju koristi od njega, kao recimo ti. Ah da i prevare.
planinar60

#106677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by planinar60 »

moimoi wrote: 10/06/2023 08:47
Isto kao i sve ove godine. Sto od nepismenog zivlja, mahom ratne dijaspore, staraca i onih koji imaju koristi od njega, kao recimo ti. Ah da i prevare.
Po ovom po njima velikom broju glasova se vidi da im je i clanastvo prestalo glasati za njih ali ima jos onih iz ovih kategorija sto si nabrojao i onih koji moraju za njih glasati.
Sto se mene tice, izdaja je rusenje tuzbe protiv srbije i to mu bosnjacki narod nikad nece halaliti, a historija ce to i pokazati.
I naravno, bice onih koji ce tu izdaju nazvati prezvakanom, pa ga izvlaciti, i sta sve ne, ali cinjenice su cinjenice.
Najgore je sto se on za to i ne kaje, a ni sama stranka i narod ga ne voli al ne bi to napustili politiku, radije bi se prekrstio sto kaze nas narod.
sajber87

#106678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

moimoi wrote: 09/06/2023 22:06

Ma ja, nebitno totalno :lol: nemoj se ofirati ziv bio i ne lupetaj.
Da li ti stvarno mislis da je broj glasova znak ispravnosti neke politike bez obzira sto je konkretno u ovom slucaju debela manjina
Styling

#106679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Idemedosumom wrote: 09/06/2023 20:11 A sad' che isporuchiti izborni. Kukulele
Može samo ako ćete i vi učestvovati.
Seawolf

#106680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Seawolf »

sajber87 wrote: 10/06/2023 09:15
Da li ti stvarno mislis da je broj glasova znak ispravnosti neke politike bez obzira sto je konkretno u ovom slucaju debela manjina
Image
moimoi

#106681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moimoi »

planinar60 wrote: 10/06/2023 09:02
moimoi wrote: 10/06/2023 08:47

Po ovom po njima velikom broju glasova se vidi da im je i clanastvo prestalo glasati za njih ali ima jos onih iz ovih kategorija sto si nabrojao i onih koji moraju za njih glasati.
Sto se mene tice, izdaja je rusenje tuzbe protiv srbije i to mu bosnjacki narod nikad nece halaliti, a historija ce to i pokazati.
I naravno, bice onih koji ce tu izdaju nazvati prezvakanom, pa ga izvlaciti, i sta sve ne, ali cinjenice su cinjenice.
Najgore je sto se on za to i ne kaje, a ni sama stranka i narod ga ne voli al ne bi to napustili politiku, radije bi se prekrstio sto kaze nas narod.
Ma pjesadija ih je pocela napustati, kud ces dalje. Nema vise love. Donatori su se okrenuli na druge strane. Ko je jamio-jamio je.
Idemedosumom

#106682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Styling wrote: 10/06/2023 09:27
Idemedosumom wrote: 09/06/2023 20:11 A sad' che isporuchiti izborni. Kukulele
Može samo ako ćete i vi učestvovati.
Ja samo šprdam Esu vopla :wink:
sajber87

#106683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Seawolf wrote: 10/06/2023 09:32
sajber87 wrote: 10/06/2023 09:15

Image
Jos jedna potvrda teze iz posta da broj glasova nema nikakve veze sa ispravnoscu neke politike
mirza_15

#106684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

saale wrote: 09/06/2023 21:51
moimoi wrote: 09/06/2023 21:38

Cuj to? A nece bake?
Hoce hoce.. uci ce i Bake u historiju zato sto nije ispunio Coviceve zelje u Neumu oko izbornog zakona :-D
Neum je posljedica mostarskog sporazuma gdje je Bake potpisao legitimno predstavljanje. A u Neumu nije potpisao samo zato što su se približavali izbori i što je vidio priliku da namjesti situaciju patriote-izdajnici. "Oni hoće da izdaju, a ja im nedam" taktika za politički nepismenu masu koja skandira "Bakire, Bakire, Sebija, Sebija...". Ali i toga se sjetio kada je iz Neuma došao u Sarajevo. U Neumu je izjavio da su jako blizu dogovora, da je dom naroda riješen (kako je bio riješen?), da ga Dino iznenadio pozitivno... A kada je došao u Sarajevo neko mu rekao: "ako potpišeš SDP i NS će te rastrgati, a posljedica potpisa će biti izgubljeni izbori. Nego hajmo mi to okrenuti u svoju korist. Nećeš to potpisati, bit ćeš patriota koji stoji na braniku domovine, a idemo spin da je ustvari Dino izdajnik pa ćemo uzeti njihove glasove". Samo ta strategija se nije svidjela strancima koji su bili svjedoci mostarskog sporazuma i koji su izigrani. Barem je Bake pomislio da ih je izigrao i da je veliki igrač. Ali prekombinovao se malo. Isto kao što se i Sema prekombinovao jer je pomislio da može biti Bakir umjesto Bakira.
sajber87

#106685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

mirza_15 wrote: 10/06/2023 10:21
saale wrote: 09/06/2023 21:51
Hoce hoce.. uci ce i Bake u historiju zato sto nije ispunio Coviceve zelje u Neumu oko izbornog zakona :-D
Neum je posljedica mostarskog sporazuma gdje je Bake potpisao legitimno predstavljanje. A u Neumu nije potpisao samo zato što su se približavali izbori i što je vidio priliku da namjesti situaciju patriote-izdajnici. "Oni hoće da izdaju, a ja im nedam" taktika za politički nepismenu masu koja skandira "Bakire, Bakire, Sebija, Sebija...". Ali i toga se sjetio kada je iz Neuma došao u Sarajevo. U Neumu je izjavio da su jako blizu dogovora, da je dom naroda riješen (kako je bio riješen?), da ga Dino iznenadio pozitivno... A kada je došao u Sarajevo neko mu rekao: "ako potpišeš SDP i NS će te rastrgati, a posljedica potpisa će biti izgubljeni izbori. Nego hajmo mi to okrenuti u svoju korist. Nećeš to potpisati, bit ćeš patriota koji stoji na braniku domovine, a idemo spin da je ustvari Dino izdajnik pa ćemo uzeti njihove glasove". Samo ta strategija se nije svidjela strancima koji su bili svjedoci mostarskog sporazuma i koji su izigrani. Barem je Bake pomislio da ih je izigrao i da je veliki igrač. Ali prekombinovao se malo. Isto kao što se i Sema prekombinovao jer je pomislio da može biti Bakir umjesto Bakira.
:thumbup:
kakotakonikako

#106686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Manifestacija obilježavanja 8. juna - Dana odbrane Općine Novi Grad Sarajevo i 31. godišnjice bitke za oslobađanje brda Žuč odražana je sinoć u dvorani "Ramiz Salčin", a oštar govor imao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i lider Stranke za BiH.
On je kazao da je značajno obilježavati ovaj datum i sjećanje na Armiju Republike BiH.

Zašto? Zato što je to časna Armija koja je napravila planetarni podvig. U historiju neka uđe da se Armija RBiH goloruka i bosa suprotstavila takvom neprijatelju, 4. vojnoj sili u Evropi i uspjela je da je zaustavi i da spasi BiH. To je nešto što niko u svijetu nije očekivao.
Pogledajte danas Bosnu i Hercegovinu, kako izgledaju dijelovi gdje je odbranila Armija RBiH. Samo je tu demokratija, samo tu nema dvije škole pod jednim krovom. Sve ono što nije branila Armija RBiH veliko je pitanje danas koliko je to istinska BiH za sve njene građane. To je časna Armija jer na najteže zločine genocida nije odgovarala istom mjerom, nije činila genocid, nije pravila koncentracione logore, nije rušila tuđe vjerske objekte, nije pravila masovne grobnice.

Oni koji su branili državu imaju vrijednosti na kojima se može praviti budućnost - rekao je Efendić.

Osvrnuo se i na događaj od prije manje od dva mjeseca.

U ovoj dvorani smo obilježili Dan Armije RBiH, 15. april. Obratio se general Atif Dudaković. Sutradan Sud BiH, koji njemu sudi za navodne ratne zločine, njega poziva zbog obraćanja, da ga ponovo pritvore zato što je govorio o onome što je bila BiH. Kako mi dođosmo do toga i čiji je to Sud koji našeg generala danas sudi, koji je osudio generala Sakiba Mahmuljina, koji je sve heroje Armije poredao po nekim optužnicama. Kako stigosmo da imamo Sud koji ima cilj da sve izjednači, da izjednači Armiju RBiH i one koji su BiH napadali. Da nije bilo generala Dudakovića ne bi bilo BiH, ne bi bilo ni tog suda. Prevarili su nas - istakao je Efendić.
Ona riječ kompromis, kad god je neko kaže, da znate neka je prevara u pitanju. I moramo se toga dobro čuvati. Mi smo se odrekli himne BiH, BiH šuti, njena himna jedina nema teksta, odrekli smo se zastave BiH u ime nekog jedinstva, nekog dogovora. Formirali smo institucije koje danas sude one koji su odbranili BiH. Formirali smo poresku upravu, plaćamo porez, tim porezom upravljaju oni koji bi danas srušili BiH. Moramo dobro otvoriti oči. Gdje je bila Armija RBiH, narod koji je branio, onakva BiH kakvu su branili, ona bi nam danas svima trebala o jedino je pravo rješenje - dodao je Efendić.
Kazao je da "ovo što pokušava praviti međunarodna zajednica sa onima koji su otvoreni rušitelji BiH neće nas dovesti do zelene grane, do pravog rješenja".

Moramo dobro otvoriti oči u budućnosti. To nam se desilo jer nismo dobro otvorili oči. Nije nebitno kome dajete institucije BiH. Ne možete ih dati nekome ko je otvoreno protiv države. Zato je važno da budemo potpuno budni i danas 30 godina nakon agresije. I da pomislimo kako je generalu Dudakoviću, generalu Mahmuljinu, ljudima za koje znamo da su časno odbranili državu, bez ratnih zločina, kada ih proganja ova država. Ne smijemo o tome šutjeti, biti ova himna koja šuti. Pozivam vas da budemo Bosna koja priča, govori o herojima, Armiji, što je naš doptrinos civilizaciji.
Ako se tako budemo odnosili prema prošlosti, imamo šansu za budućnost - rekao je Efendić.

:bih:
tramvajtrojka

#106687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

kakotakonikako wrote: 10/06/2023 11:29 Manifestacija obilježavanja 8. juna - Dana odbrane Općine Novi Grad Sarajevo i 31. godišnjice bitke za oslobađanje brda Žuč odražana je sinoć u dvorani "Ramiz Salčin", a oštar govor imao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i lider Stranke za BiH.
On je kazao da je značajno obilježavati ovaj datum i sjećanje na Armiju Republike BiH.

Zašto? Zato što je to časna Armija koja je napravila planetarni podvig. U historiju neka uđe da se Armija RBiH goloruka i bosa suprotstavila takvom neprijatelju, 4. vojnoj sili u Evropi i uspjela je da je zaustavi i da spasi BiH. To je nešto što niko u svijetu nije očekivao.
Pogledajte danas Bosnu i Hercegovinu, kako izgledaju dijelovi gdje je odbranila Armija RBiH. Samo je tu demokratija, samo tu nema dvije škole pod jednim krovom. Sve ono što nije branila Armija RBiH veliko je pitanje danas koliko je to istinska BiH za sve njene građane. To je časna Armija jer na najteže zločine genocida nije odgovarala istom mjerom, nije činila genocid, nije pravila koncentracione logore, nije rušila tuđe vjerske objekte, nije pravila masovne grobnice.

Oni koji su branili državu imaju vrijednosti na kojima se može praviti budućnost - rekao je Efendić.

Osvrnuo se i na događaj od prije manje od dva mjeseca.

U ovoj dvorani smo obilježili Dan Armije RBiH, 15. april. Obratio se general Atif Dudaković. Sutradan Sud BiH, koji njemu sudi za navodne ratne zločine, njega poziva zbog obraćanja, da ga ponovo pritvore zato što je govorio o onome što je bila BiH. Kako mi dođosmo do toga i čiji je to Sud koji našeg generala danas sudi, koji je osudio generala Sakiba Mahmuljina, koji je sve heroje Armije poredao po nekim optužnicama. Kako stigosmo da imamo Sud koji ima cilj da sve izjednači, da izjednači Armiju RBiH i one koji su BiH napadali. Da nije bilo generala Dudakovića ne bi bilo BiH, ne bi bilo ni tog suda. Prevarili su nas - istakao je Efendić.
Ona riječ kompromis, kad god je neko kaže, da znate neka je prevara u pitanju. I moramo se toga dobro čuvati. Mi smo se odrekli himne BiH, BiH šuti, njena himna jedina nema teksta, odrekli smo se zastave BiH u ime nekog jedinstva, nekog dogovora. Formirali smo institucije koje danas sude one koji su odbranili BiH. Formirali smo poresku upravu, plaćamo porez, tim porezom upravljaju oni koji bi danas srušili BiH. Moramo dobro otvoriti oči. Gdje je bila Armija RBiH, narod koji je branio, onakva BiH kakvu su branili, ona bi nam danas svima trebala o jedino je pravo rješenje - dodao je Efendić.
Kazao je da "ovo što pokušava praviti međunarodna zajednica sa onima koji su otvoreni rušitelji BiH neće nas dovesti do zelene grane, do pravog rješenja".

Moramo dobro otvoriti oči u budućnosti. To nam se desilo jer nismo dobro otvorili oči. Nije nebitno kome dajete institucije BiH. Ne možete ih dati nekome ko je otvoreno protiv države. Zato je važno da budemo potpuno budni i danas 30 godina nakon agresije. I da pomislimo kako je generalu Dudakoviću, generalu Mahmuljinu, ljudima za koje znamo da su časno odbranili državu, bez ratnih zločina, kada ih proganja ova država. Ne smijemo o tome šutjeti, biti ova himna koja šuti. Pozivam vas da budemo Bosna koja priča, govori o herojima, Armiji, što je naš doptrinos civilizaciji.
Ako se tako budemo odnosili prema prošlosti, imamo šansu za budućnost - rekao je Efendić.

:bih:
Koji ubleharsko patriotski proljev od izjave :cry: :cry: .
Al jaka mu je da BiH jedina nema tekst himne , a spanci, kosovari, i ona mala saka jada iz san marina u cudu ostali zbog cega i oni sute kad ide himna :lol: :lol: :lol:

Zivio nas patriota rumeni efendic :bih: :bih:
moimoi

#106688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moimoi »

Sansu za buducnost imamo samo ako se okrenemo zivotu. Jacanju privrede. 30 godina nakon rata, konstantno zvakanje jedno te istog, bez ikakvog pomaka, vodi u propast. Mene interesuje da imam dobru zdravstvenu zastitu, skolstvo, dobre ceste, da mi dijete ima neku buducnost u ovoj drzavi a ne da gledam kako da ga ispalim na zapad.
archi_a

#106689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Kako se "drug" postavlja prema neistomišljenicima, prava demokratija, nema šta. A govori o generalnom sekretaru stranke. Nema dalje, jer tanka je granica između demokratije i diktature, autokratije. Kad je za potrebe pojedinca, onda se i statut vlastite stranke može pogaziti. :lol:
Jeste, vrijedan je dečko, Nikšiću. Prevrijedan, mlad, školovan i pošten, legalista, još neiskvaren, misli svojom glavom a ne glavom stada i zato ti i ne odgovara. Zato ga sad množite s nulom, jer se usudio da progovori, a to remeti planove tebi koji si na sve funkcije oktrojisan.
Hakiz

#106690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Danas Nikšiću produžavaju mandat u SDP, u NS Forto jedini kandidat.

Nije to kao SDA u kojem Bakiru ne smije niko da se suprotstavi.

U SDP i NS predsjednik se postaje teškom borbom sa protivkandidatima.

Demokratija, nova politička paradigma. Par ekselans, šta bi rekao Izet Fazlinović.
archi_a

#106691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Kako je dobro i stabilno u sdp-u govori i činjenica da na kongresu nema ni Bećirovića, člana predsjedništva BiH, zajedničkog kandidata bar 5 stranaka koje su činile okosnicu današnje trojke i koji ih je svojim glasovima vratio na scenu, ni Čengića, generalnog sekretara stranke! Strahota.
Last edited by archi_a on 10/06/2023 12:39, edited 2 times in total.
plavi_E

#106692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Državni dom naroda usvojio HDZ-ov prijedlog izbornog zakona. Evo šta sada slijedi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /220615058

Znachi proshlo Dom Naroda i Ustavni Sud BiH. Bez obzira koliko Trojkashi abdicevsko-gebelsovim metodama pokushavali lagati javnost, chinjenice istaju chinjenice. A chinjenica je da je Chovicu proshli put samo trebalo 22 ruke u Predstavnichkom Domu BiH i dobio bi zakon po zelji. Proshla drzavna koalicija mu nije ispunila tu zelju. Ostaje da se vidi shta ce uraditi ova.
plavi_E

#106693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Ovdje se namjerno mjeshaju promjene koje trazi EU i promjene koje trazi Chovic. Za chovicev IZ ne treba SDA to dokazuje link u mom proshlom postu. Za promjene EU kao shto je da se moze i neko od ostalih kandidirati za chlana presjednishtva treba SDA. Ali se ovdje abdicevsko-gebelsovim metodama namjerno obmanjuje javnost.
Javier Pena

#106694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Javier Pena »

archi_a wrote: 10/06/2023 12:10 Image
Totalna drugačija izjava od naslova.
Je li vi mislite da je vrijedno da ja spominjem Irfana Čengića kao jednog u odnosu na 600 delegata? Ja mislim da 90 posto ovih delegata mi još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovsko rješenje na mjesto generalnog sekretara. Moja greška
laik1981

#106695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Duse drage zabrinute. Sto se plaho sikiraju za SDP i NS :lol:
archi_a

#106696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Na pitanje šta je njegova najveća greška, ogovorio je: "Kadrovi, naravno, kao i svaki drugi predsjednik stranke. To je stvar na koju ne možete utjecati to je stvar ispravnih i pogrešnih procjena. Ne možete utjecati na to kako će se ljudi ponašati. Birao sam one za koji su smatrali da su najbolji. Kadrovska rješenja nisu bila samo moja, ali ja kao predsjednik prihvatam odgovornost. Nijedno kadrovsko rješenje nije bilo samo moje, osim Čengića"
Da, totalno drugačije. :-)
Zar stvarno ima neko da brani ovu osobu?
Ne, ja se ne brinem za sdp i ns, ali imam problem da mi dva predsjednika tih stranaka, koji zajedno imaju kapacitet od 7000 glasova vode i upravljaju procesima u državi.
mirza_15

#106697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

plavi_E wrote: 10/06/2023 12:38 Državni dom naroda usvojio HDZ-ov prijedlog izbornog zakona. Evo šta sada slijedi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /220615058

Znachi proshlo Dom Naroda i Ustavni Sud BiH. Bez obzira koliko Trojkashi abdicevsko-gebelsovim metodama pokushavali lagati javnost, chinjenice istaju chinjenice. A chinjenica je da je Chovicu proshli put samo trebalo 22 ruke u Predstavnichkom Domu BiH i dobio bi zakon po zelji. Proshla drzavna koalicija mu nije ispunila tu zelju. Ostaje da se vidi shta ce uraditi ova.
I ti fakat, ali ono baš fakat ubjeđen da će bilo ko sa ove strane glasati za to? Za zakon kako ga je pisao HDZ bez konsultacija sa drugim strankama? Fakat toliko vjeruješ u to da to ponavljaš haman svaki dan? Komisiju formirali da bi digli ruke za taj koji je već u procesuri? Fakat vjeruješ u to? Upravo ti na ovom forumu koristiš gebelsovske metode.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#106698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Arci_ezdea
archi_a

#106700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Student_u_Ostavci wrote: 10/06/2023 12:57

:lol:
Ništa to, progutaš žabu i gotovo. Dobri momci idemo dalje. :wink:
Locked