Ukrajina

lajkujMe

#167301 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Evo i snimka s lica mjesta kad se dogodio belaj s leo i Bradley

Sta je pozitivno u svemu ovome ljudskih zivota ovaj debakl nije kostao
A_A_AKCIJA

#167302 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Naletjeli na mine.

Dim na snimkama je od dimnih bombi koje su izbacili.

Posade izgleda OK.

Vidi se da je jedan Bradley nastavio dalje.

Dakle, gomila snimaka sa helikopterima je fake, očekivano od Rusa.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#167303 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

rusi lazu, rusima ne vjerujemo

jednostavno je
Gandalf

#167304 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Rade Stormshadowsi samo tako
Gandalf

#167305 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Ne bojte se rujani, neće vam ofanziva ništa :lol:
duga puska

#167306 Re: Ukrajina

Post by duga puska »

drug_profi wrote: 10/06/2023 01:11
karanana wrote: 09/06/2023 23:36
ne znam vidi li se, kod mene pise tweet unavailable.

izbrisan link jer forum kaze da je fotosopirano i da rusi nisu kod unistene tehnike.
Ali tebi nije smetalo da pozuris to podijeliti.
Karanana, simpa si mi i mislim da si generalno ok lik, ali brate ...
Nema objasnjenja za to sto ti radis osim da si glup ko qurac.
Eto.
Moram te staviti na foe. Barem dok ovaj rat ne zavrsi. Bezveze me iritiras glupostima i defetizmom koje neselektivno plasiras ovdje.
Na ovoj temi ne pisem (nisam bas relevantan u tematici mada imam rata iza sebe), ali je bas pratim. Ovog "lika" 99% znam (ovog kara....).jer sam ga davno provalio na raznim temama. Njemu je mjesto na temama o guzovima, sisama, propustenim prilikama,mozda malo o regiji iz koje je rodom, mozda tenisu itd.
Ovdje vam se divim kako ga uopste trpite, vi koji nosite temu sa ozbiljnim opservacijama, vi koji postavljate provjerene informacije i sl.
Lik smori,upravio i boli njega kara sto nervira 90% vas ozbiljnih forumasa i nas posmatraca.
Kloc
Tyke

#167307 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

U zadnja 2 dana skoro 2000 mrtvih ruja. Dakle, jednim dijelom kontraofanziva daje rezultate. Jos malo pa kad pocnu pucati linije odbrane ocekujem dosta zarobljenih rujana. E tak pocinju prmjene mapa oslobodjene teritorije.

Idemooo
Crvene_brigade

#167308 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Britanski obavještajci: Ukrajina je probila prvu liniju ruske odbrane

Ukrajina je uspješno probila prvu liniju ruske odbrane u dijelovima zemlje u proteklih 48 sati, saopćilo je britansko ministarstvo odbrane pozivajući se na svoje obavještajne podatke.

U svojim dnevnim obavještajnim podacima ministarstvo odbrane je reklo da je bilo "značajnih operacija u nekoliko sektora istočno i južno od Ukrajine".

Navodi se da su trupe postigle "dobar napredak u nekim područjima, gdje su probile prvu liniju ruske odbrane".

"U drugima je ukrajinski napredak bio sporiji", dodaje se. Ruska odbrana s nekim jedinicama "provodi manevarske odbrambene operacije, dok se druge povlače u određenom neredu", navode Britanci.

Izvještaji o ruskim gubicima sve su veći jer je njihova vojska prisiljena na povlačenje kroz vlastita minska polja, priopćilo je ministarstvo.

Počela je fašističko-agresorska bježanija. Slava herojima Ukrajine 🇺🇦
Ironmen

#167309 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

drug_profi wrote: 10/06/2023 02:17 Nedavno sam bas ovako nesto pomenuo.
Ukrajina ima know how i ljude i pogone koji su ostali. Ukrajina je zemlja beskrajnih mogućnosti ako se izbore sa korupcijom.
(Nadam se da će sloboda umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj...)

Dakle rakete srednjeg dometa. Bub aerodromi uskoro.
A ni Lenjin nije siguran.
Ukrajina će moći proizvoditi vlastite rakete dometa preko 1.000 km
To je ta razlika izmedju mene i tebe recimo, Ti si stvarno nevjerovatni optimista koji vidi Ukrajinu sa beskrajnim mogucnostima, ne znam viditel vi slike koje nam dolaze pa ti gradovi na istoku zemlje su razoreni do temelja i tu zivota vise nema za 200 godina, ja Ukrajinu posle rata vidim kao leglo korupcije kriminala i velikih migracija ljudi sa 70% starim stanovnistvom koje ce zivjeti na granici siromastva, nesto slicno kao kod nas u BiH samo duplo gore.

Zaboravljate da je prije rata Ukrajina bila top 1 drzava po korupciji u Evropi, zaboravljate da djeca bogatuna iz Ukrajine snimaju tiktok izazove u Parizu a elita ljetuje na Jadranu i Turskoj dok njihovu sugradjani ginu za njihovu slobodu.

Jednostavno zdrav razum mi nedozovljava da budem optimista, znas onu "Sto manje dijete znas to si manje nesretan" nekad bi stvarno voliko da se vodim tom logikom bio bi mi zivot dosta sretniji.

Da zapad stvarno toliko zeli pobjedu Ukrajine poslali bi im odma najmodernije naoruzanje koje imaju u svom aresenalu ovako im salju samo ono oruzje koje ce drzati pat poziciju na terenu i mrcvariti Rusiju kap po kap, tako i ove najave za 2-3 mjeseca saljemo F16 stare 30 i kusur godina je samo produzavanje agonije i produzetak rata i naravno volej SAD-a Rusiji.
splinter

#167310 Re: Ukrajina

Post by splinter »

duga puska wrote: 10/06/2023 08:30
drug_profi wrote: 10/06/2023 01:11

Ali tebi nije smetalo da pozuris to podijeliti.
Karanana, simpa si mi i mislim da si generalno ok lik, ali brate ...
Nema objasnjenja za to sto ti radis osim da si glup ko qurac.
Eto.
Moram te staviti na foe. Barem dok ovaj rat ne zavrsi. Bezveze me iritiras glupostima i defetizmom koje neselektivno plasiras ovdje.
Na ovoj temi ne pisem (nisam bas relevantan u tematici mada imam rata iza sebe), ali je bas pratim. Ovog "lika" 99% znam (ovog kara....).jer sam ga davno provalio na raznim temama. Njemu je mjesto na temama o guzovima, sisama, propustenim prilikama,mozda malo o regiji iz koje je rodom, mozda tenisu itd.
Ovdje vam se divim kako ga uopste trpite, vi koji nosite temu sa ozbiljnim opservacijama, vi koji postavljate provjerene informacije i sl.
Lik smori,upravio i boli njega kara sto nervira 90% vas ozbiljnih forumasa i nas posmatraca.
Kloc
Al ga naruži brat :lol:
zateznistub

#167311 Re: Ukrajina

Post by zateznistub »

Ironmen wrote: 10/06/2023 08:59
To je ta razlika izmedju mene i tebe recimo, Ti si stvarno nevjerovatni optimista koji vidi Ukrajinu sa beskrajnim mogucnostima, ne znam viditel vi slike koje nam dolaze pa ti gradovi na istoku zemlje su razoreni do temelja i tu zivota vise nema za 200 godina, ja Ukrajinu posle rata vidim kao leglo korupcije kriminala i velikih migracija ljudi sa 70% starim stanovnistvom koje ce zivjeti na granici siromastva, nesto slicno kao kod nas u BiH samo duplo gore.

Zaboravljate da je prije rata Ukrajina bila top 1 drzava po korupciji u Evropi, zaboravljate da djeca bogatuna iz Ukrajine snimaju tiktok izazove u Parizu a elita ljetuje na Jadranu i Turskoj dok njihovu sugradjani ginu za njihovu slobodu.

Jednostavno zdrav razum mi nedozovljava da budem optimista, znas onu "Sto manje dijete znas to si manje nesretan" nekad bi stvarno voliko da se vodim tom logikom bio bi mi zivot dosta sretniji.

Da zapad stvarno toliko zeli pobjedu Ukrajine poslali bi im odma najmodernije naoruzanje koje imaju u svom aresenalu ovako im salju samo ono oruzje koje ce drzati pat poziciju na terenu i mrcvariti Rusiju kap po kap, tako i ove najave za 2-3 mjeseca saljemo F16 stare 30 i kusur godina je samo produzavanje agonije i produzetak rata i naravno volej SAD-a Rusiji.
Uletim s vremena na vrijeme na ovu temu da vidim ima li šta pametno.
Boljeg i pametnijeg upisa od ovo odavno ne pročitah! Bravo
Cossack

#167312 Re: Ukrajina

Post by Cossack »

splinter wrote: 10/06/2023 09:01
duga puska wrote: 10/06/2023 08:30
Kloc
Al ga naruži brat :lol:
Kara.... ubi hronicna nejebica i višak vremena :) Nije on klasičan rusofil vec očigledno dobro frustrirani lik kojem je ispušni ventil kontinuirano obitavanje na ovom forumu i izvlačenje živaca što većem broju ljudi. Za ovakle trollove je ignore najveći penicilin! Zato pls, don't feed the troll! :mrgreen:
Gandalf

#167313 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Okončana koljačka karijeru u samom početku
Excel2

#167314 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

zateznistub wrote: 10/06/2023 09:10

Uletim s vremena na vrijeme na ovu temu da vidim ima li šta pametno.
Boljeg i pametnijeg upisa od ovo odavno ne pročitah! Bravo
Fkt. Kud se prije ne sjetismo da su korumpirani, mozda ne bi toliko ljudi poginulo kad su napali na Rusiju. Kreteni napadose Rusiju na pravdi Boga. Unistise zemlju bezveze za iducih 200 god.
Gandalf

#167315 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Crvene_brigade

#167316 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

drug_profi wrote: 10/06/2023 02:17 Nedavno sam bas ovako nesto pomenuo.
Ukrajina ima know how i ljude i pogone koji su ostali. Ukrajina je zemlja beskrajnih mogućnosti ako se izbore sa korupcijom.
(Nadam se da će sloboda umjeti da pjeva kao što su sužnji pjevali o njoj...)

Dakle rakete srednjeg dometa. Bub aerodromi uskoro.
A ni Lenjin nije siguran.
Ukrajina će moći proizvoditi vlastite rakete dometa preko 1.000 km

Samo da ti javim još jednom kako su probijene linije fašističkog agresora i da je nastupila bježanija. To tebe brine, a ne nekakva korupcija i briga za tamo nekog “malog čovjeka”. Džaba krečiš i spinujueš :bih:
Last edited by Crvene_brigade on 10/06/2023 09:41, edited 1 time in total.
Ironmen

#167317 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

Crvene_brigade wrote: 10/06/2023 09:34

Samo da ti javim još jednom kako su probijene linije fašističkog agresora i da je nastupila bježanija. To tebe brine, a nekakva korupcija i briga za tamo nekog “malog čovjeka”. Džaba krečiš i spinujueš :bih:
Dobro jutro trolu, moj upise je bio za "BOLD" da je Ukrajina zemlja bezbroj mogucnosti. Znaci Tokmak bi danas trebao biti oslobodjen ako ne nastupila bezanija ?
Excel2

#167318 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Ironmen wrote: 10/06/2023 09:39
Crvene_brigade wrote: 10/06/2023 09:34

Samo da ti javim još jednom kako su probijene linije fašističkog agresora i da je nastupila bježanija. To tebe brine, a nekakva korupcija i briga za tamo nekog “malog čovjeka”. Džaba krečiš i spinujueš :bih:
Dobro jutro trolu, moj upise je bio za "BOLD" da je Ukrajina zemlja bezbroj mogucnosti. Znaci Tokmak bi danas trebao biti oslobodjen ako ne nastupila bezanija ?
Koliko zemalja znas da su napadnute od agresora i da su imale vise mogucnosti?
Bloo
Globalna šefica

#167319 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Point. wrote: 10/06/2023 01:32 Pa majku mu ulazi se u kritičnu fazu rata ti ovdje postavljaš proruske fotošopirane snimke i širiš defatizam.
Širi defetizam i to će se kako odraziti na ukrajinsku borbu?
Manje forumaša će ići da se bori u Ukrajinu?
Manje forumaša će da donira za pomoć Ukrajini?
Manje forumaša će da piše postove?
Moral Ukrajinaca će da oslabi?

Kako?

Inace, kome smetaju objave koje ne krše pravila foruma, imate FOE.
Konstantno kmečanje i kvotanje i onda žalbe nemaju svrhe ni smisla.
Point.

#167320 Re: Ukrajina

Post by Point. »

karanana wrote: 10/06/2023 02:02
Point. wrote: 10/06/2023 01:32
Koji je tebi q u zadnje vrijeme. Pa majku mu ulazi se u kritičnu fazu rata ti ovdje postavljaš proruske fotošopirane snimke i širiš defatizam. Pa se postavlja pitanje šta hoćeš ti?
Realne i tacne vijesti onakve kakve ih trenutno vidimo. Ti?
Realne i tačne vijesti ne možeš dobiti na proruskim tvitovima i njihovoj propagandi jebo ga ti.
doox

#167321 Re: Ukrajina

Post by doox »

F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#167322 Re: Ukrajina

Post by F&N »

Bloo wrote: 10/06/2023 09:43
Point. wrote: 10/06/2023 01:32 Pa majku mu ulazi se u kritičnu fazu rata ti ovdje postavljaš proruske fotošopirane snimke i širiš defatizam.
Širi defetizam i to će se kako odraziti na ukrajinsku borbu?
Manje forumaša će ići da se bori u Ukrajinu?
Manje forumaša će da donira za pomoć Ukrajini?
Manje forumaša će da piše postove?
Moral Ukrajinaca će da oslabi?

Kako?

Inace, kome smetaju objave koje ne krše pravila foruma, imate FOE.
Konstantno kmečanje i kvotanje i onda žalbe nemaju svrhe ni smisla.
Ma hebo vas vasa pravila foruma.
Ima li neko pravilo ljudskosti? Pravilo civilizacijske vrijednosti?

Trpimo ovdje lika koji svijim nickom aludira na najveceg krvoloka, orgija na temama Ukraina i Kosovo.
Trpimo ovdje likove koji nam predstsvljaju rusku stranu price, ono kao objektivnost.

Nema objektivnosti u ovakvim stvarima.

Ili si na strani ljudskosti ili na strani fašista koji su došli na tuđu zemlju u tuđu državu da ruše i ubijaju.

I jebe mi se za izvještaje ruske strane. Ne mogu da vjerujem da ima bosnja debila koji i jednim neuronom svoga mozga odobravaju ili podrzavaju Rusiju. Ne kontam kakav mazohista moras biti.

Jebo vas i objektivnost moderatora iza koje se krije samo zelja za sto vise diskusija, rasprava, i ovakvih besmislenih ubjedjivanja sa ljubiteljima fašizma, a sve u cilju više otvaranja stranice, foruma, tj. više zarade.

Moral vas (admina) vam je stao u platu koju primate od vlasnika portala.
Peacean

#167323 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Te civilizacijske vrijednosti danas ne bi postojale da se dozvoljava kršenje postavljenih pravila samo zato što nekome u nekom trenutku ne odgovaraju. Ako ti toliko smeta ti fino otvori novu temu i naglasi da je isključivo proukrajinska, i onda fino prijavljuj moderaciji sve komentare koji krše pravila.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#167324 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

treba pratiti snimke zarobljenih rusista
to je siguran.znak da su ukrajinci probili linije
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#167325 Re: Ukrajina

Post by pici »

Rusija je agresorska semlja sa primjesama fasisticke i nacisticke ideologije. Dokaza ima mnogo i sav civilizovani svijet to osudjuje i na strani su Ukrajine. Neutralni odjebus.

Image
Post Reply