Nisamsdaali wrote: ↑09/06/2023 18:38
Vjerovao ili ne, moj prijatelj koji je gledao sa mnom je bukvalno 2 minufe prije grča primijetio kako je Alkaraz ispuhao fizički, ima i do toga sigurno. A i nije mu prvi put, u finalu Ria se isto desilo
Ne znam šta je on vidio, ali likovi su se tukli u tim trenucima nenormalno i igrali još jači intenzitet nego većim dijelom prva dva seta.
Umor prvo ima utjecaj na disanje, pa na kretanje, a tek onda posljedično nastaju grčevi. Frajer koji onako udara i onako se kreće, plus svojim poenima dođe do 15:30 na Novakov servis, ne može biti umoran niti ispuhao, posebno kad znamo da je kroz daleko veći napor igrao i osvojio US Open.
Grč u ruci se pojavio na 30:30, odigrao je brutalan ritern, Novak mu uspio vratiti, a ovaj mu je forhend umjesto dijagonalno poslao paralelno na forhend te ga je ovaj prošao vinerom.
I tu je ovaj počeo ruku tresti, a onda je, ne znam kako, to prešlo na nogu. Nije klasični slučaj uopšte i živo me zanima kakva će dijagnoza biti, šta je, kako je i zbog čega je došlo do ovoga.