Evo isto i def kaze lakapo ide to.nije jos glavni udar
Jurisss
Kazes meni koji sam iz tuzle , jedina prava druga liga ovdedrug_profi wrote: ↑08/06/2023 22:24sumirprimus wrote: ↑08/06/2023 20:14
Op op idemooo gazi bagru izbite im sve zube makar bili i zmajskijuris
![]()
![]()
Toliko me je ovo obradovalo da nemogu da vjerujem.
Meni se ne desavaju lijepe vijesti....
Stavovi prema kepecu i Sirskom gori nego ikad, ali to nema veze sa ovim momcima koji sa 300 tenkova trebaju poraziti protivnika koji se mjesecima spremao.
Sliko
Prije nekih dvije-tri strane, mogao si vidjeti sliku, na kojoj pripadnici 23.mehanizovane brigade, stoje pored uništenog BMP-2 i zapljenje puške Ak-12. Moja pretpostavka, da je u pitanju, na osnovu opreme, neka od interventnih jedinice ruske vojske. Ako je pretpostavka tačna, postoji mogućnost, da su se Ukrajinci probili zube i da su došli do linija ruske odbrane.
Mrš
Prva linija nije zamisljena za drzanje, koristila se da smanji gubitke od protivnicke artiljerije i odredi glavne pravce napada. Iza nje je HKL ili glava linija odbrane. NATO ima malo drugaciju nomenclaturu kao i Rusi ali poenta je ista, ne branis liniju koja je vidljiva protivniku kada krece u napad.
Ja bih rekao da ovi gušteri nešto vježbaju.
Ja bih rekao da je ovo pravi napad. Razlog zasto jos nije masovniji je sto nema smisla na slabom otporu pokazati sve karte.Bernardinac wrote: ↑08/06/2023 23:00Ja bih rekao da ovi gušteri nešto vježbaju.
Nema vojnika i oficira bez ratnog iskustva.
Malo naprijed, pa nazad, pa brifing po NATO standardu, analiza gdje se griješilo, šta je loše, šta treba popraviti.![]()
Popuna i lizanje rana pa rotacija. Ide nova četa ili vod u ponovni napad i sve u krug.
Samo da ne izgunu i potroše previše tehnike možda i nauče.
Ako pravi napad bude u avgustu, navježbat će ako prežive ovo prvo vatreno krštenje.
hahaha svaka castČitalac wrote: ↑08/06/2023 17:38To je ovo...
Ukrajinske snage pretrpjele su gubitke u teškoj opremi i vojnicima jer su naišle na veći otpor ruskih snaga nego što se očekivalo u svom prvom pokušaju da probiju ruske linije, izjavila su za CNN dva visoka američka zvaničnika.
Jedan američki zvaničnik opisao je gubitke - koji uključuju oklopna vozila koja su isporučile SAD - kao "značajne".
Oba američka zvaničnika kažu da se ne očekuje da će gubici uticati na veću planiranu ukrajinsku kontraofanzivu. Američki i zapadni zvaničnici od ranije očekuju da će kontraofanziva potrajati i dovesti ukrajinsko osoblje i opremu, uključujući sisteme koje je isporučio Zapad, u veliki rizik.
eh, kad se samo sjetim "bošnjak, islam, bosanski..."sumirprimus wrote: ↑08/06/2023 22:31 Ukrajinska nacija, Ukrajinci,svi zajedno, jeidni ispravan put kada se ogoli sva ruskonaci propaganda.
I on i Budanov. Lansirani u svemir sa Muskovim raketama. Da se na sazna.