INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#12526 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
11 i nesto je redovna cijena u Hosi.
U robotu vidjeh neki dan piletina cini mi se 9, ali ona sa kozicom i na kostima, mislim nije otkostena. A ja licno u Robotu piletinu ne bih kupio nikada. Imao sam komsiju mesara, i jednom se skupa zadesili u Robotu, pa mi rece nesto o toj piletini koju oni prodaju. Prijateljski savjet svima, ne kupujte tamo.
Samo jos zelene boje na njoj fali, inace pocrni jako brzo a to ima svoje razloge. Kao i ova zelena, sto je kazu sve cesci slucaj u trgovackim centrima u komsiluku, ne znam je li bilo slucajeva u BiH. Ljudi se zabezeknu kao odakle zelena boja na pilecim prsima, a onda im je neko objasnio da je to usljed krkanja hormona rasta u ziveznu hranu. Pa pilici prebrzo narastu, ne razvijaju im se misici normalno, a valjda je ona "ribica" ili manji dio pileceg filea, misic.
U robotu vidjeh neki dan piletina cini mi se 9, ali ona sa kozicom i na kostima, mislim nije otkostena. A ja licno u Robotu piletinu ne bih kupio nikada. Imao sam komsiju mesara, i jednom se skupa zadesili u Robotu, pa mi rece nesto o toj piletini koju oni prodaju. Prijateljski savjet svima, ne kupujte tamo.
Samo jos zelene boje na njoj fali, inace pocrni jako brzo a to ima svoje razloge. Kao i ova zelena, sto je kazu sve cesci slucaj u trgovackim centrima u komsiluku, ne znam je li bilo slucajeva u BiH. Ljudi se zabezeknu kao odakle zelena boja na pilecim prsima, a onda im je neko objasnio da je to usljed krkanja hormona rasta u ziveznu hranu. Pa pilici prebrzo narastu, ne razvijaju im se misici normalno, a valjda je ona "ribica" ili manji dio pileceg filea, misic.
-
Nokian808
#12527 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jaja M u Megadiskontu 7.45 KM.
Inace inflacija je ubacila u rikverc gledam na trzistima Njemacke i Francuske...na divljim kao nase to sporije ide ali cijene ce jos padati.
Pogotovo brasno, ulje i mlijeko. Nazalost meso se jos drzi.
Inace inflacija je ubacila u rikverc gledam na trzistima Njemacke i Francuske...na divljim kao nase to sporije ide ali cijene ce jos padati.
Pogotovo brasno, ulje i mlijeko. Nazalost meso se jos drzi.
- Maharadza
#12528 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ove sedmice u Netto na akciji:konektovan wrote: ↑04/06/2023 09:21 Nivea krema 50 spf kids,...neki dan vidjeh da je cijena 41, 42 KM kako gdje...ja se zijanio.![]()
200 ml po cijeni suhog zlata..
Prosnjuham po svapckim cjenovnicima...cijene su do 12 eura..![]()

Osmah uzeo 2 komada, jer je inače oko 10 eur pa i više.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#12529 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma ovo je "dzaba" u poredjenju sa nasim cijenamaMaharadza wrote: ↑08/06/2023 06:50Ove sedmice u Netto na akciji:konektovan wrote: ↑04/06/2023 09:21 Nivea krema 50 spf kids,...neki dan vidjeh da je cijena 41, 42 KM kako gdje...ja se zijanio.![]()
Osmah uzeo 2 komada, jer je inače oko 10 eur pa i više.
- dječak sa šibicama
#12530 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mlijeko polako pada ispod 2 marke, jos se drze neke cijene ali vidim danas Megle 3,2% marka i 90
Dugo nije bilo ispod dvije ipo marke.
-
suspect_zero
#12531 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ima li ovaj Netto u Starom gradu 
- vjeshalica
#12532 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Uzmi nesto od DMa za suncanje. Puno bolja opcija. Nivea sa cijenama prejebala i Vichy,LaRoche itd...dakle debilizam. DMove marke puno bolja opcija.konektovan wrote: ↑04/06/2023 09:21 Nivea krema 50 spf kids,...neki dan vidjeh da je cijena 41, 42 KM kako gdje...ja se zijanio.![]()
-
DebelinJoe
#12533 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Maxi diskont u Zenici 1.65 KMdječak sa šibicama wrote: ↑08/06/2023 19:45 Mlijeko polako pada ispod 2 marke, jos se drze neke cijene ali vidim danas Megle 3,2% marka i 90
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12534 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
faruk kaže da završetak inflacije nije vraćanje cijena na staro jer je to nemoguće
već zaustavljenja rasta i porast plaća
ja kažem na primjeru mlijeka da stvari idu dole
i moraju ići dolje
šuplja o ukrajini je prošla narod odbija kupovati skupe stvari
moraju spuštati
bogataša je 10-15% ne žive samo od njih
već zaustavljenja rasta i porast plaća
ja kažem na primjeru mlijeka da stvari idu dole
i moraju ići dolje
šuplja o ukrajini je prošla narod odbija kupovati skupe stvari
moraju spuštati
bogataša je 10-15% ne žive samo od njih
- dječak sa šibicama
#12535 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Neke stvari kod nas su nenormalno skupe za nas standard, i to proizvodi koji spadaju u red osnovnih ili bar najkupovanijih.
Naprimjer uzecu poredjenje sa Norveskom jer kod njih su cijene u prosjeku astronomske sukladno njihovim astronomskim primanjima od nekoliko hiljada eura prosjecne plate.
Kokakola pola litra tamo je cirka 25 kruna sto je oko 4 marke, litar ipo oko 40 kruna sto je oko 6 maraka, uzecu samo neki prosjek svaki granap ima neke akcije i tako dalje. Dakle skupo ko vrag, logicno, primanja ogromna. Pilece bijelo nekakvih 30ak km kad se preracuna, recimo tako nesto, jer oni imaju hiljadu verzija te marinirano te ovako te onako. Skupo, u odnosu na nas, logicno visoka primanja. Mljevena govedina nekakvih 150 do 200 kruna kako gdje, to je nekih 23 do 30 maraka. Nije puno skuplje nego kod nas, recimo da je biftek nekakvih 60ak markica takodje nije puno skuplje nego kod nas ako poredimo i primanja, znaci u mesu smo prilicno skupi za nasa primanja.
A pazi ovo, Ness klasik ono pakovanje 200 grama, obicno, 15 maraka. U bogatoj Norveskoj isto to pakovanje oko 110 kruna ili nekih 16 markica. Puter, premda oni rijetko imaju puter kao mi vise nekakve mjesavine sa margarinom pa organski puter koji je jako skup pa puter sa cesnjakom itd ali eto ima i obicnog, mlijecnog maslaca, 140 kruna po kilogramu. To je 21-22 marke, u Sarajevu ili BiH kila ide i do 30 i vise km.
Covjece sijemo norvezane u cijenama putera, ness kafe i jos mnogih proizvoda. Sa nasim primanjima, gdje i najbogatiji ljudi nemaju onu njihovu prosjecnu platu neto oko 3000 eura.
Koliko su neke stvari kod nas bezobrazno skupe i kakva je ovdje pljacka na sceni, i onda kenjaju o marzama i komunizmu i kako se ne smije nametati ogranicavati.
Naprimjer uzecu poredjenje sa Norveskom jer kod njih su cijene u prosjeku astronomske sukladno njihovim astronomskim primanjima od nekoliko hiljada eura prosjecne plate.
Kokakola pola litra tamo je cirka 25 kruna sto je oko 4 marke, litar ipo oko 40 kruna sto je oko 6 maraka, uzecu samo neki prosjek svaki granap ima neke akcije i tako dalje. Dakle skupo ko vrag, logicno, primanja ogromna. Pilece bijelo nekakvih 30ak km kad se preracuna, recimo tako nesto, jer oni imaju hiljadu verzija te marinirano te ovako te onako. Skupo, u odnosu na nas, logicno visoka primanja. Mljevena govedina nekakvih 150 do 200 kruna kako gdje, to je nekih 23 do 30 maraka. Nije puno skuplje nego kod nas, recimo da je biftek nekakvih 60ak markica takodje nije puno skuplje nego kod nas ako poredimo i primanja, znaci u mesu smo prilicno skupi za nasa primanja.
A pazi ovo, Ness klasik ono pakovanje 200 grama, obicno, 15 maraka. U bogatoj Norveskoj isto to pakovanje oko 110 kruna ili nekih 16 markica. Puter, premda oni rijetko imaju puter kao mi vise nekakve mjesavine sa margarinom pa organski puter koji je jako skup pa puter sa cesnjakom itd ali eto ima i obicnog, mlijecnog maslaca, 140 kruna po kilogramu. To je 21-22 marke, u Sarajevu ili BiH kila ide i do 30 i vise km.
Covjece sijemo norvezane u cijenama putera, ness kafe i jos mnogih proizvoda. Sa nasim primanjima, gdje i najbogatiji ljudi nemaju onu njihovu prosjecnu platu neto oko 3000 eura.
Koliko su neke stvari kod nas bezobrazno skupe i kakva je ovdje pljacka na sceni, i onda kenjaju o marzama i komunizmu i kako se ne smije nametati ogranicavati.
-
NecuVise
#12536 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U Zenici kila maslaca 16.80 KM. Potraži negdje jeftinije u Sarajevu, kakvih 30 KM, to sigurno onaj najskuplji mogući.
Cijene mnogih stvari su spale, ali je također mnogima ostala visoka cijena. Meso je trenutno najgore, baš je skupo koje god da se gleda.
Cijene mnogih stvari su spale, ali je također mnogima ostala visoka cijena. Meso je trenutno najgore, baš je skupo koje god da se gleda.
-
Hakiz
#12537 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kafa poskupljuje i dalje. Kao i čokolada.
-
NecuVise
#12538 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kafu ne pijem pa ne znam, a čokolade također rijetko kupujem mada ih često jedem
- dječak sa šibicama
#12539 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U Sarajevu je najjeftiniji puter 19,50 za kilogram, Bony na vagu. Nema jeftinijeg.
-
Beli belcan
#12540 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Eto cijene sad pale na vrijednosti prije korone i sad pitanje sto je uopste poskupljalo sve kao prvo, strasno.
-
Mrvice_ba
#12541 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Kuka jedan ugostitelj slabo se sladoled prodaje na carsiji. Rekoh mu da Bog da ne prodo nijedan po kugli 2.5 km. Ne bi mu pravo.
-
edd_77
#12542 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja sam zbog ovog bezobrazluka drastično promijenio kupovne navike. Mogu reći čak da manje trošim nego prije...
Kad vidim neki proizvod bezobrazno skup, neću ga uzeti, nema šanse.
Eto, odličan primjer je kugla sladoleda od 2,5 KM
Kad to vidim, prekrižim postojanje sladoleda kao artikla. 
Kad vidim neki proizvod bezobrazno skup, neću ga uzeti, nema šanse.
Eto, odličan primjer je kugla sladoleda od 2,5 KM
- dječak sa šibicama
#12543 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ili Ledo, pa ne bi ga vise kupio da je zadnji, Macho 2 marke onaj jad od sladoleda, kupim 1000ml sladoleda za 3,5 iz drugog zamrzivaca
Ledo sto se mene tice, dabogda propali
Ledo sto se mene tice, dabogda propali
-
noviclan
#12544 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zbog putina, samo mi nije jasno sto nabise cijenu onom milka namazuBeli belcan wrote: ↑09/06/2023 00:03 Eto cijene sad pale na vrijednosti prije korone i sad pitanje sto je uopste poskupljalo sve kao prvo, strasno.
-
Nokian808
#12545 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Upravo to Ledo je pravo bezobrazne cijene stavio...uz to polako gube monopol sve je vise drugih proivodjaca eno danas u Megadiskontu nadjoh turski sladoled na stapicu veci i vise grama od Macha a kosta 1 KM. Kako se njima isplati iz Turske dovuci i prodavati dva puta jeftinije od Leda...LEDO VELIKO NE.dječak sa šibicama wrote: ↑09/06/2023 01:04 Ili Ledo, pa ne bi ga vise kupio da je zadnji, Macho 2 marke onaj jad od sladoleda, kupim 1000ml sladoleda za 3,5 iz drugog zamrzivaca
Ledo sto se mene tice, dabogda propali![]()
- nepass1
#12546 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Isto tako sta je po mom subjektivnom misljenju preskupo ne kupujem, osim osnovne zivotne namirnice kao hljeb i tako to.
Sladoled samo na snizenju, bio algida sumsko voce i jogurt 5,5KM u peniju. Cips sad u bingu umjesto 3.95, 2.45. banane po tri km nema sanse da kupim. Narucivanje hrane veoma veoma rijetko, mozda 2x mjesecno.
Od kad je plata bila prije 7-8 dana potrosio sam 100KM na gorivo i 130KM na kucne potrepstine (hrana-hemija).
Jos imam oko 150 u novcaniku od prosle plate, valjda razvucem do 18og
Eh sad koliko kvalitet zivota tu ispasta mada sa druge strane imam satisfakciju da ne kupujem preskupe stvari.
Sladoled samo na snizenju, bio algida sumsko voce i jogurt 5,5KM u peniju. Cips sad u bingu umjesto 3.95, 2.45. banane po tri km nema sanse da kupim. Narucivanje hrane veoma veoma rijetko, mozda 2x mjesecno.
Od kad je plata bila prije 7-8 dana potrosio sam 100KM na gorivo i 130KM na kucne potrepstine (hrana-hemija).
Jos imam oko 150 u novcaniku od prosle plate, valjda razvucem do 18og
Eh sad koliko kvalitet zivota tu ispasta mada sa druge strane imam satisfakciju da ne kupujem preskupe stvari.
-
NecuVise
#12547 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Za te sladolede sam se jučer baš iznenadio. Plazma sladoled na štapiću 2,5 KM a sjećam ga se prije dvije tri godine bio 1 KM 
-
Isaiah4110
#12548 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ledo, Podravka, Kras, Violeta, Meggle sampioni sto se tice pohlepe i dizanja cijena od prve sekunde, odmah vidjeli i iskoristili priliku...a jedna jogobella koja putuje iz Njemacke nekih 20 feninga poskupila...inace nema vise finog normalnog ukusnog milerama a cijene previsoke za tako opcenito bezvezan artikal...nekad prije par godina dukat 30% bio fin, ni on vise ne valja...roditelji imaju obicaj uzeti pa probam, uzas, koji god da uzmu uzas...a svjezi sirevi se ne mogu porediti sa zbregovim kojeg nema kod nas...svi su poceli fuseriti, cak i da su nize cijene artikli im ne valjaju...podravkin pekmez od sljiva i sipka nije kao nekad a cijena naravno skocila...pa sam oktrio Tanasica koji je super, samo nazalost nema od sljiva...
- Mate_Miso_Kovac
#12549 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Tuljevina Rio Mare, 3+1, 17 kermi u mene u bimgu... Onomad bila 11, pa je digli na 14 godinu unazad, sad 17... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12550 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Bas skupo
Nesto se treba uciniti...npr kupovati trend tunjevinu
Nesto se treba uciniti...npr kupovati trend tunjevinu