Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
omega369

#106451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

Point. wrote: 08/06/2023 09:58 Ma ja, hajmo se takmičiti čiji su gori
Ne. Nego onaj ko je gledao sta nam rade od drzave i slijepo podrzavao memice, hodzice, causevice, saje, delimustafice, skake, prevljake i ine NEMA PRVO da se javlja i komentarise druge.

Takvi su imali 30 godina da nesto kazu i..?
Sve smo vidjeli, hvala lijepo ali dosta je njih(k)ove
Student_u_Ostavci

#106452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Pa predsjednik NiPa je podržavao Memiće. Idi mu reci da nema pravo da se javlja sada :lol:
mirsek

#106453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

omega369 wrote: 08/06/2023 11:27
Point. wrote: 08/06/2023 09:58 Ma ja, hajmo se takmičiti čiji su gori
Ne. Nego onaj ko je gledao sta nam rade od drzave i slijepo podrzavao memice, hodzice, causevice, saje, delimustafice, skake, prevljake i ine NEMA PRVO da se javlja i komentarise druge.

Takvi su imali 30 godina da nesto kazu i..?
Sve smo vidjeli, hvala lijepo ali dosta je njih(k)ove
Imas pogresnu pretpostavku da je neko slijepo podrzavao Memiće i Skake ako kritikuje Isake i Kukiće.
Ili to samo koristite kao stit od bilo kakvog suocavanja sa istinom o uzasnoj kadrovskoj politici.
kakabanja213

#106454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 08/06/2023 10:37
kakabanja213 wrote: 08/06/2023 10:34
Ja cu takodjer opet za NS ali da glasaci razumiju da politika znaci bolne kompromise nisam siguran. Pa ni vodeci ljudi nisu to znali prije 8 mjeseci. Nazalost ja ne vidim buducnost NS u svojoj okolini. Znam bar 15 ljudi koji su takodjer bili glasaci na proslim izborima a na sljedecim nisam bas siguran.
Ja ću se složiti odmah ako mi neko kaže za koga će to glasati NS glasač koji je razočaran radi koalicije NS-a sa NiP-om i SDP-om.
Pa ostat ce kuci "jer su svi isti". Prica je jedni krali sa HDZ a ovi sad se prave mahniti dok HDZ krade. Jedni unistavali drzavu zajedno sa HdZ, drugi se prave mahniti dok HDZ unistava drzavu.
DaysleepeR

#106455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

kakabanja213 wrote: 08/06/2023 11:55
DaysleepeR wrote: 08/06/2023 10:37

Ja ću se složiti odmah ako mi neko kaže za koga će to glasati NS glasač koji je razočaran radi koalicije NS-a sa NiP-om i SDP-om.
Pa ostat ce kuci "jer su svi isti". Prica je jedni krali sa HDZ a ovi sad se prave mahniti dok HDZ krade. Jedni unistavali drzavu zajedno sa HdZ, drugi se prave mahniti dok HDZ unistava drzavu.
Uzalud se nadate, stvarno. Sad je evidentno da je taktika SDA botova obeshrabrivanje glasača za glasanje.
Samo nek svi ostanu kući, jer niko ništa ne valja, evo ostaćemo i mi, majke nam, wink wink.
dustaban

#106456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dustaban »

Zna li se kolko para treba da se preuzme vecinstvo vlasništvo nad RS om?
Mislim da je sad dobra prilika.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#106457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

dustaban wrote: 08/06/2023 12:06 Zna li se kolko para treba da se preuzme vecinstvo vlasništvo nad RS om?
Mislim da je sad dobra prilika.
Kako se preuzima vecinsko vlasnistvo? Ko sad ima vecinsko vlasnistvo nad rs?
kakabanja213

#106458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 08/06/2023 12:03
kakabanja213 wrote: 08/06/2023 11:55
Uzalud se nadate, stvarno. Sad je evidentno da je taktika SDA botova obeshrabrivanje glasača za glasanje.
Samo nek svi ostanu kući, jer niko ništa ne valja, evo ostaćemo i mi, majke nam, wink wink.
Ko se uzalud nada? Cemu se uzalud nada??? O cemu ti pricas??? Sta si ti??? Neki politicki komesar koji odredjuje ko jeste nesto i ko nije nesto. E pa moj placeni politicki komesaru ja ti kazem kakva je situacija medji ljudima koji su totalno anti SDA raspolozeni. E moj Djuro Corovicu ti si pickin dim kakvi su sad isplivali na povrsinu.
DaysleepeR

#106459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

kakabanja213 wrote: 08/06/2023 12:15
DaysleepeR wrote: 08/06/2023 12:03

Ko se uzalud nada? Cemu se uzalud nada??? O cemu ti pricas??? Sta si ti??? Neki politicki komesar koji odredjuje ko jeste nesto i ko nije nesto. E pa moj placeni politicki komesaru ja ti kazem kakva je situacija medji ljudima koji su totalno anti SDA raspolozeni. E moj Djuro Corovicu ti si pickin dim kakvi su sad isplivali na povrsinu.
Gospode bože. Ja ti kažem da NS glasači nisu toliko neodgovorni da ostanu kući. Biće isprovocirani količinom proljeva koji će ostali sipati po ekranima i portalima u predizbornoj.
skoronikako

#106460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skoronikako »

Svako treba glasati, pa makar i pogresno.

Neki dan gledam neki isjecak intervjua Sabine i pitanje je sta je razlika izmedju SDA i NS. Odgovor smijesan. Eto mi nismo isti, vidite meni iz SDA cestitaju, wtf?
kakabanja213

#106461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 08/06/2023 12:25
Gospode bože. Ja ti kažem da NS glasači nisu toliko neodgovorni da ostanu kući. Biće isprovocirani količinom proljeva koji će ostali sipati po ekranima i portalima u predizbornoj.
Cuj nisu neodgovorni. Upravo sam napisao da znam licno njih 15 koji vise nece. I raspravljam se sa njima. Ali kad ti vodeci ljudi misteriozno nestanu, a prije 8 mjeseci su pricali izmedju ostalog da nikada nece sa SDA, HDZ i SNSD, sta ocekivati od biraca? Da shvate, naglo, da je politika bolni kompromis.
kakabanja213

#106462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

skoronikako wrote: 08/06/2023 12:28 Svako treba glasati, pa makar i pogresno.

Neki dan gledam neki isjecak intervjua Sabine i pitanje je sta je razlika izmedju SDA i NS. Odgovor smijesan. Eto mi nismo isti, vidite meni iz SDA cestitaju, wtf?
Naravno, mi u principu stalno trebamo mijenjati, jer se kod nas stranke vrlo brzo naviknu na blagodete vlasti .
DaysleepeR

#106463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

kakabanja213 wrote: 08/06/2023 12:33

Cuj nisu neodgovorni. Upravo sam napisao da znam licno njih 15 koji vise nece. I raspravljam se sa njima. Ali kad ti vodeci ljudi misteriozno nestanu, a prije 8 mjeseci su pricali izmedju ostalog da nikada nece sa SDA, HDZ i SNSD, sta ocekivati od biraca? Da shvate, naglo, da je politika bolni kompromis.
15 ljudi su baš mjerilo.
Izvini.
Bloo
Globalna šefica

#106464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

DaysleepeR wrote: 08/06/2023 12:35
15 ljudi su baš mjerilo.
Izvini.
trecina glasacke baze NS, molim lepo. :D
kakabanja213

#106465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

DaysleepeR wrote: 08/06/2023 12:35
15 ljudi su baš mjerilo.
Izvini.
Nije mjerilo? Mi kao da smo osvojili 500.000 glasova pa hajde 15tak ljudi sta je to. Stvarno, nekada ne shvatam razmisljanja ljudi.
omega369

#106466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

Student_u_Ostavci wrote: 08/06/2023 11:45 Pa predsjednik NiPa je podržavao Memiće. Idi mu reci da nema pravo da se javlja sada :lol:
Ako je tako, onda ponistavamo izbore. Pa jel

Vi sa mulazahom, lendom i sultanijom, mi sa "konakovicem" pa da vidimo ko ce bolje proci :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#106467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

15 ljudi od kojih pola nije glasalo druga polovica nevazeci treca polovica sda cetvrta polovica glasivala za nes i df :lol: sve skupa levati

Zaboravit ce narod sve samo da se place povecaju i infrastruktura napravi imaju 4 godine
kakabanja213

#106468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Truba wrote: 08/06/2023 12:47 15 ljudi od kojih pola nije glasalo druga polovica nevazeci treca polovica sda cetvrta polovica glasivala za nes i df :lol: sve skupa levati

Zaboravit ce narod sve samo da se place povecaju i infrastruktura napravi imaju 4 godine
I ti si neki mudrac, izgleda. Neka vertikala koja zna ko je, kako je i za koga je ko glasao??
Povecanje standarda bi zaista natjerao narod da zaboravi bilo sta ali vec je proslo 8 mjeseci a standard je sve gori i gori.
Student_u_Ostavci

#106469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

omega369 wrote: 08/06/2023 12:44
Student_u_Ostavci wrote: 08/06/2023 11:45 Pa predsjednik NiPa je podržavao Memiće. Idi mu reci da nema pravo da se javlja sada :lol:
Ako je tako, onda ponistavamo izbore. Pa jel

Vi sa mulazahom, lendom i sultanijom, mi sa "konakovicem" pa da vidimo ko ce bolje proci :mrgreen:
Ja nisam hvalio Memiće nigdje i nikad. Vi sa Konakovićem jeste. Ne znam zašto bježite od te činjenice? :zzzz:

Ili ćete kao onaj iz Naše stranke sinoć da 'demantujete činjenice'. Evo, ja čekam. :izet:
Hakiz

#106470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

Neizlazak na izbore je odgovarao SDA dok je bio na vlasti.

U ovoj situaciji SDA ne odgovara da se ne izađe na izbore, jer neće moći skinuti trojku i vratiti se. To jeste, trojci odgovara da se ne izlazi na izbore, SDA odgovara da se izlazi.

Neizlazak na izbore uvijek odgovara onome ko je trenutno na vlasti, jer nastavlja vladati barem u tehničkom mandatu. Opziciji je neophodno da se izađe i glasa za nju, a protiv onih koji su trenutno na vlasti.

Jedina stranka trojke kojoj bi odgovaralo da se na izbore izađe je NS, zbog toga što ima manje glasova od SDP i NiP, pa da pokuša dobiti više glasova.

SDP i NiP ne odgovara da se na izbore izađe zato što bi to moglo vratiti SDA.
archi_a

#106471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Kako lEpe poruke šalju predstavnici entiteta fBiH

https://www.vijesti.ba/clanak/602196/po ... -fbih-i-rs
Vojin Mijatović ističe da je sjednica dvije entitetske vlade korisna i neophodna praksa koja bi trebala biti uspostavljena i ubuduće jer se time daje novi moment funkcioniranju ove razine vlasti u BiH.
U isto vrijeme u beogradu govori šef predstavništva rs-a u srbiji Mlađen Cicović, dakle predstavnik ove vlasti sa kojom se "Sarajevo" sastaje.

https://www.vijesti.ba/clanak/602200/tr ... -sve-blize
Cicović je rekao da je političko Sarajevo opredijeljeno za trajno tutorstvo Zapada i da su stranci za četvrt vijeka pravnim nasiljem učinili da vlast u FBiH postane zavisna o stranoj sili. Ukoliko političko Sarajevo i FBiH ne shvate značaj dekolonizacije, samoopredjeljenje Republike Srpske biti sve bliže ostvarenju.
U trenutku kada PIC šalje poruku: "UO PIC-a se suglasio da se BiH i dalje suočava s krupnim izazovima, uključujući i secesionističke prijetnje vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i napore kojima se podrivaju država i njezine institucije.", oni se pokupe kao djeca na izlet i odu direktno u jazbinu da održe sjednicu. Ne u Sarajevu, ne u Mostaru, ne u Tuzli, već baš za prvu sjednicu odu u jazbinu, kao što su i do sada išli na sastanke i pošalju poruku:" ma sve je u redu, nisu u rs-u tako mislili. Oni su dobri momci". Kako lEpe poruke.

Al kad vidiš ko nas predstavlja, tačno znaš da će biti sve u redu.
Jer, razgovarati se mora, al pod njihovim uslovima. :-)

Image
Okanooooooooo :pisnuo:
GG_1231

#106472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

Alfonso97 wrote: 08/06/2023 10:20 NS ce najvise izgubiti na narednim izborima, nije im trebalo da se stope sa Niksicem i Dinom nikako

Imaju najosetljiviju kategoriju glasaca, to je raja koja ne voli ni Dino ni Bakria ni Niksica

Al ova sutnja, smutnja i podrska svemu onome protiv cega su bili ce ih rasturiti do temelja!

....
Last edited by GG_1231 on 14/06/2023 03:22, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#106473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

SDA se pocela brinuti o drzavi i narodu kad su izgubili vlast, a sad kao kritikuju trojku radi odluka. :lol:

Triedeset godina sa ovim istim Dodikom, Covicem u vlasti i nisu qurcem pomakli za bosnjake a kamoli drzavu.
saale

#106474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saale »

Znaci ovako, dva kljucna glasa da bi parlamentarna vecina uopste postojala dolaze od Elzine Piric i Arnela Isaka

Cjena je bila Rudnik u Banovicima za sefa Kukica i Ministarstvo unutrasnjih poslova za Tatu Isaka

Niksic, Konakovic i Forto su se pokazali kao totalni lazljivci! Sva prica o meritokratiji, o strucnosti, pismenim mladim ljudima kojima ce se dati sansa je bila LAZ, i to se pokazuje svaki dan!

Zakona u parlamentu nema, parlament ne radi mjesecima a sada ce HDZ dati i Ustavnog sudiju( bez dana rada u sudu i tuzilistvu)!

Ali proci ce i ovaj mandat....
svi u napad

#106475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by svi u napad »

Ima li gosp. Njiva nekog savjetnika? Ima li neko od tih mamlaza u njegovoj vladi da zna protokol? Ima li iko da zna nadleznosti vlade Federacije i drzave? Kako su glupi i politicki nezreli. Kako ih Srbadija presvlaci i uvlaci u svoje igrice. Naravno da treba razgovarati i raditi na poboljsanju standarda i uslova zivota gradjana ali gospodo vi sjedite ispod grba RS a nigdje zastave BiH. Gospodo vi raspravljate o Trgovskoj Gori za koju je nadlezna drzava BiH a ne entiteti. Je li iko od vas polupismenih i gladnih vlasti i para zna da vi na taj nacin dejete legitimitet RS i potvrdjujete njihovo tumacenje da smo mi zajednica dva entiteta. Zasto gospoda nisu usvojili Zakon o granici? Zasto sastanak nije odrzana u distriktu Brcko jer i oni su dio "zajednice".
Dakle vi stalno nesto dajete i relaksirate a nista niste dobili i nista nije uradjeno do sada. Dapace Njiva koji je tvrdio da ce poresku upravu dobiti SDP je tu istu dao Dodiku sa obrazlozenjem da to pripada Srbima. Na taj nacin je prihvatio tvrdnju Dodika da je SDP bosnjacka partija. Pa mamlaze tvoj podpredsjednik je Srbin iz Banaja Luke i moga si ga tamo uhljebiti no ti si znao da to nece proci pa si mu dao mjesto ministra u Federaciji. Boze za koga sam ja glasao.
Locked