Ukrajina
- agent_zero
#166551 Re: Ukrajina
Slava Azovu, slava herojima:
-
sumirprimus
-
lajkujMe
-
Bossona
#166554 Re: Ukrajina
Na kakvim drogama je ovaj Putlerov ublehaš pa ovako halucinira ??"'Specijalne jrdinice Akhmat' " su velike snage koje mogu dosegnuti Njemačku"
"Specijalne jedinice Akhmat, se sastoje od tri divizije, velika su sila koja je u stanju zauzeti Poljsku, Francusku i doći do Njemačke. I to će se dogoditi u bliskoj budućnosti ako protivnici ne promijene svoju taktiku" - rekao je šef čečenske republike Ramzan Kadirov .
-
sumirprimus
#166555 Re: Ukrajina
"Russia is responsible for the destruction of the Kakhovska HPP in the Kherson region" — the White House
-
Honda Rajvosa
#166556 Re: Ukrajina
malo im geografija nije bolja strana. kaze zauzeti poljsku francusku i doci do njemacke... pa dragi ceceni na karti svijeta ide poljska - njemacka pa francuska.... ccccc....Bossona wrote: ↑08/06/2023 09:29
Na kakvim drogama je ovaj Putlerov ublehaš pa ovako halucinira ??"'Specijalne jrdinice Akhmat' " su velike snage koje mogu dosegnuti Njemačku"
"Specijalne jedinice Akhmat, se sastoje od tri divizije, velika su sila koja je u stanju zauzeti Poljsku, Francusku i doći do Njemačke. I to će se dogoditi u bliskoj budućnosti ako protivnici ne promijene svoju taktiku" - rekao je šef čečenske republike Ramzan Kadirov .![]()
-
Dimu1927
#166557 Re: Ukrajina
mozda su okrenuli kartu naopako 
- drug_profi
#166558 Re: Ukrajina
Ja sam jedan od onih sto vise vole pse od ljudi.
Mozda zato sto su prvi uvijek iskreni, a drugi uglavnom licemjerni.
- agent_zero
#166559 Re: Ukrajina
E jadničedrug_profi wrote: ↑08/06/2023 09:47 Ja sam jedan od onih sto vise vole pse od ljudi.
SpoilerShow
Srećom, sve se dobro završilo.
-
Dimu1927
#166560 Re: Ukrajina
nema vise brana nizvodno, kahovka je zadnja. Imaju brane druge ali uzvodno prema dnjipru kijevu...apsidejzi wrote: ↑07/06/2023 19:15 OK, rusi su sada kupili 2 sedmice dok se sva voda prebaci u more i vjerovatno jos mjesec dana nakon toga dok zemlja isusi. Sad smo se vratili na nivo iz Aprila. Ponovo imamo mocvarno tlo na jugu i bice tako do kraja Jula. Rijeka je trenutno siroka 5 kilometara i nemoguce ju je preci neopazen. Juzni front je zatvoren. Ono sto je dodatno zabrinjavajuce jeste da kompletna brana nije unistena i da ce u njoj ostati jos mnogo vode. Ovo samo istice onaj dio dokle je unistena. Vjerovatno se moze ocekivati jos eksplozija nakon dvije sedmice. Ja licno mislim da rusi nisu htjeli ovoliko rasturit brane. Prije ce biti da im se "omaklo" pa se odvalio veci neplanirani komad. Vjerovatno su htjeli napraviti manju eksploziju da potope ostrva kod Hersona, ali sada i sebe zajebali pa potopili dosta rovova i oruzja koje se ne moze spasiti. Ja vjerujem da su planirali srusiti citavu branu u konacnici ali u mnogo vise koraka nego sto se sada dogodilo. Dalje, ovo nije jedina brana. Ima ih jos par nizvodno ali su manje. Plan je najvjerovatnije bio da ostrva na jugu drze potopljenim duzi vremenski period. No jedno je plan, drugo je realnost.
No ovo ima i jednu pozitivnu dimenziju u sebi. RUsi ocito misle da ne mogu sacuvati tu teritoriju. Ovo im je nacin da kupe malo vremena i nadaju se da ce nekako izdrzati do kasne jeseni dok ponovo sve ne zaledi ili se ne pretvori u mocvaru. Ocito su i Krim halalili jer tu vise nema zivota. Oni idu na igru iscrpljivanja.
- deer_hunter
#166561 Re: Ukrajina
Doplovit ce na krstarici Moskva i iskrcati se u Normandiji. Znak za sveobuhvatni napad ce biti meketanje koze kad joj ga Kadirov pristaviHonda Rajvosa wrote: ↑08/06/2023 09:35malo im geografija nije bolja strana. kaze zauzeti poljsku francusku i doci do njemacke... pa dragi ceceni na karti svijeta ide poljska - njemacka pa francuska.... ccccc....
-
furlan
#166562 Re: Ukrajina
I ti si pravi trećeligaš. Jedan krak ide za Poljsku, a drugi preko Mađarske, Slovenije i Italije(ove sve pregaze ko plitak potok) ulaze u Francusku, a onda Švabe u kotliću.Logicno.Honda Rajvosa wrote: ↑08/06/2023 09:35malo im geografija nije bolja strana. kaze zauzeti poljsku francusku i doci do njemacke... pa dragi ceceni na karti svijeta ide poljska - njemacka pa francuska.... ccccc....
-
Crvene_brigade
#166564 Re: Ukrajina
Nešto je veliko bubnuto...
-
Crvene_brigade
#166565 Re: Ukrajina
Predsjednik i vrhovni komandant u Hersonu...
-
statixx
#166566 Re: Ukrajina
Orci kazu da je pocelo.
- studiorum_tuzlaensis
#166567 Re: Ukrajina
Krenulo je minimalno prije 48h jer OPERATIVNA TISINA je u toku.
U narednim danima obratiti pažnju na linije sjeverno od Bakhmuta i Soledara, cesta T1302 područje Vesele-Bilohorivka. Ovdje bi moglo pući i otvoriti put prema Popasni sa sjevera.
Dok sa juga trenutno ZSU je vjerovatno već u Klischiivci jurisa prema Opytne i sjeverno od mjesta Zaitseve . Ako uzmu petlju M03/M06 i južno od Bakhmuta, imamo okružen Bakhmut...
Smrdi mi ovaj Prigozhin pravo jer se povuko neki dan, da nije kakav ubačeni element
Kad uzmu putne komunikacije, onda tek mogu i razmisljati o daljim pravcima.

U narednim danima obratiti pažnju na linije sjeverno od Bakhmuta i Soledara, cesta T1302 područje Vesele-Bilohorivka. Ovdje bi moglo pući i otvoriti put prema Popasni sa sjevera.
Dok sa juga trenutno ZSU je vjerovatno već u Klischiivci jurisa prema Opytne i sjeverno od mjesta Zaitseve . Ako uzmu petlju M03/M06 i južno od Bakhmuta, imamo okružen Bakhmut...
Smrdi mi ovaj Prigozhin pravo jer se povuko neki dan, da nije kakav ubačeni element
Kad uzmu putne komunikacije, onda tek mogu i razmisljati o daljim pravcima.
-
statixx
#166568 Re: Ukrajina
Bakhmutski front vise obecava, ovo na jugu ce ici teze, puno je linija odbrane.
- astala_vistala
#166569 Re: Ukrajina
Izgleda da je all in pa gdje prođe.
- drug_profi
#166570 Re: Ukrajina
Znači krenuli Leopardi negdje?
Ima li Challengera na vidiku? Bradleya? CV90?
Kad to vidim, onda ja all in.
Ima li Challengera na vidiku? Bradleya? CV90?
Kad to vidim, onda ja all in.
-
Crvene_brigade
#166571 Re: Ukrajina
Iako vlada tišina sa ukrajinske strane, imam osjećaj da je negdje dobro probijena linija. Slava herojima
- SanskiBiser
#166572 Re: Ukrajina
Ukrajinski rat, 8. lipnja 2023.: Rusko more laži
Sarkastosaurus-Tom Cooper
8. lipnja 2023
Pozdrav svima!
Danas sam 'malo ljut', pa da prijeđem odmah na 'točku 1'.
Neki Tsarev - Ukrajinac s IQ-om mojih bokserica koji je još 2015. pobjegao u Rusiju - dosjetio se kako na Telegramu objaviti nešto vrlo zanimljivo:
Ono što ovdje vidimo su presjeci:
- Gore: preljev brane Kakhovka
- Središte: Berma/brana brane Kakhovka
- Dolje: zgrada Turbine.
Radi lakšeg prepoznavanja 'poboljšali' smo betonske dijelove preljeva i turbinske zgrade:
Siva: beton
Plava voda.
Sada, kada provjeravamo fotografije i video zapise katastrofe koju je izazvala Rusija 6. lipnja (i od tada, onda je ovo sve osim 'gotovo'), možemo vidjeti:
- Nešto oko 150+ metara Preljeva, otprilike polovica je 'polomljeno'. Nestalo je:
- Ali, prije svega, gotovo cijela Turbinska zgrada je nestala. Zidovi i krovovi zgrade Turbine mogu se vidjeti kao 'zabijeni u temelj'. Kao rezultat toga, voda – štoviše: najveće, najmasovnije probijanje brane – prelijeva se PREKO temelja.
To znači da su stotine kilograma eksploziva morale biti upotrijebljene da se uništi temelj s turbinama - baš kako su se još u prosincu hvalila ova dva pijana ruska retarda - da su se zidovi i krov Turbinske zgrade zabili U temelj -
- koji je sada potpuno potopljen vodenim masama koje se kreću preko njegovih ruševina:
Fizički je to 'izvana' nemoguće izvesti. To ne može 'HIMARS' (koji bi, BTW, ostavio trag 'kratera' od kojih se niti jedan ne vidi ni na jednom videu brane od katastrofe), a još manje 'borbeni ronioci' - kako objašnjavaju Rusi. Razlog: ni HIMARS ni 'borbeni ronioci' nisu mogli donijeti dovoljno eksploziva i smjestiti ga unutar turbina, kako bi se srušio TEMELJ Turbinske zgrade.
….osim, naravno, ignoriranja svih fizikalnih zakona – točno onako kako Pudding, Keystone policajci u Moskvi, cijela Putinova PRBS-mašinerija i svi mogući obožavatelji Puddinga na društvenim mrežama (svi se kunu da su 'suprotstavljanje zapadnim lažima') rade, i to sa svakim svojim izvješćem, objavom i objavom.
Iznad svega: ovakvu štetu ne može izazvati 'jedan udarac' u 02.20 sati po lokalnom vremenu, kako su opisali preživjeli koji žive uz branu.
Dapače, produljenje štete razbija čak i priče onih nekoliko Rusa koji objašnjavaju nešto poput 'htjeli smo ga samo malo oštetiti'.
Nešto slično vrijedi i za pretpostavke prema kojima je 'brana ranije bila oštećena, pa se sada samo srušila' - u dvije sasvim različite dionice, i to tako masovno, odjednom?
….idi i sačuvaj to za sljedeći film znanstvene fantastike….
Ukratko, ono što možemo vidjeti na različitim fotografijama i videima jasno pokazuje da su sve moguće 'ruske verzije' ove priče LAŽI. MORE LAŽI.
Ceterum censeo Russian armis esse extermino.
(Moj pokojni profesor latinskog može ispričati sve moguće gramatičke pogreške: prošlo je 30+ godina od mojih zadnjih lekcija tog jezika.)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- SanskiBiser
#166574 Re: Ukrajina
Šojgu i Gerasimov uzvraćaju udarac Prigožinu u medijima. Zapovjednik 72. brigade ruskih oružanih snaga Roman Venevityn, kojeg su nedavno zarobili "wagnerovci", vjerojatno je pušten iz zarobljeništva i sada s lista papira čita nove video apele u kojima optužuje "wagnerovce". “ za krađu vojne opreme ruskih oružanih snaga, za otmicu vojnog osoblja i njihovo korištenje kao roblje, za silovanje ruske vojske, nakon čega su počinili samoubojstvo.
Zanimljivo je da je ruska vojska odlučila medijski igrati protiv Prigožina iz pozicije žrtve koja ne može ništa protiv plaćenika koji se obučavaju u vojnim bazama GRU-a. Izgleda kao zaoštravanje odnosa između kula Kremlja.
- Ironmen
#166575 Re: Ukrajina
Napad traje vec vise od 48h na dijelu Zaporozja, ima dosta materijala koji prikazuju nekoliko Leo 1 tenkova i francuskih par AMX 10..
Problem je sto su rusi uspjeli gusto minirati podrucje i djeluju sa artiljerijom i avijacijom na sirem podrucju, ukrajinci imaju za sada velike gubitke ali pravi intezitet napada ako je vec krenula akcija idu danas i sutra na ovom djelu ratista.