Matt Walsh - All About

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
qlface

#1 Matt Walsh - All About

Post by qlface »

Kolumnist The Daily Wire-a za kog mislim da će postati novi Jordan Peterson za par godina, i imati otprilike isti broj, omjer i ideološku pripadnost obožavatelja i hejtera. Jedan od najistaknutijih zapadnih kritičara woke kulture, trans pokreta i autor po današnjim standardima izuzetno kontroverznog dokumentarca "What is a Woman?".

Za one koji su čuli za njega, kakva su mišljenja? Sada već ima dovoljno viralnog materijala da bi se mogla razviti diskusija o njemu i njegovim ubjeđenjima.
MUNAFIK

#2 Re: Matt Walsh - All About

Post by MUNAFIK »

qlface wrote: 07/03/2023 23:07 Kolumnist The Daily Wire-a za kog mislim da će postati novi Jordan Peterson za par godina, i imati otprilike isti broj, omjer i ideološku pripadnost obožavatelja i hejtera. Jedan od najistaknutijih zapadnih kritičara woke kulture, trans pokreta i autor po današnjim standardima izuzetno kontroverznog dokumentarca "What is a Woman?".

Za one koji su čuli za njega, kakva su mišljenja? Sada već ima dovoljno viralnog materijala da bi se mogla razviti diskusija o njemu i njegovim ubjeđenjima.

Samo COBRA TATE :izet:
General War

#3 Re: Matt Walsh - All About

Post by General War »

Trebalo bi napraviti jedinstvenu temu gdje se moze objedinit MW, i AT, i JP...jer ovako za svakog postoji tema a u osnovi brane jednu tezu-tradicionalizam, koju i ja podrzavam, i prilicno sam promjenio stav nakon svega sto se dogadja zadnjih nekoliko godina---gdje se samo strane promjenile a nije niko dobio jednakost.
drugodtvogdruga

#4 Re: Matt Walsh - All About

Post by drugodtvogdruga »

Sluso sam podcast kad je gostovao na Joe Rogan Experience-u i bio je interesantan.

Gledo sam trailler za dokumentarac njegov i izgleda dobar pravo ali daily wire je na pretplatu i mogu ga fafat. Ben Shapiro je nekad entertaining ali misli da je jaci od netflixa. Fool please.

Ispitivali su Walsha nesto u vezi nekog 'bill-a' kojeg neki zele da plasiraju, gdje zele zabraniti klinikama da legalno mogu kidat jaja, cice i tako dalje, djeci ispod 18 godina.

Isto tako zele zabraniti da se djeci ispod 18 daju inekcije za blokiranje hormona i slicnih woke pizdarija i horor trendova...
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#5 Re: Matt Walsh - All About

Post by W0rM »

Film "What is a woman" je dobar, ima nekih drugih kontraverznih i radikalnih stajališta ako mu budeš gledao yt kanal koji nisu u vezi transosobe. Jordan Peterson je daleko jos ispred Matta, iako mi se i JP malo zgadio jer je bio mlak dok je pricao s onim cionistom Nataniahuom, nije se usudio da mu nešto vele kontrira nije je imao oštar jezik kao što inače ima.
qlface

#6 Re: Matt Walsh - All About

Post by qlface »

W0rM wrote: 12/03/2023 10:46 Film "What is a woman" je dobar, ima nekih drugih kontraverznih i radikalnih stajališta ako mu budeš gledao yt kanal koji nisu u vezi transosobe. Jordan Peterson je daleko jos ispred Matta, iako mi se i JP malo zgadio jer je bio mlak dok je pricao s onim cionistom Nataniahuom, nije se usudio da mu nešto vele kontrira nije je imao oštar jezik kao što inače ima.
Meni Peterson djeluje totalno pogubljeno još otkad mu je kćer ostavila svog muža da bi se provodila sa Tate-om. Mislim da je lik tada upao u neku dilemu da li treba da bude uzor mladim ljudima ako ne može svoju kćer da odgoji.

Ovaj Walsh mi je nedavno iskočio na Youtubeu, i iako sam ranije čuo za ovaj dokumentac, nisam imao priliku da ga čujem dok ovaj video nisam pogledao. Jako interesantna i smislena odbrana svoje "drskosti".

W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#7 Re: Matt Walsh - All About

Post by W0rM »

qlface wrote: 12/03/2023 13:15

Meni Peterson djeluje totalno pogubljeno još otkad mu je kćer ostavila svog muža da bi se provodila sa Tate-om. Mislim da je lik tada upao u neku dilemu da li treba da bude uzor mladim ljudima ako ne može svoju kćer da odgoji.

Ovaj Walsh mi je nedavno iskočio na Youtubeu, i iako sam ranije čuo za ovaj dokumentac, nisam imao priliku da ga čujem dok ovaj video nisam pogledao. Jako interesantna i smislena odbrana svoje "drskosti".

To za kcer mu nisam znao, pogledam, Tate se ogradjuje od bilo kakve interakcije s njom, rekavsi samo da je ona "fina osoba". Walsh, po mom skromnom misljenu se vodi onom "sve kako ja ne mislim je pogresno". Opet kazem, dokumentarac "waht is a woman" je za 10 ako ne i jedan od mus see dokumentaraca ovog stoljeca, koji pokazuje kakve sve ideje trenutno zapadno pogotov americko drustvo izvozi.
qlface

#8 Re: Matt Walsh - All About

Post by qlface »

"What is a woman" je nedavno postavljen na Twitter (mediji ovo naravno ignorišu u svetom mjesecu svoje sekte).

RefPus

#9 Re: Matt Walsh - All About

Post by RefPus »

Ja nisam baš dosad uspio pohvatati ko su zapravo ti ljudi i zašto je njihovo mišljenje uopće relevantno? Ne govorim o ovom dokumentarcu, nisam ga ni pogledao niti ću ga pogledati, samo iz jednog razloga - nije tematika koja me privlači. Otvorio sam mu Youtube kanal, komentariše žene, filmove, političare, sportaše, tiktokere, youtubere, recepte, popravke cijevi, nekakve woke pokrete, još kao i svaki dobri "autor" poručuje kako ga neće uplašiti ti neki što su mu odmah tu iza leđa, čekaju da ga uguše valjda ili šta.
auspuhc

#10 Re: Matt Walsh - All About

Post by auspuhc »

qlface wrote: 12/03/2023 13:15
W0rM wrote: 12/03/2023 10:46 Film "What is a woman" je dobar, ima nekih drugih kontraverznih i radikalnih stajališta ako mu budeš gledao yt kanal koji nisu u vezi transosobe. Jordan Peterson je daleko jos ispred Matta, iako mi se i JP malo zgadio jer je bio mlak dok je pricao s onim cionistom Nataniahuom, nije se usudio da mu nešto vele kontrira nije je imao oštar jezik kao što inače ima.
Neke zene se jednostavno rode da budu kurave i da si najbolji roditelj na svijetu tu nema pomoci. Ne treba sebe da krivi.
A_A_AKCIJA

#11 Re: Matt Walsh - All About

Post by A_A_AKCIJA »

Čuo sam za njega, bukvalno prije par dana.

Pogledao film, koji je briljantan. Nije bez razloga rekalmiran kao najgledaniji film svih vremena. Mislim da je to malo nategnuto, ali oko 200 miliona pregleda je dovoljan argument da se pogleda.

Za Walsha mogu reći da je ovu temu LGBT propagande prekucao. Film i ostali nastupi na temu su ono što treba osobama koje su protiv te ideologije.
Bez mržnje, bilo koje vrste, hladna argumentacija i raspakivanje istorijskih iluzija.

Ovo ostalo, mi se ne sviđa. Promocija Tuckera Carlsona i ostale teme poput vanzemaljaca su nešto što mu samo može narušiti ugled i odvratiti mnoge od njegovih uradaka.

Nadam se da će to uskoro shvatiti i samo se držati onoga u čemu je dokazano dobar.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: Matt Walsh - All About

Post by Truba »

nikad čuo za njega
ali vidim facom mi poznat
garant sam neke klipove gledao

čini mi se da je on odbio uvjete youtubea oko monetiranja zbog dilana bud light i njegove transformacije ka zeni
A_A_AKCIJA

#13 Re: Matt Walsh - All About

Post by A_A_AKCIJA »

Truba wrote: 07/06/2023 11:59 nikad čuo za njega
ali vidim facom mi poznat
garant sam neke klipove gledao

čini mi se da je on odbio uvjete youtubea oko monetiranja zbog dilana bud light i njegove transformacije ka zeni
Vjerujem da jeste, jer se ta reklama u kadi za bud light spominje na njegovom Twitter profilu više puta, tako da moguće da si upravu.
video

#14 Re: Matt Walsh - All About

Post by video »

Potaknut temom pogledah dokumentarac i smatram da je odlican :thumbup:
Puno pitanja i odgovora a u sustini vidis gdje je civilizacija/zapad na spram nas u BiH. Cime se oni bave a cime mi.
A_A_AKCIJA

#15 Re: Matt Walsh - All About

Post by A_A_AKCIJA »

video wrote: 07/06/2023 16:37 Potaknut temom pogledah dokumentarac i smatram da je odlican :thumbup:
Puno pitanja i odgovora a u sustini vidis gdje je civilizacija/zapad na spram nas u BiH. Cime se oni bave a cime mi.
A to je tek tema koja zabrinjava.

U suštini, najviše me sikira to što ne pripadam niti jednom od tih dominantnih blokova, koji kroje sudbinu svijeta. Šta ću kad sam eklektik :D

U USA imaš woke pokret, koji je od plemenitih ideja napravio smijuriju i perverziju, suprotnost samom sebi. Okrenuli su priču slobode i prava u pravcu protiv kojeg su se borili. Trenutno ne postoji prihvatljiva kritika njihovih ideja, a da ne budu odbačene kao fašizam i cancelovane. Ako je država u pitanju, onda kritika znači uskraćivanje fondova za istraživanje suprotno od mainstreama, preko kažnjavanja roditelja u školama jer ne slijede LGBT agendu, do otkaza na poslovima i deportacija iz država. Čuveni slučaj žene koja je dobila otkaz jer nije htjela uraditi depilaciju bikini zone trans "žene" odnosno perverznjaka koji je došao i izvalio kobaju ženi da ga depilira ili gay para koji je tužbama uništio život religioznoj babi koja je pravila svadbene torte, a njih je odbila zbog vjerskih osjećanja.

Sa druge strane, imaš konzervativce, koji su često zatucani antivaxeri, koji podržavaju Ruse, protive se medicinski opravdanim abortusima, uz to su često islamofobi, ne jebu prava radnika nikako, ali su trenutno jedini glas protiv LGBT ideologije.

Tačno čovjek da plače nad ponuđenim izborom :-)
madner

#16 Re: Matt Walsh - All About

Post by madner »

To je jer ekstremi sa obje strane kroje politiku u USA. Vecina ljudi je protiv woke sranja i kod demokrata. Ali isto tako je i vecina za strozije kontrole oruzja.

Ali politicka koalicija ima cijenu.

Plus uzas sa coronom koji je sredinu polarizovao.
Tvrtko II Kotromanić

#17 Re: Matt Walsh - All About

Post by Tvrtko II Kotromanić »

A_A_AKCIJA wrote: 07/06/2023 17:08
video wrote: 07/06/2023 16:37 Potaknut temom pogledah dokumentarac i smatram da je odlican :thumbup:
A to je tek tema koja zabrinjava.

U suštini, najviše me sikira to što ne pripadam niti jednom od tih dominantnih blokova, koji kroje sudbinu svijeta. Šta ću kad sam eklektik :D

U USA imaš woke pokret, koji je od plemenitih ideja napravio smijuriju i perverziju, suprotnost samom sebi. Okrenuli su priču slobode i prava u pravcu protiv kojeg su se borili. Trenutno ne postoji prihvatljiva kritika njihovih ideja, a da ne budu odbačene kao fašizam i cancelovane. Ako je država u pitanju, onda kritika znači uskraćivanje fondova za istraživanje suprotno od mainstreama, preko kažnjavanja roditelja u školama jer ne slijede LGBT agendu, do otkaza na poslovima i deportacija iz država. Čuveni slučaj žene koja je dobila otkaz jer nije htjela uraditi depilaciju bikini zone trans "žene" odnosno perverznjaka koji je došao i izvalio kobaju ženi da ga depilira ili gay para koji je tužbama uništio život religioznoj babi koja je pravila svadbene torte, a njih je odbila zbog vjerskih osjećanja.

Sa druge strane, imaš konzervativce, koji su često zatucani antivaxeri, koji podržavaju Ruse, protive se medicinski opravdanim abortusima, uz to su često islamofobi, ne jebu prava radnika nikako, ali su trenutno jedini glas protiv LGBT ideologije.

Tačno čovjek da plače nad ponuđenim izborom :-)
:thumbup:
Sanjarko

#18 Re: Matt Walsh - All About

Post by Sanjarko »

drugodtvogdruga wrote: 11/03/2023 09:05 Sluso sam podcast kad je gostovao na Joe Rogan Experience-u i bio je interesantan.

Gledo sam trailler za dokumentarac njegov i izgleda dobar pravo ali daily wire je na pretplatu i mogu ga fafat. Ben Shapiro je nekad entertaining ali misli da je jaci od netflixa. Fool please.

Ispitivali su Walsha nesto u vezi nekog 'bill-a' kojeg neki zele da plasiraju, gdje zele zabraniti klinikama da legalno mogu kidat jaja, cice i tako dalje, djeci ispod 18 godina.

Isto tako zele zabraniti da se djeci ispod 18 daju inekcije za blokiranje hormona i slicnih woke pizdarija i horor trendova...
XX XY XX? XX??..... :?
Post Reply