Isto to pitanje mozes postaviti dijaspori Hrvatske, Srbije, Grcke, Italije, Irske i da dalje ne nabrajam. Svaka normalna drzava se itekako brine o svojoj dijaspori iz vise razloga. Evo jedno pitanje za tebe da li bi Hrvatska uspijela da uradi sve oko svoje nezavisnosti da nije bilo ovih mojih usjeda 20 hiljada km daleko. Dok su lokalni se kleli u Sabana oni su isli da ginu za istu Hrvatsku i na kraju je dobise onakvu kakvu su zelili komunizam free. Znam covjeka koji je prodao svoju kuciu 91 za 300 milja dolara i otislo u domovinu. Ja cu se uvijek brinuti za svoju domovinu u principu dok disem bice to tako, pomocu cu koliko mogu a da dijasporu zaista boli racku za domovinom kao sto ne boli bilo bi puno vise glasova na izborima iz dijaspore a ne samo 70 bijednih milja. Evo prijedloga fino doneste zakon o oporezivanju slanja novca familijama i rodbini iz dijasporu u Bosnu recimo 20% i problem rijesen. Pare ce dolaziti naravno u obliku zive love, u medjuvremenu nece vise biti provizije od slanja para i guess what mnogi ce ostati bez stolice u bankama i postama. Isto tako prijedlog naplacujte extra 500km po glavi na ulasku u Bosnu kad dolazimo da obidjemo svoje najmilije i eto love do vrha.
Imate vlast idemo navalite na mrsku dijasporu svim silama samo junacki onako kako ste jurisali 92.