Taxi Njemacka
- mirota
#1 Taxi Njemacka
Pozdrav svima, idem uskoro na par dana u Njemacku, mjesto gdje sam smjesten je bez gradskog prevoza, pa bi morao taxi koristiti, u jednom pravcu oko 30 km, par puta sigurno..ima li neka aplikacija za Njemacku za narucivanje voznje ili sta ? hvala

-
mali_balon
#2 Re: Taxi Njemacka
Dzes to radit....imal uber...kako nema kakav bus...mora bit nesta
- mirota
#3 Re: Taxi Njemacka
a nesto gledao na google maps, ovo neko selo na 20 km od Bona, ne djeluje da ima prevoza..cekam da gazda smjestaja javi ima li sta ? ajd od aerodroma cu jamiti taxi do smjestaja, ali moram 3x ici do Kelna i vracati se...ima nas 4 druga pa i da podijelimo troskove taxija jebaji gamali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:06Dzes to radit....imal uber...kako nema kakav bus...mora bit nesta
- problemnatravunu
#4 Re: Taxi Njemacka
Ma mora biti kakav bus... koje je selo tačno?
- GAU8
#5 Re: Taxi Njemacka
Na tu udaljenost skoro da se više isplati rentati auto nego taxi.
Mada ne mogu zamisliti da nema baš apsolutno ništa, makar da te dobaci malo bliže pa da se onda snalazis... Gdje je to uopće?
-
mali_balon
#6 Re: Taxi Njemacka
E jbga ako taj dio nije uvezan onda ne znam sta da ti kazem...bon, keln, diseldorf, dortmund, neus,wupertal..haman sve jedan grad....mora bit prevoza...ima i kod njih ovih kombi prevoznika....npr od nekog sela ili ulice do prvog busa ili voza....samo cete za taksi radit...isplativije vam je kako jeftino auto kupit...mirota wrote: ↑07/06/2023 07:08a nesto gledao na google maps, ovo neko selo na 20 km od Bona, ne djeluje da ima prevoza..cekam da gazda smjestaja javi ima li sta ? ajd od aerodroma cu jamiti taxi do smjestaja, ali moram 3x ici do Kelna i vracati se...ima nas 4 druga pa i da podijelimo troskove taxija jebaji gamali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:06
Dzes to radit....imal uber...kako nema kakav bus...mora bit nesta
- muha_sa
#7 Re: Taxi Njemacka
Idi svojim autom--al se radara pazi i reci curi da te ne zove prije neg se javiš sa nekog odmorišta
- mirota
#8 Re: Taxi Njemacka
https://www.google.com/maps/place/Kotte ... ?entry=ttu
- mirota
#9 Re: Taxi Njemacka
-
mali_balon
#10 Re: Taxi Njemacka
Pa eto ti 100m od pribadace na hauptsttasse imas autobusku stanicu.....imas i u auf dem ecker ulici neku bus stanicu
- mirota
#11 Re: Taxi Njemacka
ali obicno kad ukucam prevoz od mjesta gdje jesam do grada u koji idem na google maps izbaci mi opciju kako gradskim prevozom, a ovde mi napise idi autom do Bonna pa se vataj voza..???? npr u Rimu je to savrseno radilomali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:18Pa eto ti 100m od pribadace na hauptsttasse imas autobusku stanicu
- mirota
#12 Re: Taxi Njemacka
hvala, bas cu istraziti onda...taxi nadam se otpada..i cudilo me da nema, pa njihova sela su ko nasi gradovi sa prevozom pokrivenimali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:18Pa eto ti 100m od pribadace na hauptsttasse imas autobusku stanicu.....imas i u auf dem ecker ulici neku bus stanicu
-
mali_balon
#13 Re: Taxi Njemacka
Odaberi opciju gradski prevoz pa filtriraj tj izbaci auto iz filtera....malo drkaj filtere sto bi se reklo....mora bit prevoz samo je pitanje koliko cestomirota wrote: ↑07/06/2023 07:19ali obicno kad ukucam prevoz od mjesta gdje jesam do grada u koji idem na google maps izbaci mi opciju kako gradskim prevozom, a ovde mi napise idi autom do Bonna pa se vataj voza..???? npr u Rimu je to savrseno radilomali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:18
Pa eto ti 100m od pribadace na hauptsttasse imas autobusku stanicu
- muha_sa
#14 Re: Taxi Njemacka
Ne nadaj se vec tu opciju prekriži u startumirota wrote: ↑07/06/2023 07:20hvala, bas cu istraziti onda...taxi nadam se otpada..i cudilo me da nema, pa njihova sela su ko nasi gradovi sa prevozom pokrivenimali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:18
Pa eto ti 100m od pribadace na hauptsttasse imas autobusku stanicu.....imas i u auf dem ecker ulici neku bus stanicu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15 Re: Taxi Njemacka
Koliko je skup taxi, ako placas svojim novcima, uzmi rentacar 
- GAU8
#16 Re: Taxi Njemacka
Ima sudeći po Googleu bus linija 800 svakih sat vremena i S-Bahn svakih 15 minuta ali tu ideš pješice oko 1.5 km do stanice.mirota wrote: ↑07/06/2023 07:20hvala, bas cu istraziti onda...taxi nadam se otpada..i cudilo me da nema, pa njihova sela su ko nasi gradovi sa prevozom pokrivenimali_balon wrote: ↑07/06/2023 07:18
Tokom noćnih sati je vjerojatno rjeđi raspored.
-
HelaS
#17 Re: Taxi Njemacka
Tačno me ponekad bude strah budućnosti sa ovakvim GMO mladim ljudima. Za razliku od prije, kad se po Njemačkoj i drugim zemljama vozilo s kartom tog grada ispred sebe, i nikad nije bilo zalutanja i kašnjenja, danas ono pita na forumu druge države za taxi u nekom selu sa sto stanovnika. Internet deformiše ljude, zaglupljuje, koliko god bio napredan. Zapravo, tako djeluje na pojedince, ili nesposobne da ga ispravno koriste, ili lijene, da im je jednostavnije da samo pročitaju informaciju koju će za njih nego drugi istražiti. Bez interneta ne zna više da živi.
A onda se drugi zadaju da nahrane debila
A onda se drugi zadaju da nahrane debila
- mirota
#18 Re: Taxi Njemacka
pa za razliku od tebe par forumasa se potrudilo da odgovori i hvala IM...tvoj komentar nidje veze, baa, aps nepotreban, a meni su kolege iznad bile od koristi..HelaS wrote: ↑07/06/2023 08:03 Tačno me ponekad bude strah budućnosti sa ovakvim GMO mladim ljudima. Za razliku od prije, kad se po Njemačkoj i drugim zemljama vozilo s kartom tog grada ispred sebe, i nikad nije bilo zalutanja i kašnjenja, danas ono pita na forumu druge države za taxi u nekom selu sa sto stanovnika. Internet deformiše ljude, zaglupljuje, koliko god bio napredan. Zapravo, tako djeluje na pojedince, ili nesposobne da ga ispravno koriste, ili lijene, da im je jednostavnije da samo pročitaju informaciju koju će za njih nego drugi istražiti. Bez interneta ne zna više da živi.
A onda se drugi zadaju da nahrane debila![]()
- konoplja
#19 Re: Taxi Njemacka
Moguce je da vam je javni prijevoz besplatan do utakmice i nazad. Cesto je to slucaj sa tim sportskim i kulturnim događanjima. Samo pokazete kartu za ulaz u dvoranu ako vas budu kontrolirali. Pa eto provjerite je li to slucaj.
Takodjer skinuo bi aplikaciju DB Navigator. To je oficijelna applikacija Deutsche Bahna za prijevoz gdje cete dobiti najtacnije podatke i preko koje mozete kupiti karte, ako vam to trebalo.
U svakom slucaju, oko sat vremena vam treba do Kelna po ovom sto vidim i ista situacija do aerodroma.
Takodjer skinuo bi aplikaciju DB Navigator. To je oficijelna applikacija Deutsche Bahna za prijevoz gdje cete dobiti najtacnije podatke i preko koje mozete kupiti karte, ako vam to trebalo.
U svakom slucaju, oko sat vremena vam treba do Kelna po ovom sto vidim i ista situacija do aerodroma.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20 Re: Taxi Njemacka
jes hadzijaHelaS wrote: ↑07/06/2023 08:03 Tačno me ponekad bude strah budućnosti sa ovakvim GMO mladim ljudima. Za razliku od prije, kad se po Njemačkoj i drugim zemljama vozilo s kartom tog grada ispred sebe, i nikad nije bilo zalutanja i kašnjenja, danas ono pita na forumu druge države za taxi u nekom selu sa sto stanovnika. Internet deformiše ljude, zaglupljuje, koliko god bio napredan. Zapravo, tako djeluje na pojedince, ili nesposobne da ga ispravno koriste, ili lijene, da im je jednostavnije da samo pročitaju informaciju koju će za njih nego drugi istražiti. Bez interneta ne zna više da živi.
A onda se drugi zadaju da nahrane debila![]()
al prije se sporije živjelo...nije bilo stresa... lagano kako ćemo lako ćemo
danas su mobiteli kola i auvinjoni ubrzali život da se treba sve odmah raditi nema gubitka minute na poslu a ne sat
posto sam završio žurnalistiku studirao sam kako je novinar prije iz zagreba 3 dana putovao do čitluka da napiše reportažu
o nečemu i tri dana se vraćao pa tek onda pisao
ili je telefonom nazvao samo kratko izdiktirao ako je dnevna novina ( A NIJE)
dobivao je super plaću ako ne i veću
danas se od tog istog lika zahtijeva da ISTI DAN bude u čitluku i isti dan okači vijest na portal ili reportažu barem sutra popodne na portal
ili snimi prilog u kombiju... da ne govorimoo izravnom javljanju
za manje para s kojima može manje kupiti nego taj novinar 1969
ah da nije imao navigaciju onaj prvi niti osobno auto nego je išao vlakom i busom
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#21 Re: Taxi Njemacka
30 kilometara u jednom smjeru ti je minimalno 60 eura.
Ako imas vise voznji, probaj da vidis kod gazde da ti on zovne Taxi sluzbu. Ako znas da moras ici par puta, dogovoris sve unaprijed pa dobijes jeftiniju cijenu.
Ali sumnjam da nema javnog prevoza.
Idi na stranicu vrs.de, to je stranica njihovog javnog prevoza. Utipkaj adresu pa pogledaj jos jednom, 100% sam siguran da ima neki autobus, bilo sta. U ovom kraju Njemacke mozes i u najudaljenije selendre ici javnim prevozom.
EDIT: Vidim da vec imas odgovor...
.
Ako imas vise voznji, probaj da vidis kod gazde da ti on zovne Taxi sluzbu. Ako znas da moras ici par puta, dogovoris sve unaprijed pa dobijes jeftiniju cijenu.
Idi na stranicu vrs.de, to je stranica njihovog javnog prevoza. Utipkaj adresu pa pogledaj jos jednom, 100% sam siguran da ima neki autobus, bilo sta. U ovom kraju Njemacke mozes i u najudaljenije selendre ici javnim prevozom.
.
- mirota
#22 Re: Taxi Njemacka
hvala svima, ima neka linija 800 i gazda je potvrdio, ide na svaki sat, ali i to je nestosehohari wrote: ↑07/06/2023 17:39 30 kilometara u jednom smjeru ti je minimalno 60 eura.
.