Ukrajina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#165951 Re: Ukrajina
Gleda se krajnji skor.
Dan D se ne sudi po klaonici na Omaha plazi, nego uspjehu da se sto hiljada vojnika iskrca i napravi mostobran.
Ko misli bez zrtve pobijediti otudjen je od realnosti.
Dan D se ne sudi po klaonici na Omaha plazi, nego uspjehu da se sto hiljada vojnika iskrca i napravi mostobran.
Ko misli bez zrtve pobijediti otudjen je od realnosti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#165952 Re: Ukrajina
Nema pobjede bez prolivanja krvi. Ukri su nabrijani Talibani na stereoidima i ocekujem bukvalno rusku klaonicu. Past ce mnogo Ukrajinaca a znaju za sta zivot daju, za ruse nisam siguran. Ako su im robijasi elita, tesko njima.
-
kluz franjo
#165953 Re: Ukrajina
Ne znam koliko su Ukrajinci ofanzivno spremni ili ne, ali me tješi činjenica da su ovi srednjovjekovni barbari dokazano za qrac. I ofanzivno i defanzivno.
A da će biti (ne)potrebnih fula i žrtava... biće sigurno.
Nažalost neminovno.
A sve nije moralo biti da se govna nisu pomamila,
I sve bi moglo sutra stati, da su govna u stanju prepoznati svoju grešku i povući se.
A da će biti (ne)potrebnih fula i žrtava... biće sigurno.
Nažalost neminovno.
A sve nije moralo biti da se govna nisu pomamila,
I sve bi moglo sutra stati, da su govna u stanju prepoznati svoju grešku i povući se.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#165954 Re: Ukrajina
Za one koji misle da ce kinezi pohitati rusima u pomoc.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#165955 Re: Ukrajina
Jedna od mene za Ukrajinske Heroje 
- karanana
#165956 Re: Ukrajina
Da. Stoji.kluz franjo wrote: ↑06/06/2023 00:23Meni je ovaj detalj bio veoma simp(tom)atičan.karanana wrote: ↑20/05/2023 20:55 Cini se da su hiljada vojnika poginule ni za sta. Ocekivalo se da ce navlacenje na bahmut uraditi nesto ja u bahmutu ja negdje drugo. Wagner je unisten jedno 10 puta. I eno ih sviraju. Vise vjerujem ruskoj propagandi nego ukrajinskoj. Nema ukrajina hljeba, potpuno razumljivo i opravdano. Ako se nece ukljuciti nato da im pomogne vrijeme je za pregovore, na zalost koncesiju dosta teritorije ali onda primit ukr u nato i dovuc nuklearke. A zaluzni ako nije mrtav u zatvoru ili na godisnjem, veceras smjena i odgovaranje za uzaludnu atriciju dobrih vojnika i opreme.
Sve OK.
![]()
Evo samo iz 57. brigade, u nedjelju je jedna jedinica otisla u akciju, oko 50 vojnika, niko se nije vratio a akcija je trebala biti kratkorocna i sa povratkom. Jedinice koje su se vratile izgleda da na zalost potvrdjuju najgori scenario za sve njih.
-
kluz franjo
#165957 Re: Ukrajina
Ma sve OK.
Neću ni pitati koij su ti izvori koji su te uvjerili da se NIKO od 50 vojnika nije vratio...
Ukratko...
Onaj ko iz čista mira, a nakon godina i godina nepobitnih dokaza izjavi:
Mislim... sve OK. Nastavi vjerovati.Vise vjerujem ruskoj propagandi nego ukrajinskoj.
I Zalužni i tih 50 su mrtvi. A i Gospa redovno ordinira u kršu oko Međugorja.
- karanana
#165958 Re: Ukrajina
Sorry, ne postavih link. Evo. Broj od oko 50 je spomenut u jednom od odgovora ispod glavne objave.
Veoma pro-ukr izvor. Eh sad zamisli podatke koje se presute, tako da onaj klaun je reko 1500, ne znam je li toliko ali gubici su veliki a pitanje je sta je uspjeh za sad. Ko oni flankovi bahmuta prije 3-4 hefte. Moguce da ce i ovaj dobit naredjenje da brise ovo.
Veoma pro-ukr izvor. Eh sad zamisli podatke koje se presute, tako da onaj klaun je reko 1500, ne znam je li toliko ali gubici su veliki a pitanje je sta je uspjeh za sad. Ko oni flankovi bahmuta prije 3-4 hefte. Moguce da ce i ovaj dobit naredjenje da brise ovo.
-
kluz franjo
#165959 Re: Ukrajina
Ma super.
Nema nigdje u tvom izvoru NJIH PEDESET.
I ja sada trebam TEBI vjerovati na riječ da je to SVE provjereno i PRO-UKR izvor?
I sada ja to trebam dodatno provjeravati i validirati? Ne pada mi na pamet.
Baš kao što mi ne pada na pamet da vjerujem svakoj objavi sumiprimusa.
Ali on je barem otvoreni navijač.
Ali ti hinjiš "objektivnost", a pri tome rado plasiraš priče kako je "Zalužni teško ranjen ili možda mrtav" i slične ruske gluposti.
A istovremeno 20-ak šefova država organizuje donatorsku veče za zapadne avione.
Ono... Ne znam kako da ti to manje bolno i uvredljivo kažem...
Ili si plaćen ili jednostavno tupav.
A ja stvarno ne mislim da si plaćen.
Sorry.
Nema nigdje u tvom izvoru NJIH PEDESET.
I ja sada trebam TEBI vjerovati na riječ da je to SVE provjereno i PRO-UKR izvor?
I sada ja to trebam dodatno provjeravati i validirati? Ne pada mi na pamet.
Baš kao što mi ne pada na pamet da vjerujem svakoj objavi sumiprimusa.
Ali on je barem otvoreni navijač.
Ali ti hinjiš "objektivnost", a pri tome rado plasiraš priče kako je "Zalužni teško ranjen ili možda mrtav" i slične ruske gluposti.
A istovremeno 20-ak šefova država organizuje donatorsku veče za zapadne avione.
Ono... Ne znam kako da ti to manje bolno i uvredljivo kažem...
Ili si plaćen ili jednostavno tupav.
A ja stvarno ne mislim da si plaćen.
Sorry.
Last edited by kluz franjo on 06/06/2023 02:41, edited 1 time in total.
-
Johny12
#165960 Re: Ukrajina
Ovaj tekst tesko da je potvrda da su svi izginuli. Samo kaze da se jos nisu vratili. Ima puno mogucih razloga da nije najgore. I nekako mi sumnjivo da ce tek tako dijeliti takticke info preko mobilnih itd…..karanana wrote: ↑06/06/2023 02:16 Sorry, ne postavih link. Evo. Broj od oko 50 je spomenut u jednom od odgovora ispod glavne objave.
-
kluz franjo
#165961 Re: Ukrajina
Tužno je gledati jad i bruku pojedinih dugogodišnjih forumaša na ovoj temi.
Tako se diskvalificirati iz svake buduće diskusije...
A zbog koga i radi čega?...
Tužno i jadno.
Tužno i jadno.
- GandalfSivi
#165962 Re: Ukrajina
Daj ba, vi ga fakat uzimate zaozbiljno?
Pa neki dan je lik TVRDIO da je Zaluzni mrtav, da su Rusi pobili sve one sto su uletili u Rusiju i jes neku trecu stvar, ne mogu se sjetiti, ali isto nebuloza.
Ovdje nakav decko pise na twitteru i eto kao “ako zelite poslati sta para, kontaktirajte ovu osobu”, a ko zna odakle je ovaj to izvukao.
Nebuloze mu odavno nisu slucajne, ali eto neki ga ovdje jos uvijek brane…
Pa neki dan je lik TVRDIO da je Zaluzni mrtav, da su Rusi pobili sve one sto su uletili u Rusiju i jes neku trecu stvar, ne mogu se sjetiti, ali isto nebuloza.
Ovdje nakav decko pise na twitteru i eto kao “ako zelite poslati sta para, kontaktirajte ovu osobu”, a ko zna odakle je ovaj to izvukao.
- karanana
#165963 Re: Ukrajina
Lazes da sam to tvrdio. Za zaluznog sam pitao a za ove sto su usli u rusiju nisam reko da su svi pobijeni nego da imaju snimci 7-8 ubijenih za koje rusi kazu da su dio grupe.GandalfSivi wrote: ↑06/06/2023 03:05 Daj ba, vi ga fakat uzimate zaozbiljno?
Zrtava ce biti. Ovaj izvor je kredibilan i nije tu da izvuce kintu na prevaru. Bila ova jedinica lilvidiran ili ne, ja ovaj ni aydenov primjer ne bi bi spominjo, ali je citava prica krenula kako to da ne vjerujemo ovom klovnu o 1500 ubijenih a vjerujemo ukr izvorima o 600-700-800 ubijenih rusa svaki dan. Potvrda ubijenih rusa snimci dronova i bubova? Ok. Evo onda i potvrde da ukr ima gubitke takodjer.
- karanana
#165964 Re: Ukrajina
Nepotvrdjena vijest da je pogodjena brana u kahovci i da ce plavit nizvodno. Ukr ima razlog da ovo uradi zbog krima a rusi da uniste jedan od mogucih prelaza preko dnjepra. Ali nepotvrdjeno.
Last edited by karanana on 06/06/2023 03:30, edited 1 time in total.
-
RefPus
#165965 Re: Ukrajina
Na stranu ta vijest o 50 poginulih Ukrajinaca u akciji, iako mi nije jasno zašto je nekome to teško prihvatiti, rat je, to će se dešavati i dešavalo se, ne jednom nego više puta. Ono što je i meni interesantno jeste to da ljudi ovdje vjeruju kako svaki dan strada i pogine 600-700 ruskih vojnika na frontu u Ukrajini, dijeli se suludi video na kojem Biden priča o 100 hiljada žrtava u borbama za Bahmut (usporedbe radi, kod nas u ratu koji je trajao 3,5 godine poginulo je toliko vojnika na sve tri strane + civili), dijele se info o hiljadama uništenih tenkova i oklopnjaka, ali se teško prihvata da je jedan Ukrajinac izgubio život, a o 50 da ne pričamo?karanana wrote: ↑06/06/2023 03:10
Zrtava ce biti. Ovaj izvor je kredibilan i nije tu da izvuce kintu na prevaru. Bila ova jedinica lilvidiran ili ne, ja ovaj ni aydenov primjer ne bi bi spominjo, ali je citava prica krenula kako to da ne vjerujemo ovom klovnu o 1500 ubijenih a vjerujemo ukr izvorima o 600-700-800 ubijenih rusa svaki dan. Potvrda ubijenih rusa snimci dronova i bubova? Ok. Evo onda i potvrde da ukr ima gubitke takodjer.
Tek će sad to biti aktuelno kada krene protuofenziva. Rusi su imali dovoljno vremena da utvrde položaje, sad su prešli u defanzivu, minirali cijelu liniju fronta, i sad ćemo gledati puno više mrtvih Ukrajinaca i puno više uništene zapadne tehnike što je neminovno u ovom stadiju rata.
Ja ne kažem da ruska propaganda ne postoji. Itekako postoji i vrlo je uticajna, pogotovo unutar granica te države. Ispiranje mozga, lažne vijesti, lažni izvještaji, montirani snimci... Toga smo se nagledali od početka rata. Ukrajinska propaganda nije nimalo minorna naspram ruske. Isto... iz dana u dan lažni izvještaji, lažne informacije, procjene gubitaka, itd. Sjetimo se da su u jednom trenutku tvrdili da su ranili pola miliona Rusa i 150 hiljada pobili.
-
Bernardinac
#165966 Re: Ukrajina
Pa ovaj twetter nalog @Ravens of hope skuplja fol neke donacije i pare za ukrajinsku vojsku?kluz franjo wrote: ↑06/06/2023 02:48 Tužno je gledati jad i bruku pojedinih dugogodišnjih forumaša na ovoj temi.
Tužno i jadno.
Puno slika nekih mačaka, memova, pay pal, linkova kako uplatit pare i sl.
Hahahaha jbte uvijek se neko sjeti uzeti lovu idiotima.
- karanana
#165967 Re: Ukrajina
Da, upravo to ni meni nije jasno da se prihvata i jedna i druga propaganda. I rusi kazu da su do sad ubili 300 hiljada ukr vojnika, da su gubici 7:1 itd....propaganda na sve strane i nije mi jasno da prihvatamo jednu a ne prihvatamo drugu. I necemo da vidimo sto kazes ni tvrdnju o 50 ubijenih i 5 unistenih maxx proova. To je sve propaganda i laz i foto montaza i fsb i kgb. A 800 mrtvih rusa jucer nije propaganda.
- luckylaka
#165968 Re: Ukrajina
Ovi Ruski dupelisci neka brate idu na temu o agresorskoj rusiji I tamo neka uzivaju o ubijenim ukrima.Ja Koji pratim ovu temu od prvog slovs necu ovdje da procitam da je ni jedan ukrajinac poginuti,hocu da uzivam u smaknucu svakom ruskog okupatora.Otkacite ruske pudlice
-
Bernardinac
#165969 Re: Ukrajina
Ukrajina traži tišinu a ovaj Gavran(inače te ptice su lešinari) koji uzima pare od idiota za lafo pomoć ZSU objevljuje u jeku ofanzive da je poginulo svih 50 ljudi neke jednice te brigade?karanana wrote: ↑06/06/2023 03:34 Da, upravo to ni meni nije jasno da se prihvata i jedna i druga propaganda. I rusi kazu da su do sad ubili 300 hiljada ukr vojnika, da su gubici 7:1 itd....propaganda na sve strane i nije mi jasno da prihvatamo jednu a ne prihvatamo drugu. I necemo da vidimo sto kazes ni tvrdnju o 50 ubijenih i 5 unistenih maxx proova. To je sve propaganda i laz i foto montaza i fsb i kgb. A 800 mrtvih rusa jucer nije propaganda.
Tebi je to kredibilan izvor?
I sve da je istina neću da vjerujem twetter pisanju pogotovo od onih koji "skupljaju dobrotvorne priloge".
-
kluz franjo
#165970 Re: Ukrajina
Niko ne dovodi u pitanje POSTOJANJE propagande.karanana wrote: ↑06/06/2023 03:34 Da, upravo to ni meni nije jasno da se prihvata i jedna i druga propaganda. I rusi kazu da su do sad ubili 300 hiljada ukr vojnika, da su gubici 7:1 itd....propaganda na sve strane i nije mi jasno da prihvatamo jednu a ne prihvatamo drugu. I necemo da vidimo sto kazes ni tvrdnju o 50 ubijenih i 5 unistenih maxx proova. To je sve propaganda i laz i foto montaza i fsb i kgb. A 800 mrtvih rusa jucer nije propaganda.
Ali se samo rijetki moroni prihvataju sljedećeg priznanja:
A na stranu etičko i moralno... Ovo priznanje je faktualno stupidno pogrešno.Vise vjerujem ruskoj propagandi nego ukrajinskoj.
Ali sve OK. Samo nastavi.
Treba takvih u demokratiji.
- karanana
#165971 Re: Ukrajina
Posteno. Ne raspravljam se vise i ne odgovaram na licne optuzbe. Ovde cu doci da uzmem i izaberem informacije za koje mislim da su tacne i korisne i pozitivne, a ponekad cu da podijelim i pokoju vijest za koju mislim da bi mogla biti donekle tacna a mozda nece biti bajkovita kao one sto ih laki prihvata i nece da zna za drugu stranu.
-
kluz franjo
#165972 Re: Ukrajina
Ja ti savjetujem da izađeš iz babla (bubble). Da razmišljaš svojom glavom (neće šefovi država razgovarati o zapadnoj avijaciji, ako je glavnokomandujući teško ranjen ili mrtav).
Osnovne logičke operacije.
Ako nisi u stanju te osnovne stvari racionalizirati, onda ti je definitivno mjesto među "ravnozemljašima".
A ako ipak nađeš racionalne snage za kritičko razmišljanje, onda ti je definitivno mjesto "među svijetom".
Pa čak i sa ARGUMENTOVANO kritičkim razmišljanjem.
Osnovne logičke operacije.
Ako nisi u stanju te osnovne stvari racionalizirati, onda ti je definitivno mjesto među "ravnozemljašima".
A ako ipak nađeš racionalne snage za kritičko razmišljanje, onda ti je definitivno mjesto "među svijetom".
Pa čak i sa ARGUMENTOVANO kritičkim razmišljanjem.
- GandalfSivi
#165973 Re: Ukrajina
Umij se…karanana wrote: ↑06/06/2023 03:10Lazes da sam to tvrdio. Za zaluznog sam pitao a za ove sto su usli u rusiju nisam reko da su svi pobijeni nego da imaju snimci 7-8 ubijenih za koje rusi kazu da su dio grupe.GandalfSivi wrote: ↑06/06/2023 03:05 Daj ba, vi ga fakat uzimate zaozbiljno?
karanana wrote: ↑24/05/2023 23:13 pa bogami zadnjih nekoliko sedmica ruske informacije tacnije i manje lazne od ukr, od bahmuta do beograda pa izgleda i oko zaluznog. ako su njega utrefili, mozete misliti kako jaku obavjestajnu mrezu imaju sto znaci da dosta ovih njihovih raketnih napada ustvari pogodi bitne stvari a ne samo stambene zgrade i prazna skladista. imaju i ukri sigurno dobre obavjestajne podatke ali rusi sigurno bolje.
-
Bernardinac
#165974 Re: Ukrajina
Nije problem istina, prihvatićemo je iako bila bolna. Tužne vijesti će doći ali i dobre.karanana wrote: ↑06/06/2023 03:52 Posteno. Ne raspravljam se vise i ne odgovaram na licne optuzbe. Ovde cu doci da uzmem i izaberem informacije za koje mislim da su tacne i korisne i pozitivne, a ponekad cu da podijelim i pokoju vijest za koju mislim da bi mogla biti donekle tacna a mozda nece biti bajkovita kao one sto ih laki prihvata i nece da zna za drugu stranu.
Jasno je da će biti puno mrtvih ukrajinaca ali ti postavljaš "vijesti" iz tog izvora i kažeš da je taj ozbiljan?
Kako?
De nam malo više o tom izvoru?
Od kad ga pratiš i sl?
- karanana
#165975 Re: Ukrajina
Izvor mi se ucinio kredibilnim gledajuci aktivnosti kao i to ko ga prati.
I, gdje pise da sam rekao da je zaluzni ubijen?
I necu vise nista personalno. Zovi me chetnikom sa pala, rusom, sta god jos. Nebitno, nit cu se uvrijedit nit odgovarat. Sta god kazea tako je, sta me briga.
I, gdje pise da sam rekao da je zaluzni ubijen?
I necu vise nista personalno. Zovi me chetnikom sa pala, rusom, sta god jos. Nebitno, nit cu se uvrijedit nit odgovarat. Sta god kazea tako je, sta me briga.