Odgledao sam D&D Honor Among Thieves. Mislim da je prikladnije ovdje pisati nego na temi o filmovima jer tamo niko ne zna ni sta je D&D. Vizelno je film odlican, moram priznati. Nisam ocekivao da izgleda solidno, ali bas su se potrudili. Neverwinter je ljepsi nego ikad. Efekti raznih spellova takodjer. Ali kad je prica u pitanju, na klimavim je nogama. Razumijem da je film i nema puno vremena za pozadinsku pricu, ali likovi su jako lose napisani. Red Wizards of Thay su svedeni na neku borg frakciju zlih carobnjaka. Underdark izgleda bezveze (sa izuzetkom debelog zmaja). Lik Hugh Granta je neiskoristen. Ustvari, svi likovi su slabo iskoristeni, ali ipak je D&D pa je to mozda i normalno.
Chris Pine je dobar glumac, ali mu nisu dali dobar materijal. Malo sta od onog sto govori i radi ima beze sa bardom. Barbarian - ono nije vidjelo barbariana, a ni Uthgardt. Da su je napisali kao two-handed fighter, moglo bi se progutati. Ovako je Amiri sa Hametove pijace. Paladin mi je solidan, ali opet se javlja problem neiskoristenosti, nisu mu cak dali ni bozanstvo. Nesposobni sorc je bas morao biti potomak Elminstera. Inace ne volim magiju, ali ovo je uvreda od lika lol. Jedino mi se svidjela ona mala tiefling druidkinja, pogotovo kad se transformira u owlbeara. Kao lik nije nesto, ali to nadomjesta kroz akciju.
Najgora stvar u cijelom filmu je onaj jebeni sljem. Simon bi bio bolji lik da nema sljema i da nije potomak Elminstera. Ali i pored nabrojanog, ovo je najbolji D&D film ikad. Ipak postoji limit sta se moze pretociti iz ovog univerzuma u film, i dotakli su ga. Jos jedna losa stvar je sto ima puno propagande, ali 2023. je, od toga nema bijega. Kako god, od mene 7/10 (ali samo zbog vizuelnog aspekta)
EDIT: I hvala bogu da se nije pojavio Drizzt.