dajte pampers forumskim generalima i analiticarima
Ukrajina
-
mishic
-
ramizovstrasni388
#165879 Re: Ukrajina
Dogodine u Bahčisaraju
- GandalfSivi
#165880 Re: Ukrajina
Glasao sam za ofanzivu gore na sjeveru i sada kada mapu gledam opet mi je nekako najlogicnije. Ako krenu na jug oni MORAJU ocistiti sve izmedju Melitopola i Mauripola, a koliko znam Ruje su tu najvise se ukopavali. Ako krenu istocno, gdje ce istocno u PM, morali bi sa sjevera (opet) na Luganjsk, ili da pokusaju okruziti Donjeck, ali to je tesko odrzivo.
Nemam pojma, cijeli dan danas gledam mape, znam da pravi udar jos nije poceo, ali kako god okrenem, gore da idu na Starobilsk mi je opet najlogicnije...
Nemam pojma, cijeli dan danas gledam mape, znam da pravi udar jos nije poceo, ali kako god okrenem, gore da idu na Starobilsk mi je opet najlogicnije...
- GandalfSivi
#165881 Re: Ukrajina
Sve to stoji, ali ta "ispitivanja odbrane" su vise da se ustanovi kojim bi rutama ruje slale pojacanja iz pozadine, nego da skontaju gdje su...lajkujMe wrote: ↑05/06/2023 20:26 Inace ova danasnja desavanja po Zaporoziju po mojoj procjeni nisu ispipavanje odbrane.
U doba Dronova slanje pjesadije da vidis kakva je odbrana je glupost znaju Ukrajinci vrlo dobro sta se tu sve nalazi
Prije bih rekao da ovo ima 1 primarnu misiju i jednu sporednu.
Sporedna je da zastrase Ruse ne bi li poslali pojacanje na taj dio.
Primarna misija terenski test nove brigade novih igracki i kako djeluju protiv Rusa.
I ne nepricam o leo 2 (on jos nije bio tu) pricam o suskanju da je koordinisano djelovala Ukrajinska artiljerija avijacija i kopnene snage zajedno s dronovima i EW sposobnostima.
Ono sto mi je zapalo za oko u ovom napadu je izvjestaj Rusa da su sve komunikacije zakazale prilikom napada.
Ovo je bio test ubrzo sljedi prava stvar
- Gandalf
#165882 Re: Ukrajina
Da je ove govnare poobarat
- Gandalf
#165883 Re: Ukrajina
Boooom
- Gandalf
#165884 Re: Ukrajina
Ti divni muzičari, vječita inspiracija našim komšijama, opančarima
- Satrap_Darije
#165885 Re: Ukrajina
Ovaj na snimci je Denis Kapustin.pici wrote: ↑05/06/2023 19:35To jepotvrdjeno, prvi gubitak tj oslobodjenje grada u samoj rusiji. Ukri su ih dobro uzdrmali uz ruske dobrovoljce. Bit ce ovdje svega.sumirprimus wrote: ↑05/06/2023 19:23 The Russian Governor admits that Russia does not control Novaya Tavolzhanka any longer
Neonacista.
Zbog toga je bio kažnjavan u Njemačkoj gdje je živio dok se nije preselio u Ukrajinu.
Ne znam baš je li moralno podržavati takve. Nije ovo nikakva demokratska opozicija.
-
moee
#165886 Re: Ukrajina
Gdje su vikendaši? Imam osjećaj da će sendviće sa skupa iz Srbije morati dobro razvući ovih dana 
-
toska
#165887 Re: Ukrajina
teško je naći bolji primjer za veliku mudrost izreke: Pretpostavka je majka svih zajeba.
Putinova pretpostavka: trodnevna specijalna vojna operacija i proruski ljudi će preuziti vlast u Kijevu.
Ukrajinci će nam se obradovati ili se bar prepasti naše sile i pokoriti, a ono malo nacista lako ćemo eliminisati.
kakva epohalna fula u pogledu na svijet oko sebe, za čitanke.
-
Bernardinac
#165889 Re: Ukrajina
Pa fazon je da niko ne zna. Znači to je to.GandalfSivi wrote: ↑05/06/2023 20:51 Glasao sam za ofanzivu gore na sjeveru i sada kada mapu gledam opet mi je nekako najlogicnije. Ako krenu na jug oni MORAJU ocistiti sve izmedju Melitopola i Mauripola, a koliko znam Ruje su tu najvise se ukopavali. Ako krenu istocno, gdje ce istocno u PM, morali bi sa sjevera (opet) na Luganjsk, ili da pokusaju okruziti Donjeck, ali to je tesko odrzivo.
- Gandalf
#165890 Re: Ukrajina
Komičar obrisao pod rujanskom strašnom 2.silom svijeta. A najbolje tek slijedi 
-
Bernardinac
#165891 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑05/06/2023 20:26 Inace ova danasnja desavanja po Zaporoziju po mojoj procjeni nisu ispipavanje odbrane.
U doba Dronova slanje pjesadije da vidis kakva je odbrana je glupost znaju Ukrajinci vrlo dobro sta se tu sve nalazi
Prije bih rekao da ovo ima 1 primarnu misiju i jednu sporednu.
Sporedna je da zastrase Ruse ne bi li poslali pojacanje na taj dio.
Primarna misija terenski test nove brigade novih igracki i kako djeluju protiv Rusa.
I ne nepricam o leo 2 (on jos nije bio tu) pricam o suskanju da je koordinisano djelovala Ukrajinska artiljerija avijacija i kopnene snage zajedno s dronovima i EW sposobnostima.
Ono sto mi je zapalo za oko u ovom napadu je izvjestaj Rusa da su sve komunikacije zakazale prilikom napada.
Ovo je bio test ubrzo sljedi prava stvar
Pa mora biti neki desent na 6.6?
Mooraaa. Ne valja gubiti tradiciju.
-
mishic
#165892 Re: Ukrajina
"Sada je dio naselja Berkhivka već izgubljen. Trupe tiho bježe, to je sramotno!", kazao je Prigožin."
-
Crvene_brigade
#165893 Re: Ukrajina
Madner i ekioa su se ušutili. To je dobar znak da Putinovi agresori dobijaju po... Naprijed heroji 
-
Dimu1927
#165894 Re: Ukrajina
takticko povlacenje s teme
javit ce se kad procitaju u ruskim izvorima da je unisteno 450 leoparda
javit ce se kad procitaju u ruskim izvorima da je unisteno 450 leoparda
- studiorum_tuzlaensis
#165895 Re: Ukrajina
Sinoc sanjao da je ZSU oslobodio Debaltseve i Mariupol. 
Jutros i danas nešto gledam kako vijesti nadolaze , pa jedan od važnijih pravaca je i Bakhmut pravo kroz Donbas.
Jutros i danas nešto gledam kako vijesti nadolaze , pa jedan od važnijih pravaca je i Bakhmut pravo kroz Donbas.
- Čitalac
#165896 Re: Ukrajina
New York Times o nacističkim simbolima na uniformama. Kritika je sasvim opravdana, između ostalog ta simbolika mnoge ljude stavlja u vrlo nezgodan položaj.
https://www.nytimes.com/2023/06/05/worl ... raine.html...Kratkoročno, to prijeti da osnaži Putinovu propagandu i da gorivo njegovim lažnim tvrdnjama da Ukrajina mora biti "denacifikovana" - pozicija koja zanemaruje činjenicu da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Jevrej. U širem smislu, ambivalentnost Ukrajine u pogledu ovih simbola, a ponekad čak i njihovo prihvatanje, rizikuje da udahne novi, mejnstrim život ikonografiji koju Zapad pokušava da eliminiše više od pola vijeka.
„Ono što me brine, u ukrajinskom kontekstu, jeste da ljudi u Ukrajini koji su na rukovodećim pozicijama, ili ne žele ili nisu voljni da priznaju i shvate kako se na ove simbole gleda van Ukrajine“, rekao je Michael Colborne, istraživač grupe Bellingcat, koji proučava međunarodnu krajnju desnicu. “Mislim da Ukrajinci moraju sve više shvatati da ove slike potkopavaju podršku zemlji.”
Ukrajinsko ministarstvo odbrane navodi da Ukrajina, kao zemlja koja je mnogo patila pod njemačkom okupacijom, “kategorički osuđuje bilo kakve manifestacije nacizma”. Do sada, slike nisu umanjile međunarodnu podršku ratu. Međutim, to je diplomate, zapadne novinare i zagovaračke grupe ostavilo u teškom položaju: skretanje pažnje na ikonografiju riskira da igra u korist ruskoj propagandi. Ako ništa ne kažete, dozvoljavate da se to širi.
Čak su i jevrejske grupe i druge organizacije koje su tradicionalno prozivale simbole mržnje uglavnom šutile. Privatno, neki lideri su zabrinuti da će biti viđeni kao pobornici ruske propagande.
- Gandalf
- Čitalac
#165899 Re: Ukrajina
U večerašnjem obraćanju, Zelenski se zahvalio vojnicima oko Bahmuta.
- Zahvalan sam svakom našem ratniku, svim braniocima, našim braniocima koji su nam donijeli upravo one vijesti koje očekujemo za ovaj dan. Bakhmut pravac – bravo, ratnici! Vidimo koliko histerično Rusija doživljava svaki naš korak tamo. Neprijatelj zna da će Ukrajina pobijediti. Oni to vide. Oni to osjećaju zahvaljujući vašim udarima, ratnici, a posebno u regionu Donjecka – rekao je Zelenski.
On je posebno istakao 5. jurišnu brigadu i 57. brigadu, koje "kreću naprijed". Ukrajina, rekao je Zelenski, priprema nove korake za „ograničavanje ruskog vojnog potencijala“.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok