Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19451 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

Anquilla wrote: 03/06/2023 22:51
hrasno38 wrote: 03/06/2023 22:28

Stadion je bio vlasnistvo SD Zeljeznicar jer taj stadion su i izgradili zeljeznicari iz nekadasnje drzave. FK Zeljeznicar je bio dio tog drustva i kako su oni sa sportskim drustvom to izdogovarali to nije nici drugi problem nego njihov. To zemljiste je taakodje bilo vlasnistvo zeljeznica BiH koje je ustupljeno za fudbalski stadion. Stadion Kosevo je izgradjen kao gradski i do rata je pripadao iskljucivo gradu Sarajevu s tim sto se Sarajevo zestoko guralo da ga prisvoji sebi pomocu tadasnje vlasti koja ih je i stvorila medjutim nisu ga nikad dobili u vlasnistvo. Stadion Kosevo je takodje bio u ratu pogadjan sa svim i svacim ali je renoviran i FK Sarajevo je doslo da igra utakmice pos tarom dobrom obicaju "na gotovo" nakon sto su u ratu 1992 izasli i glumili reprezentaciju BiH po svijetu. Inace stadion je bio uredjen za utakmice reprezentacije BiH i Italije. Grbavica je kraj rata docekala kako je docekala devastirana do neprepoznatljivosti sa zapaljenom zapadnom tribinom, sjeverna je bila bunker cetnika i da ne pricam koliko je granata palo na nji sa obe strane. Nakon rata uz pomoc vjernih navijaca i prijatelja i uz pomoc vjerovatno SDA i grada dovedena je u kavo takvo stanje da se moze odigrati prvi posljeratni derby. Danas je Grbavica vjerovatno i objektivno najljepsi stadion u BiH koji se gradio uz pomoc struktora vlasti, navijaca i prijatelja iz citavog svijeta a Sarajevo je i dalje beskucnik jer i 50 godina poslije osnivanja ceka da mu neko nesto pokloni. Da ne pominjem kako su klepili terene Predragu Pasicu za akademiju koja naravno nikada nije zazivila ni 50% kako se pricalo i samo su sredili terene koje je imao Paja naravno isto uz pomoc drzave. Svi radovi na Kosevu su bili drzavnim parama sto je OK i logicno a Zeljo je koliko je objektivno mogao ulagao u izgradnju Grbavice. U svakom slucaju Zelljo je dobio stadion rastaljivanjem sa sportskim drustvom Zeljeznicar ciji je bio i clan.
Znači zemljište od javnog preduzeća (besplatno), izgrađen parama radnika u željeznicama bivše Jugoslavije, koje niko nije pitao žele li, Slovenci i Makedonci jedva čekali.

Logično je da je to sve jednako kao da su ga klub i navijači finansirali i gradili ciglu po ciglu, na zemljištu otkupljenom svojim parama.

"Sarajevo je i dalje beskucnik jer i 50 godina poslije osnivanja ceka da mu neko nesto pokloni" - Šta reći, vama niko ništa nije poklonio...

Javno preduzece Zeljeznice BiH je to svoje zemljiste dalo sportskom drustvu ..sto bi reko za Hadzi Lojinog vakta i samu izgradnju su pokrenuli članovi Radničkog sportskog društva Željezničar. U bivsoj drzavi sportska drustva su dobijala nekretnine, zemljista jer Jugoslavija je puno ulagala u sport i bio joj je izuzetno vazan sportski napredak. I nisu zeljeznice Jugoslavije nego zeljeznice Bosne i Hercegovine. Isto kao sto su zeljeznice BiH dobile zgradu gdje je danas MVP 100 godina na koristenje od Austrougarske. I to zemljiste gdje je danas stadion su zeljeznice dobile jos za vrijem austrougarske kada to nije bilo skoro nista i gdje se kasnije izgradilo naselje za zelejznicare. Uglavnom duga prica sa kojom ova drzava ima malo toga pa iz istog razloga danasnji MVP ne moze dobiti na koristenje drugu polovinu zgrade jer je ona postala vlasnistvo zeljeznica. Da nama nije niko nista poklonio osim radnickog sportskog drustva koje je nekada davno bilo u sklopu zeljeznica BiH. Kako ne mozes da shvatis da je Grbavica napravljena rukama Radničkog sportskog društva Željezničar a Kosevo rukama gradjana bivse drzave radnim akcijama. Nema veze jedno sa drugim.
Didier

#19452 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Nama država i treba da dijeli i poklanja, jer nismo privatno vlasništvo, nego udruženje koje broji mnogo članova, iza koje stoje stotine hiljada navijača, dok je FKS udruženje iza kojeg stoji jedan čovjek, koji ne jebe navijače 2%. Dakle, jedan čovjek naspram nekoliko stotina hiljada, i vi biste se poredili s nama...

Da je pravde, još biste kihali dug CSR-u, i domaća utakmica bi vam bila skuplja nego gostujuća. Pa izgradite sebi kad već želite imati milijardera iza sebe.
Anquilla

#19453 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

hrasno38 wrote: 03/06/2023 23:17
Anquilla wrote: 03/06/2023 22:51

Znači zemljište od javnog preduzeća (besplatno), izgrađen parama radnika u željeznicama bivše Jugoslavije, koje niko nije pitao žele li, Slovenci i Makedonci jedva čekali.

Logično je da je to sve jednako kao da su ga klub i navijači finansirali i gradili ciglu po ciglu, na zemljištu otkupljenom svojim parama.

"Sarajevo je i dalje beskucnik jer i 50 godina poslije osnivanja ceka da mu neko nesto pokloni" - Šta reći, vama niko ništa nije poklonio...

Javno preduzece Zeljeznice BiH je to svoje zemljiste dalo sportskom drustvu ..sto bi reko za Hadzi Lojinog vakta i samu izgradnju su pokrenuli članovi Radničkog sportskog društva Željezničar. U bivsoj drzavi sportska drustva su dobijala nekretnine, zemljista jer Jugoslavija je puno ulagala u sport i bio joj je izuzetno vazan sportski napredak. I nisu zeljeznice Jugoslavije nego zeljeznice Bosne i Hercegovine. Isto kao sto su zeljeznice BiH dobile zgradu gdje je danas MVP 100 godina na koristenje od Austrougarske. I to zemljiste gdje je danas stadion su zeljeznice dobile jos za vrijem austrougarske kada to nije bilo skoro nista i gdje se kasnije izgradilo naselje za zelejznicare. Uglavnom duga prica sa kojom ova drzava ima malo toga pa iz istog razloga danasnji MVP ne moze dobiti na koristenje drugu polovinu zgrade jer je ona postala vlasnistvo zeljeznica. Da nama nije niko nista poklonio osim radnickog sportskog drustva koje je nekada davno bilo u sklopu zeljeznica BiH. Kako ne mozes da shvatis da je Grbavica napravljena rukama Radničkog sportskog društva Željezničar a Kosevo rukama gradjana bivse drzave radnim akcijama. Nema veze jedno sa drugim.
Znači ovako:
Zemljište jeste bilo besplatno (poklonjeno) od strane JP.
Inicijativa je počela od RSD Željezničar.
Nije finasirano odbijanjem od plate svim svim radnicima Željeznica BIH, nego na bazi dobrovoljnog učešća?
Uvijek je bio u vlasništvu SD Željezničar, pa FK Željezničar?
GandalfSivi

#19454 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by GandalfSivi »

hrasno38 wrote: 03/06/2023 22:29
internazionale wrote: 03/06/2023 22:27 Čitam predsjednik željezničara kaže ucjenjivali ih za licencu, objaviće on nekad neće kao sad, pa će na nekom ko biva zidu ispisati njihova imena...

Jebalo majku, da je grama države davno bi im na klub stavili katanac a ono bi neka imena objavljivalo
Da je grama drzave vas stadion bi odavno bio Hakija Mrso kao sto je za bobu i bio, ali eto nije jer vam je drzava prije dolaska Tana oprostila ogromna dugovanja prema Centru za sportsku rekreaciju koja je vlasnik stadiona!
Nama oprostilo, mi privatni, mi rezimski, dokle ba vise? Pokusavam fino svega mi, ali de ba, je oi fakat trebam nabrajati? Od stadiona, zemljista, nacelnika, kuraca palaca, sadake, pranja para, ucjena, kamata, dokle vise ba?
last mohicans

#19455 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Ma dzaba truniš, to je mitologija od '49. Istjeralo ih se sa Pofalića i entuzijasti Radničkog SD Zeljezničar su zaista prvi započeli gradnju, ali nisu ga sami gradili, nego su se uključivali mnogi, od građana, navijača, pa i do JNA vojnika. Po tome je njihova jedna tribina, trebali bi jednu tribinu nazvati JNA tribina. Drvenu konstrukciju preuzeli sa stadiona na MD. Onda prva rekonstrukcija '68 od koga, opet Zeljezničari, jest kurko moja, drzava gurala, a mi rezimski klub. Tad se osam godina potucali, (lsd ko nas zajebavao potucali se zbog renoviranja travnjaka, a oni 8 godina muhadziri bili) i pazi sad ovo, osvojili prvu i jedinu titulu na Koševu. :lol: To djeca mitologije i ne znaju, vjerovatno. Treba djeci istinu reći. Vratili se na Grbavicu 76. Onda sjever '86 se izgradio, opet režim. Onda se iza rata ponovo renoviralo od nekog novog rezima, a mi smo rezimski klub. :-) Onda se sve uknjižilo 1/1, a lijepo stoji na izvadku državna imovina. Jedino sto zaista njihovo jeste sadaka istočna tribina.
LSD

#19456 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Image

Smiju li direktorici na šake :stasreko:
luckylaka

#19457 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Mi smo sirotinja,vi milioneri
Mi imamo stadiona,vi jok
Mi treci,vi cetvrti
Ko je ovdje gubitnik
ZonFon

#19458 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ZonFon »

luckylaka wrote: 04/06/2023 01:47 Mi smo sirotinja,vi milioneri
Mi imamo stadiona,vi jok
Mi treci,vi cetvrti
Ko je ovdje gubitnik
Vi. 20tak godina stariji i ni u cemu niste odmakli osim u dugovima, lopovluku, krađi, otimanju i uvlacenju u anus rezimima.
studiorum_tuzlaensis

#19459 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by studiorum_tuzlaensis »

Tesko je biti uhljup sa Koseva ovijeh dana. Al bas.

Pojacanja su tu, ali gorak ukus u labrnji zbog 4. mjesta je jos uvijek tu i nije ga moguće isprati ni mirvićevom spermom.

Mi smo Sarajevo i milioneri, izvolite budite ispred nas.

E vala hoćemo. :bih:

Raspascete se od muke i mitomana, većeg i jedinog pravog sarajevskog prvoligaša.
hrasno38

#19460 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

last mohicans wrote: 04/06/2023 00:28 Ma dzaba truniš, to je mitologija od '49. Istjeralo ih se sa Pofalića i entuzijasti Radničkog SD Zeljezničar su zaista prvi započeli gradnju, ali nisu ga sami gradili, nego su se uključivali mnogi, od građana, navijača, pa i do JNA vojnika. Po tome je njihova jedna tribina, trebali bi jednu tribinu nazvati JNA tribina. Drvenu konstrukciju preuzeli sa stadiona na MD. Onda prva rekonstrukcija '68 od koga, opet Zeljezničari, jest kurko moja, drzava gurala, a mi rezimski klub. Tad se osam godina potucali, (lsd ko nas zajebavao potucali se zbog renoviranja travnjaka, a oni 8 godina muhadziri bili) i pazi sad ovo, osvojili prvu i jedinu titulu na Koševu. :lol: To djeca mitologije i ne znaju, vjerovatno. Treba djeci istinu reći. Vratili se na Grbavicu 76. Onda sjever '86 se izgradio, opet režim. Onda se iza rata ponovo renoviralo od nekog novog rezima, a mi smo rezimski klub. :-) Onda se sve uknjižilo 1/1, a lijepo stoji na izvadku državna imovina. Jedino sto zaista njihovo jeste sadaka istočna tribina.
Onda bi citavo Kosevo po toj logici trebalo nazvati SDB-JNA! Jedni vas stvorili a drugu napravili stadion :D
last mohicans

#19461 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

hrasno38 wrote: 04/06/2023 10:03
last mohicans wrote: 04/06/2023 00:28 Ma dzaba truniš, to je mitologija od '49. Istjeralo ih se sa Pofalića i entuzijasti Radničkog SD Zeljezničar su zaista prvi započeli gradnju, ali nisu ga sami gradili, nego su se uključivali mnogi, od građana, navijača, pa i do JNA vojnika. Po tome je njihova jedna tribina, trebali bi jednu tribinu nazvati JNA tribina. Drvenu konstrukciju preuzeli sa stadiona na MD. Onda prva rekonstrukcija '68 od koga, opet Zeljezničari, jest kurko moja, drzava gurala, a mi rezimski klub. Tad se osam godina potucali, (lsd ko nas zajebavao potucali se zbog renoviranja travnjaka, a oni 8 godina muhadziri bili) i pazi sad ovo, osvojili prvu i jedinu titulu na Koševu. :lol: To djeca mitologije i ne znaju, vjerovatno. Treba djeci istinu reći. Vratili se na Grbavicu 76. Onda sjever '86 se izgradio, opet režim. Onda se iza rata ponovo renoviralo od nekog novog rezima, a mi smo rezimski klub. :-) Onda se sve uknjižilo 1/1, a lijepo stoji na izvadku državna imovina. Jedino sto zaista njihovo jeste sadaka istočna tribina.
Onda bi citavo Kosevo po toj logici trebalo nazvati SDB-JNA! Jedni vas stvorili a drugu napravili stadion :D
Ja sam podatak da je JNA učestvovala nasao u izvorima, a ti si sam sebi kontradiktoran. Gore si napisao da su ga gradili građani, sad SDB-JNA, odluči se više. Znam ja da starije insane prenese malo, de se koncentriši.
hrasno38

#19462 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

last mohicans wrote: 04/06/2023 10:13
hrasno38 wrote: 04/06/2023 10:03
Ja sam podatak da je JNA učestvovala nasao u izvorima, a ti si sam sebi kontradiktoran. Gore si napisao da su ga gradili građani, sad SDB-JNA, odluči se više. Znam ja da starije insane prenese malo, de se koncentriši.
JNA je ucestvovala u svim vecim gradnjama u bivsoj drzavi pa tako i u gradnjama sportskih objekata. Pitaj nekog starijeg neka ti isprica tako da je ovo moje bila samo jedna sala na tvoju nebulozu da je gradila JNA. JNA je gradila puteve, tvornice, pruge...sve i u JNA se islo da od tebe naprave kakvog takvog covjeka. Ja sam je sluzio jesi li ti?
last mohicans

#19463 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

hrasno38 wrote: 04/06/2023 10:21
last mohicans wrote: 04/06/2023 10:13

JNA je ucestvovala u svim vecim gradnjama u bivsoj drzavi pa tako i u gradnjama sportskih objekata. Pitaj nekog starijeg neka ti isprica tako da je ovo moje bila samo jedna sala na tvoju nebulozu da je gradila JNA. JNA je gradila puteve, tvornice, pruge...sve i u JNA se islo da od tebe naprave kakvog takvog covjeka. Ja sam je sluzio jesi li ti?
To nije bitno u cijeloj priči. Pa nije izgledalo kao šala, činjenica i dalje ostaje da se s tobom ne može normalno polemizirati. Ostani mi zdrav i opušten.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#19464 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Niste vala odavno :-)
Ali eto, lijepo je vidjeti da su neki jos zivi :D
emigrazione

#19465 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by emigrazione »

studiorum_tuzlaensis wrote: 04/06/2023 09:06 Tesko je biti uhljup sa Koseva ovijeh dana. Al bas.

Pojacanja su tu, ali gorak ukus u labrnji zbog 4. mjesta je jos uvijek tu i nije ga moguće isprati ni mirvićevom spermom.

Mi smo Sarajevo i milioneri, izvolite budite ispred nas.

E vala hoćemo. :bih:

Raspascete se od muke i mitomana, većeg i jedinog pravog sarajevskog prvoligaša.
Aliju kako potpisuje u Dejtonu stavite na grb bolje vam je...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#19466 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 03/06/2023 20:27 @plain vanilla nasa vrata (navijacka) su ti sirom otvorena!
:mrgreen:
Evo vidim i Began vam dosao.

Ali bolje da navijam za Zelju, da njih upropastim :mrgreen:
luckylaka

#19467 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

ZonFon wrote: 04/06/2023 07:59
luckylaka wrote: 04/06/2023 01:47 Mi smo sirotinja,vi milioneri
Mi imamo stadiona,vi jok
Mi treci,vi cetvrti
Ko je ovdje gubitnik
Vi. 20tak godina stariji i ni u cemu niste odmakli osim u dugovima, lopovluku, krađi, otimanju i uvlacenju u anus rezimima.
Treba znati ukrasti I oteti a da za to nikome ne odgovaras.Inace hvala kantonu,opstini ,rezimu,stranci....sto nas drze jos u zivotu.
Charuga
Globalni moderator

#19468 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

Anquilla wrote: 03/06/2023 20:31
Charuga wrote: 03/06/2023 20:16

Ovo su podaci za budžet kojeg nivoa vlasti?
Zbirni, tako se vode u finansijskim izvještajima oba kluba.

Sarajevo:

Željo:
Onda ti ovo ne stoji .. 8-)
Anquilla wrote: 03/06/2023 15:56

Ne daje se Sarajevu isto kao Želji.

U prethodnoj godini, iz budžeta je Željo inkasirao 759 hiljada KM, Sarajevo 483 hiljade, odnosno 276 hiljada manje.

Obzirom da su to pare svih nas, ne znam zašto se ne daje jednako :D
Kanton u redu, grad u redu, ali opštine svaka za sebe. Nisu to pare svih nas, vama vaša opština, nama naša, jedni daju više od drugih, ali klubu koji je smješten u toj opštini ... :mrgreen:
hrasno38

#19469 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

U Junu 2020 godine bila je press konferencija opstine centar vezano za FK Sarajevo i stadion Kosevo....

Na početku konferencije prisutnima se obratila direktorica Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabina Špago te predstavila troškove održavanja stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na godišnjem nivou.

-Ustanova na godišnjem nivou ima troškove održavanja samo za glavni teren preko 180.000 KM, a FK „Sarajevo“ na godišnjem nivou izdvaja oko 86.000 maraka. Jasno se iz ovih podataka vidi koliko je ustanova na gubitku. Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju ima dugogodišnju saradnju sa FK „Sarajevo“, a koliko je prijatelj kluba dokazala je i kroz višegodišnju finansijsku podršku zajedno sa Općinom Centar, ali i kroz posebne popuste za korištenje stadiona, shodno dugogodišnjoj tradiciji i saradnji. Ukoliko bi po standardnim i regularnim cijenama ustanova fakturisala FK „Sarajevo“ korištenje stadiona to bi iznosilo na godišnjem nivou preko 400.000 KM. Fudbalski klub Sarajevo na današnji dan ima i dug od oko 53.000 KM, pojasnila je Špago.

Tu razliku godinama FK sarajevu placa opstina Centar!
emigrazione

#19470 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by emigrazione »

Mirviću informacije na sunce, odmah da objasniš sitotinji odakle ti pare...pa jel' moguće da niko neće marku da uloži u vas, da ne ne može nikakva budala nafatati, bilo šta?! Svoju bijedu i siromaštvo nekako ćete i preživjeti, za drugo i ne znate, ali FKS jako teško
Anquilla

#19471 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

Charuga wrote: 04/06/2023 17:09
Anquilla wrote: 03/06/2023 20:31

Zbirni, tako se vode u finansijskim izvještajima oba kluba.

Sarajevo:

Željo:
Onda ti ovo ne stoji .. 8-)
Anquilla wrote: 03/06/2023 15:56

Ne daje se Sarajevu isto kao Želji.

U prethodnoj godini, iz budžeta je Željo inkasirao 759 hiljada KM, Sarajevo 483 hiljade, odnosno 276 hiljada manje.

Obzirom da su to pare svih nas, ne znam zašto se ne daje jednako :D
Kanton u redu, grad u redu, ali opštine svaka za sebe. Nisu to pare svih nas, vama vaša opština, nama naša, jedni daju više od drugih, ali klubu koji je smješten u toj opštini ... :mrgreen:
Nisam ja ni napisala da su u pitanju opštine, replika je bila na ovaj post:
Nije problem što se klubovima poput Želje daje iz budžeta, problem je što se Sarajevu daje isto, a vi privatna prćija.

To se mora što prije zaustaviti.
Ne znam koliko vam je dalo Novo Sarajvo, znam da ste od O. Centar dobili 45.000,00 KM :)

Simpatična slučajnost je da živim u Opštini Novo Sarajevo :lol:
ultima_palabra

#19472 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

emigrazione wrote: 04/06/2023 18:13 Mirviću informacije na sunce, odmah da objasniš sitotinji odakle ti pare...pa jel' moguće da niko neće marku da uloži u vas, da ne ne može nikakva budala nafatati, bilo šta?! Svoju bijedu i siromaštvo nekako ćete i preživjeti, za drugo i ne znate, ali FKS jako teško
Vase "investitore" bih samo najgorem dusmaninu pozelio.
emigrazione

#19473 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by emigrazione »

Ja sve što ima veze sa vama ne bih ni dušmaninu...muljate od kako ste nastali, da je pravne države ,samo vezano za zadnjih 10-tak godina, danas ne bi ni postojali...
Last edited by emigrazione on 04/06/2023 19:41, edited 1 time in total.
Anquilla

#19474 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

emigrazione wrote: 04/06/2023 18:13 Mirviću informacije na sunce, odmah da objasniš sitotinji odakle ti pare...pa jel' moguće da niko neće marku da uloži u vas, da ne ne može nikakva budala nafatati, bilo šta?! Svoju bijedu i siromaštvo nekako ćete i preživjeti, za drugo i ne znate, ali FKS jako teško
:lol:

Nepotpisani novinar, odnosno redakcija, u svojim prethodnim člancima mogu naći odgovore na neka postavljena pitanja.
A na bar 10 pitanja bi im tačan odgovor mogao dati bilo koji navijač. Toliko o istraživačkom novinarstvu.
Anquilla

#19475 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

ultima_palabra wrote: 04/06/2023 19:36
Vase "investitore" bih samo najgorem dusmaninu pozelio.
Zašto, možeš li objasniti?

Pitam jer u vrijeme dolaska Tana, u Klubu se uopšte nije znalo kome i koliko se duguje.
Takav je vakat bio da su bukvalno morali platiti oglas da se jave svi dužnici.
Da li misliš da bi nam bilo bolje da nije došao?
Post Reply