Necemo nije fer, nazalost kad bi znali kako djecu iz Afg zlostavlaju sto zensku sto musku ( mulama je to sad glavni izvor zarade mamu im jebem) da Bog da ih djecije suze stigle.Hajd ova omladina za pare jebiga hoce para pisaj ga ali djeca grob te jebo. Stici ce ih sve ovo jednog dana...Haris.ba wrote: ↑02/06/2023 07:06Pa ima onaj bez cenzure dio foruma. Ima pacijenata da cita.![]()
Jeste u filmovima. Pun grad prebijenih nasilnika.skafiskafsnjak wrote: ↑02/06/2023 05:21 Iza coska.... u mraku .... bez svjedoka.
Polomit mu svaku kost sto ima, da nikad vise ne prohoda. To je jedina pravda.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- hatemondays
#67801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Haris.ba
#67802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa zar talibani nisu pricali da kad dodju na vlast ukinuce tu praksu? Sad i oni poceli?hatemondays wrote: ↑02/06/2023 07:41 Necemo nije fer, nazalost kad bi znali kako djecu iz Afg zlostavlaju sto zensku sto musku ( mulama je to sad glavni izvor zarade mamu im jebem) da Bog da ih djecije suze stigle.Hajd ova omladina za pare jebiga hoce para pisaj ga ali djeca grob te jebo. Stici ce ih sve ovo jednog dana...
- Ateista
#67803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je tacno, mnogi pricaju tako, mozda i misle da bi mogli, ali vecina ipak ne bi kad bi dosla u tu situaciju.
- darius_maximus
#67804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nismo mi još došli na taj level.Haris.ba wrote: ↑02/06/2023 07:06Pa ima onaj bez cenzure dio foruma. Ima pacijenata da cita.![]()
Jeste u filmovima. Pun grad prebijenih nasilnika.skafiskafsnjak wrote: ↑02/06/2023 05:21 Iza coska.... u mraku .... bez svjedoka.
Polomit mu svaku kost sto ima, da nikad vise ne prohoda. To je jedina pravda.
Drugdje ovakve stvari već odavno znače da nosiš glavu u vreći.
Jedan od dražih primjera je Gary Plauché:
- vjeshalica
#67805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230602038
Katici je bolje da objasni sto je skinuta i po cijem nalogu kamera koja registeuje parkiranje na autobuskom stajalistu socijalno
Katici je bolje da objasni sto je skinuta i po cijem nalogu kamera koja registeuje parkiranje na autobuskom stajalistu socijalno
-
zdruzdjo
#67806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U prvoj huji, znam da bi se pretvorio u krvozednu bezdusnu zvijer. Stepen povreda djeteta(emocionalna ili fizicka) bi znacio da ce ta huja potrajati dok ne ohladim tog nekoga pomno planirajuci kako i kada.
Ovo sto se ovom djetetu desilo bi zahtjevalo ozbiljno planiranje. Pogotovo sto je to neko koga sistem nece adekvatno kazniti i zatvoriti(institucijalizirati) i baciti kljuci, nego ces ga sresti za xy vremena na cesti. I ko zna kakav ce se film odvrtiti u njegovoj glavi jer si mu ti direktni krivac, i kontati kakav plan ono u svojoj bolesnoj glavi sklapa. Stoga temeljito i pametno isplanirati kako ga odvojiti od zivota.
Sve se moze.
Ovo sto se ovom djetetu desilo bi zahtjevalo ozbiljno planiranje. Pogotovo sto je to neko koga sistem nece adekvatno kazniti i zatvoriti(institucijalizirati) i baciti kljuci, nego ces ga sresti za xy vremena na cesti. I ko zna kakav ce se film odvrtiti u njegovoj glavi jer si mu ti direktni krivac, i kontati kakav plan ono u svojoj bolesnoj glavi sklapa. Stoga temeljito i pametno isplanirati kako ga odvojiti od zivota.
Sve se moze.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#67807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ovaj pleh izgleda baš životinja...ona klasična seljačka sila ono zdravlje iz šume sa imanja
koda je oro njive 20 godina
koda je oro njive 20 godina
- Ateista
#67808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je tacno, stepen povreda znatno utice na to koliko daleko bi neko bio spreman ici, ali i tip licnosti. Znam za neke slucajeve obicnih ljudi u ratu koji su bili spremni iz osvete nekog da odvoje od zivota, pa ipak odustali kad je doslo do toga, bar je to zvanicna verzija price.zdruzdjo wrote: ↑02/06/2023 10:37 U prvoj huji, znam da bi se pretvorio u krvozednu bezdusnu zvijer. Stepen povreda djeteta(emocionalna ili fizicka) bi znacio da ce ta huja potrajati dok ne ohladim tog nekoga pomno planirajuci kako i kada.
Sve se moze.
Ja sam razmisljao da nadjem nekog ko ce dobro premlatiti neke doktore zbog bezobrazluka i nemara koji je mogao jako skupo kostati, na kraju sam odustao, dijelom i zbog toga sto na kraju na svu srecu nije bilo nikakvih posljedica pa to covjeka malo ohladi, ali su realno zasluzili da odu na dugogodisnje bolovanje. Da su ostale neke posljedice, nisam siguran na sta bih bio spreman.
-
zdruzdjo
#67809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ateista wrote: ↑02/06/2023 10:48
To je tacno, stepen povreda znatno utice na to koliko daleko bi neko bio spreman ici, ali i tip licnosti. Znam za neke slucajeve obicnih ljudi u ratu koji su bili spremni iz osvete nekog da odvoje od zivota, pa ipak odustali kad je doslo do toga, bar je to zvanicna verzija price.
Ja sam razmisljao da nadjem nekog ko ce dobro premlatiti neke doktore zbog bezobrazluka i nemara koji je mogao jako skupo kostati, na kraju sam odustao, dijelom i zbog toga sto na kraju na svu srecu nije bilo nikakvih posljedica pa to covjeka malo ohladi, ali su realno zasluzili da odu na dugogodisnje bolovanje. Da su ostale neke posljedice, nisam siguran na sta bih bio spreman.
Pa to je.
Iskreno ja ne kontam likove tipa Memic, Dragicevic, otac od ove Lejle sa ilidze sto je umrla nakon kome, oceve od Edite i Selme,.....vidis da je sudstvo/tuzilastvo borba sa vjetrenjacama, i da to nema svrhe nikakve.
Ama zavrsis sta imas i nema puno pametovanja. Ja cu ovo, ja cu ono.
Starije generacije ce se mozda sjetiti situacije tamo negdje 80-ih. Otac mi je to pricao. Djevojka sa kosova je dosla autobusom u sarajevo. Sjela u taxi. Taksista je odvezao negdje i silovao. Nadjena sva izmrcvarena. Nakon par dana nagutala se necega u bolnici i umrla. Istraga ovo ono, nije bilo svjedoka, mrtva usta ne govore, i nista. Pojeo vuk magarca.
Nakon xy mjeseci tri lika na autobuskoj stanici usla u taj taxi. Taksista nadjen na trebevicu mrtav. Isprebijan. U cmaru mu nadjena šišarika.
Auto nikad nije nadjeno. Djevojka je imala tri brata na kosovu.
-
zigson
#67810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
1 slucaj u 100 milionazdruzdjo wrote: ↑02/06/2023 11:23Ateista wrote: ↑02/06/2023 10:48
To je tacno, stepen povreda znatno utice na to koliko daleko bi neko bio spreman ici, ali i tip licnosti. Znam za neke slucajeve obicnih ljudi u ratu koji su bili spremni iz osvete nekog da odvoje od zivota, pa ipak odustali kad je doslo do toga, bar je to zvanicna verzija price.
Pa to je.
Iskreno ja ne kontam likove tipa Memic, Dragicevic, otac od ove Lejle sa ilidze sto je umrla nakon kome, oceve od Edite i Selme,.....vidis da je sudstvo/tuzilastvo borba sa vjetrenjacama, i da to nema svrhe nikakve.
Starije generacije ce se mozda sjetiti situacije tamo negdje 80-ih. Otac mi je to pricao. Djevojka sa kosova je dosla autobusom u sarajevo. Sjela u taxi. Taksista je odvezao negdje i silovao. Nadjena sva izmrcvarena. Nakon par dana nagutala se necega u bolnici i umrla. Istraga ovo ono, nije bilo svjedoka, mrtva usta ne govore, i nista. Pojeo vuk magarca.
Nakon xy mjeseci tri lika na autobuskoj stanici usla u taj taxi. Taksista nadjen na trebevicu mrtav. Isprebijan. U cmaru mu nadjena šišarika.
Sto neko rece iznad, svi bi na prici bili spremni na ovo na ono, kad dodje da se isplanira odnosno napravi djelo 99.9% odustaje.
A evo meni jedan lijep primjer provodjenja u djelo bez mnogo posljedica a pravda zadovoljena.
-
vrbas1979
#67811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pošalješ upit MUP-u i tražiš odgovor.vjeshalica wrote: ↑02/06/2023 10:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230602038
-
vrbas1979
#67812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230602038
Ovo je davno trebalo nabaviti.
Nema stajališta na kojem nisu parkirana auta konstantno. Trolejbusi i autobusi uopšte ne mogu pristupiti stajalištu jer seljačine ostave auto kako bi skoknuli do bankomata, kupili kiflu, cigare, novine, pokupili pizzu. Okolo ima parkinga, ali jok. Krkan mora na stajalište.
I onda se zbog idiota stvaraju ogromne gužve, putnici izlaze na ulici, a ne na stajalištu, povećava se nervoza i svi trpe radi idiota.
Svugdje kamera, snimati i pojačati kazne.
Nema stajališta na kojem nisu parkirana auta konstantno. Trolejbusi i autobusi uopšte ne mogu pristupiti stajalištu jer seljačine ostave auto kako bi skoknuli do bankomata, kupili kiflu, cigare, novine, pokupili pizzu. Okolo ima parkinga, ali jok. Krkan mora na stajalište.
I onda se zbog idiota stvaraju ogromne gužve, putnici izlaze na ulici, a ne na stajalištu, povećava se nervoza i svi trpe radi idiota.
-
zigson
#67813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa bice jedno 2 ove kamere tu se nece moci stajati/voziti na ostalih 99% hocevrbas1979 wrote: ↑02/06/2023 11:36 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230602038
-
mali_balon
#67814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuj skinuli, pa vidim ja raja se normalno parkira, kontam sto ce im ova kamera zaraditi lovevjeshalica wrote: ↑02/06/2023 10:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /230602038
- dječak sa šibicama
#67815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pleh, ako se ne varam oni su focaci.
Jos jedan fini ugladjeni gradjanin.
Jos jedan fini ugladjeni gradjanin.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#67816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
iz one jedne foto vidi se da je u tučama fizičkistabilan...mislim da bi ga teško u hrvanju i naguravanju bilo oboriti
nekako izgleda ko hijena na 2 noge ali napada slabije od sebe za razliku hijena koje udaraju tek 4 na jedan ako imalo sumnjaju ovaj nema sumnje samo studente i srednjoškolce
ali koliko je sirovina prebila ljudi da nisu prijavili
nekako izgleda ko hijena na 2 noge ali napada slabije od sebe za razliku hijena koje udaraju tek 4 na jedan ako imalo sumnjaju ovaj nema sumnje samo studente i srednjoškolce
ali koliko je sirovina prebila ljudi da nisu prijavili
-
Seyfo
#67817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vezano za parkiranje na stajalištima, to je zaista fenomen...
Neki dan sjedim i pijem kafu preko puta OHR-a, prije toga se napatio dok sam našao parking...parkira se mercedes CLS na proširenju za trolu, izlaze 4 krmka zalizana, uredno zaključa lik auto, i dođoše svi na kafu...sjedili sahatak, policija bar dvaput prošla cestom, ne danisu kaznu napisali nego nisu ni usporili...
Osjećao sma se kao budala koliko se napatih da nađem parking.
Može li neko da objasni ovaj interesantan fenomen?
Neki dan sjedim i pijem kafu preko puta OHR-a, prije toga se napatio dok sam našao parking...parkira se mercedes CLS na proširenju za trolu, izlaze 4 krmka zalizana, uredno zaključa lik auto, i dođoše svi na kafu...sjedili sahatak, policija bar dvaput prošla cestom, ne danisu kaznu napisali nego nisu ni usporili...
- Ateista
#67818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ni meni nekad nisu jasni, iako opet kazem nisam ni ja situran da li bih tako nesto uradio u toj sitiaciji. Cesto kazem za Memica kako da sam ja na njegovom mjestu, Alisa i mnogi vise ne bi bili zivi, ali opet da krenem tako nesto da uradim, pitanje je da li bih mogao.zdruzdjo wrote: ↑02/06/2023 11:23Ateista wrote: ↑02/06/2023 10:48
Pa to je.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#67819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji fenomen? Sveprisutne nepismenosti i policije koja tvrdi da nema mogucnosti ni za sta
Evo konkretan primjer
Sinoc u zovem LAPD
Prijavljujem pucnjavu, koja je bila u ulici (u zrak)
Niko se pojavio nije niti pomislio
Najgori mup ikada
Prije su barem na pucnjavu izlazili
Evo konkretan primjer
Sinoc u zovem LAPD
Najgori mup ikada
- skrbavi-admin
#67820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bahatost raste uvijek eksponencijalno tamo gdje nema otpora.... ja ne znam dje ste vi ucili zivot i istoriju..... americka demokratija je u totalnoj krvi nastala zajedno sa francuskom.... nije visestranavkim izborima nego oruzjem
- darius_maximus
#67821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Realno, u dosta situacija se suzdržavam (vjerujem i mnogi drugi) u životu zbog djeteta.Ateista wrote: ↑02/06/2023 12:34Ni meni nekad nisu jasni, iako opet kazem nisam ni ja situran da li bih tako nesto uradio u toj sitiaciji. Cesto kazem za Memica kako da sam ja na njegovom mjestu, Alisa i mnogi vise ne bi bili zivi, ali opet da krenem tako nesto da uradim, pitanje je da li bih mogao.zdruzdjo wrote: ↑02/06/2023 11:23
Pa to je.
Da se njemu nešto desi, šta bi mi moglo biti dovoljno bitno da me odvrati od potpune odmazde?
Niti neko "porodično ime", ni "ugled", ni "posljedice".
Nakon toga, šta god bude, bude, nije da bi bilo bitno.
Jedino što mi pada na pamet je da bi me tuga možda slomila, pa da u toj apatiji ne bi djelovao, ali male su šanse.
Ne znam, svašta čovjek misli, to je tačno.
U ovom slučaju moram priznati da često ne razumijem zašto ovoga nema više.
Pogotovo kada pomislim na manja mjesta gdje ljudi npr. znaju ko je učestvovao u kakvim ratnim zločinima.
- darius_maximus
#67822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I dijete ako nešto uradi pogrešno, a ti mu ne objasniš i ne kazniš ga, nastavit će.Seyfo wrote: ↑02/06/2023 12:29 Vezano za parkiranje na stajalištima, to je zaista fenomen...
Zašto ne bi, ako nema posljedica?
Ista stvari je s takvim kromanjoncima.
Ako prolazi, zašto ne bi?
Kazna, kazna, kazna i naplata istih.
- Ateista
#67823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moze biti vise razloga da odvrati, na primjer ko ima jos djece, ili neke druge bliske osobe, pa ne zeli tim osobama totalno da unisti zivot time sto ce zavrsiti u zatvoru, odnosno i ta sama osoba i pored toga ima jos neki smisao u zivotu pa ne zeli ni sebi zivot da unisti. Tu onda dolazi kao opcija da se to odradi profesionalno da se ne zna ko je, da se angazuje neko i slicno, ja sam u konkretnoj situaciji razmisljao da angazujem nekog za te doktore.darius_maximus wrote: ↑02/06/2023 12:46Realno, u dosta situacija se suzdržavam (vjerujem i mnogi drugi) u životu zbog djeteta.Ateista wrote: ↑02/06/2023 12:34
Ni meni nekad nisu jasni, iako opet kazem nisam ni ja situran da li bih tako nesto uradio u toj sitiaciji. Cesto kazem za Memica kako da sam ja na njegovom mjestu, Alisa i mnogi vise ne bi bili zivi, ali opet da krenem tako nesto da uradim, pitanje je da li bih mogao.
Da se njemu nešto desi, šta bi mi moglo biti dovoljno bitno da me odvrati od potpune odmazde?
Niti neko "porodično ime", ni "ugled", ni "posljedice".
Nakon toga, šta god bude, bude, nije da bi bilo bitno.
Jedino što mi pada na pamet je da bi me tuga možda slomila, pa da u toj apatiji ne bi djelovao, ali male su šanse.
Ne znam, svašta čovjek misli, to je tačno.
U ovom slučaju moram priznati da često ne razumijem zašto ovoga nema više.
Pogotovo kada pomislim na manja mjesta gdje ljudi npr. znaju ko je učestvovao u kakvim ratnim zločinima.
Jos jedan razlog moze biti sto neki i pored svega ne mogu nekom da oduzmu zivot ako nije bas u afektu ili samoodbrani. Koliko god zeljeli sve najgore nekoj osobi, mnogi nisu u stanju to uraditi.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#67824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesi siguran da nisu dolazili? Ja zvao za banalnost, dosli.mk ultra wrote: ↑02/06/2023 12:36 Koji fenomen? Sveprisutne nepismenosti i policije koja tvrdi da nema mogucnosti ni za sta![]()
Evo konkretan primjer
Sinoc u zovem LAPD
Najgori mup ikada
Sto ne posaljes zalbu i zatrazis konkrento je li neko postupio po tvom pozivu? Zasto "ne istjeras" pravdu i natjeras da rade, ili da odgovaraju za nerad?
Sto, nije to tvoj posao? Cij je?
-
Sid the sloth
#67825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato sto nam je poslije rata 90% policajaca debil koji je jedva srednju zavrsio. On ne zna da nesto radi ako ga ne posaljes da to radi. Te sto su prolazili je neko poslao negdje i njima nije palo na pamet da mogu raditi usput i ostale stvari koje su im u opisu posla. Trebao ih je neko direktno poslati na to stajaliste da bi oni skontali da tu trebaju nekome napisati kaznu.Seyfo wrote: ↑02/06/2023 12:29 Vezano za parkiranje na stajalištima, to je zaista fenomen...