Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Bossona

#105801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Reče kralj mudrosti jednu krilaticu koju je njegov sin najbolje zapamtio i nje se drži i ne popušta, a ona glasi "Birajte podobne, odane i poslušne " sa sposobnim je teško vladati i upravljati ako ste potkapacitirani i okuženi oko sebe umovima s kojima ne možete manipulisati. Onda vam preostaje da se držite krilatice kralja mudrosti da bi bili stranka na vlasti preko kojih vladaš a ako ti zafali kadrova njih postavljaš i zapošljavaš na isti način, a ako nemaju kvalifikacije napraviš preko stranke privatne fakultete za kadrovsko stranačko uhljebljivanje, uz naplatu diploma i kupovinu radnog mjesta uz dokaz dužeg stranačkog staža aktiviste, dobijene ili kupljene diploma samo da bi zadovoljili uslove konkursa i tako kupili kvalifikacije na papiru ali ne u glavi i znanju, onda ide isisavanje novca iz državnih firmi i sistemska devastacija kao dio pripreme za otkup istih po što nižim cijenama a onda spašavanje istih poreskim novcem građana ili izgon radnika na ulice. Tako je od 1990 godine.

Za uspjeh i napredovanje je najbitnija odanost i poltronska podanost stranci i vođi. Uz to su išle funkcije, novac, privilegije i moć u državi i društvu u kojem te kako reče Bakir stranka štiti. Kada si prvi do Bakira svemogući si, uključujući moć napredovanja u stranci, zatim zapošljavanja stranačkih odanih budžetlija i uhljeba kao sigurne izborne i stranci odane baze.

Da je tako evo potvrde iz telefonska poruka Bakira Izetbegovića Dini Konakoviću u vrijeme ubjeđivanja da ostane u SDA u kojoj lijepo kaže da je stranka bitnija od naroda a time i od države

Image

Image
Kada oduzmeš pristup višedecenijskim sisavcima budžetskog novca onda kmeče kao gladne bebe kada ih odvojiš od sise i histerično radikalni i neuračunljivi kao narkomani bez droge. :-D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#105802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 15:38
Skijaš wrote: 01/06/2023 15:35

Vidjecemo na opstinskim izborima. Moguce je da Niksic opet pokusa Elektroprivredu preko mutikasa i Hamovica proslijediti Srbiji i sa tom milijardicom pokupovati kompletne opstinske strukture na slobodnoj teritoriji, ali projekat je to za kojeg ne mislim da ima snage.
Pa jbg Nikšić nije kao tvoji pajdashi iz df koji su kad su dobili elektroprivredu BiH proslijedili je kao miraz SDA :zjev: :oops:

Bas ste srasli u jednu stranku eno dns sdaovci prelaze u df, ljudi ostvarili prelaz iz dnevne u kuhinju :lol:
De ba PR-u vlade KS, prestani konstantno napadati druge ljude da su nekakvi botovi. Bolesno je
Student_u_Ostavci

#105803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

sehohari wrote: 01/06/2023 19:28
tramvajtrojka wrote: 01/06/2023 15:38

Pa jbg Nikšić nije kao tvoji pajdashi iz df koji su kad su dobili elektroprivredu BiH proslijedili je kao miraz SDA :zjev: :oops:

Bas ste srasli u jednu stranku eno dns sdaovci prelaze u df, ljudi ostvarili prelaz iz dnevne u kuhinju :lol:
De ba PR-u vlade KS, prestani konstantno napadati druge ljude da su nekakvi botovi. Bolesno je
Došli su u fazu kada moraju braniti Arnela Isaka. Baš jadna skupina individua :zzzz:
relativno84

#105804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Image

Elzina kao bedem, bosnjo moze mirno da spava.
:oops: :D
GG_1231

#105805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

Student_u_Ostavci wrote: 01/06/2023 19:42
sehohari wrote: 01/06/2023 19:28

Došli su u fazu kada moraju braniti Arnela Isaka. Baš jadna skupina individua :zzzz:
Koga su relaksatori sve (i to vrlo agresivno) branili na ovom forumu, da ti se život ogadi, Arnel Isak je još oličenje normalnosti
mishic

#105806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Ministar!

PreWiBa

#105807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

...
Last edited by PreWiBa on 01/06/2023 23:26, edited 1 time in total.
laik1981

#105808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Nastavljaju urusavanje drzave tamo gdje mogu. Kada trojka uleti umjesto njih bice kuknjava o izdaji jer hrvati imaju 7:5.
"Prema tome, ako je SDA bliže da bude partner u vlasti, znači da su oni pristali na odnos 7:5 i odrekli se jednog ministarstva"
GG_1231

#105809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by GG_1231 »

sehohari wrote: 01/06/2023 20:24

Ovo sam našao na netu.
Pih, još lik ima obraza da nosi bijelu traku. Bolje mu je da je stavio bijeli čaršaf preko sebe.

Izgleda se u Hercegovini utrkavaju ko će više HDZ-u preletiti. Iduće godine će pričati o 8. maju kao antiterorističkoj akciji, gnjida.

Kakva moralno-intelektualna sirotinja i bijeda, stvarno ogavno
Lex77

#105810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

DF: Trojka je prešla Rubikon, sastanak u Mostaru jasan je znak da su krenuli u konačni čin izdaje

Povodom današnjeg sastanka predsjednika SDP-a, HDZ-a i SNSD-a u Mostaru iz Demokratske fronte su se oglasili saopćenjem u kojem tvrde da je Trojka sa Nerminom Nikšićem na čelu krenula u konačni čin izdaje države Bosne i Hercegovine.

"Današnji sastanak u Mostaru između Dragana Čovića i Milorad Dodika te njihovog, nametnutog premijera FBiH Nermina Nikšića, gdje se raspravljalo o konačnoj etničkoj podjeli države, jasan je znak da je Trojka sa Nikšićem na čelu krenula u finalni čin izdaje države Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta smatra da je radna grupa za izmjenu Izbornog zakona koju su formirali Dodik, Čović i "servilni" Nikšić, grupa koja konačno treba dovršiti etničku podjelu države Bosne i Hercegovine, i koja će to učiniti izmjenama Izbornog zakona koje će definitivno isporučiti i zadnje ostatke suvereniteta države Bosne i Hercegovine Zagrebu i Beogradu.

"Ne postoji ni minimum sumnje u namjere ove antidržavne političke koalicije, a jasno je da su, nažalost, SDP, Naša stranka i NiP prešli Rubikon, te se nalaze na nepovratnom putu izdaje interesa države Bosne i Hercegovine", tvrde u DF-u.

Smatraju da građani Bosne i Hercegovine nemaju nijedan razlog da vjeruju rukovodstvu SDP-a na čelu sa Nikšićem, i ostatku Trojke, pogotovo zbog toga što su u protekloj godini u više navrata prevarili iste.

"Od političke grupacija koja je pozivala na proteste protiv nametanja izmjena Ustava FBiH, pa potom samo pola godine kasnije pozivala na isto nametanje protiv kojeg su lažno protestovali, ne može se očekivati ništa dobro, niti se u takvu političku strukturu može i smije imati ikakvog povjerenja", navodi se.

Naglašavaju da "nametnuti" premijer Nikšić očito zna da građani lojalni državi Bosni i Hercegovini nemaju povjerenja ni u njega ni rukovodstvo SDP-a.

"Otuda i dolaze njegove riječi da povjerenje želi graditi ne u odnosu prema građanima lojalnim državi, nego u odnosu prema otvorenim neprijateljima države Bosne i Hercegovine, kakvi su Dodik i Čović", zaključuju iz DF-a.
dek

#105811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dek »

BHCluster wrote: 01/06/2023 16:23
...ti kolacharu!
Majkemi
Ne smeta mi nešto ni Dino ni Nikšić ni Vojin ni Forto niti drugi iz supeotnog bloka.

Al guranje potkapacitiranih sirovina iz porodice Isak ne mogu nikako sažvakati i ne znam šta je ovima iz Trojke pa.se ovako zayebavaju.
Student_u_Ostavci

#105812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

laik1981 wrote: 01/06/2023 20:50 Nastavljaju urusavanje drzave tamo gdje mogu. Kada trojka uleti umjesto njih bice kuknjava o izdaji jer hrvati imaju 7:5.
"Prema tome, ako je SDA bliže da bude partner u vlasti, znači da su oni pristali na odnos 7:5 i odrekli se jednog ministarstva"
Trojka je finansijski i sigurnosni sektor države isporučila HDZu i SNSDu. Godine i godine će proći da se ta šteta nesposobnih i polupismenih sarajevskih hnsovaca ispravi. :zzzz:
PreWiBa

#105813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i ... /230601155
Meni je drago da je i ministar Konaković o tome govorio u Evropi i na javnoj sceni, da se to mora.
Jebote njegov engleski ako ga za ovo koristi.
Last edited by PreWiBa on 01/06/2023 21:03, edited 1 time in total.
Gandalf

#105814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

dek wrote: 01/06/2023 20:58
BHCluster wrote: 01/06/2023 16:23
...ti kolacharu!
Majkemi
Ne smeta mi nešto ni Dino ni Nikšić ni Vojin ni Forto niti drugi iz supeotnog bloka.

Al guranje potkapacitiranih sirovina iz porodice Isak ne mogu nikako sažvakati i ne znam šta je ovima iz Trojke pa.se ovako zayebavaju.
Nije njima ništa, to i jesu zajebanti, neodgovorni i neozbiljni ljudi na važnim funkcijama
made_in_sarajevo

#105815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Student_u_Ostavci wrote: 01/06/2023 21:01
laik1981 wrote: 01/06/2023 20:50 Nastavljaju urusavanje drzave tamo gdje mogu. Kada trojka uleti umjesto njih bice kuknjava o izdaji jer hrvati imaju 7:5.
Trojka je finansijski i sigurnosni sektor države isporučila HDZu i SNSDu. Godine i godine će proći da se ta šteta nesposobnih i polupismenih sarajevskih hnsovaca ispravi. :zzzz:

Kakva ofirna laz :lol: otkako je rat zavrsio hdz drzi finansije i sda se nikad nije bunila za to. Sigurnost svaka strana je tu sjedila, zna se iz koje stranke direktori dolaze i 29 godina je to kul, ali bas u 30 godini je problem :lol:
dek

#105816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dek »

Da, ali kako misle dobit izbore.
Narod se jeste zasitio SDA ali ne znači da hoće kromanjonce iz familije Isak.

Mislio sam da je imenovanje Rame za ministra ta gorka pilula o kojoj Dino i Nikšić govore ali ne vidim opravdanne za imenovanje ovog mlađeg ze ze debila
mishic

#105817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

"Čović i Konaković izvlače Dodika iz kazne: Lobiraju kod EU da odblokira račune RS-u"

No coment!
made_in_sarajevo

#105818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Ne udjem na temu sedmicu kad ono opet sda u napadu. Pa nismo svi retardirani kao vi, ipak mi normalni pamtimo i duze od 3 mjeseca, pa se sjecamo sda na vlasti. Vidimo rezultate tog vladanja zadnjih dana u kantonu sarajevo. Sve postenjacine sa lisicama. Pravda za sda :lol:
Hank Paldum

#105819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

plavi_E wrote: 01/06/2023 16:12
Hank Paldum wrote: 01/06/2023 15:40 Možeš mi se sageti jer sam spichkao 20 godina na internetu, ja imam repuuuutaciju”.
Pa nerdu jedan, sad da se forum ugasi nestat će kao i svi mi. Ne piši 24 sata i neće te niko pomenuti, napusti zauvijek forum i bit ćeš sretan ako te se jedan forumaš bude sjećao, možeš za jedan post dobiti 500 lajkova i kada se odjaviš, neće te niko na ulici za to pohvaliti, da je rahmetli Dževad Karahasan živ i da se prijavi na forum, sa samo jednom rečenicom bi uništio svih tvojih 12.000+ dječijih postova.
Pos*rem ti se na nepostojeću reputaciju :lol:

“Ja imam reputaciju na forumu, meni se možeš samo sageti”
Hajd shto ima reputaciju ali je znao za internet prije internet botova. :-)
@DaysleepeR je znao za internet još prije interneta.
Sve mogu shvatiti, botovanje, zvati svakoga botinom sa kim se ne slažeš, sa vremenom nabiti 20.000 postova, da se nađe forum gdje ti je toliko lijepo da na njemu rado boraviš i zadržiš se i 20 godina.

Ali napisati “Možeš mi se sageti, ja imam reputaciju na forumu!” :lol:
Da je imao 10 godina kada je se registrivao, to bi danas bila osoba koja ima 30 godina koja je to napisala, a sigurno je stariji.

Eto kakvi … su danas na internetu i sa kim se komunicira.

Eto ti i ja smo nevažni, kod nas je čak i poželjno da nam se svašta piše, ali kada sam pročitao da se krevelje Skijašu, jednom od 4-5 forumaša ovdje gdje ne moraš imati isti stav da bi priznao da je kvalitetan forumaš, onda znaš koliko je sati, samo čekam prvi post gdje će ga neko zvati SDA botom.

I onda će se dopustiti da taj forumaš bude otjeran, sam ode ili nešto u afektu odbrusi nakon provokacija pa da ga banuju.
Znam kroz druge forumaše ko je i šta je, i onda će nakon svega što je doživio u ratu dopustiti da ga par hijena u miru u virtuelnom svijetu raskomada dječijim forama.
House

#105820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by House »

mishic wrote: 01/06/2023 21:14 "Čović i Konaković izvlače Dodika iz kazne: Lobiraju kod EU da odblokira račune RS-u"

No coment!
kakav botovski članak :lol: :-)
Prpa.ba

#105821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Na tecnom engleskom jeziku lobirajmo za finansiranje Dodikovog rezima.

I Dino bi Republiku, Senade. Ali posto BiH nije moguca, bice zadovoljan i sa Srpskom. :thumbup:
Idemedosumom

#105822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Što da lobiraju, pa bolje blokada :-D
Prpa.ba

#105823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

A u Otvorenom Balkanu nece da bude nijedne blokade.. 8) :mrgreen:
dale cooper

#105824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Kmečanje o izdaji volume 666. :evil: :mrgreen:
Last edited by dale cooper on 01/06/2023 21:45, edited 1 time in total.
Student_u_Ostavci

#105825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

House wrote: 01/06/2023 21:30 klix portal je sramota. *ebo vas bakir u guzicu
Šta je, ne smije se pisati o vađenju Dodika iz jame? :lol:
Locked