Garza
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
- dulekrele
#23602 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A sta cemo sa Robinsonom ?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
Mrvice_ba
#23604 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uhljubi mu nisu mogli srediti da ne igra pod zvijezdom. Ni njemu ni amaru.
- dulekrele
- hrasno38
#23606 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mialim da taj poso mogu odraditi Musa, Gegic i Atic....a sa Lukom cemo haos puno dobiti posebno u napadackom smislu.Jos kad bi se izganjali papiri za njega i Alibegovica bas bi imali jaku reprezentaciju.
-
Priglavke
#23607 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Protiv ozbiljnih reprezentacije (Njemacka,Spanija,Srbija Francuska)ova trojka to sigurno ne moze, dok protiv srednjih ekipa( Turska,Poljska,Hrvatska)bi mozda i mogli odradili posao.
To su samo zelje. Za Alibegovica bi mozda i moglo,Ali za Luku, nema sanse. Kakvi ljudi u savezu sjede, dobro i ovo imamo...
-
Priglavke
#23608 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bez kvalitetnog playa( koji ima sut sa dobrom pick igom)
ne trebamo se ni takmiciti. Tu smo najslabiji... Roberson je solidan play,po meni najbolji Amerikanac kojeg smo imali
ne trebamo se ni takmiciti. Tu smo najslabiji... Roberson je solidan play,po meni najbolji Amerikanac kojeg smo imali
- hrasno38
#23609 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa moze odigrati podjednako dobro na tom mjestu kao Roberson...Musa sa Tavarezom igra ubjedljivo najkvalitetniji pik i ima izvrstan osjecaj za to, ima odlican ulaz a ima i suta za tri poena sto se moglo vidjeti sinoc. Ne kazem da je idealno rjesenja a li se moze upotrijebi za ove kvalifikacije za OI. Osim toga nega na playa gura Camparu on je ovu sezonu igrao bas dobro.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Mrvice_ba
#23611 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako uzme senad slobodu ocekujem da digne bh kosarku. Vakat je da neki bosnjak ulozi pare u sport.
- spree
#23612 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Oj Bože bez playa
.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Priglavke
#23614 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da je musin pick limitiran da bi imao ozbiljnu play igru. Slabo ga vidim da na postavljen blok krene na jednu stranu,pa se onda vrati na drugu,pa se onda odluci na sut ili prodor.Ili kada na pik prodje defanzivca,onda stane pa ga guzicom izgura i onda se odluci na pàs ili sut. Ne kazem da on to nikako ne radi,ali to nije to- "akademski". On se cesto nakon jednog dribling zaustavi sa loptom,pa je onda daje Tavaresu ili nekom drugom igracu.Sa Tavaresom to nekako i funcionise,jer se zna nakon rolinga kretati.... Campara da ima Gegiceve ili Aticeve fizikalije bio bi EL igrac... Ovako...hrasno38 wrote: ↑01/06/2023 16:36Musa moze odigrati podjednako dobro na tom mjestu kao Roberson...Musa sa Tavarezom igra ubjedljivo najkvalitetniji pik i ima izvrstan osjecaj za to, ima odlican ulaz a ima i suta za tri poena sto se moglo vidjeti sinoc. Ne kazem da je idealno rjesenja a li se moze upotrijebi za ove kvalifikacije za OI. Osim toga nega na playa gura Camparu on je ovu sezonu igrao bas dobro.
Robersona drzati dokle moze, onda naci nekon drugog Amera... Jbg,nemamo playe i ne preostaje nam nista drugo... Ovi koji zagovaraju da igramo bez playa, nisu u pravu jer nemamo kvaltet na ostalim pozicijama da bi sebi taj luksuz dozvolili.
Ako bi birali Garza ili Roberson, onda je to definitivno Roberson.
- hrasno38
#23615 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dakle mi pricamo o situaciji za ovaj olimpijski turnir na kojem Roberson nece igrati a ne kao neko stalno rjesenje. Vidis izmedju Robersona i Garze ja bih uvijek birao Garzu ali stvar ukusa. Znaci Roberson se zahvalio i rekao da nece moci doci ovo ljeto i na tome se bazira sva ova prica u kojoj sam rekao da ova trojica igraca mogu pokriti tu poziciju.Priglavke wrote: ↑01/06/2023 18:54Mislim da je musin pick limitiran da bi imao ozbiljnu play igru. Slabo ga vidim da na postavljen blok krene na jednu stranu,pa se onda vrati na drugu,pa se onda odluci na sut ili prodor.Ili kada na pik prodje defanzivca,onda stane pa ga guzicom izgura i onda se odluci na pàs ili sut. Ne kazem da on to nikako ne radi,ali to nije to- "akademski". On se cesto nakon jednog dribling zaustavi sa loptom,pa je onda daje Tavaresu ili nekom drugom igracu.Sa Tavaresom to nekako i funcionise,jer se zna nakon rolinga kretati.... Campara da ima Gegiceve ili Aticeve fizikalije bio bi EL igrac... Ovako...hrasno38 wrote: ↑01/06/2023 16:36
Musa moze odigrati podjednako dobro na tom mjestu kao Roberson...Musa sa Tavarezom igra ubjedljivo najkvalitetniji pik i ima izvrstan osjecaj za to, ima odlican ulaz a ima i suta za tri poena sto se moglo vidjeti sinoc. Ne kazem da je idealno rjesenja a li se moze upotrijebi za ove kvalifikacije za OI. Osim toga nega na playa gura Camparu on je ovu sezonu igrao bas dobro.
Robersona drzati dokle moze, onda naci nekon drugog Amera... Jbg,nemamo playe i ne preostaje nam nista drugo... Ovi koji zagovaraju da igramo bez playa, nisu u pravu jer nemamo kvaltet na ostalim pozicijama da bi sebi taj luksuz dozvolili.
-
Priglavke
#23616 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ja sam zato da se isproba i ta varijanta u ovim pred-kvalama za OI.Ali bez kvalitetnog playa igrati kvale za EP ili SP bio bi los potez strcnog staba.
-
kakavdanakneiskustvu
#23617 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Priglavke wrote: ↑01/06/2023 18:54Mislim da je musin pick limitiran da bi imao ozbiljnu play igru. Slabo ga vidim da na postavljen blok krene na jednu stranu,pa se onda vrati na drugu,pa se onda odluci na sut ili prodor.Ili kada na pik prodje defanzivca,onda stane pa ga guzicom izgura i onda se odluci na pàs ili sut. Ne kazem da on to nikako ne radi,ali to nije to- "akademski". On se cesto nakon jednog dribling zaustavi sa loptom,pa je onda daje Tavaresu ili nekom drugom igracu.Sa Tavaresom to nekako i funcionise,jer se zna nakon rolinga kretati.... Campara da ima Gegiceve ili Aticeve fizikalije bio bi EL igrac... Ovako...hrasno38 wrote: ↑01/06/2023 16:36
- hrasno38
#23618 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa to i pisem mada u biti mi nemamo beka i mozemo samo nekoga naturalizovati sto je veliko sranje koje se naravno prije svega tice kosarke u samoj BiH i vrlo losih skola kosarke. Ali ne kontam da nemamo nigdje u svijetu dobrog beka sa nasih prostora koji ima nas pasos i naravno drzavljanstvo.
-
kakavdanakneiskustvu
#23619 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa jednostavno je,nemamo iole kvalitetnijeg beka,ni playa ni beka šutera
-
Priglavke
#23620 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nismo jedini, jos malo pa ce i Srbija dovoditi Amerikance na te pozicije. Spanjolci formiraju vec godinama dobre igrace na tim pozicijama. Zadnji kojeg su formirali je Doncic. Najteze je Playa formirati,a evropski klubovi radije angazuju Amerikance nego "gube" vrijeme sa europljanima. Sta ces...tako je-kako je...hrasno38 wrote: ↑01/06/2023 19:20Pa to i pisem mada u biti mi nemamo beka i mozemo samo nekoga naturalizovati sto je veliko sranje koje se naravno prije svega tice kosarke u samoj BiH i vrlo losih skola kosarke. Ali ne kontam da nemamo nigdje u svijetu dobrog beka sa nasih prostora koji ima nas pasos i naravno drzavljanstvo.
-
Priglavke
#23621 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da.Vracamo se uvijek na istu pricu. Organizacija. Plansko formiranje igraca pocev od U7. Mi hocemo uspjeh preko noci. Kada bi svaki kantonalni savez imao 5-6 klubova (od U7 do U15),rezultati bi dosli... ali jok... a hocemo bekove,bek sutere...Spanjolci tako rade,Francuzi takodjer...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑01/06/2023 19:22 pa jednostavno je,nemamo iole kvalitetnijeg beka,ni playa ni beka šutera
- spree
#23622 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma u današnjoj kosarci i mozes nekako bez centra, ali bez playa nikako. Ko ce prevoditi loptu? Ko ce zvati akcije? Na kraju krajeva roberson ima i solidan šut. Grozno je ovo. Drago mi je vidjeti garzu tu, ali bilo bi bolje da su zaganjali nekog playa amera kad već roberson ne moze/zeli.
- hrasno38
#23623 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ponavljam na ovom olimpijskom turniru loptu bez ikakvih problema mogu prenositi Musa, Gegic i Atic a naravno i Campara. Musa je puno popravio sut za tri poena ali jos uvijek nije u rangu Robersona medjutim nije ni Roberson u rangu Muse sto se tice ulaza pod kos. Sto se tice asistiranja Musa je takodje tu vrlo produktivan. U ovom prvom ciklusu nisu reprezentacije najviseg ranga. Poljska, Madjarska i Portugal su reprezentacije koje bi morali sa Musom, Nurkicem i Garzom dobiti bez problema.spree wrote: ↑02/06/2023 09:54Ma u današnjoj kosarci i mozes nekako bez centra, ali bez playa nikako. Ko ce prevoditi loptu? Ko ce zvati akcije? Na kraju krajeva roberson ima i solidan šut. Grozno je ovo. Drago mi je vidjeti garzu tu, ali bilo bi bolje da su zaganjali nekog playa amera kad već roberson ne moze/zeli.
- spree
#23624 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vjerovatno ce i biti tako samo sto ce to izgledati grozno. Zivi bili pa vidjeli. Musa zna asistirati, ali nije mu to primarna uloga, on to više iz igre, ne u smislu postavljenog napada, tako da ce sigurno biti problema. Atica vjerovatno neće ni zvati. Campara jednostavno nema kvalitet. Stagnira jos od mlađih kategorija. Odbrana mu nepoznat pojam. Vjerovatno ce sav teret pasti na gegica. Valjda bude raspoložen.
-
Tango556
#23625 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam siguran da ce Atica pozvati, nesto su se posvadjali on i Aziz Bekir cini mi se.hrasno38 wrote: ↑02/06/2023 10:24Ponavljam na ovom olimpijskom turniru loptu bez ikakvih problema mogu prenositi Musa, Gegic i Atic a naravno i Campara. Musa je puno popravio sut za tri poena ali jos uvijek nije u rangu Robersona medjutim nije ni Roberson u rangu Muse sto se tice ulaza pod kos. Sto se tice asistiranja Musa je takodje tu vrlo produktivan. U ovom prvom ciklusu nisu reprezentacije najviseg ranga. Poljska, Madjarska i Portugal su reprezentacije koje bi morali sa Musom, Nurkicem i Garzom dobiti bez problema.spree wrote: ↑02/06/2023 09:54
Ma u današnjoj kosarci i mozes nekako bez centra, ali bez playa nikako. Ko ce prevoditi loptu? Ko ce zvati akcije? Na kraju krajeva roberson ima i solidan šut. Grozno je ovo. Drago mi je vidjeti garzu tu, ali bilo bi bolje da su zaganjali nekog playa amera kad već roberson ne moze/zeli.