Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Student_u_Ostavci

#105551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Molimo da se i ovo upiše u povijesne rezultate vijeća ministara,

čoek zna engleski. :lol:
saabsa

#105552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by saabsa »

Grean wrote: 30/05/2023 20:52
DonieBrasco wrote: 30/05/2023 20:47 @Grean

SDA je trideset godina uz tog istog Dodika i Covica, pa hajde da ovima prođe barem godina pa cemo vidjeti.
Jeste, ali dok je ona takva gubava bila ovi se nisu setali po BiH, to je cinjenica. Ako se po jutru dan poznaje...
Nisu MOŽDA hodali, ali su zato partneri iz SDFA glasali za ovakve i još gore.
Image
A_A_AKCIJA

#105553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Styling wrote: 31/05/2023 13:40
dr_Evil wrote: 31/05/2023 13:22

Solidno govori, bolje od vecine politicara, ali smijesno je da uopste o tome pricamo, zar je takav vakat dosao?
Mi ne govorimo, za nas normalne to je normalno, ali treba SDFA ekipi nabijati na nos. 8)
Nabijati s neviđenim merakom :D

A pogotovo kada se čitava SDA igranka i njihovih podguznih muha uzme u obzir.

Prvo preko DF insistirali da Dino ne bude premijer KS. I OK, nije bio, niti se pravio problem zbog toga. DF otišao sa SDA u petak 13. i danas je sa luzerima.

Onda, Semir insistirao i stavio ultimatum, hoće on u koaliciju, ali Dino ne smije biti premijer Federacije. Nema problema, dogovoreno.
Naravno, pogađate, Sema izradio, prešao i on u luzersku ekipu, a Dino prekucava diplomatske odnose države.

Kako li je samo gledati ovo sve, iz perspektive luzera, koji su sve uradili da osakate NiP i Dininu političku karijeru, a na kraju ga sami progurali tu gdje jeste? Umjesto da je danas premijer KS, levati ga natjeraše da razgovara sa Blinkenom, ministrima iz EU, državnicima... Realno, ubiše mu karijeru, čudo jedno :D

Zaista je teško doručkovati vlastite testise svaki, pogotovo ako znaš da si sam kriv za te nove prehrambene navike. :D

Momci, momci, dildo of consequences rarely comes lubed.
Baltazar_khan

#105554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Baltazar_khan »

Student_u_Ostavci wrote: 31/05/2023 13:25
laserShow wrote: 31/05/2023 13:23

treba pojest govna koja su izasrana mimo wc solje. Navalte.
Šta drugo očekivati od vas nego ovakav komentar?! Polupismeni beskičmenjaci kojima su u ustima ili govna ili penis ili bot. Imate moju podršku da nastavite. :zzzz:
Dobar tek :mrgreen:
DonieBrasco

#105555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Historijska presuda u Hagu koja ce ostati mrtvo slovo na papiru na zalost.
Styling

#105556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

DonieBrasco wrote: 31/05/2023 13:59 Historijska presuda u Hagu koja ce ostati mrtvo slovo na papiru na zalost.
Interesuje me da li ova presuda moze posluziti za novu tuzbu protiv Srbije?
DonieBrasco

#105557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Styling wrote: 31/05/2023 14:01
DonieBrasco wrote: 31/05/2023 13:59 Historijska presuda u Hagu koja ce ostati mrtvo slovo na papiru na zalost.
Ne da moze nego je pozivinica za to, nema valjanijeg dokaza, dokumenta i sve ostalo. Ali na zalost kod nas institucije su ne mocne, sve ce RS i srbi da blokiraju, ako nista prilika da vidimo Covica i europske vrijednosti mada tesko.

Test za trojku, SDA, sve bosnjacke stranke i pro-BiH stranu, kao i za HDZ i Covica prije svega.
DaysleepeR

#105558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

NIt sam fan Dine Konakovića niti njegovih svjetonazora ni stranke mu ali čovjek ne da priča engleski,
već vlada materijom funkcije koju obavlja na engleskom jeziku.

Ogromna je razlika kada možeš komunicirati direktno u odnosu komunikacije preko prevodioca.

Ima tu još posla, barem u diplomatskim krugovima, trebao bi se uredno obrijati, ne treba dirati lice i ne treba se oblizivati.
Ali to je nekako mana naših političara, svi imaju te gestove koji su apsolutno nepostojeći kod zapadne diplomatije.
HD_2015

#105559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Styling wrote: 31/05/2023 14:01
Sama presuda nije dokaz - to je rekao i Sud pred kojim je BiH tužila Srbiju. I ranije je Haški tribunal presuđivao o međunarodnom karakteru sukoba u BiH. Pa ima presuda o UZP-u itd.

Mogu se koristiti dokazi na osnovu kojih je donešena presuda Stanišić-Simatović, ali taj je voz davno prošao.
Charuga
Globalni moderator

#105560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Charuga »

mayab wrote: 31/05/2023 12:33Hm, 15 godina, ako me računanje ne vara , oni su toliko već proveli po zatvorima-pritvorima za vrijeme svojih suđenja, i likovi će biti pušteni sada.....a onda očekujem orgijanja cijele Srbije kad se likovi vrate "kao srpski HEROJI!" :-?
Dovoljno je bilo samo poslušati izricanje presude.
Stanišiću se računa da je proveo u zatvoru 2634 dana, malo jače od 7 godina, a Simatoviću 3048 dana, ili malo više od 8 godina. Neće biti pušteni sada.
dr_Evil

#105561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

DaysleepeR wrote: 31/05/2023 14:06 NIt sam fan Dine Konakovića niti njegovih svjetonazora ni stranke mu ali čovjek ne da priča engleski,
već vlada materijom funkcije koju obavlja na engleskom jeziku.

Ogromna je razlika kada možeš komunicirati direktno u odnosu komunikacije preko prevodioca.

Ima tu još posla, barem u diplomatskim krugovima, trebao bi se uredno obrijati, ne treba dirati lice i ne treba se oblizivati.
Ali to je nekako mana naših političara, svi imaju te gestove koji su apsolutno nepostojeći kod zapadne diplomatije.
Samo je jedan oblizivac:
Pet mogućih razloga zbog kojih Miroslav Ilić oblizuje usne
Idemedosumom

#105562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Idemedosumom »

Prije ovoga:

aaaaa gdje ce Dino biti MVP, pa on ne zna strane jezike!

Nakon ovoga:

aaaaa cime se hvale, naucio strani jezik, ja i?

Samo vas treba papucom po glavama mlaviti :bih:
last mohicans

#105563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

A_A_AKCIJA wrote: 31/05/2023 13:12 Hoćemo li još malo? :D
last mohicans wrote: 16/12/2022 00:20
Jesam engleski, mozes naći i na netu. Veoma skromno. Kad mu je engleski takav, sve mi je jasno. Rumunski baš onako reprezentativan jezik u evropskim i svjetskim okvirima.
cabej wrote: 15/12/2022 23:36 Toliko pametnih ljudi u Sarajevu, pa i iz trojke, i da za MVP izaberu DIF-ovca koji ne zna engleski. ponavljam se ali je potez u rangu imenovanja Osmice.
Na kraju se ipet svede na to: daj meni da se ja pitam. Drzava nek ide do vraga
Officer Crabtree wrote: 13/03/2023 20:35 Dino intenzivno uči engleski da može bez Brkića pričati da stranim zvaničnicima.
Istina, ja sam sumnjao u njegov engleski, ali me je demantovao. Odlično sto je tako, fino veže i prenosi misli brzo, mozda bi izgovor mogao biti bolji, ali nije prevodilac. Skidam kapu. :thumbup: Nije ti mrsko bilo kopati postove? Sinoć sam na temi NiP htio isto napisati, ali bi kasno. Nemam problem priznati kad se pogriješi za razliku od mnogih.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#105564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

last mohicans wrote: 31/05/2023 14:42

Istina, ja sam sumnjao u njegov engleski, ali me je demantovao. Odlično sto je tako, fino veže i prenosi misli brzo, mozda bi izgovor mogao biti bolji, ali nije prevodilac. Skidam kapu. :thumbup: Nije ti mrsko bilo kopati postove? Sinoć sam na temi NiP htio isto napisati, ali bi kasno. Nemam problem priznati kad se pogriješi za razliku od mnogih.
+1
Student_u_Ostavci

#105565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Baltazar_khan wrote: 31/05/2023 13:58
Student_u_Ostavci wrote: 31/05/2023 13:25

Šta drugo očekivati od vas nego ovakav komentar?! Polupismeni beskičmenjaci kojima su u ustima ili govna ili penis ili bot. Imate moju podršku da nastavite. :zzzz:
Dobar tek :mrgreen:
Nemoj se zadaviti :zzzz:
Cherry-Cherry

#105566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Cherry-Cherry »

Niko ne zna engleski kao Sebija. :D
anelsol

#105567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by anelsol »

Mile traži lovu da pokrije rupe. Kinezi i Rusi rekli: njet. Fina kamata za kreditore, samo je pitanje ko to još ima povjerenje u Mileta:

https://www.capital.ba/srpska-prisiljen ... koj-berzi/
Bossona

#105568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

tramvajtrojka wrote: 31/05/2023 12:34
kakotakonikako wrote: 31/05/2023 12:29 Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove donijelo je konačnu presudu rukovoditeljima srbijanske Službe državne bezbjednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću. Stanišić i Simatović su osuđeni na po 15 godina zatvora.

Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, proglasilo je Simatovića i Stanišića krivim i osudilo na po 15 godina zatvora.

Apelaciono vijeće je prihvatilo žalbu tužilaštva i zaključilo da su odgovorni za UZP koji je za cilj imao nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva kroz cijelo trajanje rata u BiH.

Ovom presudom proglašeni su krivim i za zločine u Bijeljini, Zvorniku, Doboju, Trnovu, Bosanskom Šamcu i Sanskom Mostu.

Stanišić, bivši šef Službe državne bezbjednosti Srbije, i Simatović, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), nakon obnovljenog postupka su prvostepenom presudom osuđeni na po 12 godina zatvora za učešće u zločinima u BiH.

Prvostepenom presudom bili su presuđeni krivim za pomaganje i podržavanje ubistava, deportacije, prisilnog premještanja i progona u Bosanskom Šamcu.

Postupak protiv Stanišića i Simatovića je bio posljednji u kojem su sudije Mehanizma, kao nasljednika Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), utvrđivati da li su bivši zvaničnici Srbije krivi za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i kakva je uloga susjedne države bila u ratu, te da li su optuženi odgovorni za postupanje paravojnih jedinica.

Postupak protiv Stanišića i Simatovića traje dvije decenije i jedan je od najdužih procesa pred Haškim tribunalom. Oni su uhapšeni 13. marta 2003. godine u Srbiji, poslije čega je Simatović prebačen u MKSJ 30. maja, a Stanišić 11 dana kasnije. Suđenje im je počelo nakon šest godina po trećoj izmijenjenoj optužnici.

Poslije prvostepenog suđenja, Haški tribunal je 2013. godine Stanišića i Simatovića oslobodio krivice, ali je Apelaciono vijeće 2015. usvojilo žalbu Tužilaštva i zbog nepravilnosti u postupku naložilo da suđenje bude ponovljeno po istoj optužnici.

Novo suđenje Stanišiću i Simatoviću počelo je 13. juna 2017. i trajalo je pet godina, uz polugodišnju pauzu zbog pandemije koronavirusa. Nakon obnovljenog postupka, MMKS je 2021. donio prvostepenu presudu kojom su Stanišić i Simatović osuđeni na po 12 godina zatvora za učešće u zločinima počinjenim u Bosanskom Šamcu u BiH.

:thumbup:

Da nije bilo Madjunarodnog suda u Hagu, MOZDA bi danas u Predsjednistvu BiH imali Karadžica i Prlića a u Vijecu Ministara BiH - Plavšičku, Kordića, Mladića i dr.

Ko zna, MOZDA ?????? ....
Image

pa imao si ga kad je dobro deda aljo sjedio sa ovim likom u predsjedništvu, pa kad su stranci htjeli da uklone njegovu partiju u potpunosti dobri aljo je rekao da on zna kako ce sa njima postupati :cry: sve ostalo je historija
:thumbup:

Alija je nakon daytonske veleizdaje i podjele RBIH se usprotivio nastavku sudskog procesa protiv agresorske Srbije, na to je javnos upozorio podnosilac tužbe i agent Frances Boyle prilikom posjete Sarajevu nakon daytona 1998 godine. Pravni zastupnik RBIH i dokazani prijatelj Frances Boyle je bio veliki protivnik deytonskog mirovnog sporazuma za kojeg je rekao da je podvala, da se ne smije prihvatiti jer će njime država RBIH biti podijeljena i blokirana, kako bi se kao takva neodrživa raspala.

Image

Sabotaža revizije tužbe od strane Bakira Izetbegovića je nastavak veleizdajničke politike Izetbegovića na što je američki pravni ekspert međunarodnog prava Francs Boyle s pravom upozoravao da ne vjerujemo Bakiru od kada je zagrlio Vučića i doveo ga u Srebrenicu na dvadesetogodišnjicu genocida nad Bošnjacima kojeg ne priznaje u kojem je bio saučesnik ne samo kao podstrtekač već i kao agresor na RBIH.
Image
BHCluster

#105569 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

anelsol wrote: 31/05/2023 16:11 Mile traži lovu da pokrije rupe. Kinezi i Rusi rekli: njet. Fina kamata za kreditore, samo je pitanje ko to još ima povjerenje u Mileta:

https://www.capital.ba/srpska-prisiljen ... koj-berzi/
Moze prodati EP.
A_A_AKCIJA

#105570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

last mohicans wrote: 31/05/2023 14:42

Respect :thumbup:
Grean

#105571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Sto se tice Konakovicevog izlaganja bio je dobar, i ranije sam govorio da je najelokventniji od ovih bosnjackih politicara, ide mu prica.

Ono sto je meni zasmetalo je ono "jaransko" obracanje Schmitu u vezi nekih koji naginju Rusiji, Kini i jos nekim zemljama. Ono, Schmit nam jaran pa mi sad zajedno bijemo bitke da spasimo BiH od Rusije.

A onda kad onaj Amer ustade i pita zasto Evropa ne udari sankcije Dodiku Dino je otupio tu ostricu onim aboliranjem nezamjenjiv je. Na koga je onda ciljao obracanjem Schmitu?

Malo mi je bilo sve to onako.Tumacim svi su dobri, i Schmit, i Dodik, samo je jedini problem BiH SDA i DF. Mozda je do mene, slabo citam izmedju redova.
Bossona

#105572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bossona »

Grean wrote: 31/05/2023 16:50 Sto se tice Konakovicevog izlaganja bio je dobar, i ranije sam govorio da je najelokventniji od ovih bosnjackih politicara, ide mu prica.

Ono sto je meni zasmetalo je ono "jaransko" obracanje Schmitu u vezi nekih koji naginju Rusiji, Kini i jos nekim zemljama. Ono, Schmit nam jaran pa mi sad zajedno bijemo bitke da spasimo BiH od Rusije.

A onda kad onaj Amer ustade i pita zasto Evropa ne udari sankcije Dodiku Dino je otupio tu ostricu onim aboliranjem nezamjenjiv je. Na koga je onda ciljao obracanjem Schmitu?

Malo mi je bilo sve to onako.Tumacim svi su dobri, i Schmit, i Dodik, samo je jedini problem BiH SDA i DF. Mozda je do mene, slabo citam izmedju redova.
Dino je konačno začepio usta i šokirao sve lažove i spinere da ne vlada engleskim, on ne samo da odlično govori on je i na engleskom jeziku potvrdio da je najelokativniji političar koji se pojavio na političkoj scenih BiH zadnjih decenija.

Slažem se s tobom da je na upit Amerikanca jako loše reagovao i propustio priliku da kaže da je Dodik pokrao izbore, da se četvrtina glasova pokrade uz fiktivno glasanje mrtvih i da se na stotine hiljada glasačkih listova poništi i proglasi nevažećim u čemu učestvuje CIK u kome sjede decenijama članovi koje su birale vladajuće stranke, pod čijom su kontrolom i tada je trebao reći da OHR i VP nametnu mehanizme zaštite izborne volje građana redovnim ažuriranjem glasačke baze uz obavezno uvođenje elektronskog brojanja glasova, skeniranjem glasačkog materijala uz video nadzor, da se ukine dosadašnja sramotna praksa po kojoj se sedmicama nakon izbora ne znaju izborni rezultati jer se isti štimaju i falsifikuju čime direktno doprinose sve manjem odzivu glasača jer se njihovi glasovi falsifikuju, poništavaju i gubi povjerenje u validnost izbornih rezultata.
palermo

#105573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Grean wrote: 31/05/2023 16:50 Sto se tice Konakovicevog izlaganja bio je dobar, i ranije sam govorio da je najelokventniji od ovih bosnjackih politicara, ide mu prica.

:D do tebe je
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#105574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Skijaš

#105575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Grean wrote: 31/05/2023 16:50Malo mi je bilo sve to onako.Tumacim svi su dobri, i Schmit, i Dodik, samo je jedini problem BiH SDA i DF. Mozda je do mene, slabo citam izmedju redova.
Strancima je bitna stabilnost, ako ce to ostvariti brisanjem Bosnjaka, nametnuce embargo i zvizdeci gledati u stranu dok se izgladnjuje Zenicu i kolje po Visegradu. Ako se ispostavi da to ne vodi stabilnosti, onda ce se Tudjmanu zavrnuti ruku da prestane sa agresijom na BiH i udje u savez sa Sarajevom. Ako ni to nije dovoljno, razvalice avijacijom polozaje VRS-a. Ako ni to nije dovoljno, totalno ce rasformirati VRS i izdvojiti Brcko iz manjeg entiteta. Ako se u Sarajevu pojavi ekipa koja moze sa velikosrpskom ekipom, stranci ce to podrzati, jer jos jednom, bitna je stabilnost, a ako ce se to ostvariti tako sto ce Konakovic i Niksic uvjeriti Sarajevo da od sutra treba hodati sa kokardom na reveru, strance boli .... zglob. Njih interesuje samo gdje je ta linija manjeg otpora kako bi se doslo do stabilnosti. Tihic i Lagumdzija su otvorili vrata medjunarodnim pritiscima na Sarajevo, danas ta vrata drze otvorenim Konakovic i Niksic, sutra ce to biti neko peti. Problem je u Sarajevu.
Locked