Blek Stena wrote: ↑31/05/2023 11:03
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑31/05/2023 10:43
kad smo kod balkanskih ratova, nevezano za turke, je li se ucilo u skoli sta je slavna oslobodilacka srpska vojska radila slavenskim i albanskim muslimanima 1912. i 1913.?
Ja u skolu isao u vrijeme tita, nesto se ne sjecam ovih lekcija ako ih je i bilo. Gdje si ti ovo naucio. Na predavanju kod Bosonoga o 13 genocida nad Bosnjacima?
Na kraju, sta je poenta tvog pitanja izvan konteksta onog sto sam ja napisao? Da mi utrljas nos u to da su srbi cinili zlocine u balkanskim ratovima jer sam ja srbin pa da me spustis na mjesto? A to da su cinili zlocine vjerovatno jesu kao i sve vojske tog vremena.
Isto da ja sad pocnem pricati o hrvatskom cvijecu i handzarovcima iz cista mira samo zato jer vidim da si ti Bosnjak.
zlocinac je zlocinac, makar mi bio rodjeni brat a kamoli neko ko dijeli etnicku i nacionalnu pripadnost sa mnom, tako da slobodno mozes spominjati zlocine koje su ustase i drugi zlocinci sa muslimanskim imenima cinili, jer se ja istih stidim a ne ponosim.
spomenuo sam stradanja nesrpskog stanovnistva tokom balkanskim ratova jer spada u temu, na kraju krajeva, dosta toga sto su Albanci Kosova pretrpili od 1912. pa sve do devedesetih se direktno Srbiji obilo i obija o glavu
a sve to bez da su stanovnici Srbije svjesni i znaju koliko su zlocina i zla nacinili Albancima i bez da se pitaju pa sto to Albanci ne zele sa njima u istu drzavu
a to sto se nije ucilo i sto se ne uci o tim zlocinima ne znaci da se isti nisu desili, postoji dovoljno knjiga i drugih izvora da se sazna