Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lex77 wrote: ↑30/05/2023 20:02
Ma nije on odlučio. To je davno odlučeno i dogovoreno.
Rekao je Mijatović prije godinu dana da se u Briselu priča da će Bošnjaci dobiti zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvati izborni zakon, a Srbi državnu imovinu.
A ja se bojim da su svi Bošnjaci od Bakira preko Kifle do Nerka trenerka to potpisali.
Cuo sam slicno na tv,samo nije od Mijatovica.
Plasim se da je to dogovoreno,da su Bosnjaci po prirodi klepili usima na ovo.
Ako neki nisu bolje je da na vrijeme reaguju.
Nemojte zaboraviti i da je Schmit bio kod Vucica.
Truba wrote: ↑30/05/2023 22:03
A jugoslaveni?
Dje si njih ubrojio
Pa opcepoznato je da su se kao Jugosloveni najcesce pisali ljudi hrtvatskih korijena I katolicke tradicije
Mesani brakovi...bosanci zapravo
Da tolko su bosnjaci voljeli juzu da su odmah na prvom referendumu odbili otcepljenje i na svakom sljesecem njihova stozerna atranka sda odbija ideju razbijanja juge
Ozbiljno mislimo kada kažemo da su Sjedinjene Američke Države pravi prijatelj i partner Bosne i Hercegovine i da smo tu da ostanemo.
Današnji prelet bombardera B-1B demonstracija je našeg trajnog partnerstva s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i naše čvrste predanosti suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.
Znachili ovaj perlet da ce sljedeci put kad bude trebalo shesta flota doci u pomoc sa avionima. Ono proshli put sa brodovima bilo sporo. Nikad da stignu.
Rjesenje za americki plan isporuke BiH "Otvorenom Balkanu sa 5 miliona muslimana" je da sami dobrovoljno to obavimo i jos budemo sretni zbog ukazane casti.
Ozbiljno mislimo kada kažemo da su Sjedinjene Američke Države pravi prijatelj i partner Bosne i Hercegovine i da smo tu da ostanemo.
Današnji prelet bombardera B-1B demonstracija je našeg trajnog partnerstva s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i naše čvrste predanosti suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.
SDA botovi pjene u komentarima.
E moj Bakire, konju jedan.
Sve su SDA-ovci upravu kada pričaju o ugroženosti Bošnjaka ovih dana. Samo što ova ugroženost nije od juče.
Rat nespremno dočekan. Dok su nas ubijali i silovali, dopušteno je bogaćenje ratnih profitera.
Dozvoljen međubošnjačku sukob u Krajini.
Alija tražio da se ne skida embargo na oružje, pod izgovorom ugroženosti enklava.
Poslije rata povratnici ubijani, ratni zločinci se šetaju po Bosni.
Borci gurnut u ćošak, jer "ne možete dati nekome da vozi kamion, jer je dobar čovjek", kako je Alija volio da govori. Zato su dali podrumašima i pobjeguljama da "voze kamion".
Korupcija, nepotizam, nikave dugoročne politike po pitanju bilo čega...
Bošnjaci mogu opstati u ovakvom okruženju samo ako imaju sposobnost Jevreja na Bliskom istoku. Daleko smo mi od toga.
Dovedeni smo pred biološki nestanak.
Sve to nije bio problem. Čak je i Izetbegović Junior urinirao po nama pričom o 100k radnih mjesta, o kiborzima.
Ranije kada je neko spominjao odlazak mladih, lakonski je odgovarano: "Pa vole izazov". Zatim je išla priča kako će se manjak stanovništva nadomjestiti Arapima.
Izgubiše vlast i Bosna i Bošnjaci odjednom ugroženi.
EDIT: Planski je napravljeno da par porodica vlada, jer je "tako i na zapadu". Ovo sam čuo odmah nakon rata.
Ima toga, može se knjiga napisati: "SDA izdaja države i Bošnjaka". Ali nije samo SDA...
EDIT: Korumpirana govna nisu sposobna ni proteste organizovati.
Dozvolili su spaljivanje predsjedništva prije nekoliko godina na protestima...
Ma, knjiga bi se mogla napisati...
Last edited by HD_2015 on 31/05/2023 09:34, edited 2 times in total.
Bez obzira sta trojkashko-uzpovska frakcija ovdje tvrdila ovi preleti USAF su iskljucivo namjenjeni Bosnjacima kao narodu. U onom saslushanju Eskobara i ambasadora Marfija u vanjskopolitichkom odboru americhkog senata je bilo jasno da postoji zabrinutost radikalizacije Bosnjaka u krugovima koji se bave americhkom vansjkom politikom. I ovi preleti su upravo reakcija na tu zabrinutost. Ili neko ovdje od trojkashko-uzpeovske frakcije misli da Eskobar dize americhke strateshke bombardere kad mu se cefne. Naravno da Amerikanci sa ovim gestom pokushavaju poslati poruku Bosnjacima kao narodu da su im i dalje saveznici. Radikalizacija Bosnjaka sigurno nije u interesu ni Amerikanaca ni drugih zapadnih zemalja.
Sad ce se analizirati efekat ovih preleta i onda razmatrati daljni koraci. Amerikanci znaju da jedino mogu ciljanom vojnom pomoci koja bi jachala "B-komponentu" OS BiH smanjiti strah kod Bosnjaka novonastalom politikom u BiH. dali ce to uraditi zavisi od analize rezultata ovih preleta. Ako se ustanovi da su preleti dovoljni ona je to, to.
plavi_E wrote: ↑31/05/2023 10:42
Sad ce se analizirati efekat ovih preleta i onda razmatrati daljni koraci. Amerikanci znaju da jedino mogu ciljanom vojnom pomoci koja bi jachala "B-komponentu" OS BiH smanjiti strah kod Bosnjaka novonastalom politikom u BiH. dali ce to uraditi zavisi od analize rezultata ovih preleta. Ako se ustanovi da su preleti dovoljni ona je to, to.
A da sabereš dva i dva i izračunaš koliko vrijede ovi AMERIČKI helikopteri što ih neki dan završismo?
Ti helikopteri koji neki kao "zavrshavaju ovih dana" su davno bili zavrsheni i bila je stavvka u drzavnom budzetu za te helikoptere. Da bi ta stavka dolaskom nove vlasti jednostavno nestala iz budzeta i preusmmjerena na remont ruskih helikoptera u Bijeljini. Da bi onda Konakovic ishao kod Dodika u Banjaluku da moli da se ti helikopteri vrate ponovo u budzet. Ali poshto je Helez u medjuvremenu bulaznijio o nabavci jurishnih helikoptera iz neke ushtedjevinje OS BiH Ddik je trazio da Konakovic mora navesti da se ne radi o borbenim helikopterima. Onda su prosipali nebuloze o "defanzivnim" helikopterima.
plavi_E wrote: ↑31/05/2023 11:11
Ti helikopteri koji neki kao "zavrshavaju ovih dana" su davno bili zavrsheni i bila je stavvka u drzavnom budzetu za te helikoptere. Da bi ta stavka dolaskom nove vlasti jednostavno nestala iz budzeta i preusmmjerena na remont ruskih helikoptera u Bijeljini. Da bi onda Konakovic ishao kod Dodika u Banjaluku da moli da se ti helikopteri vrate ponovo u budzet. Ali poshto je Helez u medjuvremenu bulaznijio o nabavci jurishnih helikoptera iz neke ushtedjevinje OS BiH Ddik je trazio da Konakovic mora navesti da se ne radi o borbenim helikopterima. Onda su prosipali nebuloze o "defanzivnim" helikopterima.
Haj ti nemoj bulazniti, nego odgovori na jednostavno pitanje:
Kako se Američki helikopteri uklapaju u ovu tvoju tezu da ako nas Amerikanci naoružavaju, dobro je, a ako ne, onda smo donji?
Helikopteri vrijede oko 45 miliona dolara, za informaciju.
Bez obzira na trojkashko-uzpovske priche chinjenica je da su ti americhki helikopteri bili zavtscheni prije godinu dvije. Sve je bilo spremno i samo se chekala usporuka proizvodjacha.
Ja sam govorio da o tome da Amerikanci moraju zadovoljiti neke zelje SRB i HR u BiH a da pritom ne radikaliziraju Bosnjake. I da su niski letovi upravo dio toga. Da li ce letovi biti dovoljni ili ne napisat ce onaj koji bude pisao izvjeshtaj o efektu niskih letova. Ako izuzmeno trokjashko-uzepeovsku ekstazu ovdje na forumu nekog veceg efekta i nije bilo.
Da su nam Ameri neprijatelji, u ovakvom okruženju, vjerovatno nas ne bi bilo danas.
Ali nisu nam ni prijatelji. Ne postoji prijateljstvo između država i nacija. Postoje samo interesi.
Hrvatska je te interese malo podmazala i zato imamo Šmita.
Lično, ne sviđaju mi se ovi preleti. Iste prelete je vršila JNA pred početak rata. Sjećam se kao dijete kada mi je proletio MIG iznad glave. Kao dijete, bio sam tako impresioniran. Danas nisam.
Americi je cilj da zadovolji Srbiju prije svega, ali i Hrvatsku. Donekle i Albance. Nas ko hebe. Da li su ovi preleti prijetnja ili umirenje, ne znam.
Pa logichno je da ce se prvo zadovoljiti oni ekstremniji i radikalniji koji su vishe spremni napraviti probleme. One sa zivotnim motom "Shuti bolan samo nek ne puca" mozesh pokushati zadovoljiti sa niskim preletom. Pa ako uspije, uspije. Ako ne idesh dalje. Da li ce ova ekstaza trojkashko-hnsovske frakcije na ove niske letove biti dovoljna za uspijeh vidjet ce mo uskoro.