Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Elubrylla wrote: ↑30/05/2023 13:47
Narucio na kraju Goodyear Eeagle F1 Asymmetric 6 225/45 17
Gdje si narucio? Ja sam telefonom zvao jedne gumdzije u Sa pitao za gume kazu imaju, rekoh ok, mozete li mi reci koji je DOT ako vam nije problem, kazu ili je DOT 23 eventualno 22. Rekoh ok nije problem. Dogovorim termin. Na dan termina zovu me kazu dvije su DOT 23, a dvije su 20. Rekoh molim, jel cijena ista manja za te 20, kazu nije. Zahvalim im se i odustanem. Kontam sasvim je ok jel 23 ili 22, al 20! 3 god se vucaraju po magacinima…
Kako provjeriti unaprijed za DOT, na int.stranici im ne pise DOT, zoves ih i pitas kazu ne znaju. Znaci moze te zapasti 23, a moze i 20 i jos starije.
Gdje si narucio? Ja sam telefonom zvao jedne gumdzije u Sa pitao za gume kazu imaju, rekoh ok, mozete li mi reci koji je DOT ako vam nije problem, kazu ili je DOT 23 eventualno 22. Rekoh ok nije problem. Dogovorim termin. Na dan termina zovu me kazu dvije su DOT 23, a dvije su 20. Rekoh molim, jel cijena ista manja za te 20, kazu nije. Zahvalim im se i odustanem. Kontam sasvim je ok jel 23 ili 22, al 20! 3 god se vucaraju po magacinima…
Kako provjeriti unaprijed za DOT, na int.stranici im ne pise DOT, zoves ih i pitas kazu ne znaju. Znaci moze te zapasti 23, a moze i 20 i jos starije.
Da, preko ekupi. Nemaju ih u skladištu nego nabavljaju od dobavljača kad dobiju narudžbu. Čeka se 10-tak dana. Asymmetric 6 ne mogu biti starije od dot22 cini mi se ali eto nadat se da budu dot23.
Nema asymmetric 6 iz 2020 koliko znam. Tek prosle ili pretprosle godine je predstavljen taj model. Ja sam svoje DOT 23 narucio i kupio u makbelu ali ako nema njih i continental premium contact 7 je odlicna guma slicne cijene i kvalitete.
mirsek wrote: ↑30/05/2023 16:39
Nema asymmetric 6 iz 2020 koliko znam. Tek prosle ili pretprosle godine je predstavljen taj model. Ja sam svoje DOT 23 narucio i kupio u makbelu ali ako nema njih i continental premium contact 7 je odlicna guma slicne cijene i kvalitete.
Nisam se bas jasno izrazio. Nisam trazio te gume vec totalno druge i drugu dimenziju.
Pretezno ako je DOT 23 onda i napisu da je 23, a ako je puno star onda ne zele naglasiti da im je DOT 20, 19 itd…
mirsek wrote: ↑30/05/2023 16:39
Nisam se bas jasno izrazio. Nisam trazio te gume vec totalno druge i drugu dimenziju.
Pretezno ako je DOT 23 onda i napisu da je 23, a ako je puno star onda ne zele naglasiti da im je DOT 20, 19 itd…
Onda samo gledaj modele guma predstavljene npr. zadnjih godinu dana i onda nikako ne mozes dobiti DOT stariji od 22, tako si siguran sto se toga tice.
Znaci npr. asymmetric 6 ili premium contact 7 ne mogu biti stariji dot od 22, obje su odlicne gume. Da nije bilo assymetrica 6 na stanju ja bih uzeo contact 7.
Na kraju si uzeo najbolju sto mozes u toj dimenziji, ali vrijedi svake marke vjeruj. Mojima druga sezona, presle oko 15k, po kisi su nenadjebive.
Da, one i premium contact 7 su vrhunske za kisu, a vrlo dobre za suho vrijeme. Sad po kisi haman istom brzinom vozim kao po suhom mada mi je auto zadnja vuca.