Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bosanski__ wrote: ↑30/05/2023 11:21
- Ne mogu da stavim nalog za prodaju "sve ili ništa" kod RBA brokera ako odstupa više od 3,0% od zadnje protrgovane cijene i još me uvjeravaju da su to pravila SASE berze !!!!!!
Znači ako je cijena npr. 10 BAM, ja smijem staviti nalog za prodaju Max. 10,90 BAM.
Komentari ?
Zašto sve ili ništa? Prije svega.
Ne znam koja su pravila za to jer nisam na taj način trgovao.
Zato što ja stavim 1 nalog za prodaju a oni mogu prodati iz 2 puta i 2 PUTA ZARAČUNATI PROVIZIJU.
meni je moj broker vratio čak 3 marke razlike što sam bio u plus
znači to su pošteni ljudi od krvi i mesa a ne prevaranti što većina nas misli
svaki savjet se ispostavio kao opravdan
to ako jednom ne odgovore na poziv ili mejl i njih treba shvatiti
i to što mislite da vas varaju na proviziji... kupi taj dan samo jedno i ćao
sutra drugo fakat ne kontam pa radi se po transakciji
Truba wrote: ↑30/05/2023 11:33
meni je moj broker vratio čak 3 marke razlike što sam bio u plus
znači to su pošteni ljudi od krvi i mesa a ne prevaranti što većina nas misli
svaki savjet se ispostavio kao opravdan
to ako jednom ne odgovore na poziv ili mejl i njih treba shvatiti
i to što mislite da vas varaju na proviziji... kupi taj dan samo jedno i ćao
sutra drugo fakat ne kontam pa radi se po transakciji
Provizije su previsoke i to je osnovni problem.
Još kad ti uzme više puta proviziju za 1 tvoj nalog shvatiš da ti otima.
Zašto sve ili ništa? Prije svega.
Ne znam koja su pravila za to jer nisam na taj način trgovao.
Zato što ja stavim 1 nalog za prodaju a oni mogu prodati iz 2 puta i 2 PUTA ZARAČUNATI PROVIZIJU.
Provizija ide po nalogu koliko ja znam. Znači kupuješ za 10.000 nešto. Ide, lupam 1,1% plus berza i RVP. 1,3% sve zajedno
Znači kupuješ za 9870 KM
Isto i kad prodaješ. Daješ 1000 komada po 10 maraka. U koliko će on navrata to prodati nije tvoj problem. Po nalogu mu pripada 130 maraka.
Provizija ide po nalogu koliko ja znam. Znači kupuješ za 10.000 nešto. Ide, lupam 1,1% plus berza i RVP. 1,3% sve zajedno
Znači kupuješ za 9870 KM
Isto i kad prodaješ. Daješ 1000 komada po 10 maraka. U koliko će on navrata to prodati nije tvoj problem. Po nalogu mu pripada 130 maraka.
Znači kupuješ za 9870 KM
To je tako ako staviš nalog "sve ili ništa".
Ne bih rekao. Nalog si dao jedan. Nisi ih dao 150. Po jednom nalogu se obracunava provizija. Jer da nije tako, u principu bi bilo moguce da ti broker zadrzi sav novac jer iznos provizija prelazi iznos dobijen transakcijama.
Ne bih rekao. Nalog si dao jedan. Nisi ih dao 150. Po jednom nalogu se obracunava provizija. Jer da nije tako, u principu bi bilo moguce da ti broker zadrzi sav novac jer iznos provizija prelazi iznos dobijen transakcijama.
- Opet kažem da sam dao 1 nalog a platio 2 provizije jer su prodali iz 2X.
(10) Pri prodaji vrijednosnih papira, iznos provizije za usluge VGT BROKER-a koji je naznačen u obračunu posla se automatski
naplaćuje umanjenjem ukupnog iznosa transakcije za iznos provizije.
(11) Pri kupovini vrijednosnih papira VGT BROKER iznos avansnih sredstava se umanjuje za iznos provizije za moguće transakcije na
način da nalog može biti unesen na berzu ili drugo uređeno tržište samo ako je zbir iznosa provizije i iznosa buduće transakcije jednak ili
manji od avansnih sredstava na računu Klijenta.
Drugo, provjerio sam iznos provizije.
Od neki dan je novi cjenovnik i 2,5% je za sve klijente.
Tako da će imati mahanje od mene.
Dajte iskustva sa drugima, ko ima pozitivna?
- Opet kažem da sam dao 1 nalog a platio 2 provizije jer su prodali iz 2X.
drug_profi wrote: ↑30/05/2023 12:27
Evo sad malo iscitao ugovor.
(10) Pri prodaji vrijednosnih papira, iznos provizije za usluge VGT BROKER-a koji je naznačen u obračunu posla se automatski
naplaćuje umanjenjem ukupnog iznosa transakcije za iznos provizije.
(11) Pri kupovini vrijednosnih papira VGT BROKER iznos avansnih sredstava se umanjuje za iznos provizije za moguće transakcije na
način da nalog može biti unesen na berzu ili drugo uređeno tržište samo ako je zbir iznosa provizije i iznosa buduće transakcije jednak ili
manji od avansnih sredstava na računu Klijenta.
Drugo, provjerio sam iznos provizije.
Od neki dan je novi cjenovnik i 2,5% je za sve klijente.
Tako da će imati mahanje od mene.
Dajte iskustva sa drugima, ko ima pozitivna?
Ne znam sta bih ti rekao. Ako je izrazeno procentualno, potpuno je svejedno koliko transakcija ima. Ako je izrazeno da je fiksni iznos za transakciju, onda se moze desiti da ti svu lovu pojede provizija.
Ne znam sta bih ti rekao. Ako je izrazeno procentualno, potpuno je svejedno koliko transakcija ima. Ako je izrazeno da je fiksni iznos za transakciju, onda se moze desiti da ti svu lovu pojede provizija.
Ima minimalna naknada za svaku transakciju posebno.
Od 10 do 40 BAM.
Jedino sam našao Monet broker koji ima 0,40% min. 5 km.
Ali ne piše da je to za SASE, već valjda za BLSE.
Rade oni za SASE preko AW brokera.
Ne znam proviziju za SASE, ali ako je preko AW brokera , onda je vjerovatno 2,50%.
Pretpostavljam.
bosanski__ wrote: ↑30/05/2023 12:37
Ne znam proviziju za SASE, ali ako je preko AW brokera , onda je vjerovatno 2,50%.
Pretpostavljam.
Imaš AW, VGT, Unibroker, ASA, RFB i ovaj SEEI.
To su izlistani članovi berze.
bosanski__ wrote: ↑30/05/2023 12:37
Pretpostavljam.
SEEI I AW nemaju web stranicu pa ih se ne može uzeti za ozbiljno .
Jel tako ?
SEEI I AW nemaju web stranicu pa ih se ne može uzeti za ozbiljno .
Jel tako ?
Da...prestaju s tom djelatnoscu jer su im preveliki nameti moraju imati 5 radnika za tako malo transakcija...broker revizija interna kontrola svasta nesto