Premijer liga BiH - @manijak1
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- insaneinthebrain
- ultima_palabra
#19352 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne slave oni nerijeseno u derbijima, nisu slavili ni kad je Hasagic proletio i Skoro izjednacio u 97., samo su onako divovski odmahnuli rukom.
-
LSD
#19353 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Jasno nam je da se navijali da listica ode u evropu umjesto komsija, pa je sad malo vuna, plus zavrsili iza njih... ali dokad vi planirate kmecati po forumima zbog togalast mohicans wrote: ↑29/05/2023 07:37Bili u vrijeme virsli, imali bolje rezultate,nije se doček pravio. Do kad ćete se više vaditi na bijedu, pitam se.
- BHF_Manijak
#19354 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sta ti nije jasno? Mame mi pomucen vam razum od sinoc, sta vam je...GandalfSivi wrote: ↑29/05/2023 12:14Ne znam, ko slavi?BHF_Manijak wrote: ↑29/05/2023 08:13
Ko bolan slavi jer je ispred vas? Izasli ljudi da proslave Evropu... Znas koliko je onih 200-300 ljudi sinoc bolio cosak jer je Zeljo ispred Sarajeva? Ti bas lud Boga mi... Mislis da bi se izaslo da je Zeljo bio 5., a Sarajevo 6.?
Bi ali u kurcu...
U ovoj postavci raja vas zajebaje jer imate 3 puta veci budzet od Zelje, ulozili milion u pojacanja i opet se obrukali, a ne jer nesto znaci ha bio treci ha cetvrti, isti apsolutno kurac...
BHF_Manijak wrote: ↑29/05/2023 00:14 U kakvim uslovima zavrsis u Evropi i na 3. mjestu, ispred ekipe koja spicka milion na pojacanja i koja ima budzet 7-8 miliona,
Naravno da to treba potcrtati, jer je to u sustini vasa sramota, ne nas uspjeh.
Nama je cilj bila Evropa, ha drugi ha cetvrti, svejedno i ispunio se.
To sto ste vi zaglibili, s tolikim spickanim parama u havu, a jos vam mrski Mirza na klupi pride i ne mozete ga otjerat, pa logicno da ce se to apostrofirati.
Budzet za plate Zeljeznicar 50.000KM mjesecno cirka, Sarajevo 300-350 hiljada.
- GandalfSivi
#19355 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Cuj pomucen nam razum od sinoc. Za nas se prvenstvo zavrsilo prije sedam dana, jucer igrali rekreacionu tekmu. Sve laganini, imamo ekipu za velike domete dogodine, mozda nesta proguramo i u Evropi, igraci koji realno jesu imena za ovu ligu hoce da ostanu, sve pod kontrolom.
Neke druge ekipe jedva se ugurale medju prve cetiri, duzne i bogu i narodu, najbolji igrac im igra pod amaterskim ugovorom, sudjenja da ne spominjem, uvijek na korak od raspada sistema.
Za posjetu vam dajem full respect, ostalo ce kad tad da vas na dno odvede…
Neke druge ekipe jedva se ugurale medju prve cetiri, duzne i bogu i narodu, najbolji igrac im igra pod amaterskim ugovorom, sudjenja da ne spominjem, uvijek na korak od raspada sistema.
GandalfSivi wrote: ↑28/05/2023 12:56 Dosadan dan danas, ne znam sta pogledati. Mozda navijati za Leeds a protiv Evertona![]()
-
gold'n'brown
#19356 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Zar se neko obazire na ovu budaletinuPitar sa Kariba wrote: ↑29/05/2023 08:53 Bolest ocm!?![]()
Gledaj ti izvrtanja cinjenica, zamjene teza i pravljenja mitova jbt.
Ka'e mi se njima bavimo!
Novinari....![]()
- Charuga
- Globalni moderator
- Charuga
- Globalni moderator
#19358 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
bh-klubovi-u-evropi-opcenito-t102070s19 ... #p18817845
Da ne moram prebacivati postove tamo, za one koji još nisu primjetili, otvorena je tema za klubove u Evropi.
Da ne moram prebacivati postove tamo, za one koji još nisu primjetili, otvorena je tema za klubove u Evropi.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#19359 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sta kazu navijaci Slobode?
@plain vanilla ?
@sumirprimus ?
- Point.
#19360 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Dobra ideja da se Sloboda izvadi iz govana. Tuzla zaslužuje tim u prvoj ligi a to nije Tuzla City.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#19361 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
U sridu!Historija ostaje da se piše, ali se od historije ne živi. Histroija treba stajati, ali najveći promašaj Slobode su njene legende, to su ljudi koji trebaju imati mjesto u loži i da se o njima piše i da se pamte, ali svojim vođenjem i življenjem naštete Slobodi po pitanju vođenja kluba. ", smatra Husić
Odstampati ove recenice i poslati svim klubovima. Ukljucujuci i kosarkaskim..
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#19362 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Nisam navijač Slobode ali ću napisati mišljenje.
Šta dobija Sloboda ovom fuzijom ?
Prvoligaški status.
Da li će ovom fuzijom izgubiti dugove ?
Neće , Tuzla City će promijeniti ime u FK Sloboda Tuzla dok će FK Sloboda iz Tuzle nestati sa lica zemlje sa svojim dugovima ili životariti u nekom stečaju.
Imaju li i jedan ili drugi klub vlastiti relativno moderan stadion na kom se mogu igrati i prvoligaške i reprezentativne utakmice ?
Nemaju , stadion Tušanj sa svim svojim manama je gradski dok stadion u Siminom Hanu vjerovatno ne zadovoljava bilo kakve standarde van kantonalnih propisa.
Šta dobija Azmir Husić ovom fuzijom ? Dio klupskih obaveza će vjerovatno pokušati prenijeti na grad i titulu nezvaničnog šefa nove Slobode.
Šta dobijaju navijači i grad ? Još jednu sezonu prvoligaškog fudbala , niko im ne može garantovati opstanak.
Da li se ovo sve isplati ? Vjerovatno , samo budućnost ne može garantovati niko.
Sramota je da najveći kanton u državi nema stadion sa 8.000 - 10.000 sjedećih mjesta na kom reprezentacija može biti domaćin i na kom evropske utakmice mogu igrati svi klubovi s područja kantona.
Nesrazmjeran raspored sredstava u FBIH ne može biti krivac jer se od para iz budžeta nisu gradili ni Koševo ni Grbavica , povremeni grantovi općina ili kantona su dio sredstava obnove , nikako glavnina.
Da bi Sloboda bila svake godine konkurentna za titulu (trenutna Sloboda ili eventualno fuzionisana sa TC) iza nje mora stati kompletna privreda privredno najrazvijenijeg kantona što se u ovom trenutku ne dešava.
Želim vam sreću , što brži povratak u prvu ligu ili što sretniju fuziju sa TC ukoliko za to postoji volja.
Last edited by teskeredzic_22 on 29/05/2023 15:25, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#19363 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
E cuj ekipa za velike domete, a jebali im majku majcinu n puta u sezoni...GandalfSivi wrote: ↑29/05/2023 13:50 Cuj pomucen nam razum od sinoc. Za nas se prvenstvo zavrsilo prije sedam dana, jucer igrali rekreacionu tekmu. Sve laganini, imamo ekipu za velike domete dogodine, mozda nesta proguramo i u Evropi, igraci koji realno jesu imena za ovu ligu hoce da ostanu, sve pod kontrolom.
GandalfSivi wrote: ↑28/05/2023 12:56 Dosadan dan danas, ne znam sta pogledati. Mozda navijati za Leeds a protiv Evertona![]()
I cuj "sudjenja da ne spominjemo", rece momak nakon one lakrdije s Tuzlom.
Pogurase nas protiv Veleza drama, kao i vas protiv Tuzle.
-
izvrsni direktor
#19364 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Navijacke grupe u bih: ne znamo za sta smo, al znamo protiv cega smo. Protiv svega! Tjeramo svakog niko nam ne valja!NE)OČEKIVAN POTEZ
0
Navijači Slobode žestoko odgovorili Husiću: Nikad fuzija, lopovi odlazite
Medju one gorespomenute legende, dodao bih i kvazi navijacke grupe
- Logovan
#19365 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Mislim da ni 10% navijaca Slobode nije za ovo.
Sta kazu navijaci Tuzle City?
- GandalfSivi
#19366 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
To ona tekma kad su na obje strane ponistena dva regularna gola, sto je bila poslije tekme gdje sudija jos nije siguran sto nam ponisti gol u zadnjoj minuti?BHF_Manijak wrote: ↑29/05/2023 15:25E cuj ekipa za velike domete, a jebali im majku majcinu n puta u sezoni...GandalfSivi wrote: ↑29/05/2023 13:50 Cuj pomucen nam razum od sinoc. Za nas se prvenstvo zavrsilo prije sedam dana, jucer igrali rekreacionu tekmu. Sve laganini, imamo ekipu za velike domete dogodine, mozda nesta proguramo i u Evropi, igraci koji realno jesu imena za ovu ligu hoce da ostanu, sve pod kontrolom.
I cuj "sudjenja da ne spominjemo", rece momak nakon one lakrdije s Tuzlom.![]()
Pogurani ste i osteceni kao i 90% ekipa ove sezone, bas kao i mi.
Pogurase nas protiv Veleza drama, kao i vas protiv Tuzle.
Za razliku od ekipe protiv koje je vecina protivnika otisla sa suzama u ocima zbog sudijskih nepravdi? Samo Posusje da spomenem, da ne idemo dalje. Od crvenog nedosudjenog do rukometa.
Nama je za cijelu sezonu svirana jedna stvar u nasu korist, kod vas se to zove subota…
- GandalfSivi
#19367 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ovo Azmir prepisao od Gracicaizvrsni direktor wrote: ↑29/05/2023 15:30Navijacke grupe u bih: ne znamo za sta smo, al znamo protiv cega smo. Protiv svega! Tjeramo svakog niko nam ne valja!NE)OČEKIVAN POTEZ
0
Navijači Slobode žestoko odgovorili Husiću: Nikad fuzija, lopovi odlazite
Medju one gorespomenute legende, dodao bih i kvazi navijacke grupe
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#19368 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Sto se mene tice, jok
To je zapravo formiranje novog kluba koji ce se zvati Sloboda, a Azmir ce biti Bog i batina. Jer kako smo vidjeli, City nema navijace, a sinoc pun stadion dosao gledati Slobodu...i to njega zanima, jer navijace nije uspio privuci. U Fanshopu Sitija otvorena je pecenjara...
Ja se naravno nista ne pitam, ali to ne bi bio klub za koji bih ja navijala nego Azmirova prcija.
- plain vanilla
-
izvrsni direktor
#19370 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ja ne zelim da se javni novac trosi na ogromne plate nogometasa. Nogometasi su preplaceni, ne zelim da iz javnom novca idu ogromne plate ljudima koji drustvu nista ne doprinose. To sto je klub na teretu grada ne povecava moju ljubav prema istom.plain vanilla wrote: ↑29/05/2023 16:32Sto se mene tice, jok
To je zapravo formiranje novog kluba koji ce se zvati Sloboda, a Azmir ce biti Bog i batina. Jer kako smo vidjeli, City nema navijace, a sinoc pun stadion dosao gledati Slobodu...i to njega zanima, jer navijace nije uspio privuci. U Fanshopu Sitija otvorena je pecenjara...
Ja se naravno nista ne pitam, ali to ne bi bio klub za koji bih ja navijala nego Azmirova prcija.
Ako hoce neki privatnik, neka ih placa, ja cu navijat ako hocu, ako necu naci cu neki drugi klub.
Jel navijaci mancester uniteda navijaju za neki glazerovu prciju ili za mancester united?
Jesu li navijaci milana prestali navijati za berluskonijevu prciju kad je taj klub postao americka prcija?
- plain vanilla
#19371 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ne razumijes ti mene. Nemam ja problem s tim da neko udje u klub, da kupi dio kluba. Azmir predlaze da se Sloboda ugasi i posalje u stečaj. I Stvara neki novi klub gdje ce on vedriti i oblaciti. A kako on to radi, ja znam puno bolje od vas.izvrsni direktor wrote: ↑29/05/2023 16:47
Ja ne zelim da se javni novac trosi na ogromne plate nogometasa. Nogometasi su preplaceni, ne zelim da iz javnom novca idu ogromne plate ljudima koji drustvu nista ne doprinose. To sto je klub na teretu grada ne povecava moju ljubav prema istom.
Ako hoce neki privatnik, neka ih placa, ja cu navijat ako hocu, ako necu naci cu neki drugi klub.
Jel navijaci mancester uniteda navijaju za neki glazerovu prciju ili za mancester united?
Jesu li navijaci milana prestali navijati za berluskonijevu prciju kad je taj klub postao americka prcija?
A sto se tice navijanja, navijam ja za Juve, bome i za Real, za reprezentaciju isto. Drago mi kad pobijede, zao mi kad izgube
Ali kad Sloboda igra, ja uvijek pred infarktom, ako gube jer gube, ako pobjedjuju strah me da do kraja ne izgube. Mozda bi se razumu moglo objasniti da je zdravije navijati za neku novu Slobodu, ali srce to ne *ebe ni 2 posto. Nece srce zaigrati zbog hibridne Azmirove prcije.
-
izvrsni direktor
#19372 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
A ko vedri i oblaci u psg-u, cityju, chelsea... ako ne glavni finansijeri?
U tome je najveci problem nase lige/drustva, taj princip "daj pare i pusti nas da odlucujemo" svi bi pare od azmira, mirvica, misimovica, ali da odlucuju idalje neke kvazi legende ili navijacke grupe..
-
izvrsni direktor
#19373 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Znam ja to sve sto i ti znas..
- plain vanilla
#19374 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Ti bas selektivno citas.izvrsni direktor wrote: ↑29/05/2023 17:07A ko vedri i oblaci u psg-u, cityju, chelsea... ako ne glavni finansijeri?
U tome je najveci problem nase lige/drustva, taj princip "daj pare i pusti nas da odlucujemo" svi bi pare od azmira, mirvica, misimovica, ali da odlucuju idalje neke kvazi legende ili navijacke grupe..
Lik bi da osnuje novi klub i nazove ga Sloboda. I ti mene pitas zasto ja nisam za to.
Jbt
Lijepo sam ti rekla, nemam problem s ulagacem/investitorom, i naravno da to nosi njemu i prava i obaveze, ali sam protiv gašenja Slobode i osnivanja novog kluba koji ce se zvati Sloboda i ciji ce vlasnik biti Azmir.
-
Dead Man Walking
#19375 Re: Premijer liga BiH - @manijak1
Zavrsila im sezona prije 7 dana, pa su gospodski odlucili da prime 4 komada kod kuce.