SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

moonca

#67226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

:-) .Sarajevo je mjesto s ambasadama... dosta stranaca.. policiji je vjerujem teshko odgonetnuti. ko je vlasnik prekrshioc..///
no. puno policije na ulicama. nije ugodno vidjeti.. :-)
maxell_sarajevo

#67227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by maxell_sarajevo »

Ovi stariji se sigurno sjećaju ovog udesa gdje je debil vozio debelo preko ograničenja.

https://www.klix.ba/clanak/100728001

“ Istraga o uzrocima nesreće je u toku, a nezvanično se spominje kako je Dobrača vozio 200 km/h.”
Hakiz

#67228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

moonca wrote: 28/05/2023 23:35 :-) .Sarajevo je mjesto s ambasadama... dosta stranaca.. policiji je vjerujem teshko odgonetnuti. ko je vlasnik prekrshioc..///
Vozila ambasada imaju posebne tablice i CD naljepnicu.

Ostali stranci nemaju imunitet.

Nije ugodno vidjeti puno policije, ali ako se mora, mora se. Da smo mi drugačiji, ne bi se moralo.

Navikne se, navikneš se na Tursku ili Egipat u kojima policija ide u grupama 5-10 ljudi u opremi SWAT timova, naoružani automatskim puškama, prestaneš ih primjećivati, a da se ne navikneš na naše patrole.
_Reds_

#67229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _Reds_ »

Lik iz zgrade pored mene parkira gdje stigne bukvalno, i zabioli ga, auto na srbijanskim tabalama, druge popišu, njega samo preskoče.
smijesni_ste

#67230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

maxell_sarajevo wrote: 28/05/2023 23:46 Ovi stariji se sigurno sjećaju ovog udesa gdje je debil vozio debelo preko ograničenja.

https://www.klix.ba/clanak/100728001

“ Istraga o uzrocima nesreće je u toku, a nezvanično se spominje kako je Dobrača vozio 200 km/h.”
Pisali smo već o tome, nije on vozio po svemu sudeći...

https://hms.ba/djelomicni-oprost-za-zen ... osudenika/
el_bake007

#67231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by el_bake007 »

Hakiz wrote: 28/05/2023 23:50
moonca wrote: 28/05/2023 23:35 :-) .Sarajevo je mjesto s ambasadama... dosta stranaca.. policiji je vjerujem teshko odgonetnuti. ko je vlasnik prekrshioc..///
Vozila ambasada imaju posebne tablice i CD naljepnicu.

Ostali stranci nemaju imunitet.

Nije ugodno vodjeti puno policije, ali ako se mora, mora se.

Navikne se, navikneš se na Tursku ili Egipat u kojima policija ide u grupama 5-10 ljudi u opremi SWAT timova, naoružani automatskim puškama, prestaneš ih primjećivati, a da se ne navikneš na naše patrole.

mi smo za egipat i tursku svicarsko selo tako da ovo nije potrebno, na ovakve stvari se pale dodik i vucic u svojim pjongjangovskim rupcagama, vi ste ludi sto mislite da policija postoji da zastiti vas obicne gradjane, oni su tu primarno da stite drzavu i politicare , da se digne ustanak zbog loseg socijalnog i ekonomskog stanja u drzavi ta policija nebi vas stitila i protestovala sa vama nego sibala pendrecima i gumenim metcima , drugi zadatak im je iznudjivanje novca od gradjana za punjenje budzeta pisanjem novcanih kazni i lisavanje slobode onih koji ne pristaju na reketiranje u videu poreza i slicnog . ni policija ni drzava ( u vidu donosenja drakonskih zakona na koje neki pozivaju ) nije rjesenje problema
nepass1

#67232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

thekupus wrote: 28/05/2023 08:34
Haris.ba wrote: 28/05/2023 08:32

Sta je problem voziti glavnom 69 na sat? To neko napravio problem takvom voznjom.

Problem je voznja pod alkoholom i voznja iznad ogranicenja.
Problem je voznja trakom za tramvaj.
Problem su auta parkirana na autobuskim.

Problem je policija koja to sve zna, ali nista ne radi. Hej, jedan policajac u civilu nek stane na autobusku i samo kaznjava tri dana svake sedmice. Za tri dana u kantonu nijedan vozac nece stati na stanicu.
Hajde ti stani na trotoar, ja te udarim vozeći 69 km na sat, da vidimo hoće li ti biti problem

Kakve likove imamo na ovom forumu, ovo nije normalno
Problem je sto je prisutnost policije nepostojeca i tu sva prica zavrsava.
HelaS

#67233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

NediM17 wrote: 28/05/2023 20:59 Mozda divlji, ne vjerujem da je mogao negdje zvanicno raditi.
Al' opet ovdje je sve moguce.
Nevjerovatno, ali u Sarajevu i danas ima mnogo divljih taksista :-)
ReymondReddington

#67234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ReymondReddington »

Sid the sloth wrote: 28/05/2023 23:23
ReymondReddington wrote: 28/05/2023 22:59 Jel stvarno toliko tesko donijeti sljedeca 3 zakona / izmjene postojecih zakona:

1. Voznja pod dejstvom alkohola: kazna ponistava se vozacka dozvola. Znaci ponovo na polaganje testovi, prva pomoc, casovim ljekarsko sve sto radi neko ko prvi put polaze.

2. Voznja bez validne vozacke dozvole; kazna 5-10 godina zatvora.

3. Za ove sto ne placaju kazne. Prilikom kontrole ili prilikom obnove vozacke vrsi se provjera da li vozac ima neplacenih kazni. Ako ima dobije rok od 8-15 dana da sve izmiri ili mu se ponistava vozacka. Prilikom prijave za polaganje provjeriti da li je lice imalo prije vozacku tj da li ima neplacenih kazni i ako ima ne dozvoliti polaganje dok ne izmiri dug.

Uz ovo se podrazumijeva da policija vrsi regularne kontrole da bi postojao strah da ce vas uhvatiti ako spadate u neku od gore kategorija. Plus na svaku raskrsnicu dodati radar.
To je automatski udar na bar 30% glasacke populacije a niko od vlastodrzaca ni starih ni novih nema m*da za to.
Pa sad im je najbolja prilika da to usvoje. Kakvih 30 posto ovo je samo dodatni novac u budzetu a svi znamo da i vlast i opozicija hoce sto vise para u budžetu.
Nigdje

#67235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nigdje »

:-)
HelaS

#67236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

MUNAFIK wrote: 28/05/2023 21:14
Logovan wrote: 28/05/2023 19:49 Kako je krenulo izgleda da ćemo opet mi normalni najebati. Daj smanji brzinu, daj radar, daj ležeće, a sve ovo neće zaustaviti divljanje. Tamo gdje smo stizali za 15 minuta, sad će nam trebati 25 minuta, a divljacima je isto.
Tako ce ibiti... Drotovi ce samo silu prosipati normalnim ljudima i pisat kaze za svjetla, i neka minimalna prekoracenja brzine i slicno...

Krkani ce nastaviti parkiravati auta po trotoarima, gasati, skripatigumama, prolaziti kroz crvena, zaobilaziti kolone itd...
I sva ova policijska uzbuna trajat će mjesec-dva, i opet će biti sve kao prije...Noćne utrke po gradu, deranje auspuha motociklista, itd. a ostat će idiotske gradske brzine, kolone vozila usljed slabog protoka saobraćaja, kolapsi ujutro i iza 16 sati, itd.

Ako je ovo mjera, ako je ovo sve što Ukova Vlada zna i umije, onda nam i ne treba, vratite nam SDA vlast.
zdruzdjo

#67237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Danas u vrijeme protesta sam bio na motoru. Znao sam da ce biti guzva pa sam motorim brze obletio sto sam trebao da pozavrsavam. Bez divljanja, da neko ne bi pomislio.
Uglavnom policija je na raskrsnicama bila samo kao da si tulipane postavio. Nikakve koristi osim sto su jos vecu guzvu napravili. Tulipani bi barem mirisali.
U krancevicevoj sam i trebam na grbavicu. Nema sanse da.se spustim.pa da presjecem.
Taman su se protesti zavrsili i pravo je puno pjesaka unaokolo u grupicama, ali je jos blokirano.
Dolazim kod raskrsnice kranceviceva-halida kajtaza-put zivota. Skrecem prema ambasadi pa cu na glavnu dzadu. Kako prilazim semaforu kod ulaza u us ambasadu,
na nekih 50-ak metara, pali mi se zeleno. Dodam gas da ga stignem. Auto koje je stajalo na semaforu ode. Znaci idem hladno nekih 50-60-70 i u zaletu sam. Cesta vlazna jer je pljucnulo kise malo. Bukvalno 10 metara do semafora, dok mi je jos zeleno, grupa pjesaka(garant sa protesta) nekih 10-15 njih krece da bezobrazno prelazi na crveno.
Ko ovce. Bez da je iko i pogledao da li iko ide u pravcu njih. Srecom ruka mi je na kocinici. Pocinjem kociti, a klizavo od kise. Malo pipnem i noznu kocinicu i pocinje da me zanosi. Motor ima 200 kg. Ako padnem, motor ce otklizati ispod mene prema njima i povaljati ih ko cunjeve u kuglani.
Goveda i dalje idu bez da iko stane ili potrci. Doklizavajuci sam se jedva zaustavio ispred mame sa djetetom od cca10-ak godina i jos dvoje troje bilmeza na pjesackom. Bukvalno sam presjekao motorom krdo idiota. Jedva ostadoh na tockovima da ne padnem. Spustim nogaru jer sam se poceo tresti od straha i udarilo mi u noge. Iza mene auto stalo na nekih metar. Iz mene prokulja salva psovki, kletvi,.... takva i takve snage da je policajac ispred ambasade krenuo da vidi sta je.
Jebo sam im svima po 15 koljena unazad i unaprijed, bogova, hljebova, grobova, djece, oceva majki....
Koji idiot maloumni trebas biti da ides sa protesta koji je vezan za pogibiju djevojke na pjesackom(ne njenom krivicom ali opet) i kreces da prelazis na crveno dok idu auta i motor prema tebi.
Jos vodis za ruku djete i to radis. Da sam bio neki kreten na motoru koji je gasao 100-tinjak km/h, kao sto ima more kretena, skrpio bih barem jedno 5-ero.
Da mi je ko od njih sta rekao, ubio bih ga sakama.
Popnem se na trotoar i stanem pored da otpusem. U noge mi udarilo, ne mogu da stojim.
Neki cikica od 60-ak prilazi: kaze isao sam odozgo pored ambasade i vidio sam sve, mislio sam satraces ih pola.

Huhhhhhh, za malo.
nepass1

#67238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Kako nije do policije, svaki dan predjem 30km po sarajevu. Policija me zaustavila 2002 i 2013. Preko 20g vozim imam dva zaustavljanja u KS.
Jednom sam jos vidio da su upalili rotacije kad je lik ispred njih prosao kroz zuto.
Pa u koroni kad je bio policijski sat vozio sam, sa odobrenjem, iza 22h prodjem pet patrola nikad me nisu zaustavili da provjere. I to je bilo iz dana u dan. Jednostavno ih boli kita, plata legne ista koliko god on (ne)radio
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#67239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

zdruzdjo wrote: 29/05/2023 00:09 Danas u vrijeme protesta sam bio na motoru. Znao sam da ce biti guzva pa sam motorim brze obletio sto sam trebao da pozavrsavam. Bez divljanja, da neko ne bi pomislio.
Uglavnom policija je na raskrsnicama bila samo kao da si tulipane postavio. Nikakve koristi osim sto su jos vecu guzvu napravili. Tulipani bi barem mirisali.
U krancevicevoj sam i trebam na grbavicu. Nema sanse da.se spustim.pa da presjecem.
Taman su se protesti zavrsili i pravo je puno pjesaka unaokolo u grupicama, ali je jos blokirano.
Dolazim kod raskrsnice kranceviceva-halida kajtaza-put zivota. Skrecem prema ambasadi pa cu na glavnu dzadu. Kako prilazim semaforu kod ulaza u us ambasadu,
na nekih 50-ak metara, pali mi se zeleno. Dodam gas da ga stignem. Auto koje je stajalo na semaforu ode. Znaci idem hladno nekih 50-60-70 i u zaletu sam. Cesta vlazna jer je pljucnulo kise malo. Bukvalno 10 metara do semafora, dok mi je jos zeleno, grupa pjesaka(garant sa protesta) nekih 10-15 njih krece da bezobrazno prelazi na crveno.
Ko ovce. Bez da je iko i pogledao da li iko ide u pravcu njih. Srecom ruka mi je na kocinici. Pocinjem kociti, a klizavo od kise. Malo pipnem i noznu kocinicu i pocinje da me zanosi. Motor ima 200 kg. Ako padnem, motor ce otklizati ispod mene prema njima i povaljati ih ko cunjeve u kuglani.
Goveda i dalje idu bez da iko stane ili potrci. Doklizavajuci sam se jedva zaustavio ispred mame sa djetetom od cca10-ak godina i jos dvoje troje bilmeza na pjesackom. Bukvalno sam presjekao motorom krdo idiota. Jedva ostadoh na tockovima da ne padnem. Spustim nogaru jer sam se poceo tresti od straha i udarilo mi u noge. Iza mene auto stalo na nekih metar. Iz mene prokulja salva psovki, kletvi,.... takva i takve snage da je policajac ispred ambasade krenuo da vidi sta je.
Jebo sam im svima po 15 koljena unazad i unaprijed, bogova, hljebova, grobova, djece, oceva majki....
Koji idiot maloumni trebas biti da ides sa protesta koji je vezan za pogibiju djevojke na pjesackom(ne njenom krivicom ali opet) i kreces da prelazis na crveno dok idu auta i motor prema tebi.
Jos vodis za ruku djete i to radis. Da sam bio neki kreten na motoru koji je gasao 100-tinjak km/h, kao sto ima more kretena, skrpio bih barem jedno 5-ero.
Da mi je ko od njih sta rekao, ubio bih ga sakama.
Popnem se na trotoar i stanem pored da otpusem. U noge mi udarilo, ne mogu da stojim.
Neki cikica od 60-ak prilazi: kaze isao sam odozgo pored ambasade i vidio sam sve, mislio sam satraces ih pola.

Huhhhhhh, za malo.
al da si išo 40 zakočio bi na vrijeme.

8-)
HelaS

#67240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

sime_cipol wrote: 28/05/2023 23:18 Kamere na policajce.
:thumbup:
Da vidimo koliko setas, koliko obilazis rejon, koliko pijes kafe, koliko jedes, koliko si u kladionici, koliko naprdjujes sa "gazdama", uzimas li mito, koliko spavas u autu...
Nakon svake smjene provjera trojice policajaca. Nasumicna.
Da, ali da to gledanje vrši nezavisno građansko tijelo uz 2-3 policajca.
Chmoljo

#67241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

glede zaustavljanja policije i ostalih nepodopština.

vrlo lako je, danas je bar tehnologija dostupna - postaviti kamere koje mogu identifikovati počinioce. adekvatno kažnjavanje gdje se počiniocu ne isplati praviti novi prekršaj.

ni ne mora biti jebene policije. eliminiši taj "šta mi mogu" moment i riješio si problem.

problem je što se niko ne želi uhvatiti u koštac sa tim jer će naravno početi intervencije u pogledu gledanja kroz prste.

halo, ba, jedan čevabdžija, dakle jedan ČEVABDŽIJA je završio dva pomilovanja, promjenu državljanstva i pravosudnu mahinaciju u drugoj državi da bi mu tele slobodno hodalo.

ČEVABDŽIJA.
moonca

#67242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moonca »

wrote: 29/05/2023 00:14 iza 22h prodjem pet patrola nikad me nisu zaustavili da provjere. I to je bilo iz dana u dan.
..... testiraj ih.. vozi zik-zak.. :wink: ispred njih..
moee

#67243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moee »

Chmoljo wrote: 29/05/2023 00:18 glede zaustavljanja policije i ostalih nepodopština.

vrlo lako je, danas je bar tehnologija dostupna - postaviti kamere koje mogu identifikovati počinioce. adekvatno kažnjavanje gdje se počiniocu ne isplati praviti novi prekršaj.

ni ne mora biti jebene policije. eliminiši taj "šta mi mogu" moment i riješio si problem.

problem je što se niko ne želi uhvatiti u koštac sa tim jer će naravno početi intervencije u pogledu gledanja kroz prste.

halo, ba, jedan čevabdžija, dakle jedan ČEVABDŽIJA je završio dva pomilovanja, promjenu državljanstva i pravosudnu mahinaciju u drugoj državi da bi mu tele slobodno hodalo.

ČEVABDŽIJA.
Danas se pojavio snimak lika koji na autoputu vozi u suprotnom smjeru. Cijela dionica autoputa pokrivena video nadzorom. Za par minuta se moglo otkriti ko je u pitanju, ali se bojim da će se sve fino zataškati. Mora da je ovaj sin nekog pekara 😭
nivla

#67244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

da policija radi svoj posao ne bi se uvece culo gasanje motora i auta po gradu, uredno bi ih kaznjavali
sad se desilo da je cura ni kriva ni duzna poginula i oni kao nesto rade, ali osim radara nista korisno ne rade

za ovog idiota su napisali da je u alkoholiziranom stanju, a za nekog ko ima vozacku i nije u statusu pocetnika do 0.5 promila je dozvoljeno, ovdje nije kriv alkohol nego debil koji i nije imao vozacku a uz to je jos i ranije bez nesreca imao istih prekrsaja, onom sto mu je dao auto na koristenje treba odbit bubrege

ovi ato misle da ce ogranicenje brzine sa 60 ma 50 po gradu smanjiti ovakve dogadjaje, treba da znaju da to nece nicemu doprinijeti osim guzvi jer su semafori ustimani da rade na ogranicenju od 60 kmh, da ne govorim da se svi znakovi sa 60kmh moraju promijeniti na 50kmh, vec je zbog ovot prije nekih 7-8 godina povuceno ogranicenje od 50kmh jer su znakovi pokazivali 60
kad te neko spuca sa 50 ili 60 na sat teske su povrede zagarantovane a vjerovatno i smrtni ishod jer najmanje tona se krece tom brzinom, zaustavni put nije u prosjeku nikakva razlika
ovaj idiot bi ovo napravio i da je ogranicenje bilo 20

sljedeci idiotski potez bi moglo biti postavljanje lezecih,”
drug_profi

#67245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

0,3 je dozvoljen limit unazad 10 godina. Nisi apdejtovan.
nivla

#67246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

drug_profi wrote: 29/05/2023 01:00 0,3 je dozvoljen limit unazad 10 godina. Nisi apdejtovan.
ne pijem pa me boli kita koliki je limit
ali sa 0.4 nisi ni pripit a kamoli pijan, ovo je obijest
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#67247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

drug_profi wrote: 29/05/2023 01:00 0,3 je dozvoljen limit unazad 10 godina. Nisi apdejtovan.
0.3 nije dozvoljen cim mozes popiti kaznu od 50 KM
Preko 0.8 ide kazna i oduzimanje vozačke.
Ako si pocetnik, prve tri godine ne smijes imati ni 0.1
Profesionalni vozači takodje ne smiju nikako imati alkohol u krvi.
aston_martin

#67248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aston_martin »

U centru Londona je dozvoljena brzina 50 km na sat, barem sam tako izguglo.

A ovdje je jos dosta niza brzina dozvoljena u dijelovima Londona:
https://www.fleetnews.co.uk/news/car-in ... ndon-today
Bloo
Globalna šefica

#67249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Chmoljo wrote: 29/05/2023 00:18 vrlo lako je, danas je bar tehnologija dostupna - postaviti kamere koje mogu identifikovati počinioce. adekvatno kažnjavanje gdje se počiniocu ne isplati praviti novi prekršaj.
Njemacka.
Stigne ti pismo sa hi res slikom tvoje face u autu. Ne mozes negirati da si ti.
Ogranicenje 50 po gradu. Nulta tolerancija. Vozilo se 53 km/h.
Posvuda instalirani hinjski bliceri u vidu kombija.
Chmoljo

#67250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Bloo wrote: 29/05/2023 02:19
Chmoljo wrote: 29/05/2023 00:18 vrlo lako je, danas je bar tehnologija dostupna - postaviti kamere koje mogu identifikovati počinioce. adekvatno kažnjavanje gdje se počiniocu ne isplati praviti novi prekršaj.
Njemacka.
Stigne ti pismo sa hi res slikom tvoje face u autu. Ne mozes negirati da si ti.
Ogranicenje 50 po gradu. Nulta tolerancija. Vozilo se 53 km/h.
Posvuda instalirani hinjski bliceri u vidu kombija.
ima i kod nas. kad se proba reći da je vozio neko drugi samo se fino nasmiju :D ali jebiga, automatizacija znači da dolazi svima, a ne samo onima sa kojima se nije problem zamjeriti.
Post Reply