SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Trappist
#67101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi ovi debeli divljaci koji su pokosili ljude ili se zabili u druga auta su vozili oko 100km/h a mjera ovih likova da smanje sa 60 na 50...
-
DonieBrasco
#67102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko nije postovao 60 km/h sto bi postovao 50 ?
Nije to rijesenje problema u saobracaju, kad ce taj debil sto i to prekrsi pred istog korumpiranog sudiju kao i prije.
Nije to rijesenje problema u saobracaju, kad ce taj debil sto i to prekrsi pred istog korumpiranog sudiju kao i prije.
-
Dimu1927
#67103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
mjera je samo da izadju pred mikrofone i izjave nesto i napisu koji twitter post
do tad ga svaki ovakav krmak moze dici na 150 do kamere usporit pa tako opet do iduce
do tad ga svaki ovakav krmak moze dici na 150 do kamere usporit pa tako opet do iduce
- skrbavi-admin
#67104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nema zakona osim za regularne ljude... aljovic ce kupit drzavljanstvo i sudiju u drugoj drzavi,sefic zalbama i razvlacenjem rocista a ja necu moc da registrujem auto kupim izvadim licnu i pasos jer drzava na meni trenira strogocu
- auspuhc
#67105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To vam je isto da kazete da treba muskarce edukovati da ih ne privlace mlade i lijepe zene._BataZiv_0809 wrote: ↑28/05/2023 16:21qlface wrote: ↑28/05/2023 16:20 Hajde da razumno analiziramo situaciju. Zašto ovakvi likovi divljaju? Da se dokažu. Kome se dokazuju? Muškarac u dvadesetim ima jednu stvar na umu, što znači da se dokazuje suprotnom spolu. Zašto se na takav način dokazuje suprotnom spolu? Zato jer mu pojedine pripadnice tog spola daju ono što najviše želi za takvo ponašanje. Kakve pripadnice tog spola ga nagrađuju? Onakve poput Hane. Šta je solucija za to? Edukovati žene da Hanine životne navike nisu pozitivne. Da li mediji to rade? Ne.![]()
-
Dimu1927
#67106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
spustaju ogranicenje da sjebu likove koji nisu ni testove polozili hahaha ne znaju ni sta koji znak znaci al uredno voze
Vlada ks hahahaha
Vlada ks hahahaha
-
toska
#67107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
noć, mokra cesta i mnoštvo rasvjete koja refleksijama pravi samo veći problem, pješaci se i ne vide.
brzina je početak i kraj skoro svih nesreća ali se iz nekog razloga forsira i na ovom forumu pdf Auto, a poštovaoci pravila izruguju.
-
vrbas1979
#67108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet kmečanje kako će se guslati i zakrčiti saobraćaj zbog smanjenja dozvoljene brzine.
Pet minuta kopam po internetu i nađoh ograničenja po gradovima:
London 30 km/h
Paris 30 km/h
Madrid 30 km/h
Milan 30 km/h
Brussels 30 km/h
Amsterdam 30 km/h
Zurich 30 km/h
itd itd itd...
Nema te osobe koja će me razuvjeriti da je Sarajevo veći grad ili da ima veći broj vozila na ulicama. Neuporedivo je veći i gušći saobraćaj po svim većim evropskim centrima i opet ne cvile kako neko gusla.
Gotovo da nema zemlje u Evropi gdje je u gradovima dozvoljeno voziti brže od 50 kmh.
Problem je što u Bosni skoro niko kurcem neće mrdnuti bez auta. Posao, prodavnica, po dijete i vrtić, do kontejnera, kaafane, džamije... Svugdje sa autom. Svugdje po jedna osoba u autu. Ne daj Bože pješke ili biciklom na posao. I ne samo to, nego autom do pred sam ulaz u trgovinu, kafanu, na mjesta za osobe sa invaliditetom.... kako se ne bi raspali i istrunuli ukoliko naprave 4 koraka više.
Realno treba za saobraćaj zatvoriti dionicu: Skenderija-Vijećnica-Alipašina džamija. Tuda samo piče autobusi, tramvaji, pješaci, bicikli i dostava.
Hoćeš autom? Može. Dnevna vinjeta 100 KM. Plati pa se klati.
I ovo bi uveliko doprinijelo smanjenju gužvi i ogromnog zagađenja, pogotovo zimi.
London 30 km/h
Paris 30 km/h
Madrid 30 km/h
Milan 30 km/h
Brussels 30 km/h
Amsterdam 30 km/h
Zurich 30 km/h
itd itd itd...
Nema te osobe koja će me razuvjeriti da je Sarajevo veći grad ili da ima veći broj vozila na ulicama. Neuporedivo je veći i gušći saobraćaj po svim većim evropskim centrima i opet ne cvile kako neko gusla.
Gotovo da nema zemlje u Evropi gdje je u gradovima dozvoljeno voziti brže od 50 kmh.
Problem je što u Bosni skoro niko kurcem neće mrdnuti bez auta. Posao, prodavnica, po dijete i vrtić, do kontejnera, kaafane, džamije... Svugdje sa autom. Svugdje po jedna osoba u autu. Ne daj Bože pješke ili biciklom na posao. I ne samo to, nego autom do pred sam ulaz u trgovinu, kafanu, na mjesta za osobe sa invaliditetom.... kako se ne bi raspali i istrunuli ukoliko naprave 4 koraka više.
Realno treba za saobraćaj zatvoriti dionicu: Skenderija-Vijećnica-Alipašina džamija. Tuda samo piče autobusi, tramvaji, pješaci, bicikli i dostava.
I ovo bi uveliko doprinijelo smanjenju gužvi i ogromnog zagađenja, pogotovo zimi.
Last edited by vrbas1979 on 28/05/2023 16:59, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#67109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najjaci su mi ovi "svjetski putnici" sto ovdje glume prosvjetitelje 
- qlface
#67110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da bi ekvivalent bio da se muški edukuju da ne nagrađuju materijalno starlete i influenserice. S tim da mi to shvatamo i već radimo, simp je sa razlogom uvrijedljiva i popularna etiketa za takve.
Last edited by qlface on 28/05/2023 16:57, edited 1 time in total.
- basicm
#67111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uveli bi ovi sto ne zive u Sarajevu i 6 na sat, zaboli ih…
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#67112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sa dva klika dodjes do informacije da je u Madridu ograničenje 50 ako ima dvije trake u jednom smjeru_BataZiv_0809 wrote: ↑28/05/2023 16:56 Najjaci su mi ovi "svjetski putnici" sto ovdje glume prosvjetitelje![]()
-
el_bake007
#67113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vrbas1979 wrote: ↑28/05/2023 16:54 Opet kmečanje kako će se guslati i zakrčiti saobraćaj zbog smanjenja dozvoljene brzine.
London 30 km/h
Paris 30 km/h
Madrid 30 km/h
Milan 30 km/h
Brussels 30 km/h
Amsterdam 30 km/h
Zurich 30 km/h
itd itd itd...
sent from Fürstenfeldbruck
- auspuhc
#67114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Muskarci ce uvijek biti zeljni one stvari dok ce se zene uvijek loziti na "zajebane" tipove koji se ne boje i ne postuju nikoga. Jebena biologija. Jos ako ima novcanica pun pogodak.
- auspuhc
-
Dimu1927
#67116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nasekirale se brude bez polozenog plaho, umjesto 150 sad ce vozit 140
-
MUNAFIK
#67117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Debilni zahtjevi svjetine koji pojma nemaju o saobracaju i jos debilniji nastupi VLADE KS!!!
Ovo ogranicenje pokazuje samo da pojma nemaju o problematici i da nisu spremni i ne znaju kako da to rijese...
Vlada KS VELIKI MINUS a jos veci radi populizma.
Ovo ogranicenje pokazuje samo da pojma nemaju o problematici i da nisu spremni i ne znaju kako da to rijese...
Vlada KS VELIKI MINUS a jos veci radi populizma.
-
Trappist
#67118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hajde ne kenjaj. Prvo, je li to nema fatalnih saobracajnih nesreca i u tim gradovima sto si gore nabrojao mimo tih ogranicenja? Drugo, koliko ima i u kakvom su stanju ceste i autoputevi u tim gradovima/drzavama ? Sta bi onda rekao za "ogranicenje" na autobahnu ?vrbas1979 wrote: ↑28/05/2023 16:54 Opet kmečanje kako će se guslati i zakrčiti saobraćaj zbog smanjenja dozvoljene brzine.
London 30 km/h
Paris 30 km/h
Madrid 30 km/h
Milan 30 km/h
Brussels 30 km/h
Amsterdam 30 km/h
Zurich 30 km/h
itd itd itd...
-
vrbas1979
#67119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
MAdrid:sime_cipol wrote: ↑28/05/2023 17:00Sa dva klika dodjes do informacije da je u Madridu ograničenje 50 ako ima dvije trake u jednom smjeru_BataZiv_0809 wrote: ↑28/05/2023 16:56 Najjaci su mi ovi "svjetski putnici" sto ovdje glume prosvjetitelje![]()
![]()
The new limit of 30 kilometres per hour is going to affect 80 % of the total number of streets in the whole city and cover 85 % of the total length of them.
-
vrbas1979
#67120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ni blizu. Po smrtnosti na cestama i u saobraćaju smo među vodećima u Evropi.Trappist wrote: ↑28/05/2023 17:07hajde ne kenjaj. Prvo, je li to nema fatalnih saobracajnih nesreca i u tim gradovima sto si gore nabrojao mimo tih ogranicenja? Drugo, koliko ima i u kakvom su stanju ceste i autoputevi u tim gradovima/drzavama ? Sta bi onda rekao za "ogranicenje" na autobahnu ?vrbas1979 wrote: ↑28/05/2023 16:54 Opet kmečanje kako će se guslati i zakrčiti saobraćaj zbog smanjenja dozvoljene brzine.
London 30 km/h
Paris 30 km/h
Madrid 30 km/h
Milan 30 km/h
Brussels 30 km/h
Amsterdam 30 km/h
Zurich 30 km/h
itd itd itd...
Last edited by vrbas1979 on 28/05/2023 17:10, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#67121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A gradske ceste vise klase koliko su one? Sve 30kmh? Ne bih rekaovrbas1979 wrote: ↑28/05/2023 16:54 Opet kmečanje kako će se guslati i zakrčiti saobraćaj zbog smanjenja dozvoljene brzine.
London 30 km/h
Paris 30 km/h
Madrid 30 km/h
Milan 30 km/h
Brussels 30 km/h
Amsterdam 30 km/h
Zurich 30 km/h
itd itd itd...
- oldtajmer
#67122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
koliko li ih je sad po gradu istih ovakvih koji su slobodni kao pticePrema nezvaničnim informacijama Hayata, on je odranije poznat po suočavanju s policijom, ali i bježanju, te je više puta isključivan iz saobraćaja, a tu je i duži spisak neplaćenih kazni zbog prekršaja.
-
bitangeIprinceze
#67123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao dio opsesivno-represivnih mjera od strane policije u posljednih 40 h u nastojanju dovođenja reda i mira na pravo mjestto opisujem sljedeću situaciju u kojoj sam se naša:
- vozio sam od RTV doma, preko A mosta i dalje prema Otoci u srednjoj traci ko što inače vozim u 95% vožnji kroz grad.
- pred raskrsnicom na Otoci s lijeve strane mi se pokušao ubaciti audi A4 s lihtenštajnskim tablicama jer je u njegovoj traci došlo do zastoja kako se skupljaju vozila za skretanje lijevo prema B Potoku. Ovo je pokušao uraditi na posebno drzak i mongoloidan način kako to rade siledžije po gradu, dok je bio za dužinu vozila 3,5-4 m ispred mene pokušao je samo da se fata moje trake, bez žmigavca naravno i čeka da ja kočim pa da on uleti ispred. Naravno ja to nisam dozvolio. A i što bih?
- onda me propustio pa iza mene prešao u srednju traku pa odmah iza toga u još jednu traku desno, znači dvije je prestrojio u manje od 10 m. Tad smo već bili obojica zaustavljeni na semaforu i bile su već pune linije sa strane, znači nema prestrojavanja
- eh u tom ide i policija u G7 iza nas i sve to vidi. Stali su pored njega, prozor dole, dečko iza nas pa desno na most na Otoci. OStali su zajedno na mostu dok je policija pisala kaznu ( ja napravio krug, do mosta malezijskog prijateljstva kroz Hrasno pa pored Merkura
). Ne znam tačno šta mu pišu al šta god mu pišu i treba. Podržavam rad policije i propisno kažnjavanje za i najmanji prekršaj. Bez one naše merhametli strane, pa znaš ne radim, slabo se živi, idem rodbini u bolnicu..... to ne treba da pali. I hajd da se dogovorimo je ukopalo nas kroz godine, decenije.
Šta mislite kad bi ovo policija uradila da nije opsadno stanje od petka iza ponoći?? Nikad !

- vozio sam od RTV doma, preko A mosta i dalje prema Otoci u srednjoj traci ko što inače vozim u 95% vožnji kroz grad.
- pred raskrsnicom na Otoci s lijeve strane mi se pokušao ubaciti audi A4 s lihtenštajnskim tablicama jer je u njegovoj traci došlo do zastoja kako se skupljaju vozila za skretanje lijevo prema B Potoku. Ovo je pokušao uraditi na posebno drzak i mongoloidan način kako to rade siledžije po gradu, dok je bio za dužinu vozila 3,5-4 m ispred mene pokušao je samo da se fata moje trake, bez žmigavca naravno i čeka da ja kočim pa da on uleti ispred. Naravno ja to nisam dozvolio. A i što bih?
- onda me propustio pa iza mene prešao u srednju traku pa odmah iza toga u još jednu traku desno, znači dvije je prestrojio u manje od 10 m. Tad smo već bili obojica zaustavljeni na semaforu i bile su već pune linije sa strane, znači nema prestrojavanja
- eh u tom ide i policija u G7 iza nas i sve to vidi. Stali su pored njega, prozor dole, dečko iza nas pa desno na most na Otoci. OStali su zajedno na mostu dok je policija pisala kaznu ( ja napravio krug, do mosta malezijskog prijateljstva kroz Hrasno pa pored Merkura
Šta mislite kad bi ovo policija uradila da nije opsadno stanje od petka iza ponoći?? Nikad !
- qlface
#67124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Biološki, muškarci i žene žele da se razmnože, to je možda najjači nagon. Muški žele sigurnost očinstva i zato izbjegavaju žene koje žire noge svakome. Žene žele sigurnost sebe i djeteta i zato vole uspješne likove. To je suština. Uspješan lik može biti sposoban kriminalac (to su ovi o kojima govorimo), ali može biti i sposoban arhitekta, doktor, programer, pa i vodoinstalater. Navoditi žene od kriminalaca prema drugom, civilizovanom tipu sigurnosti je cilj. Kao što smo se mi u prošlosti bili spremni odreći većine seksa do vjenčanja da ne bi stvorili armiju izdrnadnih žena nesposobnih za majčnistvo, tako se i one trebaju odreći želje za dramom na steroidima u obliku rejsera i krimosa kako bi bile okružene kvalitetnim i odgovornim likovima posvećenih njima i djetetu.
Ovo već ide u neki antropološki of topic, ali mislim da je jedan od problema vezan za ovu nesreću sasvim jasan. Da ne dužimo više.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#67125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa uveli 7 novih kamera za brzinu na AC i kakve sad to veze ima sa likom koji je sinoc vozio kontra stranom po AC??
Ali njima je gore to kad neko vozi 120kmh na autoputu i izgubis VD, a ovaj nece dobiti ni marke kaznu
NAJGORI MUP IKADA