SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

studiorum_tuzlaensis

#67051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ocekujte cjelodnevnu guzvu mic po mic na GGM i sjev. Longitudinali ;)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#67052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Treba staviti visinu kazni koju nisi platio. Bubam, 2000 KM. Nabio si na 2001 KM duga, prvom kontrolom oduzimamo ti auto i ide na licitaciju. Ko ponudi vise. Sve preko 2000, dobit ces na svoj racun.
Posudio ti drug auto? Super. Prodajemo auto od druga. Kad ti moze posuditi auto, moze ti posuditi i da platis kazne.
Vozdra.
Sljedeci.
studiorum_tuzlaensis

#67053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Treba provjerit ko ce hajrovat od novih znakova po gradu?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#67054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

Naslovnica wrote: 28/05/2023 15:41 Ovim nebuloznim populizmom Vlade KS kažnjavaju savjesne vozače i prave još veći kolaps saobraćaja.
Nije problem u brzini od 60 pa da je treba smanjiti na 50, ili od 50 pa da je treba smanjiti na 40
Kreteni nesposobni.
Ja mislim da cemo sad biti sigurni. Kada nadrogirano, pijano govedo bez polozenog vozackog ispita i par hiljada maraka kazni vidi znak ogranicenja od 40, momentalno ce smanjiti gas!

Ja sam uvjeren u to :) 8-)
Last edited by Romeo 80 on 28/05/2023 15:45, edited 1 time in total.
drug_profi

#67055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Thorgerson wrote: 28/05/2023 15:21
drug_profi wrote: 28/05/2023 15:10 Ako jos vise uspore saobracaj kroz grad, mogu se jebat sa mojim glasom.
Dokaz nesposobnosti.
Kroz grad i treba da bude snizena brzina.

Potez carsija - holiday in max 40km/h.

Ponavljam, nigdje u svijetu nemas ovakava ogranicenja. Usred grada, tik do setalista ti je 60km/h ogranicenje.

Izvini, ali to nije ok.

Druga je sas stvar to, sto snizenje ogranicenja nece nista postici. Jer ovi ce jurcati kao o prije. To je druga stvar. Ali da tu treba niza brzina, treba - itekako.
Ma ne treba brate. Kad je ko stradao ako se vozilo po ogranicenju? Katastrofa nesposobnost.
Odjeb im je onako komplet ako ovo provedu.
ZuzuTop

#67056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ZuzuTop »

mayab wrote: 28/05/2023 09:06
ZuzuTop wrote: 28/05/2023 07:39

Ja sam gore vec jednom napisao.
Voznja bez polozenog 400 KM. Glavonjama tam to.
Gledajući realno, kazna za vožnju bez položenog vozačkog ispita treba da bude u visini koštanja obuke i polaganja vozačkog ispita , dakle , hajmo reći 1000 - 1500 KM , ako sam dobro upućen....uz to, dati mogućnost oduzimanja motornog vozila sa kojim je zatečen u tom prekršaju... sve druge niže kazne za taj prekršaj su samo stimulativne
Treba da bude zatvor. 400 km je sramota
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#67057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Vau, vjerovatno dosad najgori potez.

Ovo je katastrofa.

Sve njuške koje su pobile nevine ljude i djevojke nisu vozili 60, nego provođenje kazni nije šljakalo.

Čestitam na populizmu kojim ništa niste postigli.

Ove stvari se ne lome preko koljena, nego se napravi ozbiljna analiza i vidi se šta se treba uraditi, i koji efekti izazvati, a ne lomi se krkanski preko koljena.

Prestrašno glup potez. Malo kičme ne bi bilo grehota pokazati.
sime_cipol

#67058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Nakon sto jos jedan debil satare pjesaka u optužnici ce stajati da je vozio 100 km/h, 50 preko ograničenja, umjesto dosadašnjih 40 preko ograničenja. To ce nas sviju utješiti kad jos jedan sugradjanin plati glavom.
Jebem vam sve nesposobno.
veseloiveselo

#67059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by veseloiveselo »

Thorgerson wrote: 28/05/2023 15:15 Vi opet o istom.

Kazne postoje i nisu tako male.

Problem je sistem koji mozes zaobici tako da imas 5k kazni i da i dalje vozis nesmetano. Mozes imati 500k kazni i opet voziti nesmetano.

Sta je onda poenta kazne? Da ih slazes na kamaru?

Nije poenta kazne da je normalni ljudi samo placaju. Ja popijem kaznu, platim je sutra. Kao i 95% ljudi.

I jednostavno imas 5% idiota na koje nikakva ovakva vrsta novcane nenaplative kazna nema efekta. Kakve veze ima li 10k ili 25k. Kakve? Ako nema posljedica.

Stavise ovi idioti se hvalisaju ako imaju vise kazni.

Onaj dan kad za neplacanje tih kazni bude adekvatna sankcija, e tad mozemo pricati i o povecanju istih.

A samo povecanje, apsolutno nema nikakvog efekta na onih gore 5% budala. Pa to je valjda jasno ko dan.
Slazem se u potpunosti sa navedenim postom. Nisu problem kazne, one su tu vec. Problem je sto se iste ne provode ili provode ali selektivno.

Postena covjeka ce samo vise kaznjavati i maltretirati. Ove koji trebaju biti kanznjeni ce pustati i tolerisati njihovu obijest. Vec je navedeno dosta primjera toga. Policija je kriva za ovu nesrecu koliko i pocinioc. X puta sam svjedocio gdje se policajci na duznosti grle i ljube sa najvecim kriminalcima u gradu i jos mu govore ne sekiraj se buraz bit ce ono zavrseno. Kakav je to policajac i kako da mu ja vjerujem? Nikakav. Okrecu glavu kada krkan (krkanka) prodze s dobrim autom a maltretira jadnika koji s posla ide i zaboravio upaliti svjetla u po dana. Evo i ovih dana motori zuje na sve strane. Pored policijiske stanice im prodze kocaksta glava bez kacige brzinom iznad dozvoljene i jos ga pozdrave.

Vjerovao sam da ce ova vlada biti bolja od SDA vlada. Imali su moj glas, ali ova sjednica danasnja je dokaz da je sve to isto. Nabavit ce nove kamere, jedva su docekali, da bi se utalili na tenderima. Potom ce ih negdje postaviti i ugasiti jer smeta cijenjenim clanovima stranaka.

Zali boze zivota nevinih.
drug_profi

#67060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

I 40 je opasna brzina???????
ZuzuTop

#67061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ZuzuTop »

drug_profi wrote: 28/05/2023 11:42
ZuzuTop wrote: 28/05/2023 07:29

Gledaju se okolnosti, previse gledate filmova.
Ti npr, boze sacuvaj, naletis gdje nema sahta i baci te i ubijes nekoga? Jesil zasluzio 7g?
Koliko znam prvo se gleda KZ.
On propisuje minimalnu i maksimalnu kaznu.
Ne pricamo o inaginarnom slucaju vec konkretno ovom od petka.
Posto je ovaj nakitio sebi dijela, da... gledace se okolnosti. I kazna ce biti oko maksimalne za smrt u saobracaju, koja je (evo sam sad provjerio) 8 god max. Dodace se i za teske povrede nesto. Mozda bude 10 ukupno.
Btw. Ne gledam filmove ni tv serije.
Njemu ce ovako pogledat :run:
talijan97

#67062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by talijan97 »

Strašno glup potez.

Trajno oduzimanje vozačke
Kazne od preko 2k i pritvor ukoliko se isti ne plati.
Zapljena vozila

Su samo neka od rješenja a ovi izabrali da tuku po običnim ljudima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 28/05/2023 15:41
_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2023 15:37 Hana prica o tatinim sinovima :lol:

Glumila za pare da je cura homoseksualcu sinu ratnog profitera :lol:
Prije neg je uradila sise i počela glumiti Fudinu trebu, povlačila se sa nekim polukriminalcem, i u mom prisustvu je izvalila prijateljici kako je fin i da je on zovne na telefon čak i i kad ima mengu.
I onda kaze mrzi je neko. Ma ne mrzi te lutko niko samo si enciklopedijski primjer hipokrizije. Uz to banalno nametljiv.
Last edited by _BataZiv_0809 on 28/05/2023 15:52, edited 1 time in total.
piupiu

#67064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by piupiu »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2023 15:09
qlface wrote: 28/05/2023 13:20 Tek sada vidjeh da je i Hana dala svoje mišljenje. :D

Ženska koja je dio čopora rospija koje su stvorile gomilu upravo ovakvih likova. Kada je dernek.ba bio aktuelan Hana je po Bičačkiću svima pokazala da je rejser u tatinom Mercedesu taj koji dobija pušenje u WC-u. U društvu svojih devijanata i uz pomoć medija koji su njen soft prostitution jet-set gurali kao primjer poznate osobe, takve poput Hane su priglupim likovima jasno dale do znanja da se najbrže pi*kom nagrađuje loš momak u posjedu dobrog auta i sklon kršenju pravila. 15 godina sličnih starleta i influenserki kasnije, imamo gomilu likova koji divljaju gradom ne bi li ih primjetila neka nova Hana sa kojom ne moraju pokazivati civilizovanost da bi dobili ono što hoće. Azra je poginula jer su mediji plasirali Hane kao primjer mnogim ženama, a takve žene po provjerenom Haninom receptu trče i dan danas upravo za Arminima.
E aferim momcino!
Tako je. Žene su krive za sve. :-)
sime_cipol

#67065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Ovo vec rade treci ili cetvrti put. Raditi isto a ocekivati drugaciji rezultat je odlika glupana.
Promijenite odnos prema onima koji maltretiraju ovaj grad u saobracaju. Provodite represiju nad onima koji ne postuju zakone, a ne nad nima koji se istog drze.
piupiu

#67066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by piupiu »

DonieBrasco wrote: 28/05/2023 11:19 https://www.klix.ba/vijesti/sarajka-prv ... /230528022

Ja jucer pitam sta je bilo sa ovim slucajem, kako je zavrsilo kad evo klix danas objavi.
Klixovi novinari redovno ovdje skupljaju i informacije i ideje.
House

#67067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by House »

šta drugo očekivati od korumpirane i nesposobne policije.
drag_gost

#67068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2023 15:37 Hana prica o tatinim sinovima :lol:

Glumila za pare da je cura homoseksualcu sinu ratnog profitera :lol:
Nije za pare, tu je osigurana uvijek bila.
elSaik

#67069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by elSaik »

Zamislite kako će debili koji sad jurcaju jer drugi voze "presporo" tek jurcati kad drugi budu vozili 10 kmh sporije.

Samo potvrda da su stručnjaci iz Vlade samo diletanti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

piupiu wrote: 28/05/2023 15:52

Osim tebe :kiss:
nekome

#67071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

Joj genijalaca
Naredni put ce biti:
Vozac od prije poznat policiji nadrogiran i pijan bez vozacke i sa 2000KM kazni usmrtio nekoga stoga ce svi koji nisu nadrogirani pijani i nemaju kazni voziti od sada 30KMh
Poslije toga 20KMh poslije toga 10KMh ...
drag_gost

#67072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

piupiu wrote: 28/05/2023 15:52
_BataZiv_0809 wrote: 28/05/2023 15:09
E aferim momcino!
Tako je, zene nisu krive ni za sta. :-)
mist

#67073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mist »

I sad kao mi nazovi normalni treba da ispastamo radi pucketanja u medunoznjom predjelu od strane nadleznih ma ko da oni bili.Smanjite brzinu na 20 kmh debili,znam da citate.Ovo sve gore od goreg :-)
last mohicans

#67074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Uzas, čekamo zadužene botove da opravdaju mjere tj. jebavanje u zdrav mozak 99% građana ovog kantona. Saburamo 2 godine na nepostojanje javnog saobraćaja, mozda bi ga više i koristili da ga ima, manje bi i sjedali u automobile. Sad nas ograničite na 30km/h. poKAKIM vam se na mjere. Ovaj dopremijer, ne znam ima li tri razreda srednje, kako nepismeno govori, a nesposobni Katica, wanna be opet mladoženja, samo baca prašinu u oči. Čovječe, drugi mandat si tu, gdje su kamere, gdje je helikopter, gdje je veća sigurnost,nadzor grada, gdje su prosjaci, đeparoši, migranti koji se bacaju na raskrsnicama između auta? Kojeg si uklonio sa ceste, znaš se nazvati ministrom, papak jedan. Eto 195 novih ispijača kafe po pumpama će riješiti probleme. Pa iskusnije, kolege sa preko 30kg viška, će ih prvo naučiti koga ne treba da pišu, zaustavljaju itd. O čemu vi bulaznite??
Idem na proteste i ako me ko priupita za mjere, prepoznat ćete me. Što ne spominjete imenom i prezimenom sudije koje ne dozvoljavaju da se debilima oduzima pokretna imovina, kuće im treba zaplijeniti. Kako od drveta ne vidite šumu, neće vam ovo proći. Ja se vežem, vozim po ograničenjima, jebem lafete i krajnice na lezećim kojih ima najviše u ovom dijelu svijeta, zasto, da bi me neki nesposobnjaković ograničio još više. O cestama sa kraterima i započetim, a nikad nezavršenim transfezalama da ne govorim. Pogledaj Šteta šahtove ispred BCC, već ispali. Ukinite saobraćaj totalno, to je najsigurnije. Neka se Kifla navoza pod rotacijama, bubuljičavi isto tako, dočekali ljudi. MrŠ, glasam za Zahiragića, ako se represivne mjere nastave provoditi samo nad poštenim građanima ove kasabe.
bersK

#67075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

Cuj smanjenje brzine u glavnoj dzadi. Pa ovo sto se moze vozit do 69 je najbolja moguca stvar da izbjegnes retarde koji nisu u stanju da voze normalno.

Ja sad ne smijem debila koji vozi 30 na glavnoj pretec i koji pOsTuJe pRaViLa jer cu ostat bez vozacke...

Sad ce mene ova populisticka goveda sjebati i jos stotine vozaca koji regularno voze ovim sto ce stavit radar na svaku jebenu raskrsnicu i tako totalno zacepit saobracaj.

Nisu u stanju da rijese problem dvije popisane raskrsnice koje jebu citav grad i za koje znas da ce te sjebati ako krenes od dolac malte do ilidze al ce zato zaustavit ubice na cesti jer jebiga drug nisi vise vozio 100 preko ogranicenja nego si vozio 110 ha ya

Znao sam da je Katica debil, al ovoliki...
A ni ovaj Steta nije daleko od tog s ovim retardiranim idejama.

Ovo ce bit najveci udar na ionako jadan protok saobracaja u glavnoj dzadi.

Jooj kad u pet popodne svi krenu vozit po 40😍😍

ZNACI U GRADU U KOJEM TREBAS DA POPRAVIS PROTOK SAOBRACAJA I TO POD HITNO JER HEM STO JE AUTA KO PLJEVE HEM STO SVI VOZE KAO PI.CKE KAD PADNE KISA PA TI NAPRAVE KILOMETARSKE KOLONE OD VOZNJE 30KMH HEM STO SU SEMAFORI ZIVA TRAGEDIJA OD NEUJEDNACENOSTI I STO TRI SEMAFORA JEBU CITAV GRAD, TI GA DODATNO SJEBES TIME STO CES LEGALIZOVAT TE LJUDE KOJI CE TAKO VOZITI I JOS PRICAS O UVODJENU LEZECIH NA GLAVNU DZADU. PA DA LI STE REALNI? HAHAHAHHA

Kad je roknula ona kisa nekidan i kad semafori nisu radili pa bolje je saobracaj funkcioniso nego ikad

PA DA STE JEBENO SKRETANJE ZA BUCA POTOK SA GLAVNE DZADE OD ILIDZE PROSIRILI VECI BI UTICAJ NAPRAVILI. ALI NEEEEE STAVI DA SE TRI AUTA MOGU POREDAT PA KAD CETVRTI HOCE SKRENUT ZACEPI CITAVU JEDNU TRAKU ZA PRAVO. I ONDA ETO TI SUDARA ETO TI PRESTROJAVANJA ETO TI ULIJETANJA LIJEVO SA TRAKE ZA PRAVO.

Joj kako ce se tate obradovat kad im proslijedite s usba snimak svih kamera gdje mu sincic ide 160, pa ima da se osjeca ko da je u Nurburgringu.

Bas me zanima kojih je to 16 raskrsnica steta detektovo da ce bit zajebane

Sad ce umjesto za 15 min trebati 45 min s kraja na kraj grada...

Sve ce oni uradit samo nemoj da kako slucajno provedu noc na terenu. Ko zna kad je zadnji put patrola bila iza Vijecnice npr ja se vise i ne sjecam kad sam ih zadnji put vidio a stalno se tu vrtim.
Last edited by bersK on 28/05/2023 16:15, edited 4 times in total.
Post Reply