Svakako da ne, prvo bih ljubazno zamolio predaju jevenog lasera a u slucaju negativnog odgovra uslijedio bi samar i oduzimanje lasera koji bi zavrsio u najblizem sahtu
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
noviclan
#66926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#66927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa tako je uradio i onaj ko ih je prebio. Jest da je njemu prag tolerancije manji, a broj samara veci. Koja je razlika izmedju njega koji ih je pretukao i tvog jednog samara?
I sta sada, treba da se nadje neko ludji. Njen otac da kaze, e digao si ruku na moju jedinicu, sad ces ti ostati bez te ruke?
-
Naslovnica
#66928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ti opet kažem, nije do mene.
Ako smatraš da je do tebe, cijenim. Ali, opet ponavljam, govori u svoje ime. Ne dozvoljavam da me se svrstava tamo gdje ne pripadam.
Ja sam uzoran građanin, poštujem zakone i za četvrt vijeka vozačkog staža imam kazni (niko nije savršen) da se mogu prebrojati na prste dvije ruke.
Ne pljujem po trotoaru, bacam smeće tamo gdje je predviđeno, ne kradem, ne varam, nisam član stranke niti tražim štelu za bilo šta. Ne šaram po fasadama i ne pišam po haustorima.
Ne tučem se, nemam nikakvog oružja, ne dugujem ništa nikome (osim banci još nekoliko mjeseci).
Ne pušim, a odskora radije biram kiselu nego pivo. Nekako bi bolje paše.
Uredno glasam na izborima.
Kako živim i ponašam se u Sarajevu, tako bih mogao u bilo kojem gradu Zapadne Evrope, bez bojazni od zakona.
Zaista, ovaj sistem i država nemaju nikakav problem sa mnom, dapače.
Do koga je?
Pa, do sistema u kojem očito nešto ne štima.
Nekompetencija, korupcija, pogrešni ljudi na pozicijama.
I do ljudi koji to podržavaju i kojima ovakav sistem i stanje odgovaraju.
- skrbavi-admin
#66929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06Ja ti opet kažem, nije do mene.
Ako smatraš da je do tebe, cijenim. Ali, opet ponavljam, govori u svoje ime. Ne dozvoljavam da me se svrstava tamo gdje ne pripadam.
Ja sam uzoran građanin, poštujem zakone i za četvrt vijeka vozačkog staža imam kazni (niko nije savršen) da se mogu prebrojati na prste dvije ruke.
Ne pljujem po trotoaru, bacam smeće tamo gdje je predviđeno, ne kradem, ne varam, nisam član stranke niti tražim štelu za bilo šta. Ne šaram po fasadama i ne pišam po haustorima.
Ne tučem se, nemam nikakvog oružja, ne dugujem ništa nikome (osim banci još nekoliko mjeseci).
Kako živim i ponašam se u Sarajevu, tako bih mogao u bilo kojem gradu Zapadne Evrope, bez bojazni od zakona.
Do koga je?
- mayab
#66930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06Ja ti opet kažem, nije do mene.
Ne pljujem po trotoaru, bacam smeće tamo gdje je predviđeno, ne kradem, ne varam, nisam član stranke niti tražim štelu za bilo šta. Ne param po fasadama.
Do koga je?
Isti sam ti taki
uz to, na izborima , na koje redovito i obavezno izlazim, nikada ne biram kleronacionaliste, jer su takvi tokom svih ovih godina i doveli do ovoga stanja
- laserShow
#66931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ama covjece, isto tako. Kako si ti napisao i ja se isto ponasam, imam takve vrijednosti. Na ovaj post ce se nadovezati 100% komentatora ove teme i ovog foruma i onda dodjemo na zadnji dio posta. Do koga je? Do sistema? Ko je kreirao sistem? Ko dozvoljava sistemu da ovako radi?Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06 Ja sam uzoran građanin, poštujem zakone i za četvrt vijeka vozačkog staža imam kazni (niko nije savršen) da se mogu prebrojati na prste dvije ruke.
Ne pljujem po trotoaru, bacam smeće tamo gdje je predviđeno, ne kradem, ne varam, nisam član stranke niti tražim štelu za bilo šta. Ne param po fasadama.
Do koga je?
Mene to pitanje pojede. Kako nije do nas, a sve ovo oko nas se desava? Je li moguce da manjina kreira ovo stanje? Ako jeste i to je onda lose.
Nisam ni ja dozvoljavao da neko kaze da je do mene. Kazem ja sam svoje uradio i okrenem ledja. Cemu okrenem ledja? Manjini koja postaje vecina?
Sta je rjesenje, evo pitam sve nas. Kako se odluciti na podizanje djeteta pa da ti za 10 godina to neko sve uzme? Gledam fotografiju roditelja ove djevojke, dusa me boli. Vidi se da su to obicni ljudi, ljudi koji su dali zadnji dio sebe za sve ono sto jee ta djevojka bila i, sta sada?
Do koga je? Ko je sistem?
-
BadBoy
#66932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ugasi državu.
-
zdruzdjo
#66933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja satiricna predstava za siroke mase i javnost pa to je nevjerovatno.
Juce od 15:00 do sinoc od prilike u 23:00, ako nisam vidio 20 saobracajnih patrola po gradu, nije bilo vala ni puno manje. To se zaustavlja, to se kontrolise, to se kruza, to repetirane obrve policajaca u autima,..... Me nema. Istjerao "hin" ministar na cestu da izgleda kako oni u stvari se satrase od posla.
Na potralima se dice kako su juce nahvatali 12 pijanih, te bez vozacke. Trebalo bi im traziti podatke od proslih subota, pa na osnovu uvacenih, kojih bi sigurno bilo u pola(ako ne i 2/3) manje, malo nabiti na nos ocigledan nerad vikendom.
Apsolutno ne krivim (previse) vrh policije. Krivim one u najnizem hranidbenom lancu. To je gamad koja je kriva za 50% traljave sigurnosne situacije.
Ono najvise voli sjediti i drkati po telefonu ili kunjati. A plata ide.
Zimi im auta sluze samo da se griju u njima na leru. Treba ugraditi brojac radnih sati u policijskim autima i kamere, pa zimi gledati koliko su proveli sjedeci i ne radeci nista.
Juce od 15:00 do sinoc od prilike u 23:00, ako nisam vidio 20 saobracajnih patrola po gradu, nije bilo vala ni puno manje. To se zaustavlja, to se kontrolise, to se kruza, to repetirane obrve policajaca u autima,..... Me nema. Istjerao "hin" ministar na cestu da izgleda kako oni u stvari se satrase od posla.
Na potralima se dice kako su juce nahvatali 12 pijanih, te bez vozacke. Trebalo bi im traziti podatke od proslih subota, pa na osnovu uvacenih, kojih bi sigurno bilo u pola(ako ne i 2/3) manje, malo nabiti na nos ocigledan nerad vikendom.
Apsolutno ne krivim (previse) vrh policije. Krivim one u najnizem hranidbenom lancu. To je gamad koja je kriva za 50% traljave sigurnosne situacije.
Zimi im auta sluze samo da se griju u njima na leru. Treba ugraditi brojac radnih sati u policijskim autima i kamere, pa zimi gledati koliko su proveli sjedeci i ne radeci nista.
Last edited by zdruzdjo on 28/05/2023 10:25, edited 1 time in total.
-
noviclan
#66934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Do kucnog odgoja je braco, jesi li ti ikada imao laser u rukamalaserShow wrote: ↑28/05/2023 10:11Ama covjece, isto tako. Kako si ti napisao i ja se isto ponasam, imam takve vrijednosti. Na ovaj post ce se nadovezati 100% komentatora ove teme i ovog foruma i onda dodjemo na zadnji dio posta. Do koga je? Do sistema? Ko je kreirao sistem? Ko dozvoljava sistemu da ovako radi?Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06 Ja sam uzoran građanin, poštujem zakone i za četvrt vijeka vozačkog staža imam kazni (niko nije savršen) da se mogu prebrojati na prste dvije ruke.
Do koga je?
Mene to pitanje pojede. Kako nije do nas, a sve ovo oko nas se desava? Je li moguce da manjina kreira ovo stanje? Ako jeste i to je onda lose.
Nisam ni ja dozvoljavao da neko kaze da je do mene. Kazem ja sam svoje uradio i okrenem ledja. Cemu okrenem ledja? Manjini koja postaje vecina?
Sta je rjesenje, evo pitam sve nas. Kako se odluciti na podizanje djeteta pa da ti za 10 godina to neko sve uzme? Gledam fotografiju roditelja ove djevojke, dusa me boli. Vidi se da su to obicni ljudi, ljudi koji su dali zadnji dio sebe za sve ono sto jee ta djevojka bila i, sta sada?
- laserShow
#66935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam, igrao se, nikada u facu nekoga drugog. Samo sam komentarisao cinjenicu da bi nekome opalio samar. Tako postoje ljudi koji bi svome djetetu opalili i tri samara, ali bi i otkinuli ruku da mu neko drugi osamari dijete, nebitno zbog cega.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#66936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Umjesto da se pritaje 5 dana cujem 8 uhvaceno bez vozacke i nekoliko pjanih
Znaci 10 20% nema vazece dokumente
Znaci 10 20% nema vazece dokumente
-
k4mi
#66937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a opet je bilo patrola gdje im je mrsko izaci iz auta. Na malti sjede u autu, 10 metara od njih auto parkirano na trotoaru, prolazi vozilo koje pravi prekomjernu buku... ali nisu tu oni da rade nestozdruzdjo wrote: ↑28/05/2023 10:24 Koja satiricna predstava za siroke mase i javnost pa to je nevjerovatno.
Na potralima se dice kako su juce nahvatali 12 pijanih, te bez vozacke. Trebalo bi im traziti podatke od proslih subota, pa na osnovu uvacenih, kojih bi sigurno bilo u pola(ako ne i 2/3) manje pa nabiti na nos ocigledan nerad vikendom.
- drag_gost
#66938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Divno, zanima me gdje si ti tako samarao djecu.
-
noviclan
#66939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesi li ti bio "dijete" sa sedamnaest godina ili si burgijao po mahali
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#66940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izudarana je djevojcica kojoj mama kruzi oko kafica da je pokupi u 11 sati da ne ostane dulje
Neki kirurzi su
Jedinica pa je paze ko oci u glavi
Neki kirurzi su
Jedinica pa je paze ko oci u glavi
-
Sf6
#66941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Do tebe je i do mene je.Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06Ja ti opet kažem, nije do mene.
Do koga je?
Šta si ti uradio da se društvo oko nas promjeni, jesi li išta?
Jesi li ikad pozvao policiju kad si vidio da neko brzo vozi i ugrožava saobraćaj?
Ako jesi jesi li ih opet nazvao da vidiš šta su uradili po tvojoj prijavi?
Jesi li ikad vršio pritisak na naše zakonodavne i sudske organe da rade svoj posao?
Nekada nije dovoljno samo ne raditi ništa, gledati šta se oko tebe dešava i govoriti ja nisam takav.
-
Naslovnica
#66942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Manjina ne kreira ovo stanje, a ja se smatram za manjinu.laserShow wrote: ↑28/05/2023 10:11Ama covjece, isto tako. Kako si ti napisao i ja se isto ponasam, imam takve vrijednosti. Na ovaj post ce se nadovezati 100% komentatora ove teme i ovog foruma i onda dodjemo na zadnji dio posta. Do koga je? Do sistema? Ko je kreirao sistem? Ko dozvoljava sistemu da ovako radi?Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06 Ja sam uzoran građanin, poštujem zakone i za četvrt vijeka vozačkog staža imam kazni (niko nije savršen) da se mogu prebrojati na prste dvije ruke.
Do koga je?
Kreira ga sistem, sam od sebe, koji je sam sebi svrha.
Interesi vladajućih stranaka (koje dolaze na vlast što izbornim prevarama, što kartom nacionalističkog populizma, što apstinencijom većine izbornog tijela), sistem koji drži njihova interesna pješadija, sistem koji je sprezi sa kriminalom koji je prisutan u svom dijelovima vlasti, od mjesne zajednice do vrha, uključujući i policajca na cesti, doktora u porodilištu, i službenika u katastru.
Posljednja hapšenja (a i buduća) samo govore u prilog tome.
Velike se pate vrte oko droge, svi su upleteni. Zar misliš da je jedan Šmrk može raditi to što radi da nema leđa? Ko mu je držao leđa? Čaušević osuđen na minornu kaznu, prišivali mu milijarde, na kraju pojeo vuk magarca. Asim nevin.
- problemnatravunu
#66943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah, kazne su očito "stimulativne" , dakle, kazna za vožnju bez POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA , treba biti u visini troškova istoga , znači negdje između milje i dvije milje kerma, uz obaveznu kontrolu plaćanja kazne!
Slično za neregistrovanje vozila , kazna treba biti formirana na osnovu cijene 100% obaveznog osiguranja prosječnog auta u BiH + ostali troškovi koji idu kod registracije , po mojoj odokativnoj procjeni 800- 1000 KM , i isto tako obavezna kontrola izvršenja
Sve drugo je "stimulativno" po stalne povratnike u izvršenju istih prekršaja!
Slično sad imamo kod parkiranja na invalidska mjesta ,
poznam jednog "babinog sina" koji hladno priznaje da se svjesno parkira po invalidskim mjestima , ako nema drugo slobodno , jer ga 20 KM koliko (povremeno) plati ni malo ne diraju
-
Naslovnica
#66944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije do mene.Sf6 wrote: ↑28/05/2023 10:32Do tebe je i do mene je.Naslovnica wrote: ↑28/05/2023 10:06
Ja ti opet kažem, nije do mene.
Do koga je?
Šta si ti uradio da se društvo oko nas promjeni, jesi li išta?
Jesi li ikad pozvao policiju kad si vidio da neko brzo vozi i ugrožava saobraćaj?
Ako jesi jesi li ih opet nazvao da vidiš šta su uradili po tvojoj prijavi?
Jesi li ikad vršio pritisak na naše zakonodavne i sudske organe da rade svoj posao?
Nekada nije dovoljno samo ne raditi ništa, gledati šta se oko tebe dešava i govoriti ja nisam takav.
I tebi kažem, kao i forumašu iznad - govori u svoje ime i sudi svoje postupke, a ne postupke i živote drugih ljudi koje nikada u životu nisi sreo niti ih poznaješ.
To koga sam ja prijavljivao (ili nisam), i šta sam radio (ili nisam), možeš samo da nagađaš.
Činjenica je da si svaki dan prijavljivao sve što vidiš oko sebe - to opet ne bi spriječilo onog retarda da ubije Azru Spahić.
-
coco1
#66945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ogromna je razlika u utvrdjivanju prisustva alkohola u krvi putem alkotesta (puhanjem) i uzimanjem uzorka krvi.drug_profi wrote: ↑27/05/2023 20:270,4 je samo malo umanjen refleks, gotovo nevazno.
Ali je također i niza inhibicija, samokontrola.
0,3 je granica koja je usvojena jer ce kod gotovo svih biti jednak, tj. zanemariv uticaj na psihomotorne sposobnosti.
Nekad je bila 0,5. Evo imamo zemalja gdje je i 0,8.
Međutim naravno da nismo svi isti i da imas ljude koji sa 2 cijela promila izgledaju kao samo blago opijeni, dok drugi ne mogu ni da hodaju sa istom kolicinom.
kod alkotesta puhanjem, relativno brzo slabi prikazani rezultat, jer alkohol isparava i samim tim daje umanjen rezultat. popij casicu zesce i puhni u alkotest za minut, rezultat ce biti cca 1 promil. puhni za 3 minuta, rezultat 0,1-0,2. po zakonu (barem je tako bilo ranije) treba proteci minimalno 15 minuta od konzumiranja alkohola do alkotestiranja tim putem.
kod utvrdjivanja putem uzorka krvi, situacija je obrnuta. alkoholu treba vremena da se apsorbuje u krv i tu ne lapi, nego daje tacniju sliku o promilima alkohola u krvi, s tim da je neka vremenska granica za tacnost uzimanje uzorka >1 sat vremena nakon konzumiranja alkohola.
u ovakvim slucajevima, sa smrtnim ishodom, obavezno je uzimanje uzorka krvi.
- drag_gost
- problemnatravunu
-
noviclan
#66948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cevap vrti gdje burgija nece, eto i benjo se nagodi sa danisom
-
Naslovnica
#66949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#66950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Velićuuuuu, oglasi se, botino ezdeaška. Je li alkohol kriv za ovo?