Na ulicama je T-Roc. Prije mjesec-dva, kasno naveče, kod Muzeja su imali kontrolu, dva Golfa i T-Roc. I upravo u tom dijelu, kraj mene je "proletio" G7, pa i kraj njih, i ja stanem pored i kroz prozor im kažem: Kako vas nije sramotra, maltretirate djevojku, a ovamo jurcaju preko sto brzinom.... Istog trenutka su sjelu u T-Roc i stvarno brzo otišli za njim. Znači da su ga i oni vidjeli, ali...jebajiga, dok ih nisam napao
Danas sam pisao, ovo što će se dešavati na ulicama Sarajeva narednih 10-tak dana, bit će samo zamagljivanje javnosti. Nasumične kontrole, naročito danju. OK treba, ali one neće donijeti trajno rješenje. Npr, ko je zadnji put vidio zaustavljenog motociklistu koji slalom vožnjom i poderanim auspuhom jurca po gradu kao da je nasred Bonneville ravnice. Te noćne utrke, uvjeren sam da policija zna za njih, ali svi okreću glavu.
Jedno od rješenja je trajno oduzimanje predmeta izvršenja krivičnog djela i teškog prekšaja. Drugo je povećanje visine kazne za prekoračenje brzine, pa ako je vozio 30 više - 300 maraka, 40 - 400 maraka, itd, pa s dopunom Zakona o prekršajima, u kojem ovakve kazne nemaju pravo na popust 50%.
Ovo što neko predlaže sniženje brzine na 40 km, je veliki idiotizam. Napravit će haos u saobraćaju, stvorit će negativnu reakciju vozača. 60 je sasvim dovoljna brzina glavnim gradskim ulicama. Na brzini od 41 likuju nevješti vozači i vozačice, nedovoljno spremne i obučene iz auto-škola, u kojima takođe rade nedovoljno stručni instruktori.