_Reds_ wrote: ↑27/05/2023 21:55
zateznistub wrote: ↑27/05/2023 21:11
Evo ako kome nije jasno i ako pokušava dio krivice prebaciti na cure
Kkako je mogao skrenuti u DOlinu u voziti 100 na sat, znaci krivina pod 90 i vozis 100, pa da je usao 100 u tu krivinu, auto bi se prvrnulo.
?
Moguce je da je usporio prije samog skretanja a da je jurcao 100 na sat na ovoj dionici prije. Barem ako sam ja dobro shvatio clanak on je isao glavnom cestom i krenuo je skrenuti u onu ulicu gdje je Bonjur pekara ?
Mislim da nazalost nece dobiti veliku kaznu, barem po trenutnim pravilima. Ostaje samo nada da ce se zakoni poostriti za buduce situacije i da će se pojacati patrole petkom i vikendom nakon 22 casa. I ovo mi je frapantno da covjek normalno hoda i zivi sa ovoliko kazni. To pod hitno mjenjati da se sa svakom narednom kaznom iznos povecava i da se uskracuje jedno po jedno pravo dok ne platis ili ne dodjes sebi.
Poznanik mi je pravnik i nekako mi je brzo kroz pricu rekao da on moze odgovarati za voznju bez vozacke, prekoracenje brzine, radi promila ako je presao granicu, to sto je otisao sa mjesta nesrece i nije pruzio pomoc ozljeđenom. Kerim Mudzelet je dobio 7 godina kazne kad je ubio onu turistkinju iz srbije (i nanio teze povrede drugoj osobi, nesto slicno kao ovaj sad ako djevojka prezivi), mada on je ostao na licu mjesta i pruzio pomoc i odma zovnuo hitnu. Ako je on pod takvim uslovima i jednom zrtvom dobio 7 godina mislim da ovaj nece dobiti vise od 10-15. Cak ako i to dobije bit ce radi pritiska javnosti.
Mada na kraju koliko god da dobije nista ne moze kompenzirati takav gubitak, a za drugu djevojku cujem da se bori za zivot i cak ako prezivi ostat ce invalid jer ima neki prelom oko vrata ili kicme