Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cesto vozim tom dionicom--ne znam da ima i jedan ležeci na toj dionici il sa prolupo--glOho i daleko bilo
ima kad krenes iz Hrasnice, pa skreneš desno prema onom kamenolomu/pijesku...od skretanja pa do tamo imaju dva... ima i znak al nisu bas primjetni kako nisu ofarbani više
Poštujem--ja idem preko Dobrinje i Kotorca pa dalje onim pravcem--jedino nekad vidim policiju koji radarom fataju ove što ga stisnu na pravcu
Nebitno-nije tema, pardoniram
zateznistub wrote: ↑27/05/2023 01:35
Sad sam prošao pored. Mislio sam da je samo sudar. Jedna poginula drugu su u bolnicu odveli. Užas.
Živo me zajima hoće li i kada će se stati u kraj ovim ubicama za volanima i na motorima. Ovo je prekršilo svaku mjeru.
Neće se stati. Jer ljudi ne žele da se tome stane u kraj, inače bi komplet MUP pobacali u Miljacku. Pisala sam ovdje prije, pa se izvinjavam što pišem opet, kako sam više puta zamalo poginula na pješačkom iznad Velikog parka kod austrijske ambasade. Znači, odozgo se vozi spust, na ambasadi čak stoji kamera, nijedan pješak tu nije prešao ulicu a da mu je auto ikada stalo.
Dva puta sam se posvadjala s policajcima koji su stajali na jednoj ili drugoj strani ceste, oba puta sam bukvalno zamalo pometena sa pješačkog. Jednom se jedan od njih počeo brecati na mene - šta hoćeš, to nije moj posao. Znači, policija stoji pored pješačkog i nije njegov posao ni da zapiše registracije tih skotova i da ih odvali preko ušiju, ljudi voze reli niz Dzidzikovac. Isti slučaj na prelazu kod Danijela Ozme prema Bombonu.
Jednom prelazim ulicu, mislim to je centar grada, ljudi prelaze ulicu non stop, već sam na sredini zebre, ulijeće taksi, uopšte ne znam kako sam ga izbjegla. I još otvori prozor i krene da mi psuje famliju. Na zebri, na pješačkom bez semafora. E, kad se riješimo sile, primitivizma i bezobrazluka sarajevskih vozača, onda ljudi više neće ginuti. A do tada...
I bahatost istih. Samo, nažalost, poznavajuci spremnost naše policije i njihov voljni momenat da napuste dudlaona, kafane i ostale sakralne objekte njihovih obitava ja, ništa od toga.
sahbazzz wrote: ↑27/05/2023 07:25
Na Dzidzikovcu kod ambasade nikad ne treba prelazit na pjesacki, uvijek 5 metara iznad gdje pocinje krivina. Pjesacki se uopste ne vidi vozacima, ono je opasno i za jedne i za druge. Ima sad lezeci policajac pa sad je kao malo bolje, ali ko ne zna, moze i poletit sa autom lagano.
Istina je da je krivina. Ali, jbg, gomila ljudi izlazi iz Josipa Vancaša pješice prema gradu, i tu su stavili zebru da se predje. Svako ko se redovno vozi tu, zna situaciju, nije Sarajevo New York.
zateznistub wrote: ↑27/05/2023 08:30
I bahatost istih. Samo, nažalost, poznavajuci spremnost naše policije i njihov voljni momenat da napuste dudlaona, kafane i ostale sakralne objekte njihovih obitava ja, ništa od toga.
Da kantonalna vlast hoće, mogla bi. I bila bi bitka i vriska i cika jedno godinu dana, a onda bi krenulo lagano navikavanje.
Haris.ba wrote: ↑27/05/2023 08:50
Treba kamera na onoj lokaciji. Sad pocesto vozim onu rutu na Drveniji gdje je udaren mali od Danisa i ima razlike.
Treba na svakoj raskrsnici kamera i senzori.Prolazak kroz crveno (namjerni),ubacivanje preko reda u traku za lijevo i više od 20 km/h od dozvoljene brzine kažnjavati od 500 KM do oduzimanja i poništavanja vozačke,u ovisnosti jel mu to navika ili slučajno.Da vidiš kako bi se naučili pameti a kažnjavanje pješaka za pretrčavanje van pješačkog obavezno.
Treba kamera na onoj lokaciji. Sad pocesto vozim onu rutu na Drveniji gdje je udaren mali od Danisa i ima razlike.
Treba na svakoj raskrsnici kamera i senzori.Prolazak kroz crveno (namjerni),ubacivanje preko reda u traku za lijevo i više od 20 km/h od dozvoljene brzine kažnjavati od 500 KM do oduzimanja i poništavanja vozačke,u ovisnosti jel mu to navika ili slučajno.Da vidiš kako bi se naučili pameti a kažnjavanje pješaka za pretrčavanje van pješačkog obavezno.
Nije mi jasno kako stoka uspije napraviti udes u koloni koja se jedva kreće. Juče sam naišao na dva takva.
Prvi ujutro na ulazu u Vogošću a drugi oko 16 na stupu preko puta Vize. U oba su učesnici kombi vozila i u oba slučaja jebada i kilometarske kolone.
A za ovo jurcanje sa gaženjem pješaka, samo pod presu. I vozilo i vozača zajedno s njim.
Apsolutno. Kazna u prosjeku 300km X 100 kazni dnevno X 365 dana u godini, ako to Kantonu nije motivacija da postavi kamere i počne se ozbiljno time baviti, ne znam šta im može biti motivacija. Za svakog ko vozi 30km preko ograničenja, što je redovna pojava u Sarajevu, automatsko oduzimanje dozvole. I što je više cike, samo više pooštravati kazne. Dok se ne civiliziramo.
Da građani žele riješiti problem poslije ovoliko smrtnih slučajeva bili bi organizovati protesti.
Obzirom da istih nema, znači svako je prepušten sam sebi. Otvoriti četvero očiju i ne pouzdavati se u saobraćajnu signalizaciju. Samo me strah za djecu, teško je malo dijete naučiti da tako oprezno prelazi ulice.
elSaik wrote: ↑27/05/2023 09:11
Da građani žele riješiti problem poslije ovoliko smrtnih slučajeva bili bi organizovati protesti.
Obzirom da istih nema, znači svako je prepušten sam sebi. Otvoriti četvero očiju i ne pouzdavati se u saobraćajnu signalizaciju. Samo me strah za djecu, teško je malo dijete naučiti da tako oprezno prelazi ulice.
Pa bili su protesti kad su one dvije djevojke poginule kod muzeja.
enko 1964 wrote: ↑27/05/2023 08:58
Nije mi jasno kako stoka uspije napraviti udes u koloni koja se jedva kreće.
Nedovoljno paznje. Stane kolo a na semaforu, krene traka pored brze i on vodeci se trakom pored krene ne gledajuci auto ispred.. i zalijepi se.
Ma nema semafora ni u Vogošći ni na Stupu.
Onaj u Vogošći zalijepio u banderu a na Stupu kombi razvalio straga malo auto.
U pitanju je samo bahatost i divljanje u fazonu ne može mi niko ništa.
Zato nikad i ne idem pješke ovom dionicom od Marijin Dvora do Alipašine. Prečesto tu ima izlijetanja da se osjećam sigurno kao pješak na trotoaru. Bolje ići ulicom Valtera Perića
elSaik wrote: ↑27/05/2023 09:11
Ma kakvi protesti...zatvorit iste sekunde i osudit na najveću kaznu.Najbolji primjer je onaj Rastoder...majku jebo svoju...nedao Bog...isjeko bi ga na komade,i njega i babu mu.Ubio dvije cure i sad opet mahnita.
ima kad krenes iz Hrasnice, pa skreneš desno prema onom kamenolomu/pijesku...od skretanja pa do tamo imaju dva... ima i znak al nisu bas primjetni kako nisu ofarbani više
Poštujem--ja idem preko Dobrinje i Kotorca pa dalje onim pravcem--jedino nekad vidim policiju koji radarom fataju ove što ga stisnu na pravcu
Nebitno-nije tema, pardoniram
I uvijek na istom mjestu rekao bi covjek da se isplati 100k dati za radar al eto
zateznistub wrote: ↑27/05/2023 08:30
Da kantonalna vlast hoće, mogla bi. I bila bi bitka i vriska i cika jedno godinu dana, a onda bi krenulo lagano navikavanje.