Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kud plovi ovaj brod s kojim smo krenuli mi
na dno na dno zna se
do kraja
hihihihi
što sam dobio na telekomu izgubio na emtelu
al važno je da se nešto događa
Zove me kolega prodao sve kakav stampedo a ja se spremao uletjeti ovih dana s kupovinom malo cu sacekati al cu sigurno barem 500ak dipnica sitnica kupiti da 1/4 niveliram
Truba wrote: ↑25/05/2023 12:46
Zove me kolega prodao sve kakav stampedo a ja se spremao uletjeti ovih dana s kupovinom malo cu sacekati al cu sigurno barem 500ak dipnica sitnica kupiti da 1/4 niveliram
Neka te, sacekaj. Ima naloga na kupovini, ali nedovoljno da pokupe svu prodaju. Ici ce to dole jos.
drndalo wrote: ↑25/05/2023 12:59
Samo ti to Labude cuvaj. Ja sam prvu turu kupio po 2 KM komad, i opet sam tako imao oko 5-6% prinosa dividendom kada orocenje nije bilo ni blizu...
Kad sam to nivelirao oko nominalne od 1 KM, jos bolje.
hvala na glasu razuma a ne ko ovi 1929 sistem
ja sam čini mi se po 1,61 kupio ... zapravo to mi nije bitno po koliko sam kupio nešto imam stavku koliko sam dao sa svim provizijama uključujući i bankovnu i ta stavka stoji u exel i samo je ona bitna nije bitan broj dionica niti trenutna cijena jer je ovo maraton
drndalo wrote: ↑25/05/2023 12:59
Samo ti to Labude cuvaj. Ja sam prvu turu kupio po 2 KM komad, i opet sam tako imao oko 5-6% prinosa dividendom kada orocenje nije bilo ni blizu...
Kad sam to nivelirao oko nominalne od 1 KM, jos bolje.
hvala na glasu razuma a ne ko ovi 1929 sistem
ja sam čini mi se po 1,61 kupio ... zapravo to mi nije bitno po koliko sam kupio nešto imam stavku koliko sam dao sa svim provizijama uključujući i bankovnu i ta stavka stoji u exel i samo je ona bitna nije bitan broj dionica niti trenutna cijena jer je ovo maraton
Da, nabavna cijena treba da bude = berzanska plus troskovi. Kao i prodajna = berzanska minus troskovi. Tek onda znas gdje si.
Telekom propasti? Sa skoro monopolom u. CATV u RS? Jel realno da Bh Telecom propadne? Pa i nije bas...
MTEL je do sad prosjecno godisnje isplacivao 10-11 pf. po akciji gidisnje iz 2 puta. Ove godine navodno nece isplatiti drugu transu profita od 42 mil. zbog ulaganja u firmu. Vidjecemo.
drndalo wrote: ↑26/05/2023 16:52
Telekom propasti? Sa skoro monopolom u. CATV u RS? Jel realno da Bh Telecom propadne? Pa i nije bas...
MTEL je do sad prosjecno godisnje isplacivao 10-11 pf. po akciji gidisnje iz 2 puta. Ove godine navodno nece isplatiti drugu transu profita od 42 mil. zbog ulaganja u firmu. Vidjecemo.
monopol u RS-u nije upitan, ali se bojim da su i previše ovisni o tom tržištu u kojem se očekuju značajni finansijski problemi...
drndalo wrote: ↑26/05/2023 16:52
Nije navodno nego neće isplatiti dividendu. A "navodno" je samo razlog koji su naveli, a pravi razlog je da nemaju para, tj. ostali bez keša...
Nisam stavio prodajni nalog "sve ili ništa" i onda mi prodaje 2X i uzima 2X proviziju.( djelomična prodaja).
Troškovi berze, RVP i po marka registracija kod brokera.
I nakupi se toga.
To sve kod RBA brokera.
Jel ima jeftiniji broker od njih?
Last edited by bosanski__ on 26/05/2023 20:33, edited 1 time in total.
bosanski__ wrote: ↑26/05/2023 20:33
Nisam stavio prodajni nalog "sve ili ništa" i onda mi prodaje 2X i uzima 2X proviziju.( djelomična prodaja).
To sve kod RBA brokera.
Meni se tarifira po nalogu, sve da jednu po jednu dionicu kupuje ili prodaje....
Čitam analize, preporuke, da li je vrijeme prodati ili zadržati nvidia-u, kupio kad je Nancy Pelosi isto uzela krajem prošle godine i mislio sam da je dobar bio bull run i počeo razmisljati da li je vrijeme da prodam. I ostavim ih, reko šta bude nek bude Sad mi je NVIDIA skoro ko Tesla.
bosanski__ wrote: ↑26/05/2023 20:33
To sve kod RBA brokera.
Meni se tarifira po nalogu, sve da jednu po jednu dionicu kupuje ili prodaje....
VGT
Kaže mi broker stavi "sve ili ništa" i nema problema.
Pogledaću tarife VGT.
konami666 wrote: ↑26/05/2023 20:36
Čitam analize, preporuke, da li je vrijeme prodati ili zadržati nvidia-u, kupio kad je Nancy Pelosi isto uzela krajem prošle godine i mislio sam da je dobar bio bull run i počeo razmisljati da li je vrijeme da prodam. I ostavim ih, reko šta bude nek bude Sad mi je NVIDIA skoro ko Tesla.
Otišli juće u nebo, za 33%.
Navodno špekulacije o razvoju AI.