Thorgerson wrote: ↑26/05/2023 09:02
Mi smo glupi i neorganizovani.
Imamo milion borackih organizacija, milion obiljezavanja, milion sjecanja itd.
To sve je trebalo srociti u jedan dan.
Jedan dan za ubijenu djecu, civile rata. Tacka. I taj dan da se obiljezi kako bog zapovjeda.
Evo ja nisam u toku fkt, jucer sam slucajno upalio radio, vidim muzika klasicna. Kontam reko da nije zbog onog Dade sto je umro da nije imao veze sa radio sarajevo. Vidim na drugoj stanici isto. Pogledam par portala i vidim zasto je dan zalosti.
Hocu da kazem, 70% ljudi jucer nije znalo uopste ovo. Pa jbmu ne vise svi po portalima i forumima.
Mora se definisati JEDAN dan. I neka taj dan bude obiljezavanje, sjecanje, ali na jedan nacin ne da se sazalijevamo, nego da pokusamo da to predstavimo kao jednu vrstu sjecanja, ali opet uz dozu hrabrosti, dostojanstvenosti itd. Imamo ljude koji to trebaju osmisliti.
A ne jbt da imas svako treci dan, neko obiljezavanje. I onda se to svede da neki gradski vjecnik ode ostavi cvijece j kraj price.
Nevjerovatno je da to nije uradjeno, pa barem evo mi bosnjaci, bosanci da se nismo dogovorili i to skontali. Pa valjda mozemo odrediti jedan jebeni dan oko kojeg cemo se sloziti.
I jos nesto, pobogu ljudi prestanimo se vise ponasati kao zrtve. Ok, jesmo zrtve ali smo isto tako i pobjednici. Imamo li ijednu pobjedu da proslavimo jeboga zivot. Pa dokle vise defetizam.
Titine partizane tamanili ko kokice, jebote hrpu bitaka izgubio, ali svaku predstavio kao pobjedu. Po titi mi smo ovdje tamanilu ustvari svabe, iako svaka budala je znala kakva je bila situacija.