Ja sam radio drenažu vrta (ako će kome pomoću u budućnosti).
na jednoj strani kisne i voda ostaje, bara, iskopao kanal do potočića koji teče nekih 20 metara dalje, unutra siva fi 100 cijev za odvod, s tim što sam improvizirao sa rupama, cijev obavezno mora biti rupičasta da prima vodu, to sam napravio uz pomoć komada žice za armaturu koji sam zagrijavao plamenikom i onda bušio rupe na cijevi, tj topio plastiku, tako na svakih par cm sa gornje strane i malo sa bokova, pružio cijev do potoka, pijeskom i tucanikom i preko sloj zemlje, i nemam više problem evo treća godina.
Drenaža zemljišta
-
sarajevowintwr
#27 Re: Drenaža zemljišta
Vjerovatno ima veze sa temom. Na sredini parcele nakon sto sam istu raskrcio, pojavila se voda jedno 3-4m2 bas vlazne zemlje, dok je sve ostalo suho. Koji je nacin da se to rijesi? Da li je moguca opcija iskopa i postavljanja betonskih cijevi f1000 kao bunar?
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#28 Re: Drenaža zemljišta
Izvini, ali sta ti je rjesenje da imas bunar na sredini parcele?sarajevowintwr wrote: ↑24/05/2023 20:45 Vjerovatno ima veze sa temom. Na sredini parcele nakon sto sam istu raskrcio, pojavila se voda jedno 3-4m2 bas vlazne zemlje, dok je sve ostalo suho. Koji je nacin da se to rijesi? Da li je moguca opcija iskopa i postavljanja betonskih cijevi f1000 kao bunar?