Tačno sam ponosan što radi ove akrobacije zbog mene, sa koliko? 50-60 godina.
Inače, samo tupi, pogotovo sa klasičnom muzikom, ali zbog mene čovjek dobio novi identitet pod starost.
Ako ti je previše, pročitaj samo prolog i epilog .John Cleese wrote: ↑24/05/2023 17:15Sudeci po ovom i prethodnom komentaru - izgleda da si na pogresnom podforumuTrebam seksologa! Hitno!ShowJeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 15:51 Kao prilog ovoj afirmacijsko - negacijskoj raspravi
(djeluje kao školsko takmičenje u elokventnosti 7ih razreda područne osnovne škole) postaviću jedan (životan) upit:
Naime, gladajući film ozbiljnog sadržaja (švedski akcioni)
Dvije djevojke kavkaskog tipa susreću pristalog momka afroameričkog porijekla.
Na samom početku akcije obje uzviknu (Oh my God) kada se obdareni mladić razgoliti.
Dakle, u duhu teme, pitanje glasi:
- Da li su ovo bile nevjernice koje su ugledavši gedoru od cca 25cm odjednom postale vjernice
ili
-su ovo bile vjernice koje su se obradovale i iz sveg srca zahvalile svevišnjem
ili
je to možda rečeno 'nako sa prizvukom zloupotrebe religije u komercijalne svrhe.
Unaprijed hvala na činjenično i naučno potkrijepljenim odgovorima.
#samokazem
Problem je jezičke prirode. Da je dotično umjetničko djelo snimano ili titlovano na italijanskom jeziku, uzvik bi glasio: Ma che cazzo!Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 18:59Ako ti je previše, pročitaj samo prolog i epilog .John Cleese wrote: ↑24/05/2023 17:15Sudeci po ovom i prethodnom komentaru - izgleda da si na pogresnom podforumuTrebam seksologa! Hitno!Show
#samokazem
Eksplicitni dio je samo ilustracija![]()
#jelsadjasnije?
A odgovor na "logoreju" je, ocekivano i u skladu sa mogucnostima - dijarejaOsmi Socrates wrote: ↑24/05/2023 18:52 Naravno, odmah sljedeći post logoreja.![]()
Tačno sam ponosan što radi ove akrobacije zbog mene, sa koliko? 50-60 godina.![]()
Inače, samo tupi, pogotovo sa klasičnom muzikom, ali zbog mene čovjek dobio novi identitet pod starost.![]()
Namjerno ili slučajno, uzvikom koji si naveo sublimirao si moj osjećaj vezan za temu u naslovu i prateće diskusije.piupiu wrote: ↑24/05/2023 19:03Problem je jezičke prirode. Da je dotično umjetničko djelo snimano ili titlovano na italijanskom jeziku, uzvik bi glasio: Ma che cazzo!Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 18:59
Ako ti je previše, pročitaj samo prolog i epilog .
#jelsadjasnije?![]()
Procitao samJeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 18:59Ako ti je previše, pročitaj samo prolog i epilog .John Cleese wrote: ↑24/05/2023 17:15Sudeci po ovom i prethodnom komentaru - izgleda da si na pogresnom podforumuTrebam seksologa! Hitno!Show
#samokazem
#jelsadjasnije?
To mi nikada nije bilo jasno...da kojim slučajem abrahamski bog postoji zašto bi bio vrijedan obožavanja.. zajeban lik, sklon bjesu i nasilju i osveti, sa rigidnim pravilimq,tanke kože bez smisla za humor...John Cleese wrote: ↑24/05/2023 15:15Ma nisi. Saznao si sta vjeruje da misli nekakva beznacajna kosmicka pojava
A sto se boga tice, nije nevjerojatno da cemo se u dogledno vrijeme ugodno iznenaditi, jer ako ga ima, sigurno nije ni abrahamski sadist niti nekakva osvetoljubiva pizda s mentalnim sklopom direktora porezne uprave![]()
Svijest i sjećanja se ne prenose kloniranjem.Osmi Socrates wrote: ↑24/05/2023 17:22 Kloniranje otvara bezgranične mogućnosti da tražimo istinu o nama.
Sve to opet svesti na neku dosta ograničenu ocjenu o "običnosti" čovjeka je ne koristiti svoj puni potencijal.
Osmi Socrates wrote: ↑24/05/2023 19:17 Klasična muzika ti je tupljenje jer si tup k'o uglomjer, i to se pokazalo čim si progovorio. Za mene si obični, pomalo i tužni starkelja, koji na zidu drži sliku Ive Andrića i obavlja internet akrobacije da meni skrene pažnju. Klasični turbofolk. Treba to malo dostojanstvenije da bi tvoje tupljenje klasičnom muzikom drugačije protumačio.![]()
Zar to nije isto stanju prije tvog rođenja ? I tada si ti bio dio ništavila u najbukvalnijem smislu da nisi postojao. I opet ćeš biti dio ništavila kada prestaneš da postojiš. Kao neko personal ništavilo, sa tvoje tačke gledišta. Ili možda sa tačke nedostatka tvog gledišta...Osmi Socrates wrote: ↑24/05/2023 16:09 Ovo zadnje objašnjenje Ništavila je ono na šta sam mislio, a ne na filozofsku poziciju.
Nothingness.
Čovjek takvo stanje ne može ni zamisliti. Isto kao što ne može ni zamisliti ni pojmiti Beskonačnost a toliki ljudi prihvataju beskonačnost Svemira kao naučnu činjenicu bez ikakvih dokaza. Dakle, biraju šta će vjerovati, baš kao što i vjernici biraju šta će vjerovati.
Dakle, ako uzimaš samo fizičku degradaciju čovjeka kao njegovu jedinu krajnju odrednicu, izabrao si Ništavilo.
Ja se sa tim ne slažem, i tu je kraj razgovora. Mi sve ovo i pričamo zato što čovjek nije samo materija.
Jeste, isto je. Na prvi pogled. Mada bih ja to prije opisao kao Dvije Nepoznate a između život. Ja ne mislim da Ništavilo postoji, sa bilo koje i sa bilo čije tačke gledišta. Al' to sam ja.broj dva wrote: ↑24/05/2023 19:27Zar to nije isto stanju prije tvog rođenja ? I tada si ti bio dio ništavila u najbukvalnijem smislu da nisi postojao. I opet ćeš biti dio ništavila kada prestaneš da postojiš. Kao neko personal ništavilo, sa tvoje tačke gledišta. Ili možda sa tačke nedostatka tvog gledišta...Osmi Socrates wrote: ↑24/05/2023 16:09 Ovo zadnje objašnjenje Ništavila je ono na šta sam mislio, a ne na filozofsku poziciju.
Nothingness.
Čovjek takvo stanje ne može ni zamisliti. Isto kao što ne može ni zamisliti ni pojmiti Beskonačnost a toliki ljudi prihvataju beskonačnost Svemira kao naučnu činjenicu bez ikakvih dokaza. Dakle, biraju šta će vjerovati, baš kao što i vjernici biraju šta će vjerovati.
Dakle, ako uzimaš samo fizičku degradaciju čovjeka kao njegovu jedinu krajnju odrednicu, izabrao si Ništavilo.
Ja se sa tim ne slažem, i tu je kraj razgovora. Mi sve ovo i pričamo zato što čovjek nije samo materija.
Ko kaze da je ok
I doslovno ljubomoran. I stvorio je covjeka "na sliku bozju" - prilicno je ocito da je covjek izmislio upravo takvog boga inspiriran svojim karakternim osobinamabroj dva wrote: ↑24/05/2023 19:20To mi nikada nije bilo jasno...da kojim slučajem abrahamski bog postoji zašto bi bio vrijedan obožavanja.. zajeban lik, sklon bjesu i nasilju i osveti, sa rigidnim pravilimq,tanke kože bez smisla za humor...John Cleese wrote: ↑24/05/2023 15:15
Ma nisi. Saznao si sta vjeruje da misli nekakva beznacajna kosmicka pojava
A sto se boga tice, nije nevjerojatno da cemo se u dogledno vrijeme ugodno iznenaditi, jer ako ga ima, sigurno nije ni abrahamski sadist niti nekakva osvetoljubiva pizda s mentalnim sklopom direktora porezne uprave![]()
Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 19:17Namjerno ili slučajno, uzvikom koji si naveo sublimirao si moj osjećaj vezan za temu u naslovu i prateće diskusije.
Sublimirala. A za ovo Ma, koji kurac! očekivah makar ovlaš izrečeno priznanje da je baš dobra fora!Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 19:17Namjerno ili slučajno, uzvikom koji si naveo sublimirao si moj osjećaj vezan za temu u naslovu i prateće diskusije.
Inače sam škrt na komplimentima...ali, da,piupiu wrote: ↑24/05/2023 19:54Sublimirala. A za ovo Ma, koji kurac! očekivah makar ovlaš izrečeno priznanje da je baš dobra fora!Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 19:17
Namjerno ili slučajno, uzvikom koji si naveo sublimirao si moj osjećaj vezan za temu u naslovu i prateće diskusije.![]()
![]()
![]()
Da je ziv ko iz generacije moje nane i da procita sta pises, mogla bi u najboljem slucaju ocekivati da ti opere tastaturu sapunompiupiu wrote: ↑24/05/2023 19:54Sublimirala. A za ovo Ma, koji kurac! očekivah makar ovlaš izrečeno priznanje da je baš dobra fora!Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 19:17
Namjerno ili slučajno, uzvikom koji si naveo sublimirao si moj osjećaj vezan za temu u naslovu i prateće diskusije.![]()
![]()
![]()
Gle čuda, haleluja...na temi se pojavio i direktan potomak (unuk) djevice MarijeJohn Cleese wrote: ↑24/05/2023 20:19Da je ziv ko iz generacije moje nane i da procita sta pises, mogla bi u najboljem slucaju ocekivati da ti opere tastaturu sapunom
Ali eto, imas srece, vremena se mijenjaju![]()
![]()
Jeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 20:23Gle čuda, haleluja...na temi se pojavio i direktan potomak (unuk) djevice MarijeJohn Cleese wrote: ↑24/05/2023 20:19
Da je ziv ko iz generacije moje nane i da procita sta pises, mogla bi u najboljem slucaju ocekivati da ti opere tastaturu sapunom
![]()
![]()
Ma, che cazzo!John Cleese wrote: ↑24/05/2023 20:19Da je ziv ko iz generacije moje nane i da procita sta pises, mogla bi u najboljem slucaju ocekivati da ti opere tastaturu sapunom
![]()
BlagodarimJeremija_Lesina wrote: ↑24/05/2023 19:57 Inače sam škrt na komplimentima...ali, da,
priznajem, uspješan jezički luping.