Ovo moje gore boldiranoelcaliente wrote: ↑24/05/2023 00:11Naravno das sve ima veze sa radnim satima.forumskivojnik wrote: ↑23/05/2023 23:28
Nema to veze sa satima rada. Nas radni dan je 7.5h. = 75.5h sedmicno.
Ovo sto si ti napisao odnosi se na visinu radnog staza preko 10 god.
Osoba koja ima 10 god. radnog staza ima brutto osnovicu 4033 eura + naknade i dezurstva tako da se to jos znatno uveca.
Ja nisam ljekar ali i ne radim na odjeljenju, radim posao i u oblasti medicine koji u BiH nikada nece ni zazivjeti (Spitzenmedizin).
Moja placa nije ispod 3000 eura netto sa Steuerklesse 1, sa naknadama i dezurstvima se tome shodno uveca.
Evo ti linkovi pa pogledaj:
https://www.kommunalforum.de/p_tabelle_tvoed.php
https://www.kommunalforum.de/tvoed_stufen.php
75,5 sati sedmicno mi zvuci puno.
Ja za 38 sati u sedmicno u Gleitzeit zaradim skoro 2000 eur brutto vise bez ikakvih naknada i dezurstava i rada vikendom.
Nisam znao da ima posao koji se zove Spitzenmedizin, mislio sam da je to samo izraz.
Kakav ti je Stellenbeschreibung?
Moja supruga je MFA u privatnoj praksi vec 10 godina, za 35 sati rada semicno ima Brutto platu 4000 eur.
Sada nove MFA u zadnje dvije godine imaju pocetnu platu 3300-3500 eur.
Zato mi nisu jasne te relacije.
Ja sam napravila lapsus, 37.5h sedmicno.
7.5h dnevno x 5 dana = 37.5h radna sedmica je kod nas, a mogao si i ti da skontas, al´ eto...
Ja tebi na tvojoj zaradi ne zavidim
Ja zadovoljna sa poslom koji radim, uz tehniku o kojoj ti samo mozes sanjati i u oblasti medicine koja i u de. spada u Spitzenmedizin.
I da Spitzenmedizin je, samo izraz, za oblast medicine i klinike koje su spezijalizovane da se bave najslozenijim i najkompleksnijim oblicima lijecenja, najslozenijim i najkompleksnijim oblicima operativnih zahvata kod najkompleksnijih bolesti
Kao sto znas u de. je sve specijalizovano i ne moze svaka prcvarnica da lijeci i operira sve, da ti ugradi umjetno srce dok cekas na donora ili kompleksne operacije tumora mozga, kadavericne transplantacije srca, pluca, gusterace,rekonstruktivna plasticna hirurgija koja vrsi rekonstrukciju svih vrsta urodjenih anomalija na spolnim organima i hirurske promjene spola .....
Zar ne?
MFA stvarno nema toliku placu, al´ eto, neka bude kako ti kazes.