Zar nisu vec dosli do ovdje na BTR-u? a Humeri su na drugom mjestu zapeliSanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:17
dva Hamvija i jos ovo jedno vozilo su dovezeni pred garazu granicne garde, dva Ukrajinca sprejaju po zidu Pozdrav iz Bahmuta a lijevo su razvaljena vrata i ulaz u garazu granicne garde gdje su uzeli BTR3 transportere sa automatskim 30 mm topovima a ostavili hamvije i dzipove...fair trade sto bi se reklo...
Ukrajina
- General War
#163401 Re: Ukrajina
- General War
#163402 Re: Ukrajina
- SanskiBiser
#163403 Re: Ukrajina
Pa je li ti citas twit i naslov, provozali BTR koji su zarobili od granicne garde FSB a vozaju se po kompleksu FSB garde koji treba da moze smjestiti citav bataljon a nije bilo vise od jednog voda posade...General War wrote: ↑23/05/2023 23:25Zar nisu vec dosli do ovdje na BTR-u? a Humeri su na drugom mjestu zapeliSanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:17
dva Hamvija i jos ovo jedno vozilo su dovezeni pred garazu granicne garde, dva Ukrajinca sprejaju po zidu Pozdrav iz Bahmuta a lijevo su razvaljena vrata i ulaz u garazu granicne garde gdje su uzeli BTR3 transportere sa automatskim 30 mm topovima a ostavili hamvije i dzipove...fair trade sto bi se reklo...
Imas snimke stavljene moje i hvala ti sto si samo potvrdio ovo sto sam postavio.
- General War
#163405 Re: Ukrajina
...sta, vozaju se oko zgrade? Parkirani hamviji i ulica odgovaraju snimci dolaska BTRa koju sam postavio (sa predhodne strane teme)...koliko sam te shvatio, ti kazes da su dosli sa hamvijima pa uzeli btr-ove...na snimku se vidi da dolaze vec sa btrom prema zgradi, pa se pitam ko je onda vozio hamvije za fair trade.SanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:33Pa je li ti citas twit i naslov, provozali BTR koji su zarobili od granicne garde FSB a vozaju se po kompleksu FSB garde koji treba da moze smjestiti citav bataljon a nije bilo vise od jednog voda posade...General War wrote: ↑23/05/2023 23:25
Zar nisu vec dosli do ovdje na BTR-u? a Humeri su na drugom mjestu zapeli
Imas snimke stavljene moje i hvala ti sto si samo potvrdio ovo sto sam postavio.![]()
- SanskiBiser
#163406 Re: Ukrajina
prof. Clarke o upadu.
-
splinter
#163407 Re: Ukrajina
Nemojte ljudi ko boga vas molim
- SanskiBiser
#163408 Re: Ukrajina
General War wrote: ↑23/05/2023 23:39...sta, vozaju se oko zgrade? Parkirani hamviji i ulica odgovaraju snimci dolaska BTRa koju sam postavio (sa predhodne strane teme)...koliko sam te shvatio, ti kazes da su dosli sa hamvijima pa uzeli btr-ove...na snimku se vidi da dolaze vec sa btrom prema zgradi, pa se pitam ko je onda vozio hamvije za fair trade.SanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:33
Pa je li ti citas twit i naslov, provozali BTR koji su zarobili od granicne garde FSB a vozaju se po kompleksu FSB garde koji treba da moze smjestiti citav bataljon a nije bilo vise od jednog voda posade...
Imas snimke stavljene moje i hvala ti sto si samo potvrdio ovo sto sam postavio.![]()
ne kontas ti ocigledno, uzmi pa geolociraj snimak taj sto vidis necu ti ga ja geolocirati, pa ces vidjeti da se voze po kompleksu tj. bazi pogranicne garde, zgrade su na isti kalup sablonski radjene pa te to mozda buni ,jutros je i Nevzorov rekao da ih je docekao poklon u garazi od njega sam i uzeo snimak. Dovodis u pitanje integritet novinara koji je odlikovan za ratno izvjestavanje iz Cecenije iz oba rata od RF...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#163409 Re: Ukrajina
Ma jasno sve, samo uzivaj.General War wrote: ↑23/05/2023 23:29![]()
Ne znam, meni vala sve obratno kod vas izgleda...pitanje percepcije ocito.
- General War
#163410 Re: Ukrajina
Ma nije toliko ni bitno, ali i sam znas da su hamviji potpuno na drugom mjestu zaglavili na nekakvu zemunicu na granicnom prelazu plus ona unistena vozila, razumijem ja kako sad to hoce da se predstavi ali bas ne mora se pretjerivati, ok nije vise ni bitno, Bakhmut je vec zaboravljen ovim izletom sto je i cilj, kontam.SanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:48General War wrote: ↑23/05/2023 23:39
...sta, vozaju se oko zgrade? Parkirani hamviji i ulica odgovaraju snimci dolaska BTRa koju sam postavio (sa predhodne strane teme)...koliko sam te shvatio, ti kazes da su dosli sa hamvijima pa uzeli btr-ove...na snimku se vidi da dolaze vec sa btrom prema zgradi, pa se pitam ko je onda vozio hamvije za fair trade.
ne kontas ti ocigledno, uzmi pa geolociraj snimak taj sto vidis necu ti ga ja geolocirati, pa ces vidjeti da se voze po kompleksu tj. bazi pogranicne garde, zgrade su na isti kalup sablonski radjene pa te to mozda buni ,jutros je i Nevzorov rekao da ih je docekao poklon u garazi od njega sam i uzeo snimak. Dovodis u pitanje integritet novinara koji je odlikovan za ratno izvjestavanje iz Cecenije iz oba rata od RF...
- stranac2
#163411 Re: Ukrajina
Kako se lagano setaju duboko preko granice .. mora da imaju savrsene komunikacije i sinkronizovanost, tacno znaju gdje su rus.. Ako to nije slucaj ovi momci nisu nimalo normalni.SanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:17
- SanskiBiser
#163412 Re: Ukrajina
General War wrote: ↑23/05/2023 23:54Ma nije toliko ni bitno, ali i sam znas da su hamviji potpuno na drugom mjestu zaglavili na nekakvu zemunicu na granicnom prelazu plus ona unistena vozila, razumijem ja kako sad to hoce da se predstavi ali bas ne mora se pretjerivati, ok nije vise ni bitno, Bakhmut je vec zaboravljen ovim izletom sto je i cilj, kontam.SanskiBiser wrote: ↑23/05/2023 23:48
dolazak pred garazu video sa dva hamvija i ovo trece vozilo vozila su napustena tu negdje u kompleksu FSB pogranicne garde, nemas krvi u vozilima nema nema ni tragova nekih vecih ostecenja cak su mozda namjerno sami oni unistili ih i ostavili sto vojska i treba da uradi a uzeli BTR3 svasta mozes spekulisati ali ovi snimci su jasni...
dva vojnika pocinju da sprejem pisu pozdrav iz Bahmuta i dobijaju preko radija instrukciju da to napisu neko ko kooridinise akciju im to govori da napisu Pozdrav od branilaca Bahmuta - ovo je snimak sa ukrajinskog drona:
drugi klip gore stavljen vec napisali i idu prema garazi...
i eto ti stavi od Shuska treci klip gdje se vozaju po kompleksu u tom BTR...
- ala7
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
-
Bernardinac
#163415 Re: Ukrajina
Wow koja represija.General War wrote: ↑23/05/2023 18:21[youtube]https://www.youtube.com/shorts/GTn1He86oJk[/youtube]Bernardinac wrote: ↑23/05/2023 10:23
Naravno da mislim i na vladavinu prava. Ovo sam naveo kao prvi i osnovni primjer ruske represivne mašinerije.
Koji politički progoni u V. Britaniji? Kojih novih pokreta?
Daj mi koji link da pogledam.
Ja sam otvorene za nova saznanja.
Očigledan primjer nesnalaženja i neznanja brit. sudstva iz najboljih skečva monty pythona.
Pretjerana i nespretna reakcija na nultu toleranciju rasizma, šovinizma, ksenofobije, govora mržnje, itd, itd.
Koliko se sjećam ova cura je nakon žalbe oslobođena od svih optužbi?
Jesi gledao ovaj video od Konstantina Kisina?
https://youtu.be/eHnffcB-uEE
Molim komentar na ovo?
- General War
- General War
#163417 Re: Ukrajina
Aa eto tebe opetBernardinac wrote: ↑24/05/2023 00:18Wow koja represija.
Očigledan primjer nesnalaženja i neznanja brit. sudstva iz najboljih skečva monty pythona.
Pretjerana i nespretna reakcija na nultu toleranciju rasizma, šovinizma, ksenofobije, govora mržnje, itd, itd.
Koliko se sjećam ova cura je nakon žalbe oslobođena od svih optužbi?
Jesi gledao ovaj video od Konstantina Kisina?
https://youtu.be/eHnffcB-uEE
Molim komentar na ovo?
Pa moj komentar je sto mi je ocigledno od pocetka...za nesto sto ti ne godi Konstantin Kisin ne zna i ne snalazi se, a za ono sto godi , isti gospodin predpostavljam je Ok njegov komentar
To je i draz ovog foruma, ljudi koji su do brade u indoktrinaciji, pricaju o drugima kako su indoktrinisani.
- tramvajtrojka
#163418 Re: Ukrajina
ti jos na forumu zar nisi otisao da branis treci rimemigrazione wrote: ↑23/05/2023 22:59 Neka prica ko sta hoce, ali Rusi zvanicno karaju uzduz i poprijeko ove neke qurtone iz Ukrajine koji imaju srecu da koriste sve mrtvo i zivo od naoruzanja zapada, ali nemaju nista drugo...svi ovi klipovi bubovi picke materine su qurcina populisticka, Rusi im opce sa majkama...
- drug_profi
#163419 Re: Ukrajina
Ja bih se zapitao koliko sam u stvari objektivan kad očigiledno, ali pazi OČIGLEDNO, namještenu scenu nekritčki uzimam kao dokaz jer mi odogovara u tom času!General War wrote: ↑23/05/2023 22:43De se dogovorite vise sami sa sobom, jesu li ukrainci borci ili picke koje bjeze bez da ikad i jedno vozilo im se onesposobi ili ne daj boze da koga ubode iverak a ne metak...jer kako objasniti otkud rusi jos u ukraini a ne obratnodrug_profi wrote: ↑23/05/2023 22:31
Tebi nema spasa karanana. Ti i dalje gledas ruske vijesti i vjerujes u to.
Ovaj tvit Aldina koji si prenio je ocigledno izreziran. Auto izgorjelo, ali se neko potrudio da napise na njemu "za Bahmut". Nakon sto je izgorio naravno.
A Rusi taj grad zovu Artemjovsk.
Drugo toliko stete, a nigdje krvi.
Trece, raznesen tovarni dio hamvija, a oko njega samo nekakve dascice. I inaca okolina unistenih vozila izgleda kao da je neko samo bacao stvari, osim ovog spaljenog pickupa. Kojeg su spalili nalicu mjesta, a zatim napisali "za Bahmut"![]()
Ja bih se zapitao ko ovdje pusi propagandu
A karanana je tvoj. On je popušio virus i sad nema više nazad.
Nemam ja ništa protiv da ti tvrdiš da je ovo sve istina. To je onda tvoj problem, nije moj. Jebe mi se.
-
toska
#163421 Re: Ukrajina
Ovaj video generala Lapina je interesantan jer savršeno opisuje sovjetsku i JNA (i ostale socijal-komun. države) školu načina komandovanja vojnicima.
Strogo i ljuto lice oficira, galama i sl. ako kaže da trčiš pravo na mitraljez nema čekanja,
ne postoji nikakvo pravo glasa nižerangiranih, a pogotove ne pravo samih vojnika u jedinici.
(vjerorovatno je zločinac Mladić forsirao isti sistem u svojoj vojsci za razliku od ARBiH i vjerovatno HV)
to se može i trebalo bi se računati i kao razlika u vojnoj doktrini zapada i Rusa sa satelitima.
pitanje za vojne poznavaoce ovdje, zašto se ta razlika u načinu ustroja i discipline vojske nikad i nigdje ne spominje kada se izučava neka vojska ili vojna doktrina?
Strogo i ljuto lice oficira, galama i sl. ako kaže da trčiš pravo na mitraljez nema čekanja,
ne postoji nikakvo pravo glasa nižerangiranih, a pogotove ne pravo samih vojnika u jedinici.
(vjerorovatno je zločinac Mladić forsirao isti sistem u svojoj vojsci za razliku od ARBiH i vjerovatno HV)
to se može i trebalo bi se računati i kao razlika u vojnoj doktrini zapada i Rusa sa satelitima.
pitanje za vojne poznavaoce ovdje, zašto se ta razlika u načinu ustroja i discipline vojske nikad i nigdje ne spominje kada se izučava neka vojska ili vojna doktrina?
- drug_profi
#163422 Re: Ukrajina
Ti si sebe potpuno deklasirao na ovoj temi. Kakve samo gluposti pises.General War wrote: ↑23/05/2023 22:53Naravno, staged je da rusi drze 1/3 ukraine...a zna se da ne smiju ni na granicu svoju izacdrug_profi wrote: ↑23/05/2023 22:47
jao lafo ti naivan.![]()
Toliko ocigledno staged da je smijesno da je vecina progutala.![]()
Eno ti Rusi dovlace iz Luhanska vojsku da istjeraju udruzenje ljubitelja maskirnih vojnih uniformi koja im je zauzela 5 sela bez narocite borbe.
To je zato sto imaju vojske koliko god hoces...
-
Maliodmene
#163423 Re: Ukrajina
Mene zanima odakle onolika prašina u unutrašnjosti vozila, pa nije Irak
- General War
#163424 Re: Ukrajina
A sta ti je to ocigledno?drug_profi wrote: ↑24/05/2023 00:48Ja bih se zapitao koliko sam u stvari objektivan kad očigiledno, ali pazi OČIGLEDNO, namještenu scenu nekritčki uzimam kao dokaz jer mi odogovara u tom času!General War wrote: ↑23/05/2023 22:43
De se dogovorite vise sami sa sobom, jesu li ukrainci borci ili picke koje bjeze bez da ikad i jedno vozilo im se onesposobi ili ne daj boze da koga ubode iverak a ne metak...jer kako objasniti otkud rusi jos u ukraini a ne obratno![]()
Ja bih se zapitao ko ovdje pusi propagandu
A karanana je tvoj. On je popušio virus i sad nema više nazad.
Nemam ja ništa protiv da ti tvrdiš da je ovo sve istina. To je onda tvoj problem, nije moj. Jebe mi se.
Nazad od cega? ociglednih stvari?...stvarno se ponasas ko dijete kakvo...cuj moj karanana, jarane ja nisam dosao ovdje da stvaram tabore, to je posao vec odredjene druzine zajedno sa tobom nekad u laksem nekad u tezem obliku...pa ko vjerska policija napdaju na bilo koga sto drugacije napise. mene to samo vise zabavi.
- karanana
#163425 Re: Ukrajina
Pa nisam lingvista ni prevodilac ni vrhunski poznavatelh engleskog. Evo pa nam ti prevedi majstore:GandalfSivi wrote: ↑23/05/2023 22:57“Citavu motoriziranu jedinicu sa nekoliko vozila”. Ne bih dalje…
"Today we demilitarized a motorized rifle company of the RF Armed Forces, destroyed several units of their armored vehicles" - interim results of the "RVC / Legion" day
They promise video in the near future.