Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
JohnnyS

#104776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 23/05/2023 15:07
anelsol wrote: 23/05/2023 15:04
Mislim da se to neće desiti, posebno nakon onako finog navijanja maturanata. Ko odobri bolje mu je u mezar da odmah legne.
Desit se nece, na bilo koji nacin, mislim da su svi toga svjestni.

Nije mi jasno zbog cega je ovo uopste krenulo, zato mislim da je zajebancija. Ne izgleda Kordic kao profil koji ide u sukobe, mada znam ja pogrijesti sto se tice ljudi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kordic- ... /230523149

Raspisao se Kordić ili tko mu već radi PR, a mogao je samo onim populistima iz HRSa reći da će svakom njihovom članu koji je bar dva puta lani bio na Starom mostu odobriti da nakače što god hoće na njega. Ne bi nijedan ispunio traženi kriterij.
relativno84

#104777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

izvrsni direktor wrote: 23/05/2023 15:53 Kopiras botovske clanke da nesto dokazes. Naravno da je sdfa botovska laz da je nesto poklonjeno. Svako ko ima imalo mozga zna da su dionice prodane po trenutnoj trzisnoj vrijednosti. Knjigovodstvenu ili nominalnu vrijednost okaci macku o repsad kad postoji vecinski vlasnik. O tome se trebalo razmisljsti u isto vrijeme kad je slovenija i hrvatska prodala svoj dio. Ali od koga smo tad mogli ocekivati da uopce razmisljaju o drzavnom interesu??
Banka ima vecinskog vlasnika, sa prelaskom ciljanih 90% tj kad kupe makedonski dio onda cijena ce na berzi biti u slobodnom padu jer vise nece postojati nikakva potraznja, cekati da se to desi onda bi bio potpuni gubitak, vlasnistvo federacije je mizerno bez ikakve moci odlucivanja, dividende se ne isplacuju. I debili pokusavaju neukim prodati pricu o poklanjanju..

Ovdje je jedino i osnovno pitanje zasto uhljebi nisu ranije prodali kada su dionice vrijedile vise nego ta nominalna vrijednost i prije nego je doslo do ukrupnjavanja vlasnistva. Ali odgovor na to pitanje znamo, sdfa boli neka stvar za drzavni interes niti imaju mozga da proaktivno djeluju.
.
Znam da neces odgovoriti, od sdfa botova niko ne ocekuje smislen odgovor vec ce za par dana nova laz biti pustena u eter.
Kao sto rekoh ide relativizacija, pomalo Dobrice udahni nekad, bas te gusi ta knedla, halalosum neka si malo to izbacio iz sebe sto te mori, sta treba jos da ti naskodi zdravlju. Poklonjeno 1/1 vise nego ocigledno, samo nemam vremena da ti crtam, jer ti vidis ono sto zelis da vidis tako da je svakako suvisno. Necu reci da si bot jer ocito je da znas sta radis, tako da si ti samo jos jedna stetocina u nizu koja otvara oci slijepim bosnjama.
laik1981

#104778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Sta mislite hoce li sdf kmecavci ikad prestati kmecati :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#104779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Abdulah Skaka jedini uhapšeni nakon akcije Vizionar, ostali privedeni su pušteni iz MUP-a

dze mi je prpica da objasni kako ovo da sunet majstora bace u tamnicu.Zasto se tolerise izdajnicima, pederima i komunjarama.Dokle poboguste da gledamo patnju postenih mumina i velikaša u bošnjaka... dokle.Danas Skaka a sutra ko zna ko sa zelenim bajrakom na gazijskim prsima.Zahiragicu, ponesi zastavu.
MUNAFIK

#104780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MUNAFIK »

Uhapsit ce se jos bar 10tak SDA 'zvanicnika' ali ako tuzolastvo ne odradi kvalktetno posao i ne dokaze ovo sve bit ce i oslobodjenih a onda ide pravi cirkus...

Ne vjerujem ja u sposobnost Tuzilastva...
Hakiz

#104781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 23/05/2023 20:34 Sta mislite hoce li sdf kmecavci ikad prestati kmecati :mrgreen:
Hoće. 2026. Tada će kmečati neki drugi.

Pjesma kaže "...Sve se vraća, sve se plaća, kada dođe čas..."

:mrgreen:
Labirint

#104782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Labirint »

Hakiz wrote: 23/05/2023 21:53
laik1981 wrote: 23/05/2023 20:34 Sta mislite hoce li sdf kmecavci ikad prestati kmecati :mrgreen:
Hoće. 2026. Tada će kmečati neki drugi.

Pjesma kaže "...Sve se vraća, sve se plaća, kada dođe čas..."

:mrgreen:
Za minderaše je čas nastupio... Nadajmo se da ce biti puni a ne skraćeni...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#104783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by malakh »

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, nakon današnjeg hapšenja u akciji 'Vizionar' osumnjičen je za davanje dara u vezi s izborom Gradskog vijeća Sarajeva kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika.
kome je dao mito, zna li se šta? onaj koji je primio mito, je isto tako počinilac kaznenog djela. zašto nije osumnjičen?
HelaS

#104784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

malakh wrote: 23/05/2023 23:32
Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, nakon današnjeg hapšenja u akciji 'Vizionar' osumnjičen je za davanje dara u vezi s izborom Gradskog vijeća Sarajeva kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika.
kome je dao mito, zna li se šta? onaj koji je primio mito, je isto tako počinilac kaznenog djela. zašto nije osumnjičen?
:thumbup: Sve nas zanimaju ovih nekoliko pitanja. Ko zna odgovore?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#104785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by malakh »

nema mi logike da mu se stavlja na teret davanje mita, a da među osumnjičenim nije onaj u koga sumnjaju da je isto to mito primio. mislim da od te priče na kraju neće biti ništa.
RunnerX

#104786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RunnerX »

malakh wrote: 23/05/2023 23:32 kome je dao mito, zna li se šta? onaj koji je primio mito, je isto tako počinilac kaznenog djela. zašto nije osumnjičen?
Da nije onaj Srđan Srdić? On je najviše opstruirao izbor Bogićevića.
RunnerX

#104787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by RunnerX »

malakh wrote: 23/05/2023 23:37 nema mi logike da mu se stavlja na teret davanje mita, a da među osumnjičenim nije onaj u koga sumnjaju da je isto to mito primio. mislim da od te priče na kraju neće biti ništa.
Možda ga je taj što je primio mito i nasadio.

Da sam tužioc on bi mi bio svjedok saradnik.
malakh

#104788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by malakh »

RunnerX wrote: 23/05/2023 23:37
malakh wrote: 23/05/2023 23:32 kome je dao mito, zna li se šta? onaj koji je primio mito, je isto tako počinilac kaznenog djela. zašto nije osumnjičen?
Da nije onaj Srđan Srdić? On je najviše opstruirao izbor Bogićevića.
pa jedini način da se opstruira izbor bogića je bio srdić, odnosno srbin na poziciji predsjedavajućeg.
pici

#104789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

DVIJE GODINE POSLIJE
Skaka osumnjičen i za mito kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izabran za gradonačelnika

Koje je ovo MunafiČko kopile, Allaha mi!
pici

#104790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

"Posebno boli činjenica da su u to bili uključeni i oni koji su me predložili, a čija mi je glasačka podrška, nažalost, bila uskraćena u trenucima kad se odlučivalo o novom gradskom rukovodstvu", poručio je tada Bogićević.
To je ta licemjernost i u SDP-u. I onaj mali Ćengić je mutan ko miljacka, previse ambiciozan za svoje godine, nije on mlad i naivan kosto mnogi misle.Smrdi malo govno na kilometre jebo ga zahiragic u pakšu.
Almir_

#104791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Almir_ »

Ovo je sve paravan trojkasa,kako objsniti ovu izdaju BiH oko juzne i istocne interkonekcije.
Narod nece pricati o Dodiku koji je otisao na kafu kod agresora.
Nece pricat o gasovodu.
Nece pricati o MMF,jer moraju povecati kamate ili smanjiti plate,penzije jer previse trosimo a sve radi duga rs.
Nego ce pricati o Skaki i cca 20.000 KM koje je mozda zloupotreba polozaja.
* Realniju je zloupotrebu napravio bivsi premijer KS
Btw evo gledam upravo istragu sedmice od nedjelje,pogledajte kako nam "nasi" prave energiju dan/noc ili par/nepar.
Nebozemlja

#104792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nebozemlja »

Almir_ wrote: 23/05/2023 23:53 Ovo je sve paravan trojkasa,kako objsniti ovu izdaju BiH oko juzne i istocne interkonekcije.
Nece pricat o gasovodu.
Nece pricati o MMF,jer moraju povecati kamate ili smanjiti plate,penzije jer previse trosimo a sve radi duga rs.
Btw evo gledam upravo istragu sedmice od nedjelje,pogledajte kako nam "nasi" prave energiju dan/noc ili par/nepar.
Pričaj ti o čemu hoćeš, niko ti ne brani.
tramvajtrojka

#104793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Almir_ wrote: 23/05/2023 23:53 Ovo je sve paravan trojkasa,kako objsniti ovu izdaju BiH oko juzne i istocne interkonekcije.
Nece pricat o gasovodu.
sdfovac gleda avdu avdica i uživa u emisiji how convenient :oops: :oops: :lol:
pici

#104794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je pokrenuo aktivnosti u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar Abdulaha Skake.
PolaHko se ciste ambasadorske fotelje od zelenih lopovskih gmazova.
relativno84

#104795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Bloo wrote: 23/05/2023 17:54 SDAovci osim sto vole krasti i slagati, vole i maznjavati i mijenjati citate...kako dedo Aljo, tako i SDA botovi.
Ko nije citao Deobe (smor od romana) nema pravo da citira Cosica.
Vec sam dijelila banove za lazno citiranje, ovo je samo podsjetnik.
Malo patetike cisto da se probije led. Hoce bosnjo klepiti a bgmi i slagati, eh da je bar sklon drugoj vrsti zlodjela, ko bi primjetio lazi i lopovluke pored tih sranja, mala septicka jama da primi sve plivace, nesto slicno kao na ovoj temi, ali jebes to pazi koga citiras i zasto, ostala sranja sto se lijepe svakodnevno mirisu jer plivamo skupa. Admir jos malo Katica fenomentasticno.

Taman pa dva reda moze se posteno reci zabrinjavajuceg sadrzaja. Nisam znao da je Dobrica nesto kao forumska panda, doduse nakon desetak godina na forumu skoro pa ima smisla. Halali sto nisam citao to pocetnicko stivo, sve se cinilo mrsavo nakon Dervisa.

I na kraju u duhu relaksiranosti vremena u kojem zivimo, posebno u ovom pozitivnom ambijentu forumske svakodnevice. Dedo Aljo, sto ti treba to u zivotu, zar nije jednostavnije ustati kad spomenes njegovo ime i pogledas oko sebe koliko lijepo sja ova nasa lijepa avlija.

Image
:bih:

p.s.prvi ban je bio zbog Alije halalosum i treci (drugi je zasluzen) :D
Bloo
Globalna šefica

#104796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

palermo wrote: 23/05/2023 20:09 Sta je problem sa citiranjem Dobrice ? Istrgnuto iz konteksta ? Pa svaka izjava rahmetli Alije Izetbegovica je istrgnuta iz konteksta I sa njom se kao takvom mlatara po forumu, pa ja ne vidjeh nekih zucnih moderatorskih reakcija. Jah.
:)
Ubice nas neznanje i bezobrazluk.
PM72

#104797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

pici wrote: 24/05/2023 00:41
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je pokrenuo aktivnosti u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar Abdulaha Skake.
Ja ne vidjeh da je nova vlast postavila ikog sposobnog (sem Lagumdžije)...
Uglavnom dođu sa vezama i sokolačkim fakultetima.
Styling

#104798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

PM72 wrote: 24/05/2023 06:30
pici wrote: 24/05/2023 00:41

Ja ne vidjeh da je nova vlast postavila ikog sposobnog (sem Lagumdžije)...
Uglavnom dođu sa vezama i sokolačkim fakultetima.
K’o da su ih sa gerijatrije kupili.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#104799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Nece pricat o gasovodu.
Izdaja ce biti tek ako plin ne bude jeftiniji
A ovo dole necu ni komentirati samo cu dodati da je tenkista primala iranske agresore kad ih niko nije htio dodo samo ide korak dalje
Grean

#104800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Tema samo za prepucavanja izgleda.

Zna li se kakav je generalno stav kod Trojke po pitanju Otvorenog Balkana i je li ovaj Dinin izlet o laksem cestitanju bajrama samo njegov licni stav?

Znam da je i Lagumdzija pozitivan iz nekog razloga ali nadam se da se on tu ne pita.

Gledao sam neku noc gostovanje Webera, Filipovica iz CG i nekog od nasih iz Sarajeva sa politickih nauka na AJB. Generalno njihov stav je da USA gura ovo kao plan da se favorizuju Srbija i Albanija. Weber je bio kritican i po pitanju stava MZ vezano za IZ, kao ovo sto Schmit radi gura USA a ne Njemacka.

Kolika je sansa da nasa vlast na ovo pristane, mislim na Otvoreni Balkan samo jer to gura USA?
Locked