Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GandalfSivi

#19151 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by GandalfSivi »

Kako smo mocni svega mi, Zrinjski nama proda tekmu, zajebe Siroki i onda nikome zivom ne da pardona, mogli su obezbijediti minimalno 12 sigurnih bodova za sljedecu sezonu. Da ne kazem sto smo im i savrsen score sjebali.

Sila dakle…
LSD

#19152 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

11 milja na Grbavici danas.
Kao na svim ostalim terenima zajedno...sta ces :gunjastajl:
studeni76

#19153 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by studeni76 »

Eh hajmo ovako. Koliko ja skontat Posušje i Sloga u najboljoj situaciji, igraju sa klubovima kojima bodovi ne trebaju pa im je opstanak izvjestan. Njih ne uzimamo u računicu više!
TC i Igman samo sa pobjedom su sigurni, remi ih može koštat. Igman ispada I sa bodom ako Sloboda i TC pobijede. Slobodi samo pobjeda igra, uz uslov da Igman i TC ne pobijede. Sloboda ima najbolji omjer od svih. Leotaru ni pobjeda ne znači opstanak, moraju I'm se rezultati poklopit. E tu postaje opasno za Zelju, teško će dobiti Slobodu a Leotar može čekat kraj i prepustit bodove Širokom. Široki ima sve u svojim rukama mescini jer Želju očekuje pakao u TZ. Ludo zadnje kolo
Piaty

#19154 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Piaty »

Jbt Tuzla City je nekad uz Zrinjski bio ponajbolja ekipa, a gle ih sada :?
elSaik

#19155 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by elSaik »

LSD wrote: 21/05/2023 22:17 11 milja na Grbavici danas.
Kao na svim ostalim terenima zajedno...sta ces :gunjastajl:
Znali da ćemo dati rukom gol pa da došli da vide Anrija za sirotinju. :D

Zao mi Posušja, korektna ekipa, radije bih da sam ovakve golove dali slobodi, veležu i takvim sličnim klosarima, ali jbg.

I dalje mislim da će Široki u Europi, jer ćemo mi nažalost izgubiti od Slobode, ali kakav je period iza nas u finansijskom i ogranizacijskom smislu, i ovo je uspjeh. Sreća pa pola lige nije igralo domaće utakmice kuci, svi bi oni imali po 70 bodova, ali ovako smo mi još u igri, ni krivi ni dužni.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#19156 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by F&N »

I tako zavadi pa vladaj, najkrace receno.

A odgovornost nosimo svi (bosanski) klubovi sa podjednakom krivicom. Svi postupasmo isto samo u razlicitim vremenskim okvirima, posteno govoreci.

Kada je Zeljeznicaru na na oci svih nas izbacen iz utrke za titulu da bi Borac osigurao evropu mi se smijali komsijama. (primjer utakmica s Olimpikom na Grbavici a bilo ih je jos te sezone). Kada su nama u nastavku te sezone ukrali titulu, komsije se smijale nama, pa i ostatak lige. Sloboda slavila bod na Kosevu koji im ni za sta nije trebao. Sad Slobodu salju u drugu ligu, mi cemo se svi smijati Slobodi.

A oni SR i HR se smiju nama i rade po svom. Tako nam i treba kad smo budale. Dok je Vice, klub koji nema SR i HR predznak nece biti prvak evo da se kladimo. A to nam je omogogucio nas dobri Adi Ðemiđić medju ostalim prodanim bosnjama.

Helem nikad do pameti doci necemo ni u sportu ni u politici. A kod nas to dvoje u teoriji nespojivo, u praksi nerazdvijivo. Jer uvijek ce biti prece "nek komsiji crkne krava, i ne samo to nek crkne i moja da komsija nema.od koga kupovati mlijeko".
luckylaka

#19157 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Hoce zadnje kolo neke utakmice igrati se preko 100 minuta.Dakle svi poceti u isto vrijeme I sve zavrsiti u 90-oj.Valjaj se caci svom,povrijedjene u sekundi izbaciti sa terena,oficijalnom spikeru zabranili da govori rezultati.Sjevenra Koreja 90 minuta
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#19158 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Zamalo da nas Borac prestigne u posjeti. :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#19159 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

F&N wrote: 21/05/2023 22:40 I tako zavadi pa vladaj, najkrace receno.

A odgovornost nosimo svi (bosanski) klubovi sa podjednakom krivicom. Svi postupasmo isto samo u razlicitim vremenskim okvirima, posteno govoreci.

Kada je Zeljeznicaru na na oci svih nas izbacen iz utrke za titulu da bi Borac osigurao evropu mi se smijali komsijama. (primjer utakmica s Olimpikom na Grbavici a bilo ih je jos te sezone). Kada su nama u nastavku te sezone ukrali titulu, komsije se smijale nama, pa i ostatak lige. Sloboda slavila bod na Kosevu koji im ni za sta nije trebao. Sad Slobodu salju u drugu ligu, mi cemo se svi smijati Slobodi.

A oni SR i HR se smiju nama i rade po svom. Tako nam i treba kad smo budale. Dok je Vice, klub koji nema SR i HR predznak nece biti prvak evo da se kladimo. A to nam je omogogucio nas dobri Adi Ðemiđić medju ostalim prodanim bosnjama.

Helem nikad do pameti doci necemo ni u sportu ni u politici. A kod nas to dvoje u teoriji nespojivo, u praksi nerazdvijivo. Jer uvijek ce biti prece "nek komsiji crkne krava, i ne samo to nek crkne i moja da komsija nema.od koga kupovati mlijeko".
Iskreno, ne bi me zacudilo da nas sljedecu utakmicu povale u Tuzli. Posusje ostane, Siroki u evropu (ipak se General vratio), a da povale Tuzla City i nas.
Azmir napusti fudbal, igraci su svakako na minimalac prijavljeni, mogu mahat usima za pare.
mond

#19160 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mond »

Ma kakva zavala moj Šime, Sloboda je kaloša od ekipe.
LSD

#19161 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Image
insaneinthebrain

#19162 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by insaneinthebrain »

LSD wrote: 21/05/2023 23:34 Image
krcat, malo je falilo i sjever da bude pun
Ricken

#19163 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Anquilla wrote: 21/05/2023 21:46
Ricken wrote: 21/05/2023 21:32
Ne može nam pokloniti europu savez u sezoni u kojoj smo željeli da nastavimo sa takmičenjem? Molim te objasni?

Ni sada nam nije poklonio europu, jer nismo u europi. Usput, ako se referiraš na gol Hodžić, onda se prethodno moraš referirati i na gol Haračića. Ustvari najlakše je biti površan.
I Sarajevo je htjelo da nastavi, bar po svemu sto je javno dostupno.

Pa jeste najlakse biti povrsan, evo ti prvi tako gledas.
Ta Bijeljina… Zeljo je imao sve u svojim rukama, tri kola prije kraja.
Da li smatras da ste zakinuti u obje utakmice-i protiv Krupe i protiv Sarajeva? Da su ijednu od tih utakmica dobili, bili bi prvaci, bez obzira na sudijsku lakrdiju u Bijeljini.

Dakle, upitan je i taj jedan “ukradeni” trofej, kamoli mnozina.
Ricken wrote: 21/05/2023 21:41
Živimo u gradu u kojem sport i kultura skoro nepostoje. Rukomet, odbojka, košarka, pa i fudbal, realno tavorimo u seljačkom nivou takmičenja.

Prvo grad mora shvatiti šta želi od sporta.
A za ovo se slazemo :thumbup:
Na online sjednici saveza, Sarajevo je bilo protiv nastavka, kad je potvrđeno da će šampion biti proglašen.
Kažeš ja površan, a mi pričamo o uvjetima takmičenja, a ti mi govoriš o kvalitetu vođenja utakmica sa klupe. Bosna je država u kojoj se njeguje umjetnost zamjene teza. Pa, sport je, dobiješ, izgubiš, radi kvalitete ili forme, ali na rezultat u poštenom okruženju ne utiču sudije ili savez. Zrinjski je pred tu utakmicu imao sve u svojim rukama, pa im je na kraju trebao baš taj penal da osvoje trofej.

Činjenica je i ostaje zapisano, da nije bilo tog penala, da Zrinjski ne bi osvojio trofej. Činjenica je da je taj sudija žestoko kažnjen radi lakrdije, ali je i nagrađen od strane Zrinjskog. Činjenica je da ste vi dodjeljenu titulu skupo platili koju sezonu nakon.

Vama je svakako sve što se tiče nas upitno.
Maja The Bee

#19164 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Maja The Bee »

Meni se ovdje čini da ima samo jedan navijač Sarajeva, nekako svi drve istu priču, u koju ni sami ne vjeruju.
Ricken

#19165 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

:thumbup:
Ricken

#19166 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

sime_cipol wrote: 21/05/2023 23:05

Iskreno, ne bi me zacudilo da nas sljedecu utakmicu povale u Tuzli. Posusje ostane, Siroki u evropu (ipak se General vratio), a da povale Tuzla City i nas.
Azmir napusti fudbal, igraci su svakako na minimalac prijavljeni, mogu mahat usima za pare.
Azmir, član IO, napušta TC i preuzima Slobodu, tako da ispadanje Slobode nije opcija.
ultima_palabra

#19167 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Mirza, trener svih trenera, uvede ih u Evropu iz nemoguce pozicije. Umjesto da mu spomenik prave, oni pjena party napravili ovdje :-)
luckylaka

#19168 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote: 22/05/2023 01:11 Mirza, trener svih trenera, uvede ih u Evropu iz nemoguce pozicije. Umjesto da mu spomenik prave, oni pjena party napravili ovdje :-)
Nego su I malog Mirzinog na lomacu nagonili,trenutno uz Santosa najbolje igraca lige
elSaik

#19169 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by elSaik »

Pitari, jedini mentalno i lojasnošću gori navijači od nas.

Iako smo mi proteklih godina u nekom fazonu pune podrške, bez obzira na sve. Valjda kako je krenuo ovaj humanitarni pristup održavanju kluba u životu i valjda dok ne dođemo opet u kakvo finale kupa, pa niko ne dođe na utakmicu. :o

Ali mene samo zanima kako forumsko navijačko pučanstvo pravi distinkciju između nenamjernih sudijskih grešaka i tendecioznih ciljanih grešaka u korist određenog kluba.

Za Banja Luku znam, tamo je očito od prve minute, ali za ostale stadione me zanima. Recimo ja nisam vidio tendecioznost protiv Igmana, iako su naši pobudalili iz nekog razloga poslije utakmice. Ali nisam vidio ni protiv Posušja jučer. Ok, jeste bilo grešaka, ali jednako kako nije vidio ruku, nije vidio i neke faulove na našu štetu, dao kartone za startova igrača Posušja itd. S tim da niko ne spominje da je Široki u igri za Europu jer im nije prekinuta akcija kod gola za 1:1 na Grbavici iako je tokom iste sudija pogođen loptom. Valjda je to to klasično suđenje na Grbavici, "stara sudsijska slava."

Kako god, ljepota bi bilo gledati Slobodu u federalnoj, ali sreća njihova pa im Željo gostuje u odlučujućoj. Ne zbog forme i kvaliteta nego što će tako imati izgovor šta god da se desi.
dek

#19170 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by dek »

U Savezu je i dalje onaj izrod, izdajnik i balija Čolpa.
Koga on predstavlja.

Trebao bi nas ali to nije tako. Zato nam je tako.

Koliko ćemo to moći trpiti.
insaneinthebrain

#19171 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by insaneinthebrain »

dek wrote: 22/05/2023 08:53 U Savezu je i dalje onaj izrod, izdajnik i balija Čolpa.
Koga on predstavlja.

govno colpa predstavlja svoju guzicu, i vicu krmeta. nikakve on nase interese ne zastupa. samo klima glavom sta mu narede
BHF_Manijak

#19172 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by BHF_Manijak »

Ne znam iskreno zasto je hajka na Dala, ali o o sto sam ja gledao decko je kompletan moderni box to box veznjak.
Podsjeca me na naseg Amira, a znamo kakvu karijeru on ima. Za nase prilike jako finu.

Ok, imao je nekih promasaja, imao nekih odluka koje su mogle drugacije biti tj. bolje, medjutim i dalje stojim pri tom da je odlican igrac, s nepotrebno nabijenim pritiskom.

Jebo ba Renane, Martinovice, Avramovske kurce, palce, cijenite svoje, uzivajte u partijama decka, jer nemamo cesto priliku gledati tako fin domaci proizvod.

Isto mislim da je nepotrebna hajka i na Mirzu, ali dobro, to su vec vase interne borbe, pa je nezahvalno bilo sta reci. Samo smatram da on stvarno nije toliko los trener.
dek

#19173 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by dek »

insaneinthebrain wrote: 22/05/2023 08:54
dek wrote: 22/05/2023 08:53 U Savezu je i dalje onaj izrod, izdajnik i balija Čolpa.
Koga on predstavlja.

govno colpa predstavlja svoju guzicu, i vicu krmeta. nikakve on nase interese ne zastupa. samo klima glavom sta mu narede
Da.

Ali Čolpa je samo jedan, i ostali su tu negdje.

Ne zastupaju nas ali su se uvalili u našu "kvotu" , sjeme im se zatrlo.
kakotakonikako

#19174 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakotakonikako »

Da li ce biti kaznjen igrac Posusja br. 35 koji je napao sluzbeno lice na kraju utakmice ( bezbjednjaka ) ?
GandalfSivi

#19175 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by GandalfSivi »

BHF_Manijak wrote: 22/05/2023 08:57 Ne znam iskreno zasto je hajka na Dala, ali o o sto sam ja gledao decko je kompletan moderni box to box veznjak.
Podsjeca me na naseg Amira, a znamo kakvu karijeru on ima. Za nase prilike jako finu.

Ok, imao je nekih promasaja, imao nekih odluka koje su mogle drugacije biti tj. bolje, medjutim i dalje stojim pri tom da je odlican igrac, s nepotrebno nabijenim pritiskom.

Jebo ba Renane, Martinovice, Avramovske kurce, palce, cijenite svoje, uzivajte u partijama decka, jer nemamo cesto priliku gledati tako fin domaci proizvod.

Isto mislim da je nepotrebna hajka i na Mirzu, ali dobro, to su vec vase interne borbe, pa je nezahvalno bilo sta reci. Samo smatram da on stvarno nije toliko los trener.
Nema hajke na Dala, bile su kritike kada je lose igrao, ali i pohvale kako se dohafizao…
Post Reply