Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#16076 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

_BataZiv_0809 wrote: 21/05/2023 00:28
Tito_i_Partija wrote: 21/05/2023 00:21

Al' šta je Nagelsmann po tebi pogrešno uradio? Što nije osvojio ligu šampiona u svojoj jedinoj kompletnoj, debitantskoj sezoni? Nikad prežaljeni DFB Kup iz prošle sezone možda?

Julian je mlad, talentovan, forsira posession, gegenpress i atraktivan fudbal. Trebalo mu je dati više povjerenja i više vremena.
Bayern mora voditi Top trener. Nemoj mi mladih talentovanih, dovedi mi Halanda, dovedi mi Vinciniusa, dovedi mi Alvareza, dovedi mi Ancelotija da ih vodi ili Gvardiolu ili, sta me jebes sa Gnabrijima, Musijalama, Upamekanima. Najvece zvijezde u zadnjih 7-8 godina su ti otpaci iz Reala (James) i Barcelone (Coutinho).
Pa vodili su Bayern i Guardiola i Ancelotti pa nikakav spektakl. Da su usrali sa transferima zadnjih par godina, jesu. Ali opet tesko je privuci top igraca u ligu jednog tima, za sto su opet sami krivi. Ja sam iskreno bio frapiran kad je Mane pristao da dodje.
ultima_palabra

#16077 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

A Borussia da igra za titulu protiv vlastitih amatera, mislim da bi bilo itekakvih problema :mrgreen:
Tito_i_Partija

#16078 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 21/05/2023 00:28
Tito_i_Partija wrote: 21/05/2023 00:21

Al' šta je Nagelsmann po tebi pogrešno uradio? Što nije osvojio ligu šampiona u svojoj jedinoj kompletnoj, debitantskoj sezoni? Nikad prežaljeni DFB Kup iz prošle sezone možda?

Julian je mlad, talentovan, forsira posession, gegenpress i atraktivan fudbal. Trebalo mu je dati više povjerenja i više vremena.
Bayern mora voditi Top trener. Nemoj mi mladih talentovanih, dovedi mi Halanda, dovedi mi Vinciniusa, dovedi mi Alvareza, dovedi mi Ancelotija da ih vodi ili Gvardiolu ili, sta me jebes sa Gnabrijima, Musijalama, Upamekanima. Najvece zvijezde u zadnjih 7-8 godina su ti otpaci iz Reala (James) i Barcelone (Coutinho).
"Dovedi mi". :lol: Jarane, jesi li ti uključen u aktuelna događanja u fudbalu?

Živimo u svijetu gdje države zaljevskih monarhija i raznorazni oligarhi sa dubioznim monetarnim rezervama drže elitne klubove u najbogatijoj ligi svijeta, gdje se troši milijardu eura k'o od šale tek tako, da se et' probaju igrači na godinu-dvije da se vidi da li "pašu" jer regularno upumpavaju oprane petro-dolare u kase kluba bez ikakvih ograničenja, dok bi ti da ti "dovedu" igračke i trenerske super-zvijezde u ligu sa najrigoroznijim finansijskim pravilima svijeta, da se prošetaju ligom šampiona k'o da su u gradskom parku.

Barcelona kupi otpadak za džabe u stilu italijanskih velikana. Real sa penzionerima jedva opstaje. Pa jebote, Jedinstvo spička milijardu eura i jedva osigura mjesto u ligi šampiona, a da ne govorim šta je Chelsea napravio. Jesi li možda vidio šta se dešava sa Juventusom? :lol:

Umjesto da konstantno pizdiš oko Nagelsmanna i što nije pek'o zanat u manjim klubovima, što se nisi upit'o zašto Braco otjera Flicka nakon osvojene triplete, jednu od samo dvije u Bayernovoj istoriji? Što se nisi upit'o zašto treneri koje toliko priželjkuješ, Pep i Ancelotti, nisu ostvarili ono što se od njih očekivalo kad su bili u Bayernu?

Svjedočimo kompletnom mijenjanju fudbalskog pejzaža, dok ti pišeš k'o da je 2013 godina sa Heynckesom na čelu. Bayern i Bundesliga su sve manji faktor na svjetskom fudbalskom poligonu, i ako se pravila o vlasništvu i prihodima/rashodima u Njemačkoj ne promjene, postaće sasvim nevažni. Bayern jednostavno nema tih para da bude konkurentan, nema para da dovede Haalanda i ostale pičke materine koje zahtijevaju pola miliona eura sedmično, i zato zavise od Gnabrya, Musiale, i ostalih koje spominješ.
jeza u ledja

#16079 Re: Bundesliga

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 20/05/2023 23:34 1x Augsburg najlakše pare ove sezone
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#16080 Re: Bundesliga

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote: 21/05/2023 02:15

Pa vodili su Bayern i Guardiola i Ancelotti pa nikakav spektakl. Da su usrali sa transferima zadnjih par godina, jesu. Ali opet tesko je privuci top igraca u ligu jednog tima, za sto su opet sami krivi. Ja sam iskreno bio frapiran kad je Mane pristao da dodje.
Prvo sam napisao da se dovedu top igraci. Nisu dovodjeni i dzaba ti onda Gvardiola i Anceloti. U martu pola prve postave u bolnici a klupa tanka ko moji zivci. I kaze uvalila mu Barselona peticu. Dje nece.
Tito_i_Partija wrote: 21/05/2023 05:06
Umjesto da konstantno pizdiš oko Nagelsmanna i što nije pek'o zanat u manjim klubovima, što se nisi upit'o zašto Braco otjera Flicka nakon osvojene triplete, jednu od samo dvije u Bayernovoj istoriji? Što se nisi upit'o zašto treneri koje toliko priželjkuješ, Pep i Ancelotti, nisu ostvarili ono što se od njih očekivalo kad su bili u Bayernu?
Jedini koji pizdi oko Nagelsmana si ti. Ja sam jednostavno prestao pratit kad su doveli Kovacha, a odustao sam od Bayerna kad su doveli Nagelsmana, i eno vidis tema Bayerna je umrla od tad :P

Tripleta se 2020. uzela najvise zahvaljujuci covidu i formatu zavrsnog turnira, treba biti realan. Ali Hansiju svaka cast :kiss:

Pep i Anceloti nisu nista uzeli jer nisu imali klupe. Jer im nisu dovodjeni top igraci. Plus je Ancelotija sudija opljackao protiv Reala.
noviclan

#16081 Re: Bundesliga

Post by noviclan »

Image
Image

Je li ovo konacno princ braco od turbine dobija otkaz
noviclan

#16082 Re: Bundesliga

Post by noviclan »

Velkoski wrote: 20/05/2023 23:34 1x Augsburg najlakše pare ove sezone
Ma nema sanse, ide hendikep 2:0 dortmund uzima
vicious

#16083 Re: Bundesliga

Post by vicious »

veella wrote: 20/05/2023 23:36
vicious wrote: 20/05/2023 23:05 Realno bi Dortmund trebao bez problema dobiti, ali... dovoljno puta su pokazali da su mentalno labilni pogotovo u gostima, a Augsburg im tradicionalno ne leži. I one sezone sa Favreom ih je Augsburg dobio bunkerom i golom iz kontre i tako ih koštao prvog mjesta, neće to sutra biti jednostavno. Bellingham najvjerovatnije ne igra zbog povrede.
Junge, ne spominji mi Angst Hasea (Favre). Malen i Adejemi sutra zabijaju po sest komada :D
Znam da ti ne možeš realan :D ali prva sezona sa Favreom je bila super, Reus u top formi, Sancho, Alcacer trpao nemilice itd, ali taj Augsburg im je bio prelomni, tad je Bayern preuzeo prvo mjesto na tabeli i više se nisu uspjeli vratiti, iako su do kraja bili blizu
avetinja

#16084 Re: Bundesliga

Post by avetinja »

Ja ne sumnjam u današnju pobjedu protiv Augsburga koliko sumnjam u pobjedu protiv Mainza idućeg vikenda. :D
Login77777

#16085 Re: Bundesliga

Post by Login77777 »

avetinja wrote: 21/05/2023 12:28 Ja ne sumnjam u današnju pobjedu protiv Augsburga koliko sumnjam u pobjedu protiv Mainza idućeg vikenda. :D
Ne bi trebale pobjede doci u pitanje. Pogotovo ukoliko Stuttgart danas ne pobjedi Augsburgu je osiguran opstanak u ligi. Tako da nemaju potrebe za rezultatom. A utakmica Stuttgarta ce biti gotova prije nego sto pocne utakmica Augsburga.
propojeilijas

#16086 Re: Bundesliga

Post by propojeilijas »

Login77777 wrote: 21/05/2023 12:34
avetinja wrote: 21/05/2023 12:28 Ja ne sumnjam u današnju pobjedu protiv Augsburga koliko sumnjam u pobjedu protiv Mainza idućeg vikenda. :D
Ne bi trebale pobjede doci u pitanje. Pogotovo ukoliko Stuttgart danas ne pobjedi Augsburgu je osiguran opstanak u ligi. Tako da nemaju potrebe za rezultatom. A utakmica Stuttgarta ce biti gotova prije nego sto pocne utakmica Augsburga.
borussia je takav baksuz da mogu vrlo lao izgubit preostale dvije
El_comadante

#16087 Re: Bundesliga

Post by El_comadante »

Pošto forumaši mnogo toga znaju, ko ga bi doveli u Bajern slijedeće sezone? Eto došao je ove Mane koji je bio odličan u Liverpoolu pa gledaju kako da ga se riješe slijedeće sezone.
Leopard_SA

#16088 Re: Bundesliga

Post by Leopard_SA »

El_comadante wrote: 21/05/2023 12:49 Pošto forumaši mnogo toga znaju, ko ga bi doveli u Bajern slijedeće sezone? Eto došao je ove Mane koji je bio odličan u Liverpoolu pa gledaju kako da ga se riješe slijedeće sezone.
Osmihena
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16089 Re: Bundesliga

Post by _BataZiv_0809 »

Ko igra protiv vlastitih amatera?

P.S. meni je onaj Boš bio dobar u Borusiji od trenera :D
avetinja

#16090 Re: Bundesliga

Post by avetinja »

Mislim da nema toga kod Nijemaca ili nije toliko izraženo. Oni će ići na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na tabelu. Gledano sa druge strane, Augsburg može ući u historiju kao što je Unterhaching ušao u historiju kada je pobijedio Leverkusen i "dao" titulu Bayernu.

Naravno, pita se i Mainz kojem bi moglo goriti pod nogama za Europu, ako danas pobijede.
Login77777

#16091 Re: Bundesliga

Post by Login77777 »

avetinja wrote: 21/05/2023 12:56

Mislim da nema toga kod Nijemaca ili nije toliko izraženo. Oni će ići na pobjedu u svakoj utakmici, bez obzira na tabelu. Gledano sa druge strane, Augsburg može ući u historiju kao što je Unterhaching ušao u historiju kada je pobijedio Leverkusen i "dao" titulu Bayernu.

Naravno, pita se i Mainz kojem bi moglo goriti pod nogama za Europu, ako danas pobijede.
Slazem se ja s tobom. Samo mi ovaj Augsburg slab djeluje da moze do poen(a) danas. No vidjecemo ubrzo sta ce biti.
Bio na kraju BVB prvak ili Bayern isto je. Ni jedni ni drugi nisu dobri bili ove sezone. Ali koga to na kraju realno briga, prvak je prvak.
avetinja

#16092 Re: Bundesliga

Post by avetinja »

Login77777 wrote: 21/05/2023 13:04 Slazem se ja s tobom. Samo mi ovaj Augsburg slab djeluje da moze do poen(a) danas. No vidjecemo ubrzo sta ce biti.
Bio na kraju BVB prvak ili Bayern isto je. Ni jedni ni drugi nisu dobri bili ove sezone. Ali koga to na kraju realno briga, prvak je prvak.
Vjerujem da će danas pobijediti, ali Mainz mi je problematičan, nedavno su i Bayern ohladili. :D

To stvarno ne bih poželio navijačima BVB-a, jer ni sudbinski ne bi bilo fer, s obzirom koliko dugo čekaju titulu. Ako će izgubiti, onda bolje da danas izgube.
Tito_i_Partija

#16093 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 21/05/2023 07:53
Pep i Anceloti nisu nista uzeli jer nisu imali klupe. Jer im nisu dovodjeni top igraci.
S kojim parama ba? Misliš da Bayern ima para da plati 140 miliona eura za Grealisha, il' da Haalandu da platu od 375 hiljada funti sedmično (bez bonusa, to je opet baška). De ba Bato, uozbilji se.

Ne znam jesi li svjestan za 50+1 pravilo Bundeslige, al' ako nisi, evo ti pa pročitaj. Ideja je plemenita, al' je i najveći razlog zašto će svi Bundesliga timovi sve više zaostajat' za Premiershipom.

https://www.bundesliga.com/en/faq/what- ... ship-22832
Under German Football League (DFL) rules, football clubs will not be allowed to play in the Bundesliga (or second division) if outside investors have the greatest say.

In essence, this means that private or commercial investors cannot take over clubs and potentially push through measures that prioritise profit over the wishes of supporters. The ruling simultaneously protects against reckless owners and safeguards the democratic customs of German clubs.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16094 Re: Bundesliga

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 21/05/2023 14:34

S kojim parama ba? Misliš da Bayern ima para da plati 140 miliona eura za Grealisha, il' da Haalandu da platu od 375 hiljada funti sedmično (bez bonusa, to je opet baška).
Sta mene boli kurac, nisam ja CEO, nek nadju pare. Hocu klub koji se nosi rame uz rame sa najboljim.

Necu Nagelsmane i Musijale.

Zato sam manje vise i odustao.

My 50 cents.
Tito_i_Partija

#16095 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

Jašta si nego odust'o, zato brižno pišeš na ovoj temi. :D

Anivej, mislim da se Bayern treba ozbiljno pozabavit' idejom otpuštanja Brace. Jedan od najvećih razloga erozije uspjeha kluba.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16096 Re: Bundesliga

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 21/05/2023 15:05 Jašta si nego odust'o, zato brižno pišeš na ovoj temi. :D

Anivej, mislim da se Bayern treba ozbiljno pozabavit' idejom otpuštanja Brace. Jedan od najvećih razloga erozije uspjeha kluba.
Ma to u zadnje vrijeme otkako je Tuhel imenovan. A i gledao sam ih nedavno na Alianzu u CL, pa me malo vratilo, prije toga mrka kapa otkako je Flik otisao, a i za vrijeme Kovacha.

Najvise smo visili za vrijeme Gvardiole :D
vicious

#16097 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Tito_i_Partija wrote: 21/05/2023 15:05 Jašta si nego odust'o, zato brižno pišeš na ovoj temi. :D

Hasan na ovoj poziciji je bruka za Bayern koji je uvijek bio ozbiljan klub.
Slušam ga juče poslije utakmice, pa ono je tužno kako ne zna smislenu rečenicu sastaviti. Ni ponašanjem ni pojavom, a pogotovo poslom koji radi ne zaslužuje da predstavlja Bayern. I to govorim kao neko ko Bayern ne može smisliti. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#16098 Re: Bundesliga

Post by _BataZiv_0809 »

vicious wrote: 21/05/2023 15:14

Hasan na ovoj poziciji je bruka za Bayern koji je uvijek bio ozbiljan klub.
Slušam ga juče poslije utakmice, pa ono je tužno kako ne zna smislenu rečenicu sastaviti. Ni ponašanjem ni pojavom, a pogotovo poslom koji radi ne zaslužuje da predstavlja Bayern. I to govorim kao neko ko Bayern ne može smisliti. :D
Vazda je bio pajser mimo terena.
El_comadante

#16099 Re: Bundesliga

Post by El_comadante »

Ja bih Bekera iz Uniona doveo u Bajern.
studeni76

#16100 Re: Bundesliga

Post by studeni76 »

Izgleda da ce se Stuttgart opet spasiti
Post Reply