SDA-All about

PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#84451 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 18:48
sehohari wrote: 20/05/2023 18:45

Onda pise iz Beca . Ili de fakto prica kao da je iz Gruda.
Kakve Grude, gdje ces me ba smjestiti u tu vukojebinu, Posusje ovdje ;-)
Ja bih prije rekao da si negdje u nekom zapadnom kvartu u Mostaru, ipak si otkrio da si Plemic, a oni tamo navijaju za Siroki ili za Hajduk :mrgreen:

Iz Posusja je vec Slavo Kukic, dosta je jedan :D
tramvajtrojka

#84452 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 20/05/2023 18:50
tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 18:48

Kakve Grude, gdje ces me ba smjestiti u tu vukojebinu, Posusje ovdje ;-)
Ja bih prije rekao da si negdje u nekom zapadnom kvartu u Mostaru, ipak si otkrio da si Plemic, a oni tamo navijaju za Siroki ili za Hajduk :mrgreen:

Ih zapadni vec moze shankly pub i Mia bilo je to dobro ljeto :evil:

Grijesis paša alpasinac i dobrinjac u mixu nema tezih tersova i raje u kantonu od alpasinca pa sam chmoljo i pm72 su ti isto alpasinci teski i tvrdoglavi do bola jednostavno sredina u kojoj odrastas napravi te takvim da ne mozes suplje :-? :-? . Jednostavno cim vam ne odgovara odmah tu osobu smjestite u kamenjarsku vukojebinu daj ba ne mogu vrucine u Sarajevu a ne dole :lol:
PreWiBa

#84453 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 19:03

Grijesis paša alpasinac i dobrinjac u mixu nema tezih tersova i raje u kantonu od alpasinca pa sam chmoljo i pm72 su ti isto alpasinci teski i tvrdoglavi do bola jednostavno sredina u kojoj odrastas napravi te takvim da ne mozes suplje :-? :-? . Jednostavno cim vam ne odgovara odmah tu osobu smjestite u kamenjarsku vukojebinu daj ba ne mogu vrucine u Sarajevu a ne dole :lol:
A jbg. jarane, ja rekoh da si ti tamo s nekim stavovima funkcionalno, a ne fizicki :mrgreen:

I ja sam iz Pejtona, pa sam za neke ovdje po stavovima iz Maoce :lol:
Bloo
Globalna šefica

#84454 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 19:03 Grijesis paša alpasinac i dobrinjac u mixu nema tezih tersova i raje u kantonu od alpasinca pa sam chmoljo i pm72 su ti isto alpasinci teski i tvrdoglavi do bola jednostavno sredina u kojoj odrastas napravi te takvim da ne mozes suplje . Jednostavno cim vam ne odgovara odmah tu osobu smjestite u kamenjarsku vukojebinu daj ba ne mogu vrucine u Sarajevu a ne dole
Otpriolike opis Hercegovaca.
Nije fino tako pisati o dijelu divne nam domovine. :twisted:
PreWiBa

#84455 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Bloo wrote: 20/05/2023 19:18
tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 19:03 Grijesis paša alpasinac i dobrinjac u mixu nema tezih tersova i raje u kantonu od alpasinca pa sam chmoljo i pm72 su ti isto alpasinci teski i tvrdoglavi do bola jednostavno sredina u kojoj odrastas napravi te takvim da ne mozes suplje . Jednostavno cim vam ne odgovara odmah tu osobu smjestite u kamenjarsku vukojebinu daj ba ne mogu vrucine u Sarajevu a ne dole
Dolina Neretve, Bregave, Ljubuski i tkd. uopste nisu kamenjar

Ko je jednom prosao Popovo polje vise nikad ne moze reci da je Hercegovina samo kamenjar
Bloo
Globalna šefica

#84456 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

sehohari wrote: 20/05/2023 19:21
Bloo wrote: 20/05/2023 19:18

Dolina Neretve, Bregave, Ljubuski i tkd. uopste nisu kamenjar

Ko je jednom prosao Popovo polje vise nikad ne moze reci da je Hercegovina samo kamenjar
To njemu objasnjavaj. :D Geni kameniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#84457 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

noviclan wrote: 20/05/2023 18:39 Image
Pade Ćuna
Skake je trebalo hapsit još dok su nas sunetili :evil:
noviclan

#84458 Re: SDA-All about

Post by noviclan »

JoseMujica wrote: 20/05/2023 19:28
noviclan wrote: 20/05/2023 18:39 Image
Pade Ćuna
Skake je trebalo hapsit još dok su nas sunetili :evil:
:thumbup:
zikamu

#84459 Re: SDA-All about

Post by zikamu »

Ode Skaka iza resetaka... :lol:
seksi_ideje

#84460 Re: SDA-All about

Post by seksi_ideje »

Abdulah nooooo!!! :( :( :(
PM72

#84461 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Chmoljo je iz B faze a ja iz C...šta imaš protiv nas?
mirza_15

#84462 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Alma je završila sa SDA kada je rekla uživo da niko u Neumu nije htio da potpiše IZ po mjeri HDZ-a. A nije joj bila ok ni situacija da premijer bude osoba protiv kojeg je, u tom trenutku, bila podignuta i potvrđena optužnica. Ni to joj nije trebalo. Iako je do konačnog pada ostala u SDA takvoj kakva je, ipak je ta njena iskrenost i odmjerenost u javnom nastupu razlog zbog kojeg je ne doživljavam kao Zahiragića, Devića ili onog DF-ovca Mešalića. U Telecomu joj neće smanjiti platu, ima 62 godine. Još 3 do penzije. Može lagano, u hladovini, otići u penziju. I ako je stvarno dobar pravnik onda je, u skladu sa njenim kompetencijama, treba i iskoristiti.
PM72

#84463 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

sehohari wrote: 20/05/2023 19:21 Ko je jednom prosao Popovo polje vise nikad ne moze reci da je Hercegovina samo kamenjar
Prolazim prije neki dan...Popovo polje...okolo brda...puna zelenila i šume :lol:
tramvajtrojka

#84464 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 20/05/2023 20:40

sta cu imati protiv vas ja iz Geteove odrastao u njoj :mrgreen:
PM72

#84465 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 20:42
PM72 wrote: 20/05/2023 20:40

Koji broj?
tramvajtrojka

#84466 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

PM72 wrote: 20/05/2023 20:45
tramvajtrojka wrote: 20/05/2023 20:42

Koji broj?
na 11ci odrastao od rodjenja do 14 godine bio u c fazi i onda na dbr 1 gdje sam evo 16 godina, puno se promijenilo ono naselje jedini dan dns odem dole kod ese na pitu i u zdravljak na boem :mrgreen: :mrgreen:, jbg odes sad dole u c fazu kazes ljudima da se nadjes kod stare lokacije lutrije gledaju te blijedo svi te cekaju kod nove gdje je prije bila ona konfekcija odjece kaputi, odijela i ta cudesa jel bio borac travnik il neki drugi brend eh to me ubij sad
Last edited by tramvajtrojka on 20/05/2023 21:04, edited 1 time in total.
PM72

#84467 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

A ja odrastao u Cetinjskoj...u moj vakat nije bilo Eše al je burek kod hadžije bio dobar...
sajber87

#84468 Re: SDA-All about

Post by sajber87 »

sajber87 wrote: 20/05/2023 15:28

Da li je istina da ti zaista pises iz svedske a da tramvajtrojka ne pise iz gruda
Znaci on govorio istinu a ti ne to je sustina , svjestan si toga bio ali opet si spinovao u prvom postu
Login77777

#84469 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Jes vam @tramvajtrojka trn u oku kao Dino SDAovcima… :lol:
PreWiBa

#84470 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

sajber87 wrote: 20/05/2023 21:14

Znaci on govorio istinu a ti ne to je sustina , svjestan si toga bio ali opet si spinovao u prvom postu
Šta je neko govorio istinu, a neko ne?
To su mišljenja.

I za mene bi tvoje mišljenje da će klađenje na uspjehe HRS-a donijeti ovoj državi boljitak i prosperitet bilo onda teški spin. Ali nije, već jednostavno nečije mišljenje, ma koliko god se ne slagao s njim.
PreWiBa

#84471 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

PM72 wrote: 20/05/2023 20:42
sehohari wrote: 20/05/2023 19:21 Ko je jednom prosao Popovo polje vise nikad ne moze reci da je Hercegovina samo kamenjar
Prolazim prije neki dan...Popovo polje...okolo brda...puna zelenila i šume :lol:
Zavisi kako gledaš na to.
Ja ne sporim da u Hercegovini nema šume, već da je dole "samo goli krš". To obično dolazi od ljudi koji Hercegovinu samo vide u prolazu na putu prema Makarskoj.

Naročito južni dio doline Neretve, ono oko Bune kod Mostara, dolina Trebišnjice... to je sve izrazito plodno. O Konjicu da i ne govorimo. Ozbiljno nas zeza to što podcjenivački gledamo prema tom dijelu zemlje.

Image
Image
Image
sajber87

#84472 Re: SDA-All about

Post by sajber87 »

sehohari wrote: 21/05/2023 11:53
sajber87 wrote: 20/05/2023 21:14
To su mišljenja.

I za mene bi tvoje mišljenje da će klađenje na uspjehe HRS-a donijeti ovoj državi boljitak i prosperitet bilo onda teški spin. Ali nije, već jednostavno nečije mišljenje, ma koliko god se ne slagao s njim.
Opet laz, navedi gdje sam se kladio na uspjehe hrs a, jedino sto sam rekao je da se nadam da ce opozicija hdz u unutar hrvata nakon sto hdz ovac komsic otrci svoj posljednji politicki krug ojacati toliko da bude u mogucnosti izbaciti hdz kao sto je trojka to uradila sa sda df i satelitima. Ti svjesno spinujes iznosis svjesno neistine , lazi, manipulises nadajuci se da ce neko ko ne barata informacijama nasjesti na sda df spinove i lazi. Moram te razocarati ceka vas hvala bogu duga opozicija a i vjerovatna trvenja unutar sebe u bliskoj buducnosti
PreWiBa

#84473 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... cin-861364
Smije li iko stati na crtu Izetbegoviću: Svako čije se ime spomene završi na isti način
Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović: SDA (ni)je zrela za reforme

Almir Šarenkapa

Kako se bliži oktobarski kongres, pukotine u SDA postaju sve vidljivije, a posljednja je odlazak članice Predsjedništva stranke Alme Čolo

Bakir Izetbegović je već osam godina prvi čovjek SDA. Na ovu poziciju izabran je na kongresu koji je održan u maju 2015. Na narednom, osmom kongresu, koji je zakazan za oktobar ove godine, imaće priliku da provjeri da li je još popularan u stranci. On se nada da jeste, jer je već istakao svoju predsjedničku kandidaturu.

Pripreme za kongres su već u toku, a jučer je održana sjednica Predsjedništva SDA. Prema pojašnjenju koje smo dobili, radi se o pripremnom sastanku uoči sjednice Glavnog odbora, zakazane za narednu sedmicu.
Progon konkurenata

Za sada se još niko nije prijavio da Izetbegoviću u ovoj utrci stane na crtu. Najbliži tome je, ako je suditi po medijskim istupima, Šemsudin Mehmedović, koji je u svojim kritikama na račun Izetbegovića mlađeg nerijetko oštriji čak i od političkih protivnika.

Do sada je najdugovječniji predsjednik bio Sulejman Tihić, koji je na čelu SDA proveo 13 godina

- Ovakva SDA savršeno odgovora ciljevima Dodika i Čovića, Hrvatske i Srbije, kazao je Mehmedović za Oslobođenje, odgovarajući na pitanje da li Izetbegović treba ostati predsjednik SDA.

Međutim, kod Mehmedovića je problem njegove dosljednosti. Tako je, podsjećamo, 2017. godine najavio da zajedno sa Senadom Šepićem, Sadikom Ahmetovićem i Salkom Sokolovićem napušta SDA. Na kraju su Šepić, Sokolović i Ahmetović otišli, dok je Mehmedović ipak ostao vjeran SDA. No, od poraza Izetbegovića u utrci za Predsjedništvo BiH i otvaranja teme o mogućem nasljedniku svako pomenuto ime kažnjeno je žestokim progonom na društvenim mrežama i u odanim medijima.

Ukoliko Bakir Izetbegović još jednom bude izabran na oktobarskom kongresu za predsjednika SDA, uz pretpostavku da će na toj poziciji ostati do kraja mandata, koji bi trebao trajati četiri godine, po dužini predsjednikovanja nadmašiće svog oca Aliju. Naime, Izetbegović stariji je na čelu stranke bio 11 godina, od osnivanja SDA 1990. do 2001, kada je odstupio sa ove pozicije.
Najdugovječniji predsjednik

Naslijedio ga je do sada najdugovječniji predsjednik SDA Sulejman Tihić. On je ovu funkciju obavljao 13 godina, do 2014, odnosno do smrti. Tada stranku preuzima Bakir Izetbegović, kao privremeni predsjednik, dok nije naredne godine izabran na ovu funkciju u punom kapacitetu.
image

Kako se bliži kongres, tako pukotine u SDA postaju sve vidljivije. Posljednja je odlazak Alme Čolo iz stranke. Iako je bila jedna od istaknutijih članova, posebno u vrijeme pregovora o izmjenama Izbornog zakona, Čolo se u posljednje vrijeme prilično povukla iz javnosti. Onda je u srijedu objavila kako napušta SDA. Iako nije željela detaljnije govoriti o razlozima napuštanja, rečenica: “Eto im Amor Mašović”, pokazuje da postoji nezadovoljstvo pozicijom, ali i politikom stranke.
Ovdje se predstavlja kao da Mehmedović tek tako može da preuzme stranku.
Za tako nešto potrebno je, koliko znam, da nekoliko kantonalnih organizacija podrži kandidaturu ili veliki broj članova. U ovakvoj atmosferi, strahovladi u SDA, samo to bi bila revolucija.

Nadam se da će, uprkos svemu, Šemsudin uspijeti da skine sa trona najpoznatiji bračni par u državi. Izvjesno je da bi još jedan mandat Izetbegovića stranku dovelo do potpunog kraha partije, mogli bi i SBB-u zavidjeti na izbornom rezultatu. O daljem osipanju kadrova da i ne govorimo.

Ma šta god mislili o toj stranci, trebaju postojati dvije jake političke grupacije kao korektiv jedan drugome. Sa prestankom postojanja dobre opozicije, svaka vlada počinje da radi šta hoće i ne mari više za građane, jer se više ne moraju bojati izbornog rezultata. Ovako im, ako ništa, SDA vazda visi nad glavom.
PreWiBa

#84474 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

sajber87 wrote: 21/05/2023 12:22
sehohari wrote: 21/05/2023 11:53

To su mišljenja.

Opet laz, navedi gdje sam se kladio na uspjehe hrs a, jedino sto sam rekao je da se nadam da ce opozicija hdz u unutar hrvata nakon sto hdz ovac komsic otrci svoj posljednji politicki krug ojacati toliko da bude u mogucnosti izbaciti hdz kao sto je trojka to uradila sa sda df i satelitima. Ti svjesno spinujes iznosis svjesno neistine , lazi, manipulises nadajuci se da ce neko ko ne barata informacijama nasjesti na sda df spinove i lazi. Moram te razocarati ceka vas hvala bogu duga opozicija a i vjerovatna trvenja unutar sebe u bliskoj buducnosti
Pa ta opozicija jeste HRS ili HDZ 90 Ilije Cvitanovića, lično si primjer HRS-a naveo kao pozitivan primjer.
sajber87

#84475 Re: SDA-All about

Post by sajber87 »

sehohari wrote: 21/05/2023 12:30
sajber87 wrote: 21/05/2023 12:22
Pa ta opozicija jeste HRS ili HDZ 90 Ilije Cvitanovića, lično si primjer HRS-a naveo kao pozitivan primjer.
Da, hrs hdz1990 hnp u koaliciju bi uvijek prije uzeo nego hdz. Sustina demokratije je u promjenama
Odlaskom komsica otvorice se veoma realna takva mogucnost, uz komsica hdz i covic su zakovani i jaki kao beton
Last edited by sajber87 on 21/05/2023 12:36, edited 1 time in total.
Post Reply