Evo opet pali serveri...ne radi ni aplikacija ni web stranica.
Volio bih vise nego ista na svijetu da se pojavi konkurencija.
Da imam milion za uloziti u biznis,ulozio bih u novi kupoprodajni portal u BiH.
Evo opet pali serveri...ne radi ni aplikacija ni web stranica.
Nesto kao market.ba?
Ma market nije bio cemu a i pik,sadasnji olx se tada razvijao i bio dobra konkurencija,sve dok se nisu prodali olxu.
Ma moze se napraviti, pik je prespor, pada stalno, slabo pregleda, previse stvari se promovise tako da ne mozes do kvalitetnog proizvoda, a i slabo "masaza" po njemu se moze naci, aman, neka ramazan je.zippoo87 wrote: ↑12/04/2022 15:12
Ma market nije bio cemu a i pik,sadasnji olx se tada razvijao i bio dobra konkurencija,sve dok se nisu prodali olxu.
Nakon toga je razvoj stao i samo se uzimaju pare.
Moze se napraviti puno bolja stranica i sa promocijama da privuce raju,kao sto moze i dizajn da se napravi fin.
Ovi sa olxa vise ni bugove ne popravljaju a kamoli sta drugo.
Ako bi bio bolji,lako se na bolje prrsaltati.dr_Evil wrote: ↑12/04/2022 15:14Ma moze se napraviti, pik je prespor, pada stalno, slabo pregleda, previse stvari se promovise tako da ne mozes do kvalitetnog proizvoda, a i slabo "masaza" po njemu se moze naci, aman, neka ramazan je.zippoo87 wrote: ↑12/04/2022 15:12
Nakon toga je razvoj stao i samo se uzimaju pare.
Moze se napraviti puno bolja stranica i sa promocijama da privuce raju,kao sto moze i dizajn da se napravi fin.
Ovi sa olxa vise ni bugove ne popravljaju a kamoli sta drugo.
Ali moc navike je cudo, tesko se je presaltati na nesto novo.
Ma mislim da je do financija, tesko kao pojedinac to mozes, ove jace firme svakako.zippoo87 wrote: ↑12/04/2022 15:19
Ako bi bio bolji,lako se na bolje prrsaltati.
Tesko je na gore
Zanimljivo mi je to da nema niko da bi i pokusao napraviti nesto respektabilno domace a toliko ljudi sada radi kao programeri.
Valjda se nema ideje i vizije kako bi to trebalo izgledati.
Pa samo bacis malo oko na najvece kupoprodajne portale,aliexpress,ebay,banggoood i ostale.
Implementiras brzu dostavu i karticna placanja i vozi.
Jedna od nelogicnostiBlack swan wrote: ↑12/04/2022 16:01 Frajer blokiran ima godina a stotine artikala mu stoji
Librorum s pala npr
Postavljao sam ja screenshot takve konverzacije na OLX temu.no_sekirli wrote: ↑19/12/2022 16:32 Ne znam spada li u rubriku pdf "prevaranti na Piku", ali sigurno spada u rubriku prevaranti sa Pika.
U zadnje vrijeme osjetno se povecao broj lopina koji traze oglase na Piku, i ulijecu sa onom pricom:
..."Neka kurirska sluzba"- je kurirska služba, ja ću platiti sada, a vi ćete morati dobiti novac na bankovnu karticu nakon moje uplate, zatim će vas kurir kontaktirati sljedeći dan i dogovorit ćete datum i vrijeme isporuke robe. Ja ću se pobrinuti za sve probleme dostave i plaćanja....
Svaka max 2 tjedna uleti padobranac i pocne svoju pricu, ali uvijek se javljaju na whatsapp sa kao fol nekih business accouta i uvijek negdje poslije podne.

Ma da...nista strasno ni neobicno...prilikom svake trgovine,postoji rizik i ako ga nisi spreman prihvatiti,batali trgovinu
Da ti oni prevaranti se ne javljaju i salju lazne linkove i traze da ce kao dostaviti artikal ali navlace te da ukucas broj kartice?Enticer wrote: ↑19/05/2023 23:31 Vezano je pik. Kad mi neko posalje neki oglas na whatsApp ne mogu da ga otvorim. Otvori mi se samo pocetna stranica pik-a i tu stane. Ne prebacuje me na oglas. Iphone 6s mi je mobitel. Update-ovano sve.
Reinstalirao sam pik aplikaciju i opet sve isto. Sta li moze biti problem?
Ma nije to, mada nije zgoreg imati i to na umu, nego jaran mi posalje neki oglas na whatsApp i ja na na whatsAppu kliknem na taj oglas i nece da mi otvori. Ja njemu posaljem oglas ba whatsapp on otvori bez problema.zippoo87 wrote: ↑20/05/2023 11:42Da ti oni prevaranti se ne javljaju i salju lazne linkove i traze da ce kao dostaviti artikal ali navlace te da ukucas broj kartice?Enticer wrote: ↑19/05/2023 23:31 Vezano je pik. Kad mi neko posalje neki oglas na whatsApp ne mogu da ga otvorim. Otvori mi se samo pocetna stranica pik-a i tu stane. Ne prebacuje me na oglas. Iphone 6s mi je mobitel. Update-ovano sve.
Reinstalirao sam pik aplikaciju i opet sve isto. Sta li moze biti problem?
Ako je to,ne otvaraj i ne ukucavaj nikakve brojeve.
Moguce da wapp blokira te linkove jer su scam